8 Mart 2018 Perşembe

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burcu Özel Kadınlar Gününü kutladı.


            
İnsanlara yakınlığı ve  partili partisiz herkesi kucaklayan yönü ile kısa sürede Kırklareli'nin en çok sevilen siyasetçilerinden biri olan  İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Avukat Burcu Özel, Kadınlar gününde yazılı bir Basın açıklaması yaptı. 
Başkan Özel yaptığı açıklama da şunları kaydetti; "8 Mart, özgürlük ve eşitlik meşalesini yakan kadınların geleceğimize tuttuğu ışıktır!

Kadınların hak ve hukuk; eşitlik ve özgürlük taleplerinin simgesidir.Bu uğurda mücadele etmiş, tüm zorluklara göğüs germiş ve bunun için mücadele etmeye devam eden herkesi saygıyla anıyor ve selamlıyoruz.
Uluslararası sözleşmelere, İstanbul Sözleşmesine, Cedaw ve yasal düzenlemelerimize rağmen hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde kadınlar şiddete uğramaya devam etmekte ve gerek sosyal yaşantılarında gerekse de çalışma hayatlarında ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Kadınların cinsel kimliği ve kadın cinsiyetine fütursuzca saldırılar gerçekleştirilmekte; sosyal, kültürel, maddi, duygusal ve fiziksel şiddet görmeye devam etmektedir.
Ne yazık ki 2018 yılına da iyi girmedik. 2018 yılının ocak ayında erkekler tarafından 28 kadın öldürüldü 147 çocuk istismara uğradı 25 kadına cinsel şiddet uygulandı. 2018 yılı Şubat ayında ise ülkemizde öldürülen kadın sayısı 47’ dir. Lakin ülkemizde her gün bir Kadın öldürülüyor! Ve yine istatistiklere baktığımızda kadınlarımızın çoğu eşinden boşanmak istediği için öldürülüyor. Boşanmanın değil şiddeti önlemenin farkındalığına varılması gerekmektedir.
Aileyi korumayı, nüfusu artırmayı, doğum kontrolünü ve kürtajı zorlaştırmayı, erken evlilikleri özendirmeyi vs. Öncelikli politikaları haline getirmiş olan iktidar ile eşit, adil ve özgür bir dünya yaratılamayacağı son derece açıktır.
Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi sadece şiddet mağduru kadınların mağduriyetinin tazmini dışında ideolojik ve sosyopolitik olarak mücadelede aramazsak bu şiddet sarmalına asla son veremeyiz.
Kadına yönelik şiddetle mücadele etmenin;  eşitsizliğin ve ayrımcılığın yapıldığı totaliter düzenle mücadele etmekten geçtiğini de biliyoruz.
Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa , ayrımcılığa, şiddete ve istismara karşıyız.  Adaletin bu hususlarda yeniden tesisi ve demokrasi ile sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.
Tüm kadınlarımızın 8  Mart  Dünya Emekçi kadınlar Gününü kutlarız. "
                                                      

Hiç yorum yok: