17 Kasım 2016 Perşembe

Kaynarca süs havuzunda balık yakaladılar, üç kişiyi darp ettiler!

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker
Süs havuzuna saldıranlara öfkeli

Kaynarca belde  meydanında  bulunan   havuzdan zıpkın ve ağ ile balık avlayan biri  kadın üç  kişi güvenlik kameralarına yakalandılar.
Gece yarısı süs havuzundan zıpkın ve ağ ile balık avlayan üç kişi kaynak suyundan oluşturulan ve belediye başkanlığı tarafından  içine  alabalık  konan havuza gelerek  zıpkın ve ağ  ile balık avlamaya başladı.  Çevre sakinleri balık avlayanlara uyarıda bulundu. Bunun üzerine balık avlayan şahıslar Kaynarcalı üç vatandaşı  darp ederek olay yerinden  kaçtı.Yaşanan olayın ardından Kaynarca Belediye başkanı Serdar Türker, Pınarhisar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, olay karşısında hem şaşırdıklarını, hem de çok üzüldüklerini  belirterek, olaya  muhatap olanların  en ağır cezayı almalarını istediklerini belirtti. 

Belediye Başkanı Serdar  Türker kameraları izledikten sonra görüntülere inanamadığını belirterek şu açıklamada bulundu;  " Kaynarca meydanında  kaynak  suyumuzdan  bir süs havuzu oluşturduk. Geçmiş yıllarda havuza alabalık bırakmıştık,  şu anda balıklarımız ürüyor ve  biz onları koruyoruz, gözümüz gibi bakıyoruz. Bu havuz Kaynarcamıza gelenlerin ilgi odağı oluyor. Havuzda yaklaşık 8 kilogramlık alabalıklar var. Beldemize gelen misafirler ve çocuklarımız havuzdaki balıkları   besliyor. Gece saat: 02.30 sıralarında Beldemize gelen üç kişinin zıpkın ve ağ ile balık avladıklarını tespit ettik. Balıklarımızın bazılarını yaralamışlar bazılarını da yakalamışlar. Havuzumuza saldıranlar kendilerini uyaran gençlerimizi de darp etmişler. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız." dedi.

15 Kasım 2016 Salı

Çok ayıp çok!

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Belediye Başkalığı Kırklareli’nin kurtuluşu sebebiyle bir kurtuluş balosu düzenledi. Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu tarafından baloya davetli olduğum ve gitmeyi çok istediğim halde geçirdiğim ağır grip sebebiyle davete icabet edemedim ama gecenin ne kadar muhteşem olduğunu sosyal paylaşım sitelerinden ve basında çıkan haberlerden öğrendim. Zaten Cumhuriyet şehri Kırklareli’de başka türlü olması da düşünülemez.
Bu balonun ardından CHP İl Başkanlığı da baloya misilleme kabilinden bir dayanışma gecesi düzenledi. Ben geçmişte aldığım bir karar doğrultusunda CHP İl Başkanlığının hiçbir etkinliğine katılmıyorum. Bu kararı köşe yazımda paylaşarak  kamuoyuna duyurmuştum. O yüzden bu geceye de katılmadım.
Geçmişte Cumhuriyet  Halk Partisinden telefonla aranarak bir etkinliğe davet edildim. Davet eden çok kıymet verdiğim Recai Yöney ağabeyimdi. Kendisine; “ Sevgili ağabeyim;  sizin haberiniz yok galiba, lütfen  beni İl Başkanlığınızın etkinliklerine davet etmeyiniz. Basına değer vermeyen, hatta toplantılarına çağırdığı basın mensupları fotoğraf çektikten sonra kapıyı göstererek adeta  dalga geçen,  basını fotoğrafçı yerine koyan bir İl Başkanının toplantılarına  katılmıyorum.” Demiştim. Bu karar kişisel olarak aldığım bir karar olup başkasını bağlamamaktadır. Geçmişte aldığım bu kararın CHP ile asla bir ilgisi yoktur. Kararımın sebebi  eleştirilere tahammülsüz kişiliği ile kendisini dünyanın merkezinde gören,  kibrinden yolda nasıl yürüyeceğini  şaşıran başkana yöneliktir.  CHP Merkez İlçe ve diğer  İlçelerimizde bulunan teşkilatların davetlerine ve  her türlü etkinliklerine katılmaktayım. Yani kısacası konunun CHP ile bir alakası bulunmamaktadır.
Bu açıklamadan sonra CHP’nin düzenlemiş olduğu geceye nezaket göstererek katılan Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’na protokol masasında yer verilmediğini öğrendim.  (Yerel Basın haberlerinden)  Kendisine CHP’li bir Belediye Başkanı olarak konuşmada yaptırılmamış. Kesin unutulmuştur. Bir art niyet aramakta anlamsız olur… Sizce de öylemidir değerli okurlarım?  Keşke öyle olsa…
Gece CHP’nin gecesi, Başkan CHP’nin başkanı. Buyurun buradan yakın. Beyler Belediye Başkanlık makamı  Devletin prokolünde yeri olan bir  makam. Bu nasıl bir anlayış? Misketler benim sen oynama diyen çocuktan farksız değil mi bu durum.  Çok ayıp, çok.
Bir insan bir insanı sevmeyebilir onu anladım da bu kadar çocukça da belli etmez ki. Bence  bu tavırla Başkanlık makamını yok saymaya çalışmak tabloya bakanı kahkahaya boğmaktan ve  muhatabına; hadi oradan, hadi oradan dedirtmekten başka bir şey değildir.  Bence birileri öyle olmaz, o senin arkadaşın ver misketleri birlikte oynayın. Yoksa misketlerinle tek başına kalırsın demeli
Aslında Ünal Başkur kardeşim ve ailesi çok yakinen tanıdığım ve değer verdiğim insanlardan müteşekkildir Yanlış anlaşılmasın  kendisiyle hiçbir husumetim yoktur. Aslında insan olarak da çok güzel bir insandır  Ünal kardeşim ama maalesef  sıkıntı hırsına ve kibrine yenik düşmesindendir.  İşte tam da bu yüzden Genel Başkanlarının istediği birlik ve beraberliği Kırklareli’de sağlaması mümkün değildir. Öyle dikine gitme, gönül kırmayla birlik sağlanamaz.
Ünal  kardeşim daha bir oyla  İl Başkanı seçildiği gün partisinin %50’si muhalifiydi. O günkü köşe yazımda kendisini tebrik ederek  işinin zor olduğunu söylemiştim. Bu iyi niyetli söylemime bile kızmıştı kardeşim. Demek ki haksız çıkmamışım. Oysa bu %50 muhalife  muhalefet etmektense onları kazanma yoluna gidilmiş olsa belki de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun istediği birlik ve beraberliği sağlamak mümkün olabilir.

Bence bu mantıkla Kırklareli’de ki CHP muhalifi partilerin hiçbir şey yapmasına gerek yok, nasıl olsa CHP kendi kendine muhalefet ederek rakiplerinin  işini kolaylaştırıyor.  Silahı ters tutmuş  kendine kurşun sıkıyor… Bu şartlarda Kılıçdaroğlu Kırklareli'nden ümidi kessin birlik beraberlik de beklemesin.

14 Kasım 2016 Pazartesi

ÜNİ-PER-SEN’İN YENİ GENEL BAŞKANI HÜSEYİN TÜRKER CEYLAN

ÜNİ-PER-SEN YENİ YÖNETİM KURULU
Üniversite İdari Personel Sendikası 1. Olağanüstü Genel Kurulu 12 Kasım 2016 Cumartesi günü Kırklareli'nde yapıldı.
            Üni-Per-Sen’in Olağanüstü Genel Kuruluna Sendikanın  Kırklareli Üniversitesi üyelerinin dışında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Temsilcisi Mehmet Küntay TAŞKIN, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Temsilcilik Yöneticisi Erdem YALÇIN, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Nuh Mehmet ERDOĞAN, Gebze Teknik Üniversitesi Temsilcisi Mehmet POLAT ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda Divan Başkanlığını Mehmet Küntay TAŞKIN, Erdem YALÇIN ve Nuh Mehmet ERDOĞAN'da katıldı.
Sendikanın 2015 ve 2016 yıllarına ait denetleme raporları hazır bulunan genel kurul üyelerine sunuldu. Genel Merkez Yöneticileri ve Üniversite temsilcilerinin konuşmalarından sonra  görüşülen OHAL kapsamında  üye alımının durdurulmasının sonlandırılarak yeniden üye alımına başlanmasına karar verildi.
 Genel Kurul üyelerince yapılan Sendika genel merkez organlarının seçiminde geçerli oyların tümünü alan Hüseyin Türker Ceylan’ın  listesi aşağıdaki isimlerden oluşmuştu:

Divan Başkanlığı
Genel Merkez Yönetim Kurulu  
Genel Başkan
Hüseyin Türker CEYLAN
Genel Bşk Yrd.
Caner Yahya BOYAR
Genel Bşk Yrd.
Güven TAŞOĞULLARI
Genel Bşk Yrd.
Gürcan ZORLU
Genel Bşk Yrd.
Remzi ÖZDEMİR 
Genel Bşk Yrd.
Aykut HAVSUT
Genel Bşk. Yrd.
Sergen DEMİRTAŞ
Genel Merkez Denetleme Kurulu
Elif ALTUN
Kerem KAYITBEY
Murat SAĞLAM


Genel Kurul sonrası bir açılamada bulunan çiçeği burnunda Genel Başkan Hüseyin Türker Ceylan, gazetemiz için  şunları kaydetti; “ Sendikamız Türkiye’de  ki Üniversiteler içinde  tek İdari Personel  Sendikasıdır. Kurulduğu günden itibaren kimsenin tarafı olmayan sendikamız sadece üyelerinin tarafı olup, Türkiye’de ki tüm Üniversite İdari Personelinin hakları için mücadele etmiş ve etmeye de devam edecektir. Bu güne kadar alması gereken haklarını alamayan İdari Personellerimizin  haklarını almaları, kazanımlarının arttırmaları için yasalar çerçevesinde mücadelemiz sürecektir. Bu vesile ile  Türkiye’de ki tüm Üniversite İdari Personelimizi sendikamıza üye olmaya davet ediyor, yönetim kurulunda ki arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca Olağanüstü Genel Kurulumuza  katılan tüm arkadaşlarımıza da yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi.