17 Aralık 2017 Pazar

Ak Parti Kongresinde Kılıçlar çekiliyor!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Alper Çiler gidecek mi? Kalacak mı?

Ak Parti 6. İl Başkanlığı Kongresi 30 Aralık’ta yapılacakmış. Vatana Millete hayırlı olsun. Kongrede aday olduğunu açıklayan isimlerin yanı sıra henüz açıklama yapmayan ama  İl Başkan adaylığı için isimleri kulislerde konuşulanlar da  var.
Ak Partide aday olmak İl Başkanı olmak için maalesef bir adım değil!  Çünkü Genel Merkez kimi istiyorsa o isim tek başına aday oluyor ve karşısına aday çıkmadan İl Başkanı seçiliyor. Yani Reis kimi işaret ediyorsa o İl Başkanı oluyor. Durum İlçelerde de aynı. Geçmişte  Reise rağmen aday olan sadece  iki isim var. Alper Çiler ve Ertan Özbek. Bu isimler büyük cesaret örneği göstererek Genel Merkeze rağmen aday olmuş ve kaybetmişlerdi. İşin ilginç olan tarafı Genel Merkeze rağmen başkaldırı da bulunarak Merkez İlçe Başkanlığına aday olan ilk isim olan Alper Çiler, yıllar sonra Ak Partiye  İl Başkanı oldu. Son Merkez İlçe Kongresinde aday olan Ertan Özbek’e Genel Merkeze rağmen aday olduğu için demediğini bırakmadı.  Bunun üzerine eski İl Başkanlarından Hüsmen Terkin; “Sende genel merkeze rağmen Merkez İlçe Başkanlığına aday olmuştun.  Şimdi neden aday olana vuruyorsun.” deyince Alper Çiller’in Terkin’e cevabı; “Ben günahıma tövbe ettim.” olmuş bu cevap Kongre salonunda bulunan partililerinin yarısını kahkahalarla güldürmüştü.
Şimdi ne olur? Genel Merkez Alper Çiller’i yeniden aday gösterir mi bilinmez ama Ak Parti içinde büyük bir kitle Alper Çiler’in yeniden İl Başkanı olmasından yana değil. Bazı partililer İl Başkanlığını Alper Çiler’in değil, babasının yaptığını iddia ediyorlar. Ben bilmem, bu  muhalif kanadın iddiası.
Çiler; “ Belediye başkanı Mehmet Kesimoğlu’nun projeleri bizim. Yolları da biz yaptık.” gibi benzeri  sözleri İrfan Özeklioğlu’na  basın açıklaması olarak yaptıktan sonra,  Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu; “Alper Çiler büyüyene kadar ona cevap vermeyeceğim.” diyerek kendisini ciddiye almadığını ima etmişti.  Hasılı Alper Çiler’in İl Başkanlığında bu ve bunun gibi tiraji komik hikayeleri herkes yakinen yaşayınca  tepkiler muhalefet yerine parti içinden geldi.

Kırklareli’nde Partili partisiz bir çok insan İl Başkanlığının Alper  Çiler’e bir numara büyük geldiğini belirterek, Ak Partinin yönetim bazında yenilenmesi gerektiğini söylüyorlar.
Bir çok partili eski Ak Parti İl Başkanı Emin Tunç’un yeniden İl Başkanı olmasını istediklerini söylüyorlar. Bunu Ak Partili vatandaşlar söylerken, söyleyenler arasında çok sayıda Ak partili olmayan CHP ve MHP’liler de var.
Fırat Karabeyoğlu, Hikmet Yıldırım ve  Turhan Altıntel’in Başkan olması gerektiği de konuşulanlar arasında .
Konu hakkında eski Ak Parti İl Başkanı Emin Tunç ile görüştüm, Emin Tunç, bu göreve yeniden talip olduğunu belirterek, şu anda Ak Parti İl yönetiminde büyük bir boşluk olduğunu, yönetimin halkın ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek, İl Başkanlığına talip olduğunu söyledi.
Kırklareli’nin başarılı genç iş adamı Fırat Karabeyoğlu’da, kendisinin böyle bir görev için talepte bulunmadığını ancak görev verilirse verilen görevi büyük ihtimalle geri çevirmeyeceğini söyledi.
Pınarhisarlı Genç İş adamı, Çevre Mühendisi Kaan Algur’da İl Başkanlığına aday olmayı düşünerek yeşil ışık yakıyor.  Ak Parti Gençlik Kollarında, parti yönetimlerinde görev alan ve partinin yapısını iyi bilen pırıl pırıl bir genç iş adamı olan Algur, olaya  temkinli yaklaşıyor ve  İl Başkanlığı konusunda şunları söylüyor; “Ak Partimize gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımın 30 Aralık 2017 günü gerçekleşecek olan 6. Olağan Kongremizi heyecan ile beklemekte olduklarını biliyorum. Bence Ülkemizin ve Dünyamızın yoğun gündeminden dolayı, Dünya Lideri olan Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan  Bey İl Başkanımızın kim olacağı konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmamıştır. Dostlarımın ve yoldaşlarımın heyecanını anlamakla beraber kendilerini sabır ile beklemeye davet ediyorum. Hak davamızda Reis-i Cumhurumuz bizler için şüphesiz ki en hayırlı kararı vereceklerdir.
Hepinize saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum. Kalplerimiz bir.”

Sevgili kardeşim Alper Çiler’i insan olarak çok severim. Kimseye de laf söyletmem  ama İl Başkanlığı başka bir şey, liderliğin de mektebi yok işte.  30 Aralık’ta  Alper Çiler  gider mi? Yoksa kalır mı? Bilmem ama kamuoyu kendisini çok başarısız ve basiretsiz bulduğunu  belirtiyor ve aday olması gereken isimleri de yüksek sesle söylüyor… 

Hiç yorum yok: