11 Aralık 2015 Cuma

Longoz’da Gönüllü Temizlik!

Türkiye ve Avrupa'nın  doğa Cenneti,  İğneada Longoz Ormanı'nda gönüllüler tarafından çevre temizliği yapıldı
Kırklareli'deki Türkiye ve Avrupa'nın cenneti, aynı zamanda en büyük, Longoz Ormanı'nda gönüllüler tarafından çevre temizliği yapıldı.
Yaklaşık 20 kişilik bir grup, ormandaki piknik alanlarında yangına neden olabilecek çöplerle birlikte, cam  ve şişeleri toplayarak belediye çöplüğüne taşıdılar.
Çevre gönüllüsü Mehmet Şenay, yaptığı açıklamada, insanların doğaya ve çevreye karşı daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.
İnsanların çöplerini ormana, yol kenarına veya arazilere atmamaları gerektiğini, piknik yaptıkları alanları da piknik yerinden ayrılırken mutlaka tremizlemeleri gerektiğini  belirten Şenay, doğayı ve çevreyi temiz tutmanın, kirletenleri ise uyarmanın herkesin görevi olduğunu ifade etti.
Ormanların en büyük oksijen kaynağı olduğuna dikkat çeken Mehmet Şenay sözlerine şöyle devam etti; "Oksijen kaynaklarımızı en iyi şekilde korumalıyız. İnsanlar çöplerini ormana, yol kenarına veya arazilere atmamalıdır ve atanları uyarmalıdır. Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmalıyız. Bunun vebali altında kalamayız. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Çevremizi ve ormanlarımızı temiz tutmalıyız.
Dünyada böyle büyük bir zenginliğe sahip olan  ormanların sayısı yok denecek kadar  azdır. Longoz ormanlarını herkesin gezmesini ve temiz tutmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.


Hiç yorum yok: