11 Nisan 2012 Çarşamba

Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali kongresi

Gündem
Faruk Ceylan
1026 üyeli Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi 52. Mali Kongresi yapıldı. Yarım asırlık Çınar Başkan Hasan Kiraz Mali kongrede bir kez daha güven tazeledi.
Başkanlık görevini neredeyse yarım asırdır kimseye bırakmayan, zaman zaman karşısına çıkan rakiplerini ezip geçerek yeniden Başkan seçilen Hacı Hasan Kiraz Yarım asıra yaklaşan bu görevde kalmasının en büyük sebebi bence üyeleri ile ilişkilerinin aile ilişkisi şeklinde olmasından kaynaklanıyor.
Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi üyelerine geçen yıl kullandırdığı 7 milyon 536 lira kredi ile Trakya”da 27 kooperatif arasında birinci sırada bulunuyor. Bu birinciliği de hiçbir zaman elinden bırakmıyor. Kredilerin geri ödemelerinde sıkıntı yaşayan esnafı üzmeden insiyatif kullanılarak kolaylıklar sağlanıyor. Güzel ve kaliteli hizmetin tezahürü de sevgi oluyor.
Esnaf, Hasan Kiraz”a ve yönetim kurulu üyelerine her fırsatta güvenini ortaya koyuyor ve böyle bir yönetimi kaybetmek istemiyor.
Bu güven ortamında Hasan Kiraz yönetiminin çok kıymetli yönetim kurulu üyelerinden biri olan ve kırk yıla yaklaşan hizmetiyle üyeler tarafından sevilen Rahmi Sağlık”ın ani istifası ise Esnaf arasında şok etkisi yaptı. Herkes Rahmi Sağlık”ın istifa gerekçesini merak ederken, tecrübeli yönetici Mali Kongrede söz isteyerek kürsüye geldi. Herkes Rahmi Sağlık”ın istifa gerekçesini açıklayacağını beklerken, Sağlık görevinden istifa ettiğini belirterek, kırk yıla yaklaşan görev süresinde yapmış olduğu hizmetleri anlattı. “ İstemeden kalp kırdıysam herkesten özür dilerim” dedi ve istifasına gerekçe olarak yönetim kurulu üye sayısının üç kişiye düşürülmesini gösterdi.
Kendileriyle görüştüğümüz çok sayıda esnaf istifanın gerekçesinin bu kadar basit olamayacağını, Rahmi Sağlık”ın istifasını bu şekilde geçiştirmesini tatmin edici bulmadıklarını söyleyerek, “ Sağlık gizemli bir şekilde ayrıldı ve gerekçesini somut olarak söylemedi. Bu gerekçesiz istifa hem esnafta, hem de kamuoyunda merak yarattı.” Şeklinde konuştular.
Bence de Rahmi Sağlık istifası konusuna açıklık getirmeyerek ilgi odağı oldu. Kendisiyle görüşmemde de konu hakkında çok fazla bir şey söylemedi ve gizemini korudu. Görünen o ki Rahmi Sağlık, polimik yaratmak istemedi, Başkan Kiraz”la kırk yıllık dostluklarına da halel getirmedi.



Hiç yorum yok: