*İşletme sahiplerinden Ayhan
Yakar, katkısız doğal reçelin meyvesinin
bir kısmını işletmelerinin kendi meyve
ağaçlarından, bir kısmını da özel olarak doğadan toplattıklarını ve üretimde
hiçbir şekilde katkı maddesi kullanılmadıklarını söyledi.
Ocak ayında faaliyete
geçen Köysel Reçel Üretim işletmesi
sahiplerinden Ayhan Yakar, Üretimde
kullandıkları meyvelerin bir kısmını doğal ortamda, ilaçsız şekilde
yetiştirdikleri ağaçlardan, bir kısmını da doğada kendiliğinden yetişen
ağaçlardan toplattıklarını, ürünlerinde toz şeker,su, limon tuzu ve doğal
meyveden başka bir şey bulunmadığını söyleyerek, “Ürünlerimizde kesinlikle
koruyucu kimyasal madde, Glikoz ve şeker şurubu kullanılmamaktadır” dedi.
Köysel Reçel Üretim işletmesinde Yeşil ceviz, elmalı yeşil ceviz, ahlat,armut,güvem,erik,çağla badem,karpuz ve domates reçeli olmak üzere 9 çeşit reçel üretildiğini, bu reçel çeşitlerine ilave olarak, kahvaltılık közlenmiş patlıcanlı biber ve yeşil ceviz ezmesinin de üretimine başladıklarını belirten Ayhan Yakar;
“ Ocak ayında Koçaz’da faaliyete geçen işletmemizde kesinlikle katkı maddesi,koruyucu madde, glikoz ve
şeker şurubu kullanmıyoruz. Reçel üretiminde kullandığımız meyvelerin büyük bir
bölümünü doğal olarak yetiştiriyoruz,
bir kısmını da doğada yetişen haliyle köylüye toplattırıyoruz. Tamamen doğal ürünler ve doğal ortamda
üretimle arzda bulunduğumuz için kısa
zamanda büyük bir talep oluşturduk.
Amacımız kalite standardı ile doğallıktan vazgeçmeden, insan
sağlığını ciddi anlamda tehtit eden katkı maddelerini kullanmadan talepleri
karşılamak ve insanımıza endişe duymadan, gönül rahatlığı içinde tüketecekleri
ürünleri sunmaktır.”
(Faruk Ceylan)
(Faruk Ceylan)
1 yorum:
Reçeli anladık ta....Bu köysel nesi oluyor ?Köysel olunca içinde boncuk mu oluyor bu mübarek reçelin ?Reçelin kasabasal ya da kentsel olanı da var mı sizde ?
Yorum Gönder