30 Haziran 2016 Perşembe

Oyun Bozulacak!

Kırklareli Haberci
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı  açıklamada MHP'de yaşanan yargı kaosu için, "Hukuken 10 Temmuz'da genel başkan ve genel merkez organlarının seçimi şu anda mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda tedbir kararı bulunduğundan usul ve esas açısında doğru değildir.” dedi. 
Bahçeli’nin  basında yer alan açıklamalarında, muhalefete ve aleyhinde yazı yazan yazarlara da hakaret cümleleri kullanarak, pis oyunlar ve şirret hesaplar cümlelerini  kullanmayı ihmal etmediği yer aldı. Kamuoyunda, Bahçeli’nin mağlubiyeti hazmedememesi ve öfkesine yenik düşmesiyle hızla   toplum güvenini de  kaybetmeye devam ettiği yorumları yapıldı.
Yargının MHP kongresi hakkında  verdiği çelişkili kararlar, iptal edilen Gemerek kararı  başta olmak üzere hepsi kamuoyu önünde cereyan etti. Son sözü Yargıtay kararı söyledi. Bu kararın ardından Tüzük Kurultayı yapıldı ve Bahçeli’nin yetkileri o gün itibariyle sona erdi.  Genel Başkanlık için Kurultay yapılma kararı alınınca bu kararın durdurulabilmesi için Genel Merkez tarafında ki bir delege yeni bir mahkeme açarak tedbiren durdurma kararı aldırdı. Üstelik alınan karar dosyasında  tek delil olmadığı hukukçular tarafından açıklandığı halde. Hukuçular, Hukuk Mahkemeleri Kanunu 391. Maddesine göre bu kararın verilmesi için delil olması gerektiğini iddia ediyorlar. İddiaya göre karar için bu delillerin çeşitli mercilerden talep edilmesi gerekiyor.
Üstelik muhaliflerin   kurultayını yargı kararıyla yapan yetkili kurul çağrı heyeti olduğu halde, mahkeme davalı olarak muhalifleri değil, MHP Genel Merkezini kabul etmiş! Davayı açan yani davacı olan delege de, davalı MHP Genel Merkezi de muhaliflerin kurultayına karşı. Yani davalıda, davacıda kurultayı korsan kurultay olarak niteliyor. Davacı ve davalının aynı tarafta olduğu bir yargılama sisteminin örneğine dünyanın hiçbir yerinde rastlamak mümkün değil.  Bu nasıl  perhiz, nasıl bir lahana turşusuysa...
 Muhaliflerin yargı kararı ile yaptığı tüzük kurultayına pis oyunlar, şirret hesaplar, korsan kurultay diyenlerin yaptığına ne demeli?
Bu yap boz kararlarla yapılmak istenen  zaman kazanmaktan başka bir şey değildir. Çünkü onlar  bu mücadeleyi daha tüzük kurultayında kaybettiklerini çok iyi biliyorlar.  Zaman kazanınca ne mi olacak? Devlet beyle bir erken seçime gidilip, MHP’nin baraj altında kalması sağlanacak. Başka ne olabilir ki?  Aksi halde ayağa kalkan Türkiye’de, MHP Meral Akşener’le kazanacak ve oyun bozulacak…
  




Hiç yorum yok: