7 Eylül 2013 Cumartesi

Kırklareli’de Renkli Eylem

Faruk Ceylan-Sanatçı  Erdem Gündüz, Gezi Parkı olaylarının en hararetli günlerinden birinde yaptığı duran adam eylemi ile hem Türkie’nin hem de dünyanın gündemine oturmuş, fenomen olmuştu.
İstanbul'da gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından griye boyanmasına başlayan tepkiler  duran adamdan sonra, boyayan adam eylemini başlattı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cihangir’de gökkuşağı rengine boyanan merdivenlerin tekrar griye boyanmasına ilişkin, “Hangi insan renklerden korkar… Ancak diktatörler.
Gökkuşağından korkulur mu? 7 rengi görüyorsunuz, düşman görüp tamamını griye boyuyorsunuz. Allah akıl fikir versin”  demiş ve bu ifadeler Basında yer almıştı.
Beyoğlu'nda Sosyal Paylaşım Siteleri üzerinden yapılan 'Fırçanı da al gel' çağrısına uyan vatandaşlar merdivenleri gökkuşağı renklerine boyamıştı. Tepki için birçok İlde başlayan merdiven boyama eylemlerine Kırklareli’de katıldı.
Kırklareli’de Yayla Mahallesi Portakal Sokak ve  Namazgah Caddesi Aşıklar geçidinde ki merdivenler gökkuşağı renklerine boyandı. 
Renkli eyleme Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş, STK’ları temsilcileri,  Kırklarelili  gençler,  Mahalle sakinleri ve çocuklar  katıldı. Kırklareli’de merdivenlerin gök kuşağı rengine boyanması eyleminde 2 yaşında ki Neyir Horozcu herkesin  ilgi odağı oldu.
Kırklareli’de Manifaturacı Hikmet Arı’nın torunu olan Nehir, minik elleriyle merdivenleri boyamaya çalışrken, annesi Canan hanım da bol bol fotoğraf çekti.

Merdivenlerin Gökkuşağı renginde boyanması 
Mahalleli tarafından memnuniyetle karşılandı.








Hiç yorum yok: