Kültür merkezi yardım bekliyor. Yardım bulnmazsa,inşaat çürüyüp gidecek emekler heba olacak. |
Selahattin Dağ; “Ufak bir dernek olduğumuz için devletten yardım alamıyoruz”
“Devletten her hangi bir yardım almadık. Sadece İlimiz Belediyesi bize kepçe tahsis etti. Bu inşaatı buraya kadar esnaflarımızın sağladığı desteklerle getirdik. Fakat esnafın yardımları da yetersiz kalınca yapımızın inşaatını durdurmak zorunda kaldık. Kabasını çıkacak kadar nakit yardım bulabilirsek, inşaatımıza devam edeceğiz. Bu şekilde durdukça bazı kendini bilmez vatandaşlarımız yapıya zarar verip camlarını kırıyor. İnşaatın bazı malzemeleri hazırda kullanılmayı bekliyor. Fakat kabasını çıkamadığımızdan dolayı bunları kullanamıyoruz. Hava şartlarından ötürü durduğu söyleniyor. Kış olmasına rağmen yapının kabasını bitirmeyi planlıyorduk. Ne yazık ki maddi imkansızlıklar buna izin vermedi. Ufak bir dernek olduğumuz için devlet makamlarından yardım alamıyoruz. İnşaatın arsasını Belediye Başkanlığı’ndan 29 yıllığına kiraladık.”
“Yapımız birçok aktivite için mekan olacak”
Amaçlarının Kırklareli’ye önemli bir yapı kazandırıp, bu kültürü burada genişletmek olduğunu ifade eden Selahattin Dağ, yapının her anlamda faaliyet göstereceğini, birinci katında halkın ücretsiz şekilde mevlit yemeklerini, nişan yemeklerini verebileceğini ve bunlar için her hangi bir ücrete de tabi tutulmayacağını sözlerine ekledi. Dağ; “İkinci katında gençlerimize saz vb kurslar verilecek. Üçüncü katını ise kendimiz cemevi olarak kullanacağız. Böyle bir önemli yapının maddi imkansızlıklardan dolayı durması bizi üzüyor. Şehrimizin ileri gelenlerinden, devlet makamlarından gelecek yardımlarla inşaatı tamamlayıp, Kültür Merkezi’ni halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Topçu Baba Kültürel Aktiviteler Sorumlusu Hasan Öztürk'te konu hakkında şunları kaydetti:
“Bu kültür insanlığa ve topluma dönük bir içeriktedir”
“Topçular Köyündeki Topçu Baba türbesinde 1997 öncesine kadar çok uzun yıllardır devam eden gelenek var. 1997 yılına gelindiğinde Topçu Baba Kültür Derneği kuruldu. Bu yıldan sonra etkinlikler daha bilinçli, daha planlı, daha düzenli yapılmaya başlandı. 1998'den beri her yıl isimli sanatçılar getirtildi ve Bektaşi kültürü ile halkımız olumlu anlamda buluşturuldu. Halen de bu etkinlikler devam ediyor.” dedi. Hasan Öztürk, böyle bir yapının Anadoluda olsa çoktan bitirelecğini, Trakya da desteğin yetersiz olduğunuda söyledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder