26 Eylül 2017 Salı

Ertan Özbek’ten Ak Parti’de İhtilal!

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Ak Parti Kırklareli Merkez İlçe  Kongresi yapıldı.   Kongrede Ak Parti Genel Merkezinin adayı Can Cafer Toklucu  ile Genel Merkeze rağmen aday olan  eski Merkez İlçe Başkanı Ertan Özbek  yarıştı.   Kongreye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile Ak Parti Kırklareli Milletrvekili Selahattin Minsolmaz’da katıldı.
Bakan Özlü’nün, Ertan Özbek’i adaylıktan vazgeçirebilmek için 1.5 saate yakın bir zaman baş başa  konuştuğu iddia edildi.  Ertan Özbek’in tek aday teamülüne uymayıp Ak Parti Genel Merkezinin kararına rağmen  aday olmakta  direnmesi, delegelerin büyük kısmı tarafından   partide ihtilal olarak nitelendi.   Beklenmeyen durum   gergin anlar yaşanmasına sebep oldu.
İl Başkanı Alper Çiler’in yaptığı konuşma birleştiricilikten ziyade ayrıştırıcı bulundu. Çiler, Ertan Özbek ve Özbek’i destekleyenler için; “ Düşmanımın düşmanı dostumdur diyen içteki rakipler saldırıyor.  Ak Parti fakir fukara  partisidir.  Genel Başkanının arkasından gözü kapalı giden bir partidir. Partimizde çekişmeye yer yoktur.  Kazansa da kaybedeceğini bile bile aday çıkanlar partimizin verdiği karara uymamıştır. “ dediği anda, eski İl Başkanı Hüsmen Terkin; “ Geçmişte sende Genel Merkezin adayı Hamit  Orakçı’ya karşı  Merkez İlçe Başkan adayı olarak çıktın. O vakit sen neden çıktın?.”  diye Alper Çiler’in konuşmasına müdahale edince, Başkan Çiler; “ Hamd olsun ben günahıma tövbe ettim.  O zaman benim bir vasfımda yoktu.” dedi.  ( Dip not: Bir vasfım yoktu diyen Alper Çiler o zaman Ak Parti İl yönetim Kurulu üyesiydi. Her halde heyecandan hatırlayamadı.)
İl Başkanı Çiler; “Genel Merkezin adayına karşı aday çıkanlar aramızda ki samimiyeti bozmak için çalışmaktadır. Bu partide bende dahil herkesten vazgeçilir, sadece Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız  Recep Tayyip Erdoğan vazgeçilemezdir.” Cümleleri ile sözlerini tamamladı. 
Milletvekili Selahattin Minsolmaz yaptığı birleştirici konuşmada,  Ertan Özbek’in Ak Partiye olan hizmetlerinden bahsederek kendisini onore etti ve Ak Partinin 16 yıldır başarı ile ülkenin başında olmasının sebebinin kararların Genel Merkez tarafından alınmasından kaynaklandığını bunun parti içinde bölünmenin önüne geçtiğini belirterek, “ Birlik olalım, başaralım. Başarıda hepimize pay olabilir, başarısızlıkta kimseye pay olmaz.” dedi.  Bu cümle katılımcılar tarafından; “Samimiyetinden şüphe duymasak da,  böyle bir cümleyi yoruma açık olduğu için doğru bulmadık.” Şeklinde  değerlendirildi.
Ak Parti teşkilatının  Genel Merkezlerinin  talimatları doğrultusunda  seçime tek adayla gitme çabaları sonuç vermedi ve seçime iki adayla gidildi.  Sandıklar açıldığında geçerli  368 oyun 211’ini   Ak parti Genel Merkezinin  adayı Can Cafer Toklucu, 157’isini de  Genel Merkeze, Bakana ve Milletvekiline rağmen  tek başına mücadele veren Ertan Özbek aldı.  6 oy geçersiz sayıldı. Hakem desteği ile de olsa maç Toklucu tarafından kazanıldı…
Ertan Özbek seçimi 54 oy farkla kaybetti ama partisinde bir ilki gerçekleştirerek bazı şeylerin değişmesi yolunda büyükçe bir adım attı. Bu  adımdan sonra gözler İl Başkanlığı seçimlerine çevrildi… Şimdi partili partisiz herkes, acaba İl Başkanlığına kaç aday çıkar diye düşünmeye başladı.

Seçimi kazanarak Merkez İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan  Can Cafer Toklucu’yu tebrik ediyor,  iktidar partisinin Merkez İlçe Başkanı olarak Kırklareli’ne tarafsız  şekilde  faydalı hizmetler vermesini diliyorum. 

Hiç yorum yok: