27 Haziran 2016 Pazartesi

Haydar Meriç Dosyası 5 Yıl Sonra Yeniden Açıldı


2011 Yılında  Faili Meçhul bir Cinayete kurban giden Haydar Meriç’in, 1964-1965 yıllarında  Kırklareli Kapan caminde  vaizlik yapan  Fetullah Gülen hakkında canlı tanıklarla konuştuğu ve bu konuşmaları Gülen’le ilgili yazdığı kitabında yayınlayacağını duyurmasından  sonra Parelel yapı tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.

Haydar Meriç'in  gizemli şekilde öldürülmesinden sonra
cenazesine az sayıda seveni katılmıştı

Faruk CEYLAN
2011 Yılında Kıyıköy Limanından yabancı bir tekneye bindirilerek kaçırıldığı iddia edilen Kırklarelili emekli öğretmen, gazeteci Haydar Meriç'in domuz bağı yapılmış cesedi 20 gün sonra denizde bulunmuş ve Haydar Meriç cinayeti faili meçhul cinayetler arasında yerini almıştı.  Tayip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde Fetullah Gülen’i  kastederek ;  “Bunlar faili meçhule bile bulaştı” dediği ve  Haydar Meriç cinayetini işaret ettiği bazı basın kuruluşları tarafından iddia edildi.
 Haber, Kırklareli’nin en çok okunan haber sitesi Kırklareli Haberci’de; 19 Haziran 2011 tarihinde yayınlanmış ve cinayet  Kentte büyük infial yaratmıştı.
Haydar Meriç cinayet ile ilgili son iki yıldır soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, operasyon için düğmeye bastı. Gazeteci Meriç'in öldürülmesiyle ilgili olarak o dönem  Kırklareli Emniyetinde  görevli olan 41 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Savcılığın talimatıyla polis  22 ilde operasyon yaptı ve 30 kişiyi gözaltına aldı.
Haydar Meriç'in öldürülmeden önce
 Kırklareli Haberci tarafından 
çekilen son fotoğrafı 
Aralarında ünlü istihbaratçılarında  bulunduğu yakalama kararındaki   şüpheliler "silahlı terör örgütüne üye olmak", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi", "görevi kötüye kullanma" ve "tehdit"le suçlanıyorlar. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisi ve evine böcek koyan ekipte yer alan ve hakkında açılan dava kapsamında her yerde aranan  bir şüpheli de arananlar listesinde yer alıyor.
Haydar Meriç cinayeti, Parelel yapıyla verilen mücadelenin boyutunu değiştirecek gelişme olarak niteleniyor. Parelel yapı içinde oldukları iddia edilen polislerin, Fetullah Gülen hakkında kitap yazan Haydar Meriç’i kaçırarak öldürdükleri suçlaması yöneltiliyor.
İddianameye göre, Haydar Meriç söz konusu kitap hazırlığına girince parelel polisler tarafından dinlemeye alınmış. Özel bir ekip kitabı ele geçirmek için çalışma yürütmüş.  Haydar Meriç öldürüldükten sonra da deliller karartılmış.

 Haydar Meriç’in, 1964-1965 yıllarında  Kırklareli kapan camiinde  vaizlik yapan  Fetullah
Haydar Hoca ile ilgili 2011 Yılı Kırklareli Haberci
Haberi
Gülen hakkında canlı tanıklarla konuştuğu,tanıkların Gülen’le ilgili çarpıcı  ifadelerine kitabında yer vereceğini  içkili bir ortamda söylemesinden sonra
 Kıyıköy Limanı'ndan yabancı bir tekneye bindirilerek kaçırıldığı ve domuz bağı yapılarak öldürüldüğü  de iddialar arasında. haberi

Hiç yorum yok: