10 Haziran 2014 Salı

Kırklareli Ülkü Ocakları Türk Bayrağına yapılan ahlaksız saldırıyı protesto etti..

*Türk Bayrağına yapılan saldırıyı protesto eden Ülkücü gençler Hükümet aleyhinde sloganlar attılar.
*Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakan Bozfırat; “Bayrağa yapılan ahlaksız saldırı ve ona uzanan o elleri kırmayan, durumu sessizce seyreden siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür.”
Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanlığı, Diyarbakır’da meydana gelen, Türk  bayrağının  indirilme olayı nedeniyle "bayrağa saygı" yürüyüşü düzenledi.
Karagöz Parkı'nda toplanan Ülkücü gençler, Türk Bayraklarını taşıyarak Kültür Anıt Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında "Bayrağa uzanan eller kırılsın, vatan sana canım feda", "Türkiye  uyuma bayrağına sahip çık" sloganları atan gruba yol kenarlarından yürüyüşü izleyen  vatandaşlar ile Kırklareli esnafı çılgınca destek verdi.
Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakan Bozfırat, bir grup teröristin 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek Türk Bayrağını indirmesini şiddetle kınadıklarını söyledi.
Bu tür olaylara asker ve polisin müdahalesinin biber gazı sıkmaktan öteye geçemediğini Ülkü Ocakları Başkanı Bozfırat, Türk Bayrağı'nın indirilmesinin ihmal ve acizlikten kaynaklandığını ileri sürdü.
Türk Bayrağı'nın her şeyden kutsal ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değer olduğunu ifade eden Bozfırat, "Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa yapılan ahlaksız saldırı ve ona uzanan o elleri kırmayan, durumu sessizce seyreden, siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür." Dedi.
Türk bayrağına yapılan saygısızlığı protesto eden Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanlığının düzenlediği yürüyüşe Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Şaban Savaşan, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner, çok sayıda Ülkücü genç, MHP’liler ve Kırklarelili vatandaşlar katıldı.
Bayrağa yapılan ahlaksız saldırı sebebiyle Hükümetin sessiz kaldığını  belirten Ülkücü gençler, Hükümet aleyhinde sloganlar attılar.


Hiç yorum yok: