30 Ocak 2014 Perşembe

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ

AK Parti 13 Belde Belediye Başkan Adayı’nı belirledi

Faruk Ceylan
 farukceylan39@gmail.com

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli’nin 13 Beldesi’nde Belediye Başkan Adayları’nı açıkladı. Açıklanan adaylar arasında favori gözüken mevcut iki Belediye Başkanı’nın aday gösterilmemesi AK Partili seçmende soğuk duş etkisi yaptı.
Özellikle Üsküp’te AK Parti’nin marka ismi Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı’nın ve İnece’de Belediye Başkanı İlyas Yılmam’ın aday gösterilmemesi, AK Partili seçmende büyük şok etkisi meydana getirdi. Üsküp ve İnece’de sıcağı sıcağına görüştüğümüz bir kısım AK Partili vatandaş, çok şaşırdıklarını, partilerinin mevcut Belediye Başkanları ile seçimi rahat kazanacaklarını belirtirken, yeni adaylarla seçim kazanıp kazanamayacakları konusunda tereddütlü olduklarını ifade ettiler. Bazı AK Partililer de yeni adayların şansını az bulduklarını, bu işin CHP’ye yarayacağını söylediler.
Kendisiyle görüştüğümüz İnece Belediye Başkanı İlyas Yılmam; “Partimizin aldığı karara saygılıyım. Makamlar geçicidir. Ben görev sürem içinde kısıtlı bütçe ve kıt imkânlara rağmen Beldemiz için güzel şeyler yapmaya gayret ettim. Büyük ölçüde de başarılı olduğuma da inanıyorum. Bu makamlar hizmet makamıdır. Umarım benim yerime aday gösterilen Murat kardeşimiz benden daha iyi hizmetler yapar. Önemli olan İnece’nin kazanmasıdır” dedi.
İlyas Yılmam 2004 Seçimleri’nde DYP Adayı olarak Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Yılmam 2009 Seçimleri’nde AK Parti Adayı olarak girdiği seçimi de kazandı ve ikinci defa Belediye Başkanlık koltuğuna oturdu. Başkan Yılmam partisi tarafından üçüncü dönemde aday gösterilmedi.
AK Parti’nin Üsküp’te favori ismi Erdoğan Kıyıcı’da üçüncü döneme hazırlanan bir başka Belediye Başkanıydı.  Üsküp’te partili partisiz seçmenden oy alan favori isim Kıyıcı’nın Üsküp’te yeniden aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Erdoğan Kıyıcı’da 2004 ve 2009 dönemlerinde AK Parti’den Belediye Başkanı seçilmişti. Halen Belediye Başkanı olan Erdoğan Kıyıcı ile görüşme sağlayamadık. Dolayısıyla partisi tarafından aday gösterilmemesi konusunda görüşlerini alamadık. AK Parti Üsküp’te marka haline gelen Erdoğan Kıyıcı’nın yerine emekli Din Görevlisi Hüseyin Kasap’ı Belediye Başkan Adayı gösterdi.
AK Parti’nin 13 Belde de açıkladığı adayların Belde ve isimleri şöyle;
Alpullu Ali Alkan
Karahalil Dindar Seçen
B.Mandıra Vedat Alparslan
İğneada Hayri Savaş
Ahmetbey Ünal Kaymaz
B.Karıştıran Ezgin Çelik
Evrensekiz Heysem Seren
İnece Murat Alınterim
Kavaklı Gürel Koşdemir
Üsküp Hüseyin Kasap
Kaynarca Hasan Garip
Çakıllı Ahmet Sağlam
Kıyıköy Ahmet Bora

* Alpullu Anketimizden 1. çıkan Ali Alkan Belediye Başkan Adayı

Alpullu’da arkadaşımız Erdoğan Şendir’le birlikte yaptığımız AK Parti Belediye Başkan Adayı Anketimizin sonuçlarını 6 Aralık 2013 tarihli gazetemizde; “AK Parti Alpullu Belediye Başkan Adayı Anketimizden açık ara Ali Alkan çıktı” başlığı ile siz değerli okuyucularımıza duyurmuştuk.
% 98 başarı oranı ile tahmin ettiğimiz (Abdullah Hacı’nın Adaylığı) Babaeski CHP Adayı Anketimizden sonra, Alpullu’da AK Parti’den Aday Adayı olan Arife Ayan, İsmail Sertcan ve Ali Alkan yarışındaki anketimizi de % 100 tahmin ederek Ali Alkan’ın Alpullu’da  Belediye Başkan adayı olacağını da bildik.  Üstelik bu sonucu 59 gün önce açıkladık ve Anketimizde 2’de 2 yaptık.
Şimdi sırada anket yaptığımız Kırklareli CHP, Lüleburgaz CHP ve Büyükmandıra CHP Adayları var. Onlarında sonuçları belli olduğunda yaptığımız anketle mukayese ederek siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.
Anketlerimizi titizlikle yapıyoruz, çalışmalarımızın sonuçlarını siz değerli Yeşilyurt Gazetesi okuyucuları ile aylar önce paylaşıyoruz. Ancak tarafsız ve objektif çalışmalarımızda bazı kesimler emeğimize saygı duymadıkları gibi, bizleri acımasız bir şekilde eleştiriyorlar. Bunlar bazen çok yakınımızda ki insanlar oluyor. Tabi ki bunu normal karşılıyoruz. Neden mi? Biz Yeşilyurt Gazetesi olarak, siyasilerin hayallerindekileri değil, gerçekleri söylüyoruz. Haklı olarak bazılarının hayallerini söylemek yerine gerçekleri söyleyince hayal kuranlardan tepki alıyoruz.  Ancak istesek de, istemesek de maalesef gerçekler acı oluyor ve insanlar gerçekleri değil, hayallerini duymak istiyorlar.  Bizim için kim ne derse desin, niyet hayır olunca akıbette hayır oluyor.
Bu gün toplumun büyük kesiminde, bir haber ya da yorumu değerlendiren okurlar; “Birde Yeşilyurt Gazetesi’ne bakalım, onlar gözlemlerini tarafsız ve doğru olarak yazıyorlar” diyebilecek kadar gazetemize ve bize güveniyorlarsa, bir yerden duyduklarını bizimle teyit ediyorlarsa umuyorum ki bizler doğru şeyler yapıyoruz. Bu sebeple değerli okurlarımıza candan yürekten teşekkür ediyorum.

Evet,  kaybedenin kızacağını ve doğruyu kabul etmek istemeyeceğini bildiğimiz için biz kimseye kızmıyor, darılmıyoruz. Birileri bizleri yerse de, Yeşilyurt Gazetesi olarak doğru bilgilere ulaşmak için çalışmaya devam edecek, tarafsız olarak doğruyu sizlerle paylaşmak için verdiğimiz mücadelemizi sürdüreceğiz.  Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Hiç yorum yok: