2 Haziran 2013 Pazar


Taksim Olaylarının Kırklareli’de Protesto edilmesi Gece Saat 02.00’den, Sabah 05’e kadar devam etti.


KIRKLARELİ’DEN TAKSİME GECE DESTEĞİ

*Ülkücü ve CHP’li gençlerden oluşan öfkeli kalabalık, Başbakan ve Hükümet aleyhinde sloganlar attı. Güvenlik Şube Müdürü Ogün Vural’ın protestoculara gayretli bir şekilde sabırlı ve yumuşak yaklaşım göstermesi taşkınlık yaşanmasını önledi.
Önceki gün Taksim’de meydana gelen olayları protesto etmek için Kırklareli’ de 31 Mayıs akşamı sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları paylaşımlarla gece saat 02.00’de,  Ülkücü gençler ve CHP’ li  gençlerden oluşan önce 300 kişi kadar, ilerleyen saatlerde 100 civarına  düştüğü gözlenen bir grup Dingiloğlu Parkı önünde toplandılar.  Taksim Yürüyüş Parkı olaylarında İstanbul polisinin sert müdahalesi ve olaylarda yaralanan vatandaşlar için protesto yürüyüşü yapmak istediler.
 Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Oktay ile Güvenlik Şube Müdürü Ogün Vural’ın, gençlerin izinsiz yürüyüş yapmalarının suç olduğunu ve dağılmalarını istemeleri üzerine gençler tepki vererek yürümekte ısrar ettiler. Gayretli bir şekilde sabırlı ve yumuşak yaklaşım göstermesi dikkatlerden kaçmayan Güvenlik Şube Müdürü Ogün Vural, öfkeli gençleri ikna etmek için yaklaşık 1 saat uğraştı. Ancak Konuşmalar sonuç vermedi.
Öfkeli protestocu gençler “ Biz polisimizi, askerimizi öldürmüyoruz.  Bebek katili, Terörist Apo itinin posterleriyle de yürüyüş yapmıyoruz.  Polisimiz içinde, toplum için de bir tehlike arz etmiyoruz. Protesto yürüyüşümüzü yapacağız. Taksim Yürüyüş Parkı olaylarında İstanbul polisinin sert müdahalesi ve yaralanan vatandaşlarımız için yürüyeceğiz”  diyerek sloganlar eşliğinde yürümeye başladılar. Dingiloğlu Parkı önünden, Vilayet meydanına kadar yürüyen gençler, Başbakan Recep Tayip Erdoğan aleyhinde sloganlar atarak Hükümeti istifaya davet ettiler. Öfkeli kalabalığın sloganlarıyla uyanan birçok aile uykularını bölerek çıktıkları balkonlarından protestocu gençlere alkışlarıyla destek verdiler.

Daha sonra Vilayet Meydanındaki Atatürk heykeli önünde toplanan gençler burada da bir müddet protesto sloganları attıktan sonra istiklal marşını, ardından da 10. Yıl marşını okudular.
Güvenlik Şube Müdürü Ogün Vural’ın yumuşak bir üslupla Atatürk heykeli önünde toplanan gençleri dağılarak evlerine gitmeleri için ikna etme çabaları sonuç vermedi. Gençler, Belediye Başkanından Taksim’e gitmek için otobüs vermesi taleplerinin Başkan Cavit Çağlayan’a iletilmesini istediler. Cavit Çağlayan’la kurulan irtibatta, gençlerin Oto Gara gidip araçlara binmelerini, yol parasının tarafından ödeneceği söylentisi bir ara ortalıkta dolaştı. Bu bilginin doğruluk derecesi teyitsiz kaldı.
Öfkeli kalabalık Emniyet yetkililerine, “ Müdahale etseniz de, biz yürüyeceğiz” diyerek direttiler, Başbakan ve Hükümet aleyhinde sloganlar atarak, yürüyüşlerini Vali Konutunun önünden, Subay Orduevi istikametine doğru sürdürdüler.  Defterdarlık önünden yürüyerek tekrar Vilayet Meydanına geldiler. 
Gece 02.00’de başlayan ve Sabah 05.00’e kadar devam eden protesto yürüyüşü, son defa Güvenlik Müdürü Vural’ın devreye girmesiyle ve gençleri evlerine gitmeye ikna etmesiyle son buldu
(Faruk CEYLAN) 

Hiç yorum yok: