22 Ekim 2017 Pazar

İşten atılan 90 işçinin yürüyüşü Valilik tarafından yasaklandı.

Kırklareli  Paşabahçe Cam  Fabrikasında  işten çıkarılan 90 işçinin,  Tuzla'da ki   Fabrika Genel Merkezine  başlattıkları hak arama yürüyüşü,  Kırklareli  Valiliği tarafından yasaklandı.


 İşten çıkarılan 90 işçi;  aileleri, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, çok sayıda CHP üyesi ile kendilerine destek veren vatandaşlarla  birlikte  başlattıkları yürüyüş, ikinci günde Valilik emriyle durdurulunca, yürüyüş gurubu Büyükkarıştaran'da  bir akaryakıt istasyonunda yürüyüşlerini durdular.   Akaryakıt istasyonunda bekleyişlerini sürdüren işçiler,  halay çekip, sloganlar attılar

Akaryakıt istasyonunda ki bekleyiş sırasında işçileri temsilen  açıklamada bulunan   Aydın 
 Şahin, işe döneceklerine  inandıklarını ifade ederek şunları kaydetti; "Valiliğin durdurma kararıyla birlikte, bize gelen bilgiye göre  Pazartesi bizimle ilgili bir toplantı yapılacakmış. Bugüne kadar bizimle ilgili hiç kimse  bir  adım atmadı. Yapılacak olan  toplantıyı merakla bekliyoruz. Bunun için  biz de burada bekleme kararı aldık, Pazartesi akşamı saat 18.00'e kadar bekleyeceğiz.  Toplantının ardından  çıkacak sonuca göre   tekrar bir değerlendirme yapacağız.  Bakalım bekleyip göreceğiz. Sonuca göre ne yapacağımıza karar vereceğiz." dedi.

Hiç yorum yok: