13 Nisan 2012 Cuma

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan”dan Turizm mesajı

Faruk CEYLAN-Kırklareli Anayurt-Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamasında Turizm’in şehirlerin ekonomik gelişiminin ana arterlerinden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:
            “Medeniyetlerin geçiş noktası olan, binlerce yıllık tarihsel ve kültürel zenginlik ile doğal güzelliklere sahip şehrimiz konuksever insanları ile önemli bir turizm potansiyeline sahip       olmalıdır.
            Geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle bir açık hava müzesi olan ve fotoğraf turizmi, doğa turizmi, mağara turizm vb.. potansiyellerimizi en iyi şekilde değerlendirmeli, dünya turizm gelirlerinden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için her türlü gayreti       halkımız ile birlikte     göstermeliyiz.
            Şehrimizde kurulan doğa sporları ve fotoğrafçılık derneklerine katılım artmalı ve fotoğraf makinesinin kadrajına sığan o büyülü fotoğraflarla Kırklareli’mizi önce ülkemize daha sonra   dünyaya          göstermeliyiz.
            İnsana ve çevreye duyarlı turizm politikalarının sürekli kılınması, kalkınma çabalarının, doğal, kültürel ve tarihsel zenginliklerimiz korunarak sürdürülmesi, eksiklerimizin giderilmesi için hep beraber adımlar atmalı şehrimizin ihtiyacı olan yerli ve yabancı turist ziyaretlerine daha kısa sürede ulaşılmamıza yardımcı olacaktır.
            Turizm Haftasında vatandaşlarımızı imkânları ölçüsünde turizm etkinliklerine, derneklere, aktivitelere katılmaya, şehrimizin her köşesini, tarihi dokusunu, Aşağıpınar ve Kanlıgeçit Kazı Alanlarımızı görmeye ve tanımaya çağırıyor, başta turizm alanında hizmet verenler olmak üzere tüm vatandaşlarımın Turizm Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Hiç yorum yok: