23 Aralık 2016 Cuma

Şehidimizi son yolculuğuna 20 bin kişi uğurladı



*Şehidi için ayağa kalkan Kırklareli halkı; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez.", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz." sloganları ile yeri göğü inletti. Cenazeye Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kırklareli Valisi  Esengül Civelek, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, şehidin yakınları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile  20 bin civarında Kırklarelili katıldı.


Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab’da  bombalı araçlarla yapılan intihar saldırısında şehit düşen  16 askerden biri olan Kırklareli evladı,  28  yaşındaki  Özel Harekatçı, Komando Astsubay Göktan Özüpek, 20 bin kişilik  bir katılımla  son yolculuğuna uğurlandı.
Cuma namazından sonra Hızırbey camiinde  kılınan  cenaze namazı sonrası yer gök;  “Şehitler ölmez, vatan bölünmez. “ sloganları ile  inledi.

Şehidin eşi Merve Özüpek,  tabuta sarılarak, "Söz ağlamayacağım sevgilim." dedi. Anne Sevim Özüpek’de "Evladım  seni çok özledim. Nereye gidiyorsun? Bırakma bizi" diye yalvararak  feryat etti.

Piyade Astsubay Göktan Özüpek'in cenazesi sabah
  Kırklareli  Devlet Hastanesinden alınarak  İstasyon Mahallesindeki baba evine götürüldü. Burada  dualar okundu.  Şehit  
Göktan Özüpek'in annesi Sevim Özüpek, 2 ay önce evlendiği eşi Merve Özüpek ve ablası Emine Akkervan şehidin  tabutuna sarılarak göz yaşlarına boğuldular. 
Şehit  Göktan Özüpek'in cenazesi, baba evinden sonra  Hızırbey Camiine götürüldü. Hızırbey camiinde ki  Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazına; Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kırklareli Valisi  Esengül Civelek, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, şehidin yakınları ve  20 bin civarında Kırklarelili katıldı.

 Cuma namazı öncesi ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen  7-8 bin civarında ki Ülkücü genç  sokaklara sığmadı. Üniversite ve lise öğrencisi  ülkücü gençler terörü lanetleyen sloganlar attıktan sonra; “Şehitler ölmez vatan bölünmez.”  “ Her Türk asker doğar.” “Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” Sloganlarıyla Kırklareli’ni inlettiler.
Şehit Astsubay Göktan Özüpek'in cenazesi, askeri kortej ve
 Kırklareli halkı tarafından  
Şehitliğe  kadar tekbirlerle götürüldü.  Şehitlikte duygu seli yaşandı, Kırklareli halkı şehidini göz yaşları içinde toprağa verdi.



















Hiç yorum yok: