17 Haziran 2013 Pazartesi

Babaeski CHP İlçe Başkanı Hazar’dan Bomba açıklamalar..!

*Ozan  Yetkin  Hazar; ” Halk bir hareket Başlatmıştır. Duracağı yeride Halk bilir. Halkın hedefinde  Kılıçdaroğlu yok, Bahçeli yok. Halkın AKP ile de işi yok. Halkın hedefinde tek bir kişi var; Recep Tayyip Erdoğan.”
Faruk CEYLAN RÖPÖRTAJI:
Taksim Gezi Parkı olayları ile başlayan tepkilerin Türkiye’ye yayılarak aralıksız devam etmesi hakkında gazetemize  açıklamada bulunan  CHP Babaeski İlçe Başkanı  Ozan Yetkin Hazar, yürüyüşlerin halkın başlattığı bir hareket olduğunu bunu halk hareketinden çıkarıp siyasallaştırmanın doğru olmayacağını belirterek şunları söyledi; “ Bu oluşum halkın kendi kendine başlattığı bir oluşumdur. Bunu halk oluşumundan çıkarıp, partiselleştirmek doğru değildir. Halk  bir hareket başlatmıştır. Duracağı yeride halk bilir.
Halkın hedefinde Kılıçdaroğlu yok. Devlet Bahçeli’de yok. Halkın hedefinde tek bir kişi var. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Halkın AKP ile de işi yok.
Ben bu olayları  tıpkı Yugoslavya’nın dağılmadan önceki olaylarına benzetiyorum. Hatırlarsanız Yugoslavya’da da bir fıutbol maçında tribünde çıkan olaylardan sonra, bu olaylar sokaklara taşınmış ve sonra dağılma süreci başlamıştı.  Bu süreçte herkes sağ duyulu olmak zorunda.
Bizler her ne kadar bir takım partilerin siyasal temsilcileri olsakta halkın hareketinin önünde duramayız. Halk hareketinin önüne geçmeye  çalışmak hiçbirimizin yapabileceği bir şey değil.
BU DÜŞMANCA DAVRANIŞLARIN SEBEBİ NEDİR?  POLİSLE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRENLER KİMLERDİR?
Hepimiz izliyoruz, Tomolarla müdahale ediliyor, tazyikli su sıkılıyor, gaz bombası atılıyor. Antakya’da ölen genç partimizin gençlik kollarına üye. Otopsi sonuçları ne  diyor biliyormusunuz? Yakın mesafeden atılan gaz bombasıyla kafatasının dağılması. Bakın yakın mesafeden gaz Bombası atılıyor. Bunun görüntüleri de  mevcut. Gaz bombası atılırken hedef alınarak atılıyor. Bu düşmanca davranışın sebebi nedir? Polisle halkı karşı karşıya getirenler kimlerdir? Ben şuna inanmıyorum. Hiçbir polis vicdanı rahat şekilde bunları yapmıyor. O poliste bizim gibi vatandaş. O Polislik mesleğini icra ediyor, ben veterinerlik mesleğini, sizde gazetecilik mesleğini icra ediyorsunuz.  Ama onların yapısı daha farklı. Emir komuta zinciri var. Toplumsal olaylarda kesinlikle infial yaratılmaması gerekir. Ortada bir örgüt yok, halk var. Olaylar nasıl başladı hatırlayalım, Taksim Gezi parkında çadırlarını kurmuş, çimler üzerinde oturan, kitap okuyan insanlar vardı. Bu insanlara sabah 05.00’te tazyikli suyla müdahale edildi. Ondan sonra da bu olaylar başladı.”
- Sizce neden saat: 05.00’te buradaki halka müdahale edildi. Şeklinde sorduğumuz soruya, CHP Babaeski İlçe Başkanı Veteriner Ozan Yetkin Hazar şöyle cevap verdi: “ Bireileri emir verdi. Onları oradan kaldırın denildi. Aslında bu sorunun cevabını orada bulunan görevli polis teşkilatının başındaki insanlar cavaplamalı. Bu müdahale emrini alan polis kimden aldı? Onu tespit edeceksiniz. Ondan sonra da o tespit ettiğiniz kişi bu emri kimden aldı? Bunu tespit edeceksiniz.


İSTESEK FACEBOOK’LA TWİTTER’I KAPATIRIZ.
Gezi Parkına Topçu kışlası yapacaksınız. AKP’nin amacı üzüm yemeyi geçmiştir. AKP’nin amacı artık bağcı dövmektir.
Tayyip Erdoğan ne dedi? “Biz istesek oraya milyonları toplarız.” Biz diyor. Biz varız, birde işte işte siz varsınız. Diyor. İstesek yaparız, oraya milyonları toplarız diyor…
Bülent Arınç ne diyor? “İstesek Facebook’la, Twetter’Ikapatırız.” Diyor. Aslında söylemek istediği şey, kapatmadığımıza şükredin demek. Bu da biz istediğimiz zaman her şeyi yaparız demektir. Böyle bir şey yok. Demokratik topğlumlarda  Kimse istediği zaman istediği şeyi yapamaz. Bir iş yapılacaksa bunda toplumsal fayda aranır. Sosyal paylaşım sitelerinin kapatılmasında toplumsal faydamı vardır? yoksa toplumsal kısıtlamamı?”
POLİSİN SEVECEN,BABACAN TAVRINI EKSTRA BİR DAVRANIŞ GİBİ GÖRÜR HALE GELMİŞİZ.
Kırklareli’deki gösterilerde Emniyet yetkililerinin çok anlayışlı ve sevecen bir tavır sergilediğini belirterek, göstericilere olumsuz davranmadıklarını hatırlatmamız üzerine,
 CHP İlçe Başkanı Hazar şunları söyledi; “ Siz polisin anlayışlı ve sevecen davrandığını söylüyorsunuz. Şimdi sizin söylediğinizden yola çıkarak, ne hale geldiğimizi görelim. 2002’den bu güne kadar olan 11 yıllık sürece bakın nereye gelmişiz. Polis sevecen, babacan tavır sergiledi. Bu çok güzel. Bu tavır taktir edilmeli. Ama bakın biz polisin bu tavrını ekstra bir davranış gibi görür hale gelmişiz.
 Zaten polisin toplumsal olaylarda görevi kaskını giyip, gaz bombalarını kuşanıp, tomolara binip müdahale etmek değildir ki. Polis tansiyonu elinde tutacak, tansiyonu düşerecek taraftır.
CANINI ACITAN BİR ŞEYE TEPKİ  VERMEK DOĞAL BİR REFLEKSTİR. BUNU HOŞ GÖRMÜYORSAK İNSANLIKTAN ÇIKMIŞIZ DEMEKTİR.
 İnsanların bir tepkisi vardır. Bunu yok sayamazssınız. insanlar 81 İlde eylem yapıyorsa bir şey var demektir. Niye bunu kimse düşünmüyor. Sadece eylemin bastırılmas düşünülüyor.
Hatay Reyhanlı’da son 1 yıldır eylem yapılıyor. Sürekli eylem yapılıyor. Niye Reyhanlı’ya bir şey yapılmıyor? Oradaki halkın hassasiyetleri göz önünde bulundurularak bir şey yapılmadı da illa bir patlamamı olması gerekli? O mikro ölçek, makro ölçeğe gelelim. İlla patlamamı olmalı? İnsanların ölmesi mi gerekiyor? Mikro ölçekte hepimiz siyasi erkiz. Makro ölçekte Genel Başkanım siyasi bir erktir. Çeşitli partilerde olabiliriz. Ama öncelikle insanız. İnsanlık dürtüsü, insanın doğal refleksidir. Canını acıtan bir şeye tepki vermek te doğal bir raflekstir.  Bu doğal refleksi hoş görmüyorsak o zaman insanlıktan çıkmışız demektir.
Bakın en ufak şeye tahammülü olmayan bir Başbakanla baş başayız. Türkiye yerinden oynamış, bütün dünya Türkiye’yi konuişuyor, Başbakan yurt dışı gezilerine gidiyor…
ÖZGÜRLÜKLERİ KONTROL ALTINA  ALMANIN EN İYİ YÖNTEMİ,ÖZGÜRLÜKLERİ SONUNA KADAR KULLANDIRMAKTIR.
Kırklareli’de, Babaeski’de polis sakin. Polisle birlikte halkta ölçüsünü bilir. Özgürlükleri kontrol altına almanın en iyi yöntemi, özgürlükleri sonuna kadar yaşatmaktır. Siz insana bir şeyi yapma derseniz o insan onu yapar. Bir rahat bırakın ya, rahat bırakın…
Kırklareli’de polis göstericileri AKP binası tarafına bıramıyor. Bu da yanlış. O gençler gidip AKP binasına siyah çelenk bırakabilir. Bu Demokratik bir tepkidir. Siz bunu engellerseniz, bir tanesi uzaktan bir taş fırlatır ve o camı kıarar. Durun diyene kadar, 200 tane taş yer o bina.  Bir takım şeyleri Demokratik ölçüde yapmak gerekir. AKP bir partidir. Bir şeyleri yanlış yapıyorsa bunun karşılığında Demokratik tepkilerle de karşılaşacaktır.
SADECE CHP DEĞİL, HALK AKP İLE REJİM TARTIŞMASI YAŞIYOR.
 Hatırlayın 10 yıl ANAP iktidarı yaşadık. Ben küçüktüm. Hayel meyel hatırlıyorum.  Hatırlamadığım ama oukuduklarımdan öğrendiğim DP iktidarı vardı. Onlarda 10 yıl bu Ülkeyi yönetti. Bakın bu ciddi bir tespit. Ne DP, ne ANAP iktidarında CHP onlarla rejim tartışması yaşamadı.
Köylüye şunu vermedin, işçiye şunu vermedin, memura şunu vermedin. Sağlık politikan yanlış. Bunlar tartışıldı.
Ama şuan sadece CHP değil, Halk AKP ile rejim tartışması yaşıyor. Yani sorun rejim sorunu.
Bülent Arınç, Bizim rejimle sorunumuz yok diyor.  Rejimle sorununuz yoksa, o zaman insanların aile planlamasına neden müdahale ediyorsunuz? Nasıl giyineceklerine neden müdahale ediyorsunuz?
Hangi saatte ne içeceklerine niye müdahale ediyorsunuz? Rejim sorununuz yoksa, benim istediğim gibi yaşa, ne yaparsan yap demek diktatörlüğün bir önceki adımıdır. Daha sonra da, ne yaparsan yap kısmını çıkar ve benim dediğim gibi yaşayacaksın kalsın.
ABD’de Sayın Başbakanının eşine bir kitap hediye ettiler. O kitap niye hediye edildi? Orada verilen bir mesaj vardı. Diktatör ve diktatörlükle ilgili bir kitaptı o kitap.  Orada bir mesaj vardı. O ince mesajı kendilerine o kitabı hediye ederek verdiler.
İster sevelim, ister sevmeyelim %48 bir oyları var. Pekiyi bu %48 nediyor?
Başbakan onları evde zor tutuyorum diyor. Acaba evde tutmasa kaç tanesi dışarı çıkacak? Ben söyliyeyim, taş çatlasın %10. Çünkü bunların mücahit dedikleri kısmı o kadar. Yani ideolojik olarak onlara bağlı kesim taş çatlasın %10 civarı.
Başbakan “Ortalığı germeyin, herkes sakin olsun, bu işler böyle olmaz” diyor. İşte, “Sen oraya  20 bin toplarsan, ben 200 bin toplarım” diyerek zaten ortalığı sen geriyorsun. Sonrada germeyin diyorsun. Böyle bir yaklaşım tarzı yok. Başbakanın anlamadığı nokta bence burası.

BABAESKİ’DEKİ EYLEMLERDE AKP’YE OY VERENLER VAR. BUNLARI İSİM,İSİM SÖYLEYEBİLİRİM.

Biz  Babaeski’deki eylemlere katılımcı olduk. Katılımcı da olacağız. Beni en çok mutlu eden Atatürk Cumhuriyeti doğru kişilere emanet etmiş.
Türkiye’nin her tarafında gençler, parti ayırmaksızın, dernek ya da kuruluş ayırmaksızın biraraya gelmiştir.  Atatürk’ün emanetini korumaya almıştır. Ben olaylara böyle bakıyorum. Evet polisimiz Babaeski’de de  hassas davranıyor.  Bizim hassasiyetlerimizi anlamaya çalışıyorlar. Ben eminim Kaymakam beyde hassasiyetlerimiz anlıyor. Bizim Babaeski’de amacımız Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Eylemlerde her hangi bir parti bayrağı yok, dernek bayrağı yok. Ben size net bir şekilde söyliyeyim, eylemlerde AKP’ye oy verenlerde var. Bunları isim isim söyleyebilirim.
Şunu iyi naliz edip, iyi düşünmek lazım. Kırklareli’de ya da Babaeski’de yapılabilecek olası sert müdahaleler, gözaltılar bence ciddi tepkiler doğurur.  Gösteriler katılanlar 18-19 yaşında çocuklar. Slogan atıyorlar, “Faşizme karşı omuz, omuza” Bir tanesine Faşizm nedir? Diye sordum. Çocuk bilmiyorum dedi. Evet attığı sloganın ne olduğunu bile bilmiyor ama hepsinin kafasında aynı algı var. Mustafa Kemal Atatürk ve  Cumhuriyet.
Babaeski’de benimde katıldığım yürüyüşte katılanların sayısının 3 bin kişi civarında olduğu söylendi. İnanın yürüyenlerin %70’i 25 yaş altıydı. Bu %70’in içinde MHP’liler,CHP’liler,AKP’liler ve hiçbir partiye üye olmayanlar vardı.” Dedi.

5 yorum:

Selcuk dedi ki...

Sayin Hazar, olaylarin fiziksel olarak icinde degilim ama cok yakindan takip ediyorum.CHP'nin yapacagi en buyuk hata Gezi parki direnisini Tayyip'e karsi yapildigini dusunmesi olur. En buyuk tepki Tayyip'e ama oradaki insanlarin yarisi oy kullanmamis. Ben dahil, CHP isteklerimize cevap vermedigi icin cok tepkiliyiz. CHP'nin acil demokratiklesmesi gerekiyor. Kurt sorununun cozumunde aktif rol almasi gerekiyor,yada en azindan iktidar olursam cozerim sinyali vermesi gerekiyor. Halk artik savas istemiyor. CHP ulusalci(?) tabanindan feragat edip gercekten ozgurlukcu, baristan yana bir sol parti havasi kazanmasi gerekiyor. Tepkileri Tayyip'e yikmak.

1.CHP'nin kendi hatalarini gormemesini saglar. Belediyecilikte hala istenen duzeyde degil. Ekonomi, enerji, saglik, egitim politikalari net degil. Sadece AKP'ninkilerinin yanlislarini gosteriyor goruntusu var.

2.AKP'nin baskan degisikligi ile tekrar iktidar olmasina sebep olur.

Selcuk dedi ki...

Sayin Hazar, olaylarin fiziksel olarak icinde degilim ama cok yakindan takip ediyorum.CHP'nin yapacagi en buyuk hata Gezi parki direnisini Tayyip'e karsi yapildigini dusunmesi olur. En buyuk tepki Tayyip'e ama oradaki insanlarin yarisi oy kullanmamis. Ben dahil, CHP isteklerimize cevap vermedigi icin cok tepkiliyiz. CHP'nin acil demokratiklesmesi gerekiyor. Kurt sorununun cozumunde aktif rol almasi gerekiyor,yada en azindan iktidar olursam cozerim sinyali vermesi gerekiyor. Halk artik savas istemiyor. CHP ulusalci(?) tabanindan feragat edip gercekten ozgurlukcu, baristan yana bir sol parti havasi kazanmasi gerekiyor. Tepkileri Tayyip'e yikmak.

1.CHP'nin kendi hatalarini gormemesini saglar. Belediyecilikte hala istenen duzeyde degil. Ekonomi, enerji, saglik, egitim politikalari net degil. Sadece AKP'ninkilerinin yanlislarini gosteriyor goruntusu var.

2.AKP'nin baskan degisikligi ile tekrar iktidar olmasina sebep olur.

Selcuk dedi ki...

Sayin Hazar, olaylarin fiziksel olarak icinde degilim ama cok yakindan takip ediyorum.CHP'nin yapacagi en buyuk hata Gezi parki direnisini Tayyip'e karsi yapildigini dusunmesi olur. En buyuk tepki Tayyip'e ama oradaki insanlarin yarisi oy kullanmamis. Ben dahil, CHP isteklerimize cevap vermedigi icin cok tepkiliyiz. CHP'nin acil demokratiklesmesi gerekiyor. Kurt sorununun cozumunde aktif rol almasi gerekiyor,yada en azindan iktidar olursam cozerim sinyali vermesi gerekiyor. Halk artik savas istemiyor. CHP ulusalci(?) tabanindan feragat edip gercekten ozgurlukcu, baristan yana bir sol parti havasi kazanmasi gerekiyor. Tepkileri Tayyip'e yikmak.

1.CHP'nin kendi hatalarini gormemesini saglar. Belediyecilikte hala istenen duzeyde degil. Ekonomi, enerji, saglik, egitim politikalari net degil. Sadece AKP'ninkilerinin yanlislarini gosteriyor goruntusu var.

2.AKP'nin baskan degisikligi ile tekrar iktidar olmasina sebep olur.

Selcuk Yerci dedi ki...

Sayin Hazar, olaylarin fiziksel olarak icinde degilim ama cok yakindan takip ediyorum.CHP'nin yapacagi en buyuk hata Gezi parki direnisini Tayyip'e karsi yapildigini dusunmesi olur. En buyuk tepki Tayyip'e ama oradaki insanlarin yarisi oy kullanmamis. Ben dahil, CHP isteklerimize cevap vermedigi icin cok tepkiliyiz. CHP'nin acil demokratiklesmesi gerekiyor. Kurt sorununun cozumunde aktif rol almasi gerekiyor,yada en azindan iktidar olursam cozerim sinyali vermesi gerekiyor. Halk artik savas istemiyor. CHP ulusalci(?) tabanindan feragat edip gercekten ozgurlukcu, baristan yana bir sol parti havasi kazanmasi gerekiyor. Tepkileri Tayyip'e yikmak.

1.CHP'nin kendi hatalarini gormemesini saglar. Belediyecilikte hala istenen duzeyde degil. Ekonomi, enerji, saglik, egitim politikalari net degil. Sadece AKP'ninkilerinin yanlislarini gosteriyor goruntusu var.

2.AKP'nin baskan degisikligi ile tekrar iktidar olmasina sebep olur.

geziyorum dedi ki...

Şunu da unutmamak gerek yakın mesafeden gaz bombası atan polis varsa yakın mesafeden taş atan yüzlerce kişide mevcut onlar ne olacak.... Olayın içerisinde iyi niyetli arkadaşlarımız dostlarımız vardı ilk bir kaç gün ondan sonra kötü niyetli akbaba gibi bekleyen siyasetçiler, Terör örgütleri üşüştü bunu da görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar, arka duranlar sadece bu olaylardan rant beklenti içerisinde olanlardır...