15 Haziran 2016 Çarşamba

VİCDAN FELCİNE UĞRAMIŞIZ!

Kırklareli Haberci

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
İnternette bir video izledim, inanın kanım dondu. Bir genç kurgu gereği; cüzdanını kaybettiğini, karnının  çok aç olduğunu söyleyerek,  seyyar  yemek satıcılarının  bulunduğu yerlerde  yemek yiyen onlarca kişiden  yedikleri yemekten bir parçasını kendisine vermelerini istiyor. Hiç kimse yediği yemekten bir parça vermediği gibi bir çoğu gencin arkasından küfürler savuruyor.
Akıl alacak gibi değil gerçekten. Aç bir insana yediğiniz ekmekten bir parça vermiyorsunuz üstelik kovarak küfrediyorsunuz. Tabi ki hikaye  bununla bitmiyor. Bu arada bir başka genç elinde pizza kutusu ile bir dilencinin yanına gidiyor ve kutuyu önüne bırakıp uzaklaşıyor. Dilenci kutuyu açtığında sıcacık pizzayı iştahla yemeye başlıyor. Aç olduğu için yemek yiyenlerden yemek isteyen genç bu defa pizza yiyen dilencinin yanına oturup; cüzdanını kaybettiğini bu yüzden   karnının çok aç olduğunu söyleyerek, dilenciden  yemeğini kendisiyle  paylaşmasını istiyor. Dilenci tereddüt etmeden  gence bir parça pizza uzatıyor. Genç uzatılan pizzayı yedikten sonra kalkıyor, giderken de dilencinin önüne bir miktar para bırakıyor. Dilenci gencin arkasından ağlamaya başlıyor.
İşte bu videoyu izledikten sonra ister istemez,  biz Türk insanı olarak ne ara bu kadar vicdansız olduk diye düşünmekten kendimi alamdım.  Aklıma, toplumun vicdan felcine uğradığını savunan, bu konuda bilimsel ve dini kaynakları kullanarak vicdansızlığın ciddi bir hastalık olduğunu; bu hastalığın tedavisinin de Kuran ayetlerinde saklı olduğunu savunan İsmet Yenigün abi geldi.  İsmet abi yüzlerce kitap ve kaynak devirmiş, bir çok bilim adamı ile irtibata geçerek Vicdan felci konusunda önemli araştırmalar yapıp, Üniversitelerde vicdanoloji kürsüsü kurulması için çalışan bir abi. Bu abi  konu ile ilgili yurt dışından büyük destek bulmuş. Çalışmaları devam ediyor.
Ben bu videoyu izledikten sonra İsmet Yenigün abiyi haklı bularak  toplumun vicdan felcine uğradığına tamamiyle inandım. Nereden nereye; Komşusu aç iken tok yatmayan ecdadın torunları bu gün bir   parça ekmeği aç olan biriyle paylaşmayacak hale gelmiş. Hırs, ihtiras, para ve iman zayıflığı  insanımızı  kör  ve vicdansız hale getirmiş.

Acaba ülkemiz  neden dürüst fakirler, aç gözlü zenginler ülkesi oldu?    

Hiç yorum yok: