21 Eylül 2017 Perşembe

Ak parti’de kılıçlar çekildi!

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Ak Parti’nin  Kongre  arifesinde  Kayhan Türköz  Merkez İlçe Başkanlığından alınmıştı. Türköz’ün görevden neden alındığı konuşulurken,  Ak Parti    İl Başkanlığı tarafından  yapılan temayül yoklamasında  Can Cafer Toklucu, Akın Billici ve Nihat Sağlam, İl Başkanı Alper Çiler ile birlikte Ak Parti Genel Merkezine gittiler. Genel Merkez Yöneticileri tarafından yapılan değerlendirme sonucu Can Cafer Toklucu Merkez İlçe Başkanlığı için tek aday olarak belirlendi.
24 Eylül tarihinde yapılacak olan Ak Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı Kongresinde Toklucu seçime tek aday, tek liste ile girecek. Ak Parti’de usul bu. Temayülden sonra belirlenen aday seçime rakipsiz olarak girer. Bu adayın karşısına  İkinci bir aday asla çıkamaz. Hepimizin bildiği üzere teamüller böyle. Ancak bu teamül, tarihinde ilk defa mevcut  İl Başkanı Alper Çiler tarafından bozulmuştu. Alper Çiler İl Başkanı olmadan önce Genel Merkez kararına rağmen Merkez İlçe Başkanlığına tek aday olarak gösterilen Hamit Orakçı’nın karşısına Ak Parti Genel Merkezine rağmen aday çıkmıştı. Çiler’in adaylıktan vaz geçmesi için üyelerin ve Basının önünde gerçekleşen  ikna çabaları sonuç vermemiş, Alper Çiler adaylıktan çekilmemişti. İknacıların en başında, yanılmıyorsam o vakit Belediye Başkanıydı, şu anda Milletvekili olan hemşehrimiz  Hüseyin Bürge vardı. Hüseyin Bürge,  Alper Çiler’e hitaben Yılan hikayesini anlatmıştı. Ben o dönem Yeni Sabah Gazetesi Bölge Müdürüydüm ve gazetemde renkli tam sayfa yayınlanan haberime; “Yılan Hikayesi”  başlığını atmıştım.  O gün  oldukça gergin anlar yaşanmış, gerginlik akşam saatlerine kadar sürmüştü. Delegeler karşılıklı atışmalarda bulunmuş ve sinirlerin gerilmesi, zamanın uzaması sonucu delegelerin büyük çoğunluğu salonu terk etmişlerdi.
Ak Parti Genel Merkezinin belirlediği tek aday Can Cafer Toklucu’nun karşısına bu defa da Ak Partinin kurucu üyelerinden, eski Merkez İlçe Başkanı  Ertan Özbek  sürpriz şekilde çıktı. Yedi eski Ak Parti  İl Başkanı ve iki eski Merkez İlçe Başkanının desteği ile tek adaya karşı aday çıkan Özbek,  Alper Çiler tarihini tekerrür ettirdi.
25 Eylül günü neler yaşanacak, Kim kazanacak? Bilinmez ama Ak Parti’de köklü bir geçmişi ve saygınlığı bulunan Ertan Özbek’in delegeler tarafından  destekleneceği Parti kulislerinde yoğun bir şekilde konuşuluyor.
Görünen o ki kılıçlar çekildi,  Toklucu’mu, yoksa Genel Merkeze rağmen Özbek’mi kazanacak onu 25 Eylül günü göreceğiz ama Genel Kurul salonunda hararetli anlar yaşanarak tansiyon yükselecek gibi görünüyor.
Bir yanda geçmişte Genel Merkezine  baş kaldırıp Merkez İlçe Başkanlığı adaylığında direnen Alper Çiler bu defa Genel Merkezinden, Merkez İlçe Başkanlığı için  tek aday vizesi alırken, öbür yanda Genel Merkez tarafından tek aday gösterilen ama bu gün tek aday Toklucu’ya  karşı  Özbek’i destekleyen Hamit Orakçı. Bakın roller  nasıl değişmiş! Bence çok manidar, sizce de öyle değil mi?
Genel Kurulun, Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığının iki adayına ve Kırklareli siyasetine  hayırlı olmasını diliyor, sen nelere kadirsin siyaset diyorum.

Ertan Özbek’i aday gösteren İl Başkanı ve İlçe Başkanlarının ıslak imzalı tutanağı

Hiç yorum yok: