22 Ekim 2017 Pazar

Gazeteciler Bayramınız Kutlu Olsun.

 Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

1860 yılında ilk siyasi gazete olarak yayına başlayan  Tercüman-ı Ahval’in günlük olarak yayınlanmaya  başladığı gün  21 Ekim Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının, demokrasinin gelişmesinde çok büyük katkısı bulunmaktadır.
Siyaset, ekonomi, sanat, spor, asayiş gibi alanlarda haber takibi yapan gazeteciler, bazen afet alanlarında bazen de savaş meydanlarından yayınlar yaparak insanları dünyada yaşanan gelişmelerden haberdar etmektedirler. Gazetecilik mesleğini zor kılan sansürdür.
Basın özgürlüğü, tarihsel süreç içerisinde bir çok değişim göstermiştir.
Türkiye sansürün uygulandığı, gazetecilerin cezaevlerine atıldığı, kaleme aldıkları yazılar nedeniyle işten atıldıkları veya baskı nedeniyle otosansür uygulandığı dönemleri her dönemde yaşamış ve maalesef bu günde yaşamaktadır. Ancak inanıyorum ki ülkemiz yakın bir gelecekte bu dönemleri de aşacaktır.
Her türlü zorluk ve engellemeye rağmen meslek onurundan ödün vermeden mesleğini layıkıyla yapmak için mücadele eden meslektaşlarımın
  21 Ekim Gazeteciler Bayramını kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.


Hiç yorum yok: