23 Haziran 2016 Perşembe

UFUKTA AKŞENER GÖRÜNDÜ

DOĞRUCU DAVUT

19 haziran  Pazar sabahı haber kanalları  saat 10.00 dan itibaren Ankara Büyük Otel in salonunda olağan üstü toplanan MHP Kongresini naklen verdiler. Katılan delegeler salt çoğunluğu geçti ama noter tespiti kongreyi geciktirdi. Öğleden sonra dîvan teşekkül ettirilebildi.
Delegelerce verilen önergeler tüzük değişikliğinle ilgiliydi, değişiklikler olduğu gibi kabul edildi. Mevcut ve geçerli olan tüzüğe göre seçim yapılamayan olağan üstü kongre maddesi değiştirilerek olağan üstü kongrelerde seçim yapılması sağlandı. Ayrıca bu kongrede tüzüğün 13 maddesi de değiştirildi.Yapılan değişiklikler ile disipline vermek zorlaştırıldı.
Daha evvel partiden ihraç edilenlere af yolu açıldı,ayrıca geriye dönük 3 ay evvelinden başlamak üzere işlenmiş parti suçları işleme alınmayacak maddesi ilave edildi.Seçimli kongrenin 10 Temmuz’da yapılması genel kurul tarafından kabul edildi.Yapılacak bu kongrede genel başkan seçilme şartı olan milletvekili olma mecburiyeti kaldırıldı.
Millet vekili olma hakkına sahip olanlar genel başkan olabilir maddesi eklendi. Genel başkan aday adayları kongrede yan yana oturarak birlik ve beraberlik örneği verdiler. Olağan üstü olarak tüzük değişikliği için yapılan kongre olaysız sona erdi.

MHP İKTİDAR OLABİLİR
 Adaylar 10 Temmuz’da yapılacak kongrede Meral Akşener lehine  adaylıktan feragat edip anlaşırlar da Meral Akşener  oy birliği ile genel başkan olursa ülkede  siyasi dengeler bozulacaktır. Sağa sağ alternatif doğduğu için AKP ye kerhen destek veren sağ seçmen ile merkez sağ seçmenin yeni adresi MHP olacaktır.Bu süreç yeni bir erken seçim doğuracağı gibi mevcut parlemento aritmetiğini de değiştirerek yeni bir iktidar doğurabilir.
AKP millet vekilleri arasında ülkemizin gidişatını beğenmeyen milletvekillerinin olduğu bilinmektedir. Önümüzdeki üç ay çok şeylere gebedir, yeter ki MHPde adaylar anlaşabilsin.
 Milletimiz ikiye bölünmüş şehitler verilmeye devam ediliyorken esnaflar müşteriler için kavga eder duruma gelmişse suratlar asılı moraller bozulmuşsa milletimiz geleceğini iyi göremiyorsa tek demokratik seçenek AKP iktidarından behemahal kurtulmaktır. Bu kurtuluşun adresi ülkemizi bu hale getiren siyasi tabloyu yaratmaya yardımcı olan Devlet Bahçeli den kurtulmaktır. Bahçeli’den kurtulma ve yeni bir başlangıç için Meral Akşener Türkiyemizin bir umududur.

AKP nin tabanı milli görüşçü, yani  Milli Selamet Partisi (MSP) tabanıdır.  Oy yüzdeleri en fazla yirmidir. DYP ANAP. MHP seçmenleri mütedeyyin müslüman orta sağdır. Bu kitleyi ancak ve ancak Meral Akşener bir araya getirip iktidara taşıyabilir kanaatindeyim. Bence ülkenin kurtuluş umudu olan Meral Akşener fırsatı kaçırılmamalıdır. 

Hiç yorum yok: