15 Ağustos 2013 Perşembe

İlklerin Kaymakamı Mevlüt Özmen’den Basın mensupları ve personeline veda yemeği


*Pınarhisar’ın Guinness rekorlar kitabına girmesine öncülük etti, Kaymakamlık binasına rüzgar gülü kurdu ve ücretsiz elektrik elde edilmesini sağladı. O kadar çok sevildi ki, ismi Tozaklı Köyü  Kültür Salonuna verildi.

Pınarhisar Kaymakamlığından, Iğdır Vali Yardımcılığına atanan  Mevlüt Özmen, Basın mensuplarıyla personeline, Pınarhisar Karadeniz Kebap salonunda verdiği yemekle veda etti.
Kaymakam Mevlüt Özmen’in 14 Ağustos Çarşamba günü saat 13.00’te verdiği  yemeğe, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, CHP İlçe Başkanı Volkan Ertan, Kamu Kurum ve Kuruluş
Müdürleri, Pınarhisar Kaymakamlığı personeli Yeşilyurt Gazetesi İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt ve Yeşilyurt Gazetesi Yazarlarından Faruk Ceylan ile Yerel gazete temsilcileri
katıldı.
Kaymakam Mevlüt Özmen konuklarına, Profesyonel bir film şirketine çektirdiği Pınarhisar filmini de izletti.
Görevi süresince Devlet imkanlarını, Pınarhisar’a hizmet için kullanma gayreti içinde olduğunu belirten Özmen, Trakya’yı ve
Trakya insanını çok sevdiğini, Trakya’nın güzel insanlarının en güzel hizmetlere de layık olduğunu söyledi. Personeline ve kendisine verdikleri destekten dolayı Basın mensuplarına da teşekkür eden Özmen, konuklarından helallık istedi.
Yemeğin verildiği Karadeniz Kebap Salonu sahipleri, Kaymakam Mevlüt Özmen'e  Fenerbahçe armalı bir  kravat ile kravat iğnesi hediye etti. 
Yemek sonrası vatandaş Mevlüt Özmen’in yolda önünü keserek kendisine sevgi gösterilerinde bulundu.
İlçede önemli hizmetlere imza atan Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen  bu gün Pınarhisar’a veda edecek.
Amasya'nın Göynücek ve Artvin'in Yusufeli ilçelerinde yaptığı görevlerden sonra 2009 yılından bu yana Pınarhisar Kaymakamı olarak görev yapan Mevlüt Özmen ilçede geçirdiği 4 yılın ardından Vali Yardımcısı olarak Iğdır'a atanmasını,Sosyal paylaşım sitesinden; "Artvin...Kırklareli...hep uçlarda dolaştık meslek hayatımızda. Şimdi yine yeni bir uç yeni bir görev yeri....  Iğdır Vali Yardımcısı olarak atanmış bulunuyorum..." diyerek paylaştı.
Bir Kaymakamın yapacaklarından çok  fazlasını yapmak için mücadele eden ve bunu başaran, halkın büyük sevgi ve saygısını kazanarak,  Kırklareli Tarihine “İlklerin Kaymakamı” olarak not düşülmesini sağlayan Kaymakam Mevlüt Özmen, 1977 yılında Reşadiyede doğdu. 1995 yılında Gaziosmanpaşa Plevne Lisesini bitirdi. ertesi yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne kaydoldu. 2000 Yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi ve aynı zamanda devam etmekte olduğu Gösteri Sanatları Merkezi Tiyatro Oyunculuğu Bölümünü bitirdi.
Üniversite sonrasında bir müddet medya sektöründe çalıştı. 2002 yılında girmiş olduğu Kaymakamlık sınavını kazanarak Tokat Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Leicester Üniversitesinde dil ve kamu yönetimi kursu gördü.
Amasya’nın Göynücek ve Artvin’in Yusufeli ilçelerinde Kaymakamlık görevi yaptı.  2009 yılında Pınarhisar İlçe Kaymakamlığı görevine atandı.
Pınarhisar’da ki görevi sırasında, Burada Herşey Bedava Market adı altında bir hizmet noktası oluşturdu. Sosyal Yardımlaşma hizmeti olarak vatandaşa para yerine ihtiyacı olan gıda, giyim ve ev eşyalarını burada ücretsiz temin etti. Pınarhisar Kaymakamlık Gazetesini  çıkardı.

