13 Eylül 2012 Perşembe

Türkiye Tekwondo Federasyonu Erginspor Antrenörü Savaş Ergin'e 3 Ay hak mahrumiyeti cezası verdi

Sporcu velisi Mustafa Bil'in şikayeti üzerine Türkiye Tekwondo Federasyonu Disiplin Kurulu Erginmspor Kulübü Antrenörü Savaş Ergin'e 3 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.
Federasyon, 24-29 Nisan 2012 tarihinde Antalya'da yapılan turnuvaya giderken, Savaş Ergin'in Kırklareli Valiliği Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sporcular için ödenen 346 TL'nın,  286 TL'sını sporculara ödeyerek 60 TL'lik kısmını ödemediği için kendisine 3 ay hak mahrumiyeti cezası verdiği öğrenildi.
Disiplin Kurulu kendilerine ulaşan şikayeti inceleyerek, Antrenör Savaş Ergin'in 60 TL eksik ödemeyle kendisine menfaat sağladığından, " Disiplin Talimatının 30. md.sinin 1. fıkrası uyarınca, Müsabakalar sırasında Tekwondo müsabakalarını kullanarak kurum ve kişilerden kendi çıkarı için maddi menfaat sağlayanlara, 6 ay hak mahrumiyeti cezasına, ayrıca sağlanan menfaatin değerinin düşük olması ve kötü niyet bulunmamasından dolayı, Disiplin talimatının 40. md. si uyarınca cezayı yarıya indirerek 3 hak mahrumiyeti cezası ile tecziye etti"
dedi.
Disiplin kurulunun verdiği cezadan sonra Sporcu velisi Mustafa Bil, Savaş Ergin'in kendisine sağladığı menfaatten sonra yaptığı şikayet neticesinde Federasyondan Hak mahrumiyeti cezası aldığını, konuyu yargıya da taşıyarak T.C Kanunlarına göre de suçunun cezasının karşılık bulması gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok: