23 Şubat 2017 Perşembe

SON MU BAŞLANGIÇ MI?


Mürtezan BULUT
DOBRA DOBRA


Her olayın olduğu gibi sosyal olayların da bir sonu vardır.16 nisan pazar günü yapılacak anayasa değişikliği referandumu da bir son veya başlangıç olabilir. 1923’de istiklâl savaşı sonucu kurulan yeni devletin idari sistemi Cumhuriyet tam 94 yıldır devam ediyor. Bu sistem sayesinde iktidar olan ve ülkemizi 15 senedir tek başına idare eden Ak parti anlaşılmaz bir nedenle idari sistemi referandum ile değiştirmek istiyor. Cumhuriyet ile başkanlık sistemi için referandum yolu ile halka soru sorulacak ve onun hakemliğine müracaat edilecek. Eğer halk evet derse Cumhuriyet idari sistemi 2019 yılında 100 yaşını doldurmaya 4 sene kala kalkacak, yok olacaktır. Eğer hayır çıkarsa Cumhuriyet idari sistemine devam edilecek.Hükümet değişmeden sistem değişmeden yolumuza devam edeceğiz.
 Millet işsizlikten ,pahalılıktan ,anarşiden can güvenliğinden ,artan şehit sayılarından şikayetçi iken dertlerine deva olmayacak sistem değişikliği kimin işine ,kimlerin ,hangi sosyal sınıfın işine yarayacak? Referandum sonuçları neleri değiştirecek bunları hep beraber düşünelim. Evet sonucunda Ak partide genel başkan değişecek ,genel başkan yeni değişiklikle Cumhurbaşkanı olacak ,ilerde yapılacak milletvekilliği seçimlerinde AKP’nin millet vekillerini cumhurbaşkanı tarafından belirlenip seçimlere onun adayları ile gidilecek. Sadece bu değişiklik bile demokrasiye aykırıdır. Bu değişikliği kabul etmek için evet denir mi? Evet derseniz kendi elinizle demokrasiye son vermiş olur, kendi ipinizi kendiniz çekmiş olursunuz. Kendi geleceğiniz ve yakınlarınızın geleceği için Hayır demeniz yeterlidir. Allah korusun sonumuz Irak ve Suriye olur. 15 senelik Ak parti iktidarında zengin olanlar evet neticesi ile daha da çok zenginleşecek ve islâmi yaşantı mecbur hale sokulacak batı medeniyetinden ve yaşama biçiminden daha da uzaklaşacağız. Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet tek adam yönetim sistemine dönüşecektir. Türk’üm demek zorlaşacak ilk evvela müslüman’ım denilecek,eğitim sistemi dini eğitim sistemine dönüştürülecektir.Kısaca vatandaş değil ,mevcut yönetimin bir kulu kölesi olacağız, idare neyi uygun görürse onu yiyecek ,içecek ve yaşayacağız. Ayrıca tek adamlık sistemi iki partili siyasi hayatı getireceği için çok seslilik gidecek ufak partiler ve değişik görüşte olanlar yok olacak veya faaliyetleri illegal olacaktır. Bu durum da anarşi ve var olan terör daha da artacaktır. Ülkemizin siyasi yapısı gereği sağ ve milliyetçi dindar seçmen yüzdesi 60 ların üzerinde olduğu için demokrasi icabı denilerek tek görüşün iktidarı devamlılık arz edecek, böylece demokrasimiz gelişemeyecek, hatta kazanılmış haklarımız da yok olacaktır. Referandumu bu yönü ile düşünüp oy kullanın.1930’lu yıllarda Almanya’da Nasyonal Sosyalist parti ilk seçimlerde iktidar ortağı oldu daha sonra Hitler in sow ları ve hitabetli gösterişli hamasi konuşmaları nedeni ile iktidara geldi ve sonucunu sizler de biliyorsunuz ki ikinci dünya savaşı ve milyonlarca can gitti. Aman dikkat, oyunuz bu sefer çok önemli.

TARİHİMİZDE İKTİDAR MÜCADELELERİ


Atalarımızın Orta Asya’dan çıkıp batıda devlet kurmaları kanlı, devletin yaşaması ve ayakta kalması hep kanlı olmuştur.Tarihte kurduğumuz her devlet iç iktidar mücadeleleri yüzünden parçalanmış bazıları da yok olmuştur.En son yıkılan , Osmanlı devleti yerine Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve halen 94 senedir yaşamaktadır. Şimdi referandum yolu ile güya demokrasi adına kurnazca ve zorlama yöntemlerle yıkılmak istenmektedir.Bu oyunu bozmak ancak ve ancak 16 nisanda sandığa gidip hayır oyu kullanmaktan geçer. 1215 yılında İngiltere Magna Carta (büyük şart) anlaşması ile kralın gücünü sınırlamış ve bazı yetkiler meclise devredilmiştir. Bu devrimden sonra Fransa Fransız devrimini yaparak Cumhuriyet denilen hakimiyetin kullanılmasını halka yâni meclise bırakan Cumhuriyet idari sistemini kabul etmişler ve halen bu sistemleri yürürlüktedir. Halihazırda idari sistem olarak Cumhuriyet’ten mutlakiyete geçen bir devlet yoktur. Biz ise suyu tersine akıtmaya 100 sene evveline dönmeye uğraşıyoruz ,bu bakımdan iyi düşünün ve karar verin.Bu referandum sonucunda hayır çıkarsa iktidar değişikliği olmayacak. Rejim değişmesine mani olmak elinizde. Hayır diyerek bu maceraya son vermek elinizde ,elimizdedir.Son pişmanlık fayda etmez giden geri gelmez .Devlet yönetim hakkını bir kişiye devretme hayır de

Hiç yorum yok: