22 Nisan 2013 Pazartesi

“Bu harabe birinin ölümüne sebep olmadan lütfen tedbir alın”

*Kırklareli merkez ilçede eski İş Bankası’nın arkasındaki sokakta bulunan ve yıkılması an meselesi olan harabe inşaat vatandaşı tedirgin ediyor.
 Karşısında bir kız yurdunun bulunduğu binanın önünden her gün onlarca öğrenci geçerken, küçük çocuklarda binanın önünde oyun oynuyorlar.
Yoldan geçenlerin üzerine yıkılması an meselesi olan harabe binanın önüne telden yapılmış seyyar ızgara barikatla koruma önlemi alınmış. Barikatın üzerine de DİKKAT ÇATIDAN KİREMİT DÜŞEBİLİR Levhası asılmış. 
Belediye Başkanlığı da ızgara telden barikatın üzerine; Bu bina 2863 Sayılı Kanun gereği Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilmiş, olup; yapı ile ilgili Kırklareli Belediye Başkanlığının herhangi bir tasarrufu yoktur yazısını iliştirmiş ve kendisini garantiye almış.
Konu hakkında gazetemizi telefonla arayıp, bizzat gelen onlarca vatandaş tedirgin. Yetkililerden burada bir ölüm hadisesi meydana gelmeden tedbir almalarını istiyor ve Bu harabe birinin ölümüne sebep olmadan lütfen tedbir alın diyorlar. 
Yeşilyurt Gazetesi Köşe Yazarı Faruk Ceylanda 22 Mart 2013 tarihinde  Dikkat Kiremit düşebilir  başlıklı köşe yazısıyla konunun önemine dikkat çekmişti. 


Hiç yorum yok: