1 Haziran 2013 Cumartesi

Kofçaz’da “KÖYSEL” reçel işletmesi, katkısız doğal reçel üretiyor.




*İşletme sahiplerinden Ayhan Yakar, katkısız doğal  reçelin meyvesinin bir kısmını işletmelerinin  kendi meyve ağaçlarından, bir kısmını da özel olarak doğadan toplattıklarını ve üretimde hiçbir şekilde katkı maddesi kullanılmadıklarını söyledi.

 Ocak ayında faaliyete geçen  Köysel Reçel Üretim işletmesi sahiplerinden Ayhan Yakar,  Üretimde kullandıkları meyvelerin bir kısmını doğal ortamda, ilaçsız şekilde yetiştirdikleri ağaçlardan, bir kısmını da doğada kendiliğinden yetişen ağaçlardan toplattıklarını, ürünlerinde toz şeker,su, limon tuzu ve doğal meyveden başka bir şey bulunmadığını söyleyerek, “Ürünlerimizde kesinlikle koruyucu kimyasal madde, Glikoz ve şeker şurubu  kullanılmamaktadır” dedi. 
 Köysel Reçel Üretim işletmesinde Yeşil ceviz, elmalı yeşil ceviz, ahlat,armut,güvem,erik,çağla badem,karpuz ve domates reçeli olmak üzere 9 çeşit reçel üretildiğini, bu reçel çeşitlerine ilave olarak, kahvaltılık közlenmiş patlıcanlı biber ve yeşil ceviz ezmesinin de üretimine başladıklarını belirten Ayhan Yakar; 


“ Ocak ayında Koçaz’da faaliyete geçen işletmemizde kesinlikle katkı maddesi,koruyucu madde, glikoz ve şeker şurubu kullanmıyoruz. Reçel üretiminde kullandığımız meyvelerin büyük bir bölümünü  doğal olarak yetiştiriyoruz, bir kısmını da  doğada yetişen  haliyle  köylüye toplattırıyoruz.  Tamamen doğal ürünler ve doğal ortamda üretimle arzda bulunduğumuz için  kısa zamanda büyük bir  talep oluşturduk.

Amacımız kalite standardı ile doğallıktan vazgeçmeden, insan sağlığını ciddi anlamda tehtit eden katkı maddelerini kullanmadan talepleri karşılamak ve insanımıza endişe duymadan, gönül rahatlığı içinde tüketecekleri ürünleri sunmaktır.” 
(Faruk Ceylan)

1 yorum:

Anonim dedi ki...

Reçeli anladık ta....Bu köysel nesi oluyor ?Köysel olunca içinde boncuk mu oluyor bu mübarek reçelin ?Reçelin kasabasal ya da kentsel olanı da var mı sizde ?