Pınarhisar Evciler göletini Trakya’nın su sporları hizmet merkezi haline getirdi. Evciler Göletinde Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu  ve Pınarhisar Belediye Başkanlığının da katılımıyla Kano şenlikleri başlattı. Şenlikler 4 yıldır devam ediyor.
Pınarhisar Poyralı Köyünde Turizm Ofisi açarak hizmete sundu.
Pınarhisar Kaymakamlığı bahçesine turizm ofisi kurdu. Pınarhisar Kaymakamlık bahçesine kurduğu rüzgar gülü ve güneş panelleriyle, Kaymakamlığın elektrik enerjisini bedava kullanmasını sağladı.
Kaymakam Mevlüt Özmen’in girişimleriyle, Galaksiye mesajımız var kampanyası dahilinde
Guinness rekorlar kitabına giren,Dünyanın en büyük karikatürü.
Bu fotoğraf uçaktan çekildi. 

karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun öncülüğünde, Pınarhisar’da 11 kilometrekarelik arazi üzerine, İşaretler filmini tiye alan bir karikatür yapıldı. Bu karikatür tam olarak 10 milyon 952 bin 50 metrekare olup, Dünyanın en büyük karikatürü olarak tescil edildi ve  Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazandı.
Dünyanın en büyük karikatürünü yapan Karikatürist
Erdil Yaşaroğlu, "Bunu niye yapıyoruz biliyormusunuz? Hep galaksiden bize not gelirdi, uzaylılardan falan. Bu sefer biz onlara bir not gönderiyoruz" dedi. Guinness rekorlar kitabına giren karikatür sayesinde Pınarhisar’ın  Dünya çapında tanıtımı yapılmış oldu. Yani Pınarhisar’ı tüm Dünya tanıdı.
Mevlüt Özmen, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından açılan (Legislative Fellow Programs) Yasama Süreçleri ve Yurttaş Katılımı Programına Türkiye’den katılan 8 kişiden biri oldu.
23 Ocak 2012 tarihinde başlayan ve bir buçuk ay süren toplantı Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleşti.Orada parlamentoda, Beyaz Sarayda çalışmalar da bulundu.
Amerika Kongresi Yasama Uzmanı Tom Garofoleo 25 Mayıs 2012 Cuma günü Kırklareli’ye gelerek, Kaymakam Mevlüt Özmen’ede  ziyarette bulundu.
Yasama Uzmanı Tom Garofoleo Kırklareli’de ağırlandı, kendisine Kırklareli’nin turizm bölgeleri  gezdirilerek tanıtıldı.
Pınarhisar’ın Tozaklı Köyüne, Kaymakam Mevlüt Özmen’in çabalarıyla yaptırılan, Çok Amaçlı Kültür Salonun açılışında  Muhtar Ali İnan, bu salona  
“Kaymakam Mevlüt Özmen” isminin verilmesini  teklif etmişti. Muhtarlık İhtiyar heyeti,teklifi  oy birliği ile kabul etti ve isim Tozaklı Muhtarlığı tarafından tescil edildi, Tozaklı Köyü Muhtarlığına kazandırılan Çok Amaçlı Kültür salonun ismi, “Tozaklı Köyü Muhtarlığı Kaymakam Mevlüt Özmen  Çok Amaçlı Kültür salonu” oldu.
Bu gün görev yeri Iğdır’a gitmek üzere Pınarhisar’dan ayrılacak olan Mevlüt Özmen, Trakya’yı Trakya’lılar kadar sevdiğini, bir gün mutlaka Kırklareli’ye geri döneceğini söyledi.
Özmen, Pınarhisar’da ki görevi sırasında, kendisine sürekli destek olan Pınarhisar halkına da gönülden teşekkür ettiğini ifade ederek; 
“ Basın olarak en büyük desteği Yeşilyurt ve Babaeski Gündem Gazetelerinden gördüm. Gazetelerin İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt’a, Genel Koordinatör Hacer Gökkaya’ya, Köşe Yazarı Faruk Ceylan'a ve Muhabir Erdoğan Şendir ile tüm Gazete çalışanlarına, Kırklareli'nin en çok okunan sitelerinden biri olan Kırklareli Haberci'ye   teşekkürü bir borç biliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum.” dedi.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

Helal olsun sayın kaymakamım, gerçekten gurur duyulacak hizmetler