26 Ekim 2017 Perşembe

Cam işçileri direndi ve kazandı!

Lüleburgaz’da işten çıkarılan işçilerin,  işlerine geri dönmek için başlattıkları yürüyüş Kırklareli Valiliği  tarafından durdurulduktan sonra  bir akaryakıt istasyonunda bekleyen   90 cam işçisine, Eskişehir’de ki  fabrikada çalışma ya da  tüm alacakları ödenerek işten ayrılma teklifi  geldi. Teklif üzerine işçilerin 17 gün süren, bekleme süresiyle 20 günü bulan  işe dönüş eylemine son verildi. 
Lüleburgaz Kristal-İş Sendikası önünde basın toplantısı düzenleyen işçiler ve aileleri, fabrika yetkililerinin, isteyenlerin Eskişehir fabrikasında işe başlayabileceğini, istemeyenlerin teşvik kapsamında tüm haklarının ve tazminatlarının ödenerek isterlerse işten ayrılabileceklerini bildirdiğini söylediler. 

Basın açıklamasında işçiler adına konuşan Aydın Şahin, mücadelelerinin bir kazanımla sona erdiğini belirterek, isteyen işçilerin Eskişehir’de ki fabrikada yeniden çalışmaya başlayacağını söyledi. Aydın  Şahin, sözlerine şöyle devam etti; " Verdiğimiz mücadele büyük bir kazanımla neticelendi.  Cam Fabrikasında işten çıkarılan 90 cam işçisi olarak başlattığımız işe iade eyleminin  20. gününde fabrika yönetiminin kararı ile İsteyenler Eskişehir’de işe başlayabilecek, istemeyenler de tüm haklarını ve tazminatlarını alarak kendi istekleri ile işten ayrılabilecekler.  

90 cam işçisinin işe iadesinin yolu kesin olarak açılmıştır. Cam işçisinin iş, aş, adalet yürüyüşü kararlılıkla sürdürülmüş ve başarı elde edilmiştir. Kazanılan bu zafer tüm işçilerin zaferidir. Mücadelemizin kazanımla sonuçlanmasında sendika yöneticilerinin isteksiz tutumuna rağmen, tüm işçi  arkadaşlarımızın ve Lüleburgaz  halkının büyük payı olmuştur." dedi








Hiç yorum yok: