28 Ekim 2017 Cumartesi

Kırklareli Belediyesinden Katılımcı Demokrasi Örneği

Kırklareli Belediyesi ‘’Katılımcı Demokrasi’’ anlayışına bir yenisini daha ekledi.
Karaumur Caddesi’ni yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde baştan sona tamamen yenileyen Kırklareli Belediyesi, caddenin trafiğe ‘’açılıp açılmaması’’ konusunda esnaflar ile bir toplantı gerçekleştirildi.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu öncülüğünde gerçekleşen toplantı belediye meclis salonunda yapıldı.
Başkan Kesimoğlu, caddede yapılan çalışmalar hakkında esnafları bilgilendirdi.
Kesimoğlu daha sonra esnafların görüş ve taleplerini tek tek dinledi.
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 42 esnafın katıldığı oylama tasnif heyeti tarafından değerlendirildi.
Yapılan oylama sonrası 31 esnaf caddenin trafiğe kapalı olarak kalması, 11 esnaf ise caddenin trafiğe açılması yönünde oy kullandı.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, oylamanın tüm Kırklareli halkı ve Karaumur Caddesi esnafına hayırlı olmasını diledi.
Kesimoğlu ‘’ Kırklareli’nin ne kadar demokratik bir yapıya sahip olduğunu bu toplantımızda da gördük. Esnaflarımız gayet saygı çerçevesi içerisinde cadde hakkında ki düşüncelerini açıkça dile getirdiler. Değerlendirmelerde bulundular, fikirlerini sundular.
Göreve geldiğimiz günden bu yana katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi akıllı adam kendi aklını, daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanılır. Bu yüzden biz güzel kentimiz Kırklareli’ni ortak aklı kullanarak yönetiyoruz. Bugün yine onun bir örneği yaşadık.
Esnaflarımız caddenin trafiğe açılıp açılmaması konusunda burada oylarını kullandılar. Yaptığımız oylama sonrası esnafımızın çoğu caddemizin şuan ki hali yani trafiğe kapalı kalması konusunda oyunu kullandı. Alınan bu kararın Kırklarelimize ve cadde esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.


Hiç yorum yok: