26 Şubat 2017 Pazar

ADFED’DEN EDİRNE ÇIKARMASI


Yurdun dört yanını dolaştıklarını belirten ADFED Genel başkanı Fatih Kavaloğlu,  siyasi bir nitelik taşımadıklarını, sevdalarının sadece Türkiye olduğunu söyledi.

Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel başkanı Fatih Kavaloğlu, Genel başkan yardımcıları; Tuba Koylan, Kasım Seven, Kemal Tan, Genel Başkan Baş Danışmanı Ali Serkan Yeniçeri, ADFED Kırklareli İl Başkanı Taner Canlı, ADFED Edirne İl Başkanı Mustafa Hatipoğlu,  ADFED Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, Büyük Birlik Partisi  Edirne İl Başkanı, ADFED Marmara Bölge Koordinatörü Arif Köroğlu ve ADFED üyelerinin katılımı  ile Serhat şehri Edirne’de toplantı düzenledi.
 Toplantıda bir konuşma yapan, Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel başkanı Fatih Kavaloğlu, ADFED’in; toplumun bütün kesimlerinin düşünce ve görüşlerini temsil eden,  herkese eşit mesafede duran, toplumu ortak paydada birleştirmeyi gaye edinmiş,
Türkiye’nin yakın tarihini iyi etüt etmiş, çok  değerli kadroların bir araya gelerek kurmuş olduğu bir düşünce platformu ve sivil toplum kuruluşu olduğunu  söyledi.
Genel Başkan Kavaloğlu konuşmasına şöyle devam etti; “ Federasyonumuz geçmişten günümüze, dünya politikalarını inceleyerek beyin fırtınaları ve derinlemesine analizler yapacak kişiler yetiştirerek, Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu, düşünen insanlar  yetiştirmeyi gaye edinmektedir. Bu sayede ülke ve dünya barışına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca ülkenin iç politikasına, sosyokültürel sorunlarına bilimsel analizler ve araştırmalar yaparak ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı planlamaktayız.
Türkiye’nin yeni dünya düzeninin oluşmasına katılımını  sağlamak, ADFED’in ana hedefidir. Türkiye’nin bilimsel ve kültürel alandaki gelişimine katkı sunmak adına konferans, panel, çalıştay, seminer, atölye faaliyetleri, sergi gibi etkinlikler düzenliyor, bu kapsamda neşriyatını hedeflediğimiz kitap, dergi, bülten, rapor yayımlar ile fikir hayatımıza nitelikli  bakış açısı sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Toplantının ardından,Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel başkanı Fatih Kavaloğlu ve beraberindekiler, Selimiye camiinde Cuma  namazı kıldılar.  Toplantı, Cuma namazı sonrası  yenen öğle yemeği ile son buldu.


Hiç yorum yok: