28 Aralık 2017 Perşembe

Efsane geri dönecek mi?

Kırklareli Günlüğü
 
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
 “Ak Parti Kongresinde Kılıçlar çekiliyor!”  Başlıklı,
17 Aralık tarihli yazımdan sonra bazı çevreler; “ Ak Parti Genel Merkezi Alper Çiler’i aday gösterdi, bu basında yer aldı sizin  haberiniz yok mu?” Diyerek sözüm ona eleştiride bulunmuşlardı. Alper Çiler’in aday gösterildiğine dair  bir kaynak yokken, aday gösterilmiş olmasını şahsın beyanı ile kabul etmek ne derece doğru  olur du? Üstelik bir çok Ak Partili resmi  açıklamanın olmadığını belirtrek; “Alper bey kendi kendisine gelin güvey oluyor.” Söylemlerinde bulunurken!
Aslında Alper Çiler şahsına münhasır olarak aday da gösterilmiş olabilir ama durum muhlak, net değil. Ben Alper  Çiler kardeşimizin  aday gösterilip gösterilmediğini iddia etmedim,  başka adaylarında çıkacağını ve kongrenin öyle tek listeyle  garanti kapsamında güle oynaya yapılamayacağını vurgulamıştım.
Ak Parti eski İl Başkanı Emin Tunç İle dün yaptığım  görüşme bahse konu yazımı boşa yazmamış olduğumu  ortaya çıkardı. Evet, çok sayıda  Ak partilinin “Efsane Başkan” olarak tanımladığı Emin Tunç Cumartesi günü  İl Başkanlığına aday olacağını ve seçimi kazanarak İl Başkanlığı koltuğuna oturacağını açıkladı.
Emin Tunç, Başbakan Binali Yıldırım’ın Kongreye katılacak olmasını sevindirici bulduğunu, muhaliflerin aday olduğu vakit sahneye çıkıp delegelere hitap etmesine izin verilmediğini, ancak  Başbakanın olduğu bir kongrede divanın adaya söz vermeme gibi bir yaptırımının olamayacağını ve kim aday olursa  çıkıp delegelere hitap etme  şansı bulacağına  inandığını söyledi.
İl Başkanlığı döneminde partili partisiz herkesin taktirini  kazanan, Kırklareli adına başarılı işlere imza atan Emin Tunç, Kırklareli’ne ve davasına sevdalı olduğunu, İl Başkanı olduğunda  siyasi kimliğine bakmaksızın Kırklareli halkının tamamını kucaklayarak,  Kırklareli’nin  ve Kırklareli insanının kazanımlarını arttırmak için gece gündüz demeden çalışacağını ifade etti.
Mevcut Başkan Bir çok Ak Partili tarafından başarısız bulunurken, eski Başkan Emin Tunç  geçmiş dönemde ki  yönetimi ile başarılı bulunuyor. Tabi ki bu çok sayıda ki Ak Partili ile sokakta ki vatandaşın  fikri.
Evet,  Cumartesi günü saat 15.00’de Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan Ak Parti 6. Genel Kurulunda Emin Tunç adaylığını açıklarken, kongre salonunda sürpriz isimlerinde Başkanlık için aday olacağı söylentileri de kamuoyunda yoğun olarak konuşuluyor.  Başbakan Binali Yıldırım’ında yer alacağı kongrede  Genel Merkez adayı olarak Alper Çiler beklenirken, Başbakan Yıldırım’ın başka bir ismi aday gösterebileceği de kulislerde konuşuluyor.
Başbakan Yıldırım çıkar da Genel Merkezimizin adayı  şu isim der, birden fazla aday olunca belki de; “ Adaylarımız şunlar, buyurun hodri meydan yarışın. Delege kimi seçerse”  mi der.  Bunu Cumartesi günü Kongre salonunda öğreneceğiz.
Ak Parti İl Başkanlığı Kongresinin Kırklareli için hayırlara vesile olmasını temenni eder, yarış olacaksa yarışmacılara başarılar dilerim.
Allah nasip ederse, bir sonra ki yazımda kongre sonrası yorumlarımla yeniden birlikte olacağız  değerli  okurlarım hoşçakalınız.



Hiç yorum yok: