29 Aralık 2017 Cuma

Akşener; “ Bu hareket cesurlar hareketidir.”


*Sağanak yağmur Akşener sevenleri durduramadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırklareli İYİ Parti  il binasının açılışına katılmak üzere geldiği Kırklareli'nde, partilileri tarafından TEM yolu Babaeski gişelerinde, yaklaşık 300 araçlık bir konvoyla karşılandı. Konvoyla birlikte Kırklareli  merkezine gelen Meral Akşener, parti binası önünde, kadınlar tarafından  davul ve  zurnalı şekilde  karşılandı.
Kadınların davul zurna eşliğinde halay çekmesini izleyen Akşener, Cumhuriyet caddesinde  sağanak yağmura aldırış etmeden  toplanan binlerce Kırklareliliye hitap etti.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasına başlamadan önce üç beyaz güvercini öperek,
özgürlüklerini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek  hükümet politikalarını ağır bir şekilde eleştiren Akşener, Kırklareli'nin, ziyaret ettiği 13'üncü kent olduğunu belirterek, her yerde en büyük problemin genç işsizliği olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti;  "Gezdiğimiz yerlerde insanlarla konuşuyoruz. Edirne'den Şırnak'a, Mardin'e kadar devam eden bu problem Kırklareli içinde geçerli, üniversite mezunu çocukların, atanamayan öğretmenlerin, taşeron işçilerin, sorunları her yerde birinci problem olarak karşımıza  çıktı.
Kırklareli bir tarım kenti, bir bölümüyle de sanayi kenti ama Alpullu Şeker Fabrikası 4 yıldır üretim yapmıyordu. Kapıları üretime kapanmıştı yeniden  hayata geçti ancak halen  tam kapasite ile çalışmıyor çünkü pancar ekimi kotalandı. Geçmişte kendimize yeten bir ülkeydik biz. Dünyada tarımda kendi kendine yeten ülkelerden birinciydik. Bugün buğdayı Rusya'dan, mercimeği Kanada'dan, pancar ektirmeyip mısırı şurubunu  Amerika çiftçisinden satın alan, çiftçinin cebine bir miktar koyup; ekme, biçme, üretme  kardeşim diye bir idari mantıkla, bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. İktidara sesleniyorum, eğer siz pancarı kotalaştırıp, mısır şurubu ithal ederseniz, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Amerikan çiftçisi mazotu 1.5 Türk lirasına satın alırken, siz 4- 4.5 liraya satın alıyorsunuz.” dedi bu sırada kendisini pür dikkat dinleyenlerden birinden 5 lira diye bir uyarı gelince; “Bakın  bir haftada 5 lirayı  geçmiş" dedi.  Hükümetin tarım politikalarını ağır bir şekilde eleştiren Meral
Akşener, "Amerika, Rusya, Kanada çiftçisinden alarak onları zenginleştirdiler.  Şimdi de gittiler Sırbistan'dan et aldılar. Neden kombinalar yeterli değil? Niçin hayvancılık Türkiye'nin her yerinde para etmiyor? Bunun sebebi, yanlış tercihlerdir. Adam gitti, Sudan'dan da et ithal etti. Sayın Erdoğan, bizim hayvancılık nerede? Eskiden bizden yabancı ülkelere hayvan kaçakçılığı olurken, bugün yabancı ülkelerden bize hayvan kaçakçılığı var. Bunlara son vereceğiz.  İYİ Parti Türkiye'ye iyi gelecek,gençlere iyi gelecek, işçiye memura, esnafa,  kadınlarımıza  iyi gelecek" dedi.

Rusya ile yapılan S-400 füzeleriyle ilgili anlaşmayı hatırlatan Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben de şunları söyledi; 

"İYİ Parti, Türkiye'nin dış politikada iki paralık edilmiş itibarına iyi gelecek. Buradan Sayın

Erdoğan'a sesleniyorum. Elinde megafonla bağırarak, çağırarak, dış politika yapılmaz kardeşim. Azıcık sağduyu, sakinlik, akıl, biraz tarih bilgisi. Yahu bağırıp, çağıracağına azıcık bunları öğrenin kardeşim. Şimdi Rusya'dan S-400'ler alıyorsunuz, yahu sizin uçaklarınızı onlar tanımıyor. O füzeleri nerede kullanacaksınız kardeş? Senin F-16'ların onları tanımıyor, onlar F-16'ları düşman uçağı olarak görüyor. Koyacaksın bir depoya çürüyecekler. Efendim gittin Amerika'ya Ey Trump, ey Trump  yaptın, gittin. 11 milyar dolarlık uçak satın aldın. Ya bu Eyyy'lerin gereğini yap ya da bu 'Ey'leri kes kardeşim. Yani sürekli parmak sallanmaktan artık yorulduk. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Şimdi çok daha uzun konuşmak istiyorum ama hepiniz çok  ıslandınız, bu yüzden konuşmamı daha fazla uzatmayacağım. İl  Bina açılışımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." diyerek konuşmasına noktayı koydu.

Sağanak yağmur nedeniyle konuşmasını kısa tutan Meral Akşener, konuşmasının ardından  İYİ Parti Kırklareli il ve ilçe başkanlığı binalarını açtı. İl  binasında bir basın toplantısı düzenleyen

Akşener, gazetecilerin sorularını cevaplarken, bundan sonra seçimlerde hile yapılmasına asla müsaade etmeyeceğini söyledi. Referandum sonuçlarında ciddi şekilde hile inancı içinde olduğunu söyleyen  Akşener; "Bunu içtenlikle söylüyorum. Sayın Erdoğan, bugüne kadar tek kale maç yaptı. Yani erkek siyasetçiler var karşısında. Canı istedi 'Şerefsiz' dedi. Canı istedi 'Zürriyetsiz' dedi. Canı istedi 'FETÖ'cü' dedi. Canı istedi 'Camileri ağır yaptınız' dedi. Böyle bir sitem var ve asla buradaki insanlar en sert sesleriyle cevap verseler de bunlar hiç duyulmadı. Şimdi karşısında 61 yaşında bir kadın var. Ben cinsiyetimi ve yaşımı avantaj olarak önemli görüyorum. Artık karşısında tecrübeli birisi var. Dikkat ederseniz görmemeyi tercih ediyor. Net bir şekilde söyleyebilirim. Asla seçimlerde hileye müsaade etmeyeceğim. Kendi hakkını koruyamayan, bu çocukların haklarını nasıl koruyacak? Vatan kavgası yahu bu?" dedi.

Akşener Basın toplantısında bir soru üzerine, “Cumhurbaşkanı adayları milletvekili adayı da olabiliyorlar ama  ben Milletvekilliğine aday olmayacağım.Yüzbin imza toplayarak yalnızca cumhurbaşkanı adayı olacağım."dedi.
.Basın toplantısından sonra Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis üyesiyken, Milliyetçi Harket Partisinden istifa ederek, İYİ Partiye geçen Meclis üyelerine rozetleri Genel Başkan Meral Akşener tarafından takıldı.  

























Hiç yorum yok: