10 Aralık 2017 Pazar

Yeşille beyaz bir arada güzel ama kazanan BEYAZ oldu!

Faruk CEYLAN
farukceyln39@gmail.com

 CHP’de İlçe Başkanlığı seçimleri,  Merkez İlçe Başkanlığı ve Lüleburgaz İlçe Başkanlığı  seçimleri ile sona erdi.  Merkez  İlçe Başkanlığına Gürcan Saatçi, Lüleburgaz İlçe Başkanlığına da Özgür Kaya seçildi.  Şimdi gözler CHP Kırklareli İl Başkanlığı seçimine çevrildi.
İl Başkanlığı seçimi için şimdiden bir yorum yapmayacağım, zira henüz kimin ya da kimlerin aday olacağı netleşmiş değil. Önümüzdeki  günlerde seçim öncesi yorumlarımı siz değerli okuyucularımla paylaşacağım.
 Merkez İlçede Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun desteklediği iddia edilen yeşil listenin seçimden günler önce açık ara kazanacağı iddia edilmişti ama beyaz liste kazanınca  sonuç  iddia edildiği gibi gerçekleşmedi ve Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’nun kazanmasını arzuladığını hepimizin bildiği beyaz liste adayı 189 oy alarak kazandı. CHP’liler seçim sonunda;  “ Belediye Başkanı  Milletvekiline karşı kazandı.”  Yorumunda bulundular. Yoruma katılsanızda, katılmasanızda sonuç  Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’nun teşkilatı içinde dengeleri  değiştirebilecek güce sahip olduğunu gösterdi!
Başkan Kesimoğlu, beyaz liste kazandıktan sonra;  “ Örgüt ve Belediye işbirliğini en güzel biçimde sergileyeceğiz, Kırklareli kalesinden CHP bayrağını eksik etmeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı  seçiminde ise  mevcut İlçe Başkanı Özgür Kaya
seçime beyaz liste ile girdi. Özgür Kaya 163 oyla ikinci defa  ilçe başkanı seçilirken Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın destek verdiği mavi liste ile  seçime giren Alaaddin Güncer 133 oy, milletvekili Turabi Kayan’ın destek verdiği kırmızı liste ile seçime giren Şeref Dinçer 113 oy, kimsenin desteğini almayan  Zeki Akın  1 oy aldı. Milletvekili Kayan’ın adayı  fark yiyerek sondan bir önceki sırada kaldı ve  Milletvekili desteği yine işe yaramadı…
Önce ki Başakanlık görevinde  partili partisiz büyük bir kitlenin taktirini kazanan Özgür Kaya yeniden Başkan seçilirken sadece rakiplerini değil, Milletvekili ile Belediye Başkanını da mağlup etmeyi başardı. Özgür Kaya geçen seçimde de,  geçmişte CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı yapan ve  teşkilatına çok hakim olan Milletvekili Turabi Kayan’ın adayını mağlup ederek İlçe Başkanı seçilmişti. Kısacası Özgür Kaya Milletvekili Turabi beyi ikinci defa mağlup etti.  Lüleburgazlı bir çok CHP’li; “ Özgür Kaya Milletvelkilinin desteği ile yıkılmıyor, herhalde  bir daha ki seçime   Turabi Kayan İlçe Başkanılığına aday olur .” espirisinde bulunarak, “Aday olsa da kazanamaz ki.”  dediler.
İkinci defa Başkanlığa seçilen Özgür Kaya ise birlik ve beraberlik mesajları vererek;
“ Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır.  Önemli olan benim kazanmam değil, CHP’nin kazanmasıdır.  Bir olur, birlik olursak partimiz kazanır, Lüleburgaz kazanır. Bu makamlar geçicidir, esas olan  bizlere Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ten emanet olan partimizin  sonsuza kadar yaşamasıdır.” dedi.

Yeni seçilen Başkanları kutluyor, Kırklareli’ne ve Lüleburgaz’a faydalı hizmetlerde bulunmalarını diliyorum. 

Hiç yorum yok: