2 Haziran 2013 Pazar

Tepkilerinizi Yasalar çerçevesinde verin. Sakın dolmuşa binmeyin…

Kırklareli Günlüğü


Faruk Ceylan
farukceylan39@gmail.com

Önceki gün  Taksim Yürüyüş Parkında,  İstanbul polisinin sert müdahalesi ve olaylarda yaralanan vatandaşlar için protesto yürüyüşü yapmak isteyen gençler,  31 Mayıs  akşamı sosyal paylaşım sitelerinden yapılan paylaşımlarla,  gece saat 02.00’de,  Ülkücü   ve CHP’li  gençlerden oluşan   iki  grubun Dingiloğlu Parkı önünde toplanmasını sağladılar.
Saat 02.00 olunca takvimin  yaprağı da 1 Haziran’ı gösterdiği bu saatte  İki grupta protesto yürüyüşü yapmak istediler. Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Oktay  ve Güvenlik Şube Müdürü Ogün Vural  öfkeli gençleri ikna etmek için çok uğraştılar. Büyük  özveri ile gençleri dinlediler. Onlara makul ve mantıklı cevaplar vererek, belki de bir felaketin yaşanmasına izin vermediler. Ya da  can  kaybına. Bu arada Ülkücü Gençlerin Polisle tartışma diyaloğuna  girmediklerini  gözlemledim.
Emniyet mensupları, gençlerin yaşına inerek, kurdukları iletişimde  onlardan biri olduklarını hissettirdiler. Gençlerin öfke derecesi her konuşmanın  ardından biraz  daha düştü, sertlikler yumuşadı ve bir müddet sonra müdürüm diye hitap ettikleri Şube Müdürü Vural’a, Abi diye hitap etmeye başladılar.   Sert tepkiler samimi diyaloglara dönüştü. Bazı gençlerin konuşurken, Vural Müdürün koluna girdiğini, omuz’una dokunduğunu  gördüm…
 Kanı kaynayan ve hata yapmaya çok müsait yaşta ki  bu delikanlıların tabiri caiz ise, kan grubunu yakalamanın ve kötü sonuçlara sebep olacak taşkınlıklarına fren olabilmenin herkesin harcı olduğunu sanmıyorum.
Tayfun Müdürün ve Ogün Müdürün bu özverisini diğer Emniyet mensuplarının da taşıdığını  gözlemledim.
Tayfun ve Ogün  Müdür Devletin şefkatini,  gençlere gösterirken,  diğer emniyet görevlileri de aynı şefkatli üslupla destek verdiler ve bu samimi  konuşmalara müdahil oldular.  Resmi üniformalı ve joplu Polisler gruba  yakın mesafede durmadı,  mütealaları uzaktan izleyerek gerginliğin arttırmasına da meydan vermediler. Gece yarısından sabaha kadar devam eden süreçte,  Kırklareli  Emniyet mensuplarının tam bir takım olduğunu ve çıkan olayları bastırmak yerine, olayın çıkmasına izin vermemeyi tercih ettiklerini   açıkça gördüm.  
 Devletin Şefkatli elini uzatıp,  karşılarında ki o genç eli sıkı sıkı tutarak olumsuz bir şey yaşanmasına meydan vermedikleri için,  birlikte sabahı ettiğim tüm Emniyet personeline gönülden teşekkür ederim.
Gençlerimizin de bu güzel yaklaşımları olumlu karşılayarak, öfkelerini büyük ölçüde kontrol etmelerinden ve bir taşkınlık yaparak, sonuçta herkesin üzüleceği bir olaya sebebiyet vermedikleri için  onlara da gönülden teşekkür ederim.
Genç  Kardeşlerim, ben ve bizim kuşak arkadaşlar sizlerin yaşındayken  bazı  hatalar yaptık. Yıllar ilerleyince hata olduğunu anladık. Lütfen siz bu hataları yapıp, yıllar sonra anlamayın…
Bu cümlelerim yanlış anlaşılmasın. Vatan, Millet ve Bayrak konusunda, dini inancınız konusunda çok duyarlı olun. Asla sessiz kalmayın. Gerekiyorsa bu değerler için canınızı ortaya koyun ama hak ararken, haksız duruma düşmeden, yasalar çerçevesinde her türlü hakkı sonuna kadar arayın, tepkilerinizi de yasalar çerçevesinde verin. Sakın dolmuşa binmeyin…

Hiç yorum yok: