22 Kasım 2012 Perşembe


Kırklareli Günlüğü

Trakya nükleer çöplük olmasın


Faruk Ceylan
Dünyanın ikinci büyük, Türkiye'nin en büyük Longoz ormanlarına sahip Demirköy'e bağlı İğneada beldesi Beğendik köyü halkı belgede kurulacak olan Termik Santral için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatılmasını protesto etti.
Köy halkı Balıkçılık, hayvancılık ve ormancılıkla geçindiklerini, Beldenin bir turizm beldesi olduğunu söyleyerek, " Longoz ormanları yerli yabancı Turistlerin akın ettiği bir doğa harikası ve mirası. Termik santral yapılınca Longoz ormanları, balıkçılık ve hayvancılık, beraberinde turizm ölecek. Yetkililerin sağır ve dilsiz tavrı kabul edilecek bir şey değil. Nükleer santralin kurulmaması için halk olarak her türlü tepkiyi ortaya koyacağız. Canımız pahasına bölgemizin nükleer çöplük olmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse bu uğurda öleceğiz ama Nükleer santrallerini de, yetkililerini de köyümüze sokmayacağız. Bu sadece köyümüzün değil tüm Trakya'nın sorunudur. " diyorlar ve Kırklareli
Milletvekillerinden destek bekliyorlar.
Kırklareli Milletvekili M.Siyam Kesimoğlu kurulması planlanan Termik santral için meclis araştırma önerisi vererek Beğendiklilere destek olma çalışmalarını başlattı.
35 yıldır seçim vaadi olan İnci Dere'ye Çağlayan'dan çılgın proje
Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, İnci Dere projesiyle İnci Dere'nin adına layık bir yer olacağını basına açıkladı. Başkan Çağlayan, Sosyal yaşam alanları, koşu ve bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları, açık hava spor kompleksi ve piknik alanlarıyla 2.500 m. uzunluğunda, 200 bin metrekare alanıyla bu alanda yaşamanın ayrıcalık olacağını söyledi.
İnci derenin ıslahı benim hatırladığım kadarıyla 35 yıldır her seçim döneminde Belediye
Başkan adaylarının seçim vaadi olarak ortaya koyduğu ama bu güne kadar bununla ilgili somut hiç bir şey yapılmadığı bir proje. Kadir Gökçe'nin Belediye Başkanlığı döneminde ıslah çalışmalarıyla ilgili bir çalışma başlatılmışsa da sonlandırılamamış, o arada
Belediye Başkanı değişmişti.
Kırklareli'nin 35 yıldır kanayan yarası olan ZENCİ dere, nihayet Başkan Çağlayan'ın attığı bu adımla yeniden İnci dere olma projesi hayata geçerse Kırklareli için çılgın bir proje olacağı kesin. Vatandaş Çağlayan'ın mükemmel bir alan ortaya koyacağı bu projeyi sevinçle karşıladıklarını söylerken, "Derenin ıslah edilerek bu kütü kokulardan, mikroptan kurtarılması bile çok önemli. Bir de böyle mükemmel bir proje hayata geçerse bunu gerçekleştirecek olanlar Kırklareli tarihinde silinmeyecek bir yer alacaktır." diyorlar.
Kırklareli'nin artık Artiz mektebi var
Babaeski'de artiz mektebi açıldı. Artiz mektebinde verilecek eğitimlerle Vatandaş film ve dizilerde, reklam filmlerinde oynama imkanı bulacak. Haydi hayırlısı. Böylearayışları olanlar için güzel bir imkan.
Artiz mektebinin açılışı Babaeski Kaymakamı M.Asım Alkan, Belediye Başkanı AbdullahHacı ve Ak Parti İl Başkanı Hüsmen Terkin tarafından yapıldı. İl Başkanı Terkin; "Türkiye'de beni tanımayan kalmadı. Bir filmde oynasam büyük reyting alırım" diyerek bir espri de yapmış.
Faruk Ceylan yazılarını www.gazetetrakya.com dan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: