10 Ekim 2016 Pazartesi

Hayatı Beldesi olan Başkan!


Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Serdar Türker Kaynarca Belediye Başkanı seçileli 2.5  yıl oldu. Yaptığı işlere baktığınızda sanırsınız ki 10 yıldır Belediye Başkanı. Kaynarca ve Kaynarca halkından başka hayatı yok gibi. Soluk almadan sürekli koşuyor. Hiç durmuyor.  Yorulmuyor.  Sanki 5 yıllık görev süresine 15 yılı sığdırmaya çalışıyor   
Belediyenin  yapması gereken ama  bu güne kadar yapılmayan yol ve kaldırımları yapıyor, muhteşem meydan düzenlemesi, Atatürk Kültür Merkezi ile Kaynarca’yı köy vasfından kurtarıp Kent yaşamına taşıyor.  Çocuklar için parklar yapıyor, spora sporcuya destek veriyor, okul öğrencilerine ayırımsız giyim eşyası ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemesi alıyor, Kaynarca tarihinde  ilk defa bir su festivali düzenliyor, bin kişiyi geçik insanı  Kaynarca’da bir araya getirerek panel düzenliyor, Tiyatro etkinlikleri düzenliyor, Halka Eğitim seminerleri verdiriyor, Kaynarca toprağını almak isteyenlere karşı halkla birlikte direniyor, savaşıyor  ve açtığı toprak davasını kazanarak Kırklareli tarihine geçiyor.
Kaynarca’ya sayısız hibe araç kazandırıyor, kardeş belediyeler  ile Kaynarca için müşterek projeler yapıyor ve Kaynarca’ya sürekli kazandırarak hep ilklere imza atıyor…
 İran, Bulgaristan, Yunanistan, konsolosları,  İstanbul başta olmak üzere Avrupa Devletleri Belediye Başkanları ile  dostluklar kuruyor. Kaynarca’da ortak projeler geliştirme ve Kaynarca’nın adını dünyaya duyurma çalışmalarını  sürdürüyor.  Kaynarca’nın yer altı sıcak su kaynaklarını yer yüzüne çıkararak kazıların başlatılmasını ve Kaynarca’ya bu sayede yatırınlar kazandırmanın projelerini hayata geçirmek için çalışıyor. AB projeleri ile Kaynarca’ya sınırsız yatırımlar kazandırmaya devam ediyor.  Kaynarcaspor’u sırtlayıp başarısı için destek sağlıyor. Kırklarelispor’a katkı sağlamak için  iş adamı dostlarını harekete geçirmek için çalışıyor.
Enerjisine akıl ermenin mümkün olmadığı, 2.5 yılda yaptıklarından  ancak bir kısmını kaleme aldığım Başkan Serdar Türker, Beldesini Köy vasfından kurtarıp Kent haline getirme çalışmalarına  eczanesiz kent olmaz diyerek   kişisel girişimleri ile bir de eczane kazandırdı. Kaynarca’nın artık  eczanesi de var.
Herkes Başkanın ne zaman duracağını merak ederken o durmadı ve hem halkın, hem de öğrencilerin kitap okuması için Beldeme bir de kütüphane gerekli dedi ve Kaynarca’da bir binanın bakım ve onarımını başlatarak  Kütüphane kazandırma çalışmalarının da startını verdi. Kısa sürede hizmete açılması planlanan  Kaynarca kütüphanesinde;  kitap, dergi, günlük ulusal ve yerel gazeteler, bilimsel yayınların yanı sıra kütüphaneden faydalananların kullanımına  sunulacak bilgisayarlarda bulunacak.

Şimdi herkes,  hizmet noktasında durdurulması imkansız hale gelen Başkan Serdar Türker’in İlk seçimde hangi  İlçeden  Belediye Başkan adayı olacağını konuşuyor.

Hiç yorum yok: