12 Haziran 2013 Çarşamba

Bugünkü seçim durağımız Kırıkköy

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ
 
farukceylan39@gmail.com
Faruk Ceylan
 
Bugün arkadaşımız Erdoğan’la Kırıkköy’deyiz. Kırıkköy nüfusu 2 binin altında olup kapanacak AK Partili Belediyelerden biri.
Başkan Abdurrahman Gürkan’ı makamında bulamadığımız için vatandaşla görüşmek üzere Belediye binasından ayrılırken Başkan’la yolda karşılaştık. Ayak üstü hal hatır soruştuktan sonra Başkan’ın işlerinin yoğunluğundan oturup görüşme imkanı bulamadık. Bizde Kırıkköy’lü vatandaşımıza misafir olduk. Sabah çayımızı onlarla içtik. Belediye kapanacağı için burada bir seçim heyecanı göremedik. Sokaktaki vatandaş özellikle ikinci dönemi baz alarak, Başkan’dan çok memnun olmadıklarını, bugün seçim olsa yeniden kazanma şansının da zor olduğunu söyleyerek, Başkan’ın halkın çok fazla içinde olmadığını, kendisini biraz halktan tecrit ettiğini ifade ettiler.
2004 Seçimleri’nde AK Parti Adayı Abdurrahman Gürkan 669 oy alarak Belediye Başkanlığı’nı kazanmış. Gürkan’ın ardından CHP 416, DYP 347, MHP’de 4 oy almış.
2009 Seçimleri’nde AK Parti adayı Abdurrahman Gürkan 773 oy alarak ikinci defa Başkanlık koltuğuna otururken, CHP bir önceki seçimde aldığı 438 oyu, 648’e yükseltmesine rağmen bu artış seçimi kazanmasına yetmemişti. 2004 Seçimleri’ne katılmayan DSP ise bu defa seçime katılmış ve ancak 68 oy alabilmişti. MHP ise 5 oyluk bir artışla 9 oy ulaşmıştı.
Yasa gereği kapanma kararı uygulanırsa 2009 Seçimleri Kırıkköy için son Belediye Seçimi olarak tarihe geçecek ve Kırıkköy bundan sonra Muhtarlıkla yönetilmeye devam edecek.

Hiç yorum yok: