28 Şubat 2017 Salı

Kırklareli’nde çekilen “Düzensiz düzenbazlar.” Sinema filminin sanatçıları bu gün saat: 14.00’de Kayalı Kampüsünde ki söyleşide Kırklareli halkıyla buluşacaklar.

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Sinema Kulübü tarafından organize edilen,yapımcılığını  Kırklareli Batı Yatırım, BOYAK İnşaatın üstlendiği, tüm sahneleri Kırklareli’nde çekilen ve Nisan ayı sonunda vizyona girecek olan, yönetmenliğini  İbrahim Vurmaz’ın yaptığı, “Düzensiz Düzenbazlar.” adlı film ekibi bu gün saat: 14.00’de Kırklareli Üniversitesi Kayalı kampüsünde  söyleşi yapacak.
Söyleşiye tüm Kırklareli halkının davetli olduğunu belirten  BOYAK inşaat yetkilileri, iddialı  bir filmle vizyona gireceklerini, filmin Kırklareli’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını bildirdiler.
Çekimler sırasında Kırklareli halkı tarafından büyük ilgi gören film ekibinin söyleşi sırasında da aynı ilgiyi göreceği bekleniyor.
“Düzensiz Düzenbazlar.” adlı filminin Başrol oyunculuğunu  Sinema ve dizi filmlerden tanınan Ömer Gecü üstleniyor.  Metin Keçeci, Özkan Ayalp,Tayfun Sav, Çağrı Tokalı, Özge Özdemir ve Sancak Bayraktar’da filmde yer alan diğer sanatçılar.



26 Şubat 2017 Pazar

ADFED’DEN EDİRNE ÇIKARMASI


Yurdun dört yanını dolaştıklarını belirten ADFED Genel başkanı Fatih Kavaloğlu,  siyasi bir nitelik taşımadıklarını, sevdalarının sadece Türkiye olduğunu söyledi.

Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel başkanı Fatih Kavaloğlu, Genel başkan yardımcıları; Tuba Koylan, Kasım Seven, Kemal Tan, Genel Başkan Baş Danışmanı Ali Serkan Yeniçeri, ADFED Kırklareli İl Başkanı Taner Canlı, ADFED Edirne İl Başkanı Mustafa Hatipoğlu,  ADFED Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, Büyük Birlik Partisi  Edirne İl Başkanı, ADFED Marmara Bölge Koordinatörü Arif Köroğlu ve ADFED üyelerinin katılımı  ile Serhat şehri Edirne’de toplantı düzenledi.
 Toplantıda bir konuşma yapan, Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel başkanı Fatih Kavaloğlu, ADFED’in; toplumun bütün kesimlerinin düşünce ve görüşlerini temsil eden,  herkese eşit mesafede duran, toplumu ortak paydada birleştirmeyi gaye edinmiş,
Türkiye’nin yakın tarihini iyi etüt etmiş, çok  değerli kadroların bir araya gelerek kurmuş olduğu bir düşünce platformu ve sivil toplum kuruluşu olduğunu  söyledi.
Genel Başkan Kavaloğlu konuşmasına şöyle devam etti; “ Federasyonumuz geçmişten günümüze, dünya politikalarını inceleyerek beyin fırtınaları ve derinlemesine analizler yapacak kişiler yetiştirerek, Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu, düşünen insanlar  yetiştirmeyi gaye edinmektedir. Bu sayede ülke ve dünya barışına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca ülkenin iç politikasına, sosyokültürel sorunlarına bilimsel analizler ve araştırmalar yaparak ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı planlamaktayız.
Türkiye’nin yeni dünya düzeninin oluşmasına katılımını  sağlamak, ADFED’in ana hedefidir. Türkiye’nin bilimsel ve kültürel alandaki gelişimine katkı sunmak adına konferans, panel, çalıştay, seminer, atölye faaliyetleri, sergi gibi etkinlikler düzenliyor, bu kapsamda neşriyatını hedeflediğimiz kitap, dergi, bülten, rapor yayımlar ile fikir hayatımıza nitelikli  bakış açısı sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Toplantının ardından,Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel başkanı Fatih Kavaloğlu ve beraberindekiler, Selimiye camiinde Cuma  namazı kıldılar.  Toplantı, Cuma namazı sonrası  yenen öğle yemeği ile son buldu.


Kırklarelispor’u kurtarma planında SON DAKİKA!

 
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklarelispor bu gün de Karşıyaka’ya  2-1 yenilerek iyice  ligin dibine demirledi ve  İçerde, dışarıda kaybettiği puanlarla küme düşmeye aday takımlar içinde en kötü duruma düştü. (Kırklarelispor şu an sondan ikinci sırada)  Bilgin Erdem’in yerine can simidi olarak  takımın başına getirilen başarılı teknik  adam Ekrem Al’da şimdilik  isteneni veremedi.
Yeşil beyazlı ekibimizin kaderi kalan son 10 maça bağlı. Ancak maç kazanamayan ekibimiz bu şartlarda ligde kalmak için  maalesef bir umut ışığı veremiyor. Takımın başarılı günlerinden bu güne gelmesi Volkan Can ve ekibini de üzüyor. Başkan Can takımın kümede kalması için büyük çaba sarf ediyor  ama tünelin sonunda ki ışığı bir türlü bulamıyor. Taraftar deseniz onlarda  alınan tüm kötü sonuçlara rağmen küsmeden umutla takımlarına sahip çıkarak desteğini esirgemiyor, ancak  bu destek de bir türlü sonuç  vermiyor.  Kısacası Yeşil beyazlı sevdamızın umutları her geçen gün tükeniyor.  İşte tam bu açmazda Kırklarelispor’un kötü gidişine son vermek için Tuhan Altıntel’in işe el attığını, İstanbul’da toptan kuru bakliyat işi  yapan  ve büyükbaş hayvancılığı ile  uğraşan   Ali Serkan Yeniçeri’den  öğrendim.
A.Serkan Yeniçeri beni arayarak Kırklarelispor’u kurtarma planı hakkında şunları söyledi; “ Kırklarelispor’un  içine düştüğü kötü durum ortada. Kulüp çok yalnız kaldı. Maddi ve manevi destek yok denecek kadar az. Kırklarelispor’un ligde kalması için Volkan Başkan ve yönetimine kimse yeteri kadar destek olmuyor. Adeta hastanın ölümü bekleniyor. Kimse tedavi cihetine gitmiyor. Biz bunu asla kabullenmiyoruz. Benim Kırklarelispor sevdam çok küçük yaşlarda başladı. Babam yıllarca bu kulüpte futbol oynadı ve Kaptan Mehmet lakabını  aldı. Hala da bu lakapla anılmaktadır. Dolayısıyla ben az da olsa babamın yıllarca bu kulüpte futbol oynaması sebebiyle ekmeğini yedim.
Kırklarelispor’un bu kötü durumdan kurtulması her geçen gün daha da zorlaşıyor. Evet  zor ama imkansız değil. Ben bunun için İstanbul’da hatırı sayılır iş adamı arkadaşlarımdan maddi destek sözü aldım.  Kırklarelispor’a 2000 yılından beri  büyük maddi destekler  veren Kırklarelili iş adamı arkadaşımız Hakan Atasayar’ın  ve benim de şahsen vereceği maddi destek taahhüdünden sonra Borsa Başkanı ve bildiğiniz gibi bu takımın formasını terleten, Kırklarelispor’dan Beşiktaş kulübüne giderek Kırklarelimizi başarıyla  temsil eden  Turhan Altıntel ile Kulüp Başkanlığını alması için  görüştük. Yarın ki Genel kurul sonrası oturup Kırklarelispor yönetimi ile görüşeceğiz. Alınacak bir olağan üstü kongre kararı ile Turhan Altıntel’in Başkanlığında, mevcut Başkan Volkan Can’ın ve yönetimin de içinde olacağı  geçici bir yönetim oluşturmak istiyoruz. Ayrıca geçmişte kulüp yöneticiliği yapmış, Kırklarelispor forması giymiş büyüklerimizin de desteklerini alarak, imseyi ötekileştirmeden, dışlamadan kurulacak bu yönetimle Kırklarelispor’u içine düştüğü  kötü durumdan çekip çıkaracağımıza inanıyoruz.
Güvenç Kurtar hocamızla da görüştük.  Kalan son on maçta takımın başına  geçmeyi kabul etti. Ligde kalırsak, gelecek sezon için birinci lig tecrübesi olan en az 3-4 futbolcuyu kulübe mali külfet getirmeden Kırklarelisor'a  kazandırma sözünü aldık.
Volkan Can ve yönetiminin Kırklarelispor için yaptıkları inkar edilemez, asla  onları devre dışı bırakma gibi bir düşüncemiz yok. Hepimiz yeşil beyaz bayrak altında toplanarak bu kötü gidişe dur demeyi ve ligde kalmayı istiyoruz. Bunun için maddi, manevi ne yapılacaksa herkes fedakarca yapacak ve Allah’ın izni ile  Kırklarelisporumuz ligde kalacaktır.” dedi.
Yarın Kırklarelispor Olağan Genel Kurulu yapılacak. Genel kurulda aday çıkması beklenmediği için büyük ihtimal Başkan Volkan Can ve ekibi üyelerden bir kez daha devam onayı alacak. Genel kurul sonrası; Turhan Altıntel, Serkan Yeniçeri ve Kırklarelispor’a maddi, manevi destek verecek ekip eylem planı için Kırklarelispor yönetim kurulu ile görüşecek.
Ben sadece Serkan Yeniçeri’nin beni arayarak paylaştıklarını sizlerle paylaşıyorum. Şimdilik görüşme öncesi menfi müsbet bir yorum yaparak yönlendirmede  bulunmak istemiyorum. Kırklarelispor’u kurtarma planı olarak adlandırılan bu görüşmeden ne sonuç çıkar?  Doğaldır ki  onu da bilmiyorum. Benim için asıl  olan, işin şeklinden ziyade Kırklarelispor’umun  küme düşmemesi, ligde kalmasıdır.

Netice itibariyle Kırklarelispor  ligde kalsa da, asla dilemem ama düşse de  tarih  iki halde de sebep olanları kayda alacaktır. 
Kırklarelisporumuza kümede kalma savaşında başarılar diliyorum. Bu savaştan galip çıkmanız için dua ediyorum. Allah yardımcınız olsun. 

23 Şubat 2017 Perşembe

SON MU BAŞLANGIÇ MI?


Mürtezan BULUT
DOBRA DOBRA


Her olayın olduğu gibi sosyal olayların da bir sonu vardır.16 nisan pazar günü yapılacak anayasa değişikliği referandumu da bir son veya başlangıç olabilir. 1923’de istiklâl savaşı sonucu kurulan yeni devletin idari sistemi Cumhuriyet tam 94 yıldır devam ediyor. Bu sistem sayesinde iktidar olan ve ülkemizi 15 senedir tek başına idare eden Ak parti anlaşılmaz bir nedenle idari sistemi referandum ile değiştirmek istiyor. Cumhuriyet ile başkanlık sistemi için referandum yolu ile halka soru sorulacak ve onun hakemliğine müracaat edilecek. Eğer halk evet derse Cumhuriyet idari sistemi 2019 yılında 100 yaşını doldurmaya 4 sene kala kalkacak, yok olacaktır. Eğer hayır çıkarsa Cumhuriyet idari sistemine devam edilecek.Hükümet değişmeden sistem değişmeden yolumuza devam edeceğiz.
 Millet işsizlikten ,pahalılıktan ,anarşiden can güvenliğinden ,artan şehit sayılarından şikayetçi iken dertlerine deva olmayacak sistem değişikliği kimin işine ,kimlerin ,hangi sosyal sınıfın işine yarayacak? Referandum sonuçları neleri değiştirecek bunları hep beraber düşünelim. Evet sonucunda Ak partide genel başkan değişecek ,genel başkan yeni değişiklikle Cumhurbaşkanı olacak ,ilerde yapılacak milletvekilliği seçimlerinde AKP’nin millet vekillerini cumhurbaşkanı tarafından belirlenip seçimlere onun adayları ile gidilecek. Sadece bu değişiklik bile demokrasiye aykırıdır. Bu değişikliği kabul etmek için evet denir mi? Evet derseniz kendi elinizle demokrasiye son vermiş olur, kendi ipinizi kendiniz çekmiş olursunuz. Kendi geleceğiniz ve yakınlarınızın geleceği için Hayır demeniz yeterlidir. Allah korusun sonumuz Irak ve Suriye olur. 15 senelik Ak parti iktidarında zengin olanlar evet neticesi ile daha da çok zenginleşecek ve islâmi yaşantı mecbur hale sokulacak batı medeniyetinden ve yaşama biçiminden daha da uzaklaşacağız. Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet tek adam yönetim sistemine dönüşecektir. Türk’üm demek zorlaşacak ilk evvela müslüman’ım denilecek,eğitim sistemi dini eğitim sistemine dönüştürülecektir.Kısaca vatandaş değil ,mevcut yönetimin bir kulu kölesi olacağız, idare neyi uygun görürse onu yiyecek ,içecek ve yaşayacağız. Ayrıca tek adamlık sistemi iki partili siyasi hayatı getireceği için çok seslilik gidecek ufak partiler ve değişik görüşte olanlar yok olacak veya faaliyetleri illegal olacaktır. Bu durum da anarşi ve var olan terör daha da artacaktır. Ülkemizin siyasi yapısı gereği sağ ve milliyetçi dindar seçmen yüzdesi 60 ların üzerinde olduğu için demokrasi icabı denilerek tek görüşün iktidarı devamlılık arz edecek, böylece demokrasimiz gelişemeyecek, hatta kazanılmış haklarımız da yok olacaktır. Referandumu bu yönü ile düşünüp oy kullanın.1930’lu yıllarda Almanya’da Nasyonal Sosyalist parti ilk seçimlerde iktidar ortağı oldu daha sonra Hitler in sow ları ve hitabetli gösterişli hamasi konuşmaları nedeni ile iktidara geldi ve sonucunu sizler de biliyorsunuz ki ikinci dünya savaşı ve milyonlarca can gitti. Aman dikkat, oyunuz bu sefer çok önemli.

TARİHİMİZDE İKTİDAR MÜCADELELERİ


Atalarımızın Orta Asya’dan çıkıp batıda devlet kurmaları kanlı, devletin yaşaması ve ayakta kalması hep kanlı olmuştur.Tarihte kurduğumuz her devlet iç iktidar mücadeleleri yüzünden parçalanmış bazıları da yok olmuştur.En son yıkılan , Osmanlı devleti yerine Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve halen 94 senedir yaşamaktadır. Şimdi referandum yolu ile güya demokrasi adına kurnazca ve zorlama yöntemlerle yıkılmak istenmektedir.Bu oyunu bozmak ancak ve ancak 16 nisanda sandığa gidip hayır oyu kullanmaktan geçer. 1215 yılında İngiltere Magna Carta (büyük şart) anlaşması ile kralın gücünü sınırlamış ve bazı yetkiler meclise devredilmiştir. Bu devrimden sonra Fransa Fransız devrimini yaparak Cumhuriyet denilen hakimiyetin kullanılmasını halka yâni meclise bırakan Cumhuriyet idari sistemini kabul etmişler ve halen bu sistemleri yürürlüktedir. Halihazırda idari sistem olarak Cumhuriyet’ten mutlakiyete geçen bir devlet yoktur. Biz ise suyu tersine akıtmaya 100 sene evveline dönmeye uğraşıyoruz ,bu bakımdan iyi düşünün ve karar verin.Bu referandum sonucunda hayır çıkarsa iktidar değişikliği olmayacak. Rejim değişmesine mani olmak elinizde. Hayır diyerek bu maceraya son vermek elinizde ,elimizdedir.Son pişmanlık fayda etmez giden geri gelmez .Devlet yönetim hakkını bir kişiye devretme hayır de

7 Şubat 2017 Salı

CHP Referandum startını Lüleburgaz’da verdi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı
Özgür Kaya
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Bu dava sadece CHP’nin değil, milletin davasıdır. Gün Cumhuriyet için omuz omuza olma günüdür.”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya Başkanlığında düzenlenen toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili  Türabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu’da katıldı.
İlçe Başkanlığı binasında ki toplantının ana konusu  referandum çalışmaları ve kamu kurumlarının  Varlık Fonu’na devredilmesi oldu.
CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Ülkemiz hızla referandum sürecine doğru ilerlemekte. Nisan’ın 16’sı gibi gözüküyor. Ülkemiz yeniden bir seçimin eşiğine geldi. Bu seçim Cumhuriyet Halk Partisi’nin asla kayıtsız kalamayacağı doğrudan bu mücadelenin ortasında yer alacağı bir seçimdir. Cumhuriyetin oylandığı yerde, özgürlüklerin oylandığı yerde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin  kayıtsız kalması düşünülemez.  Cumhuriyet Halk Partisi her kademesinde üyesinden genel başkanına kadar bu durumla alakalı olarak her yerde bütün görevlileri ile referandumla ilgili çalışmalara başlamıştır.
Örgüt başkanları olarak, il başkanları, ilçe başkanları olarak genel başkanımızın davetiyle Ankara’da Genişletilmiş Başkanlar toplantısına katıldık. Bu toplantı  dört  saat süren bir toplantı oldu. Toplantıda bölgeler adına ilçe başkanları konuştu. Salonda yaklaşık  bin 200 kişi vardı.
Trakya adı geçtiğinde   salonda müthiş bir alkış koptu. Uzunköprü İlçe Başkanımız Trakya adına konuşmaya giderken bütün salon ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganlarıyla salonu inletti.
Son bölümde genel başkanımız bir başöğretmen edasıyla bütün ilçe başkanlarına, bütün il başkanlarına ve parti görevlilerine yapılması gerekenleri  tek tek anlattı”  dedi.

Başkan Özgür Kaya açıklamalarına şöyle devam etti; “ Referandum  seçimi asla  bir parti seçimi değil, bu seçim milletin seçimi.  Cumhuriyet Halk Partililer bu seçimde bu seçimin hizmetkarıdır.  Bu dava sadece CHP’nin değil, milletin davasıdır.
Bizim yapmamız gereken parti gözetmeden, hiçbir siyasi duruş göstermeden özgürlükten yana olan, Cumhuriyetten yana olan, aydınlıktan yana olan kim varsa kol kola girmektir.  Gün Cumhuriyet için omuz omuza olma günüdür.
 Genel başkanımız Kılıçdaroğlu’da özellikle parti üstünden parti içinde siyaset yapmanın doğru olmadığını ve buna karşı dikkatli olmamız gerektiğine ciddi olarak vurgu yaptı.
Bu seçimi kaybetmenin bedeli  Cumhuriyeti, özgürlüğümüzü kaybetmek olacaktır.” dedi.


Polise ateş açan firari ayağından vurularak yakalandı.

foto:solhaber
Lüleburgaz’da cezaevi firarisi olarak aranan kişi polisin dur ihtarına silahla ateş açarak karşılık verince polis tarafından  vurularak etkisiz hale getirildi.
Kuştepe Müge Sokak’ta meydana gelen olayda, cezaevi firarisi olduğu ve arandığı iddia edilen S.K. isimli şüphelinin, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından fark edildiği, ekiplerin  dur ihtarında bulunduğu, şüphelinin ise  yakalanacağını anlayınca silahını çekerek polislere ateş açtığı iddia edildi.
Açılan ateşe karşılık veren polis ekipleri şüpheliyi bacağından vurarak etkisiz hale getirdiği öğrenildi.
Polis tarafından yaralı olarak ele geçirilen şüpheli S.K. ekip otosuna bindirilerek polis tarafından Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedavisi yapılan şüpheli daha sonra gözaltına alındı

Lüleburgaz'da ki Zincirleme kazada 7 araç birbirine girdi. 29 kişi yaralandı.

 Lüleburgaz çıkışı otoban köprüsü yakınlarında D-100 oto yolu üzerinde yedi aracın birbirine girdiği  zincirleme trafik kazası  29 kişinin  yaralanmasına sebep oldu. . Kazada yaralananlar  ambulanslarla Lüleburgaz Devlet hastanesine  taşındı.

Lüleburgaz'ın İstiklal Mahallesinde fabrikadan çıkan işçileri taşıyan Murat Güven'in kullandığı  59 S 1315 plakalı servis minibüsü, Cengiz Sertdemir'in kullandığı 59 FJ 755 plakalı minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazaya, arkadan gelen  beş  aracında katılmasıyla zincirleme kaza meydana geldi. Arkadan kaza mahalline gelen beş araç duramayınca yedi araç adeta birbirine girdi.  

Meydana gelen zincirleme kazada yaralanan 29 kişi  Lüleburgaz Devlet Hastanesinde  tedavi altına alındı. Zincirleme kazanın sevindirici tarafı ise can kaybının yaşanmaması oldu. 

PINARHİSAR MYO'DAN MÜTHİŞ BAŞARI MUTFAKTAN 1 ALTIN 1 BRONZ MADALYA ÇIKTI

25 Ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere 2000 aşçının 70 kategoride yarıştığı 25’i yabancı 100 jüri üyesinin katıldığı, bu yıl 15.'si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak günleri TÜYAP Kongre Merkezinde yapıldı. Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO Aşçılık Programı iki ekiple “Üniversiteler arası Modern Türk Mutfağı”kategorisinde yarışmaya katıldı.  Yarışmada bir ekibimiz Altın, bir ekibimizde  Bronz Madalya kazanarak  Kırklareli’ni başarıyla temsil ettier
 Yarışmada Altın madalya kazanan öğrenciler:  Aksay Komşu, Merve Aksoy, Çağla Katkat, Göktuğu Arık.
Bronz madalya kazanan öğrenciler:  Cevat Can Dallı, Meryem Kılıç, Cemalettin Talay, Özgür Topaç.
Kırklareli’ne bu gururu yaşatan Pınarhisar MYO öğrencileri ile hocalarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
 Altın madalya kazanan şampiyon ekibimiz yarışmaya;
Başlangıç tabağı; Süzme Yoğurt ile Lezzetlendirilmiş Sebzeli Kadayıf Topu
Ana Yemek Tabağı; Panelenmiş Badem Püresi ve Sebze Sote eşliğinde,  Mısır Soslu Kuzu Sırtı
Tatlı Tabağı;Hasule Dolgulu Pancar Soslu Armut Tatlısı
yemekleriyle katılmıştır.


Bronz madalya kazanan ekibimiz ise yarışmaya;
Başlangıç Tabağı; Sebze Yatağında Erik Soslu Kuru Patlıcan Dolması
Ana Yemek Tabağı; Mücver ve Sebze Sote Eşliğinde Bal ve Kayısı Soslu Dana Madalyon
Tatlı Tabağı; Kivi ve Çikolata Soslu Kaymaklı İrmik Helvası
yemekleriyle katılmıştır.

Yarışmayla ilgili akademisyenlerin yapmış oldukları değerlendirmeler ise şu şekildedir;

Öğretim  Görevlisi  EvrimKaraca; "15.'si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak günleri, Avrupa’nın ve Türkiye’nin uzun soluklu ve en önemli yarışmalarından biridir. Böylesine önemli bir yarışmaya öğrencilerimizin  katılması ve deneyim kazanmaları onların sektöre hazırlanmaları bir fırsattır .Bu anlamda öğrencilerin vizyonu ve mesleki gelişimleri için yarışma büyük katkı sağlamıştır. Yarışma sırasında öğrencilerimiz sektörün ileri gelen şefleri ve gurmeleriyle tanışma imkanı bulmuşlardır. Bu sohbetler öğrencilerimizin mesleki anlamda vizyonunu genişletmiştir."


Öğretim  Görevlisi  Mehmet Selman Bayındır; "Üç aylık uzun bir zaman sürecinin sonunda yarışmaya hazırlandık. Yarışma yemekleri belirlenirken Türk mutfağının en seçkin ve özgün yemeklerini araştırarak tercih ettik. Yarışma kategorisinin özüne uygun olarak bu yemekleri modernize ederek tekrar yorumladık ve başardık."

Öğretim  Görevlisi  Aykut Aybaş; "Kendi kategorilerinde 30 üniversite ekibinin katılmış olduğu yarışmada öğrencilerimizin altın ve bronz madalya ile dönmeleri okulda aldıkları aşçılık eğitiminin ne kadar başarılı bir şekilde uygulandığını göstermektedir. Uygulamadaki bu başarı Trakya  Bölgesinde ki yiyecek İçecek işletmelerine olumlu yönde yansıyacaktır."


Öğretim  Görevlisi Ali Çakır; “Bu yıl yeni açılmış olmasına rağmen daha  ilk yılında okulumuzu başarıyla temsil eden  ve bir altın, bir bronz madalya kazanan öğrencilerimiz ile hoca arkadaşlarımızı kutluyorum. Bölüm olarak gelecek yılda Türk Mutfağına olan katkılarımız artarak devam edecektir."     

5 Şubat 2017 Pazar

Başkan Türker doğayı katledenlerin peşine düştü!

Başkan Serdar Türker, daha önce Kaynarca'nın
tarım arazisi olan topraklarını alan bir firmaya karşı
Kaynarca halkıyla birlikte eylemde bulunmuş, daha sonra
firmaya dava açmış, toprak kanunununa göre
davayı kazanarak Kaynarca topraklarının talan
edilmesini engellemişti.
Başkan Türker'in  düzenlediği eylemlere
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu,
Milletvekili Vecdi Gündoğdu, siyasi parti yöneticileri,
STK'ları, Kırklareli, Kaynarca, Pınarhisar ve köylerinden
büyük katılım olmuştu.

 Kaynarca’nın Hacıfaklı köyü mevkiinde ki  tarım arazisine  üç tır atık dolusu döküp kaçan firma aranıyor.
2 Şubat Perşembe günü olayı öğrenerek belediyeye haber veren bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye giden Belediye Başkanı Serdar Türker ve ekibi, tarım arazisi ve su kaynaklarının olduğu bölgeye  üç  tır dolusu atık döküldüğünü tespit ettiler.
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker konuyla ilgili, Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İl Çevre Müdürlüğü’ne, İl Tarım Müdürlüğüne ve Pınarhisar İlçe Jandarma Komutanlığı’na müracaat ettiklerini bildirdi.
Belediye Başkanı Türker konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Çevre ve doğa katillerininpeşinibırakmıyoruz.
Tüm halkımızın çevre ve doğa konularında daha duyarlı olmalarını  rica ediyorum.”  dedi.
Kaynarca’da daha önce bir döküm fabrikasının atıklarını Beldeye bırakıp  kaçan firma belediyenin şikayeti üzerine  bulunmuş ve 44 bin TL para cezası kesilmiş, firma mahkemeye verilmişti
3 Tır dolusu atık malzemeyi Kaynarca'ya bırakanlar
aranıyor




Trakya’nın en ucuzu ekmeği Kaynarca’da

“Halka hizmet, Hak’ka hizmet” diyen Başkan Türker, Belediye kara fırınında, modern makinelerde en hijyenik  şartlarda  üretilen ekmeği halkla 0.75 kuruşa buluşturuyor.

Kırklareli Kaynarca Belediyesine ait fırında çıkarılan ekmek iki yıldır zam görmüyor. 0.75 kuruştan satılan Kaynarca Belediye ekmeği gramaj olarak da emsallerinden daha fazla.

“Halka Hizmet Hak’k'a Hizmettir.” Diyen Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker,
Belediye encümen toplantısında,  ekmek fiyatına bu yılda  zam yapmama kararı aldıklarını açıkladı. 
Kaynarca’nın çalışkan Belediye Başkanı Serdar Türker konu ile ilgili  gazetemize şu açıklamada bulundu; “Un, işçi maaşları, elektrik, odun, maya , yağ, tuz vb. . Tüm girdi maliyetleri çok artmıştır. Ancak biz Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Halkımızın Temel tüketim maddesi olan ekmeğimizi 0,75 kuruştan Halkımıza sunma kararı aldık. Bu kararımızı da sürdüreceğiz  ve halkımıza ekmeği 0.75 kuruştan satamaya devam edeceğiz.  

Sosyal Belediyecilikte önce Halk gelir, halkımızın tükettiği ekmekleri en hijyenik şartlarda,  teknolojinin en yeni en modern paslanmaz makinelerinde hazırlıyoruz. 
Halkımız için çalışmaya ve iş üretmeye devam edeceğiz.” dedi.


Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu ödüle doymuyor!


Tiyatro Gazetesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Anadolu Tiyatro ödüllerinin kazananları geçtiğimiz günlerde açıklanmış, yıl boyunca gerçekleştirilen tiyatro etkinliklerini takip eden, ortaya çıkan etkileyici eserleri ve başarılı isimleri ödüllendiren gazete, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu; “Sanat Dostu Belediye Başkanı”  ödülüne layık görmüştü. Belediye Başkanı Kesimoğlu ödülünü Kırklareli halkı adına aldığını açıklamıştı.

Kırklareli Belediyesi ortaya koyduğu projeler ile  bu defada ‘’Altın Arı Belediyecilik Ödülüne’’ layık görüldü.
İkinci  Altın Arı ödülleri kapsamında uzman seçici kurul tarafından 15 farklı kategoride değerlendirilen Belediyeler alanında başarılı çalışmalara imza atan kişi ve kuruluşlara ödülleri verildi.
Kırklareli Belediyesi’nin hayata geçirdiği sosyal projeler ‘’Altın Arı Belediyecilik Ödülleri Sosyal Projeler’’ kategorisinde Kırklareli’ne ödül getirdi.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İmza Ajans’ın Kent ve Yerel Yönetimler Stratejik Araştırmalar Merkezi (KEYSAM) işbirliği ile düzenlediği  ikinci  Altın Arı Belediyecilik ödülleri sosyal projeler kategorisinde ‘’Nessebar Botanik Park ve Doğa Eğitim Merkezi’’ projesi başarılı projeler arasında seçilerek ödüle layık görüldü.
Başkan Kesimoğlu ödülünü Genel Koordinatör Tayfun Canlı ve Jüri Üyesi Ufuk Süslü’den aldı.
Kesimoğlu, Canlı ve Süslü’ ye teşekkür ederek şunları söyledi; ‘’ Bu ödül bu  hafta aldığımız ikinci ödül. Vatandaşlarımız için çalışıp projeler üretiyoruz. Vatandaşımıza temas eden projelerimizle  ödüle layık görülmüş olmamız doğru yolda olduğumuzun  göstergelerinden biri. Kırklareli’ni hak ettiği noktaya getirme gayreti içerisindeyiz. Özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu ödülü de  Kırklareli halkı adına alıyorum’’dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun aldığı ödül Kırklareli’nde  sevinçle karşılandı.

Başarılı çalışmaları ile ikinci ödülünü de alan Başkan Kesimoğlu’nu kutluyor, başarılarının  devamını diliyoruz.