2 Ağustos 2016 Salı

Vekiller konuşurken meydan neden boşaldı?


Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com


15 Temmuz’dan beri ülkenin dört yanında ve Kırklareli’de  devam eden Demokrasi nöbetlerinden sonra  Kırklareli’de Cumhuriyet Halk Partisi de Demokrasi mitingi düzenleyerek  Demokrasiye destek verdi.
Mitinge Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu,  Kırklareli  Milletvekilleri Türabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, CHP’lilerle kalabalık bir vatandaş grubu katıldı. Dingiloğlu Parkı önünden başlayan Demokrasi mitingi yürüyüşüne katılanlar   ellerindeki Türk bayraklarıyla "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne dikta, ne darbe, tam bağımsız Türkiye  " sloganları attı.
70 metre uzunluğunda ki Türk bayrağını taşıyan grup, darbe girişimini lanetleyen sloganlarla gar binası önüne geldi. Gar binası önünde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve  İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı 
Kesimoğlu  gar binası önünde yaptığı konuşmada, Türkiye 'nin sıkıntılı  bir süreçten geçtiğini söyledi.
Kesimoğlu, halkın ülke bazında ve Kırklareli’de  bir tarih yazdığını belirterek, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü  anlattı.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez TBMM'nin bombalandığını dile getiren Kesimoğlu, bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin hedeflerinin laik ve demokratik 
Türkiye Cumhuriyetini ni ele geçirmek olduğuna dikkat çekti.
Başkan Kesimoğlu yaptığı konuşmada; "Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Nereden gelirse gelsin karşıyız. Bizler geçmişte 12 Mart, 12 Eylülleri yaşadık çok acı çektik çok bedeller ödedik.  Milletçe artık bedeller ödemek, acılar çekmek istemiyoruz. Biz bu halkı, bu vatanı sokakta bulmadık.
Bu Cumhuriyet  hainler tarafından devletin  tankı, tüfeği ile  yıksın diye kurulmadı. Cumhuriyet kanla kuruldu. Kurtuluş mücadelesinde, Türk Milleti yediden yetmiş yediye can verdi. Büyük bedeller ödendi.  Çocuklar babalarını, analar, babalar  evlatlarını bu ülkenin kurtuluşu için gönüllü toprağa verdi.  
Evet ülkemizde sıkıntılar yaşanıyor olabilir bunlar doğaldır.  Mevcut iktidarı beğenmiyor olabiliriz, eleştirebiliriz. Ancak  duyulan sıkıntı ve kaygıların giderileceği zemin hukuk ve parlamenter sistemdir. Darbenin askeriyesine de siviline de karşıyız. Söz konusu vatan, demokrasi, Cumhuriyet ve laiklikse gözümüzü kırpmaz,  vatanımız ve bayrağımız için ölürüz." dedi.

Başkan Mehmet Kesimoğlu’nun konuşmasından sonra CHP Milletvekilleri Türabi Kayan ile 
Vecdi Gündoğdu’da birer konuşma yaptı ama Belediye Başkanı Kesimoğlu’nun yaptığı coşkulu konuşmanın ardından mitinge katılanların büyük çoğunluğu miting alanından ayrıldı. Milletvekillerinin az sayıda katılımcıya hitap etmesi  ise  düşündürücüydü.  Kalanlar ise gidenlerin neden gittiğini sordu...



Hiç yorum yok: