30 Haziran 2016 Perşembe

Kaynarca’da Muhteşem Mevlevi Gösterisi


Faruk CEYLAN-Kaynarca Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde Belediye Başkanlığı tarafından Mevlevi gösterisi etkinliği düzenlendi. Kaynarcalıların akın ettiği  Atatürk Kültür Merkezinde ki etkinlikte 13. yüzyılda yaşamış olan  Mevlana Celaleddin Rumi’nin  görüşleri ve tasavvufi  düşünceleri üzerine, konuşmalar yapıldı, dualar edildi. Son olarak Mevlevi semazenler muhteşem bir gösteride bulundu.
İngiltere’den gelerek hayran kaldığı Kaynarca’da, Erdoğan Kantürer’in evine kiracı olarak  Kaynarca’ya yerleşen  İngiliz David’in de (Komşuları ona Davut diyor) katıldığı Mevlana ve Mevleviler etkinliği muhteşem görüntülere sahne oldu. Belediye Başkanı Serdar Türker, düzenlenen etkinlikle, her kültürden, her görüşten  insanı bir araya getirerek yine bir ilki gerçekleştirdi.
Hem Allah kelamı, hem de Atatürk vardı.
Mevlana Celaleddin Rumi’nin  görüşleri ve tasavvufi  düşüncelerini anlatan, konuşmacı, Mustafa Kemal Atatürk’ten de bahsederek, Mustafa Kemal’in Cumhuriyet döneminde ilk Kuran-ı Kerim tevsirini yaptıran lider olduğunu belirtti ve “Atatürk kurtuluş mücadelesi vererek Cumhuriyeti kurmasaydı biz bu gün burada olamazdık, camilerden ezan sesleri duyamazdık. Ay yıldızlı Bayrağımız  dalgalanmazdı.” diyerek Atatürk’e hayır dualarda bulundu.
Gecenin finalinde ki Mevlevi gösterisi çoğunluğu kadın olan, Kaynarca ve Kaynarca dışından gelen  izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı.

 
Mevlana etkinliğine Kadınlar büyük ilgi gösterdi
İngiliz David'de Mevlana  etkinliğindeydi
(Sol başta elinde şemsiye olan)

Hiç yorum yok: