3 Ağustos 2015 Pazartesi

Türk seçmeni gaze gelmez.

Kırklareli Günlüğü 
Faruk CEYLAN

farukceylan39@gmail.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti ve CHP’ye twitter hesabından koalisyon çağrısı yaparak, Hükümeti kurma çağrısında bulundu. Başından beri muhalefete talip olduğunu söyleyen Bahçeli’ye karşı, Ak Parti ve CHP koalisyon için uzlaşma görüşmeleri yapıyor ama bir türlü  uzlaşma sağlanamıyor.
Daha öncede yazmıştım, bence bu işin gidişi tekrar seçim. Bazıları erken seçim diyor ama erken seçim olması için hükümetin kurulması gerekli. Kurulmuş bir hükümet varken seçime gidilirse bununda adı erken seçim olur. Ortada kurulmuş bir hükümet olmadığı için seçim tekrar seçim olacak.
Tekrar seçim olursa ne olacak? Bazılarına göre Ak Parti tek başına iktidar olacak, CHP oylarını  bir kaç puan  arttıracak ve MHP oy kaybedek.
Bence tekrar seçim olursa 7 Haziran’da seçmen hangi partiye hangi gerekçe ile oy verdiyse yine oyunu, oy verdiği partiye verecek.
HDP seçmeni Ak Parti terörist dediği için; “ Vay anasını bunlar teröristmiş yahu.”  deyip oyunu Ak Partiye ya da CHP’ye mi verecek.
MHP seçmeni de; “Bahçeli’de hiç uzlaşmacı değil. Hükümet kurmaya yanaşmıyor, hep mızıkçılık ediyor.” diyerek oyunu Akpartiye, CHP’ye mi verecek. Yoksa; “Ülke savaşa gidiyor, hadi hep birlikte Ak Partiye oy verelim, tek başına iktidar yapalımda ülke savaşa  gitmesin, terör olayları son bulsun.”  diyeceği mi sanılıyor seçmenin.
Bence  partiler için şapa oturulacak, oy kaybedilecek  tek durum, halk iradesine kurgu yapmak olacak. Bu kurguyu yapan tekrar seçimde şapa oturacak. Seçimde önümüzdeki tabloyu ortaya koyan  seçmenin bu tür durumda ne yapacağı bence şimdiden belli...  Aman dikkat, Türk seçmeni cin gibi  vallahi. Bu seçmenin gaza gazama  geleceğini sanmıyorm.




Hiç yorum yok: