27 Eylül 2015 Pazar

MİNSOLMAZ VE YILMAZ

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN

1 Kasım Erken Genel seçimleri  için sokakta ki vatandaşın duruş ve söylemlerinden  Kırklareli’de bu defa siyasi trafiğin hızlanmasını bekliyordum. Beklediğim de oldu ama Ak parti’de Selahattin Minsolmaz ile MHP’de Selçuk Yılmaz’ın adaylıkları  hız limitinin aşılmasına neden oldu.
Girdiği Belediye başkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde  deyim yerinde ise sürekli direkten dönen  Selahattin Minsolmaz’ın adaylıkta adı hemen hemen hiç kullanılmadı. Dikkatler Hamdi Irmak, Şenol Gürşan ve Turhan Altıntel  üzerinde toplandı.
Hamdi Irmak için; “Seçim kazandı. Listesi değişmeden Yüksek Seçim Kurulu’na  verilir.” , Şenol  Gürşan için; “Hamdi Irmak kazandı ama parti oyları büyük kayba uğradı. Şenol Gürşan aday olur.”, Turhan Altıntel için; “Turhan Altıntel kesin 1. Sırada yerini alır. Garanti olmasa Ticaret Borsası Başkanlığından istifa ermezdi.”  Yorumları fazlası ile konuşuldu.  Bu arada Turhan Altıntel’in Başkanlıktan istifa etmediği de söyleniyor. Etti mi? etmedi mi? bilmiyorum ama seçimden sonra yeniden Ticaret Borsasına dönme şansı oluyor diyenler var.
Bunlar konuşulurken bir defa olsun Selahattin Minsolmaz adı konuşulmadı.   Ak partililerde  beklenti de ağırlıklı olarak bu üç  aday üzerinde kaldı.  
Selahattin Minsolmaz’ın aday olma şansını doğrusunu isterseniz Basın bile gözden kaçırdı. Neden? Çünkü Minsolmaz aday adaylık başvurusunu  parti binasında yüzlerce partiliyi toplayarak şov yapmadan,  sessiz sedasız bir şekilde 210 kilometre uzaktan,  İstanbul’dan yaptı ve yine sessiz sedasız bir şekilde birinci sıraya oturarak Ak parti’de deprem etkisi meydana getirdi.
Gürültüsüz bir şekilde, kimseyi ürkütmeden  1. Sıraya oturan Minsolmaz’ın,  girdiği seçimlerde büyük tecrübe kazandığını umuyor ve kaybettiği seçimlerde yaptığı tak tik hatalarını yapmayacağını sanıyorum.
Turhan Altıntel aday olduğu ve  temayülden birinci sırada çıktığı seçimde ilk üç sırada bile değerlendirilmemişti. Bu defa ikinci sıradan aday gösterildi.  Bu da Turhan Altıntel’in Millervekilliğini kazanamayacağının resmi oldu ve bana göre siyaseten harcandı.
O halde neden başkası değil de Altıntel  ikinci sırada yer alarak önü bir kez daha kesildi. Bence çok çalışıp Minsolmaz’ın seçimi  kazanmasını sağlamak için düşünüldü.
Şimdi birileri  çıkıp sakın, Ak parti bu adaylarla, helede Turhan Altıntel ile  iki  Millervekilliği kazanır demesin herkes çok güler, bu söylem bir milletvekilliğini bile tehlikeli hale sokar . Zaren 7 Haziran seçimlerinin en az 2 sloganı seçimin  riske
Altıntel sahiden de  kendisinin ikinci sıradan milletvekili seçileceğine iannırsa ne olur?  Selahattin Minsolmaz için bal kaymak olur...
7 Haziran’da  Ak Partinin en az iki milletvekili sloganı hiç inandırıcı bulunmamış ve bir milletvekilliği bile burun farkı ile kazanılmıştı. Seçmen CHP’ninde 3-0 sloganına inanmamıştı...   Ak Parti için 2, CHP için 3, sadece  bir  ütopyadır..
Kırklareli seçmeni eğitimli, kültürlü ve zeki bir seçmendir. Makul ve mantıklı söylemlere itibar edebilir  ama mantık ve matematiğe uymayan söylemlere de laf aramızda çok kızar...
Selahattin Minsolmaz alçak gönüllülüğü, insana verdiği değerle  insan olarak Kırklareli’de sevilen bir şahsiyet.  Son seçimde CHP’ye az bir oyla kaybederken bu oy artışının sebebi de Ak Parti’den ziyade Selahattin Minsolmaz’dı... Onun tek başına nasıl bir mücadele verdiğine herkes  tanık  oldu...
Ak partiye oy veren sokaktaki vatandaşın kafasını kurcalayan Selahattin Minsolmaz değil. Turhan Altıntel. Görüşme yaptığım bir kişi bile Altıntel’in Minsolmaz’a destek vereceğine inamıyor. İnanmadığını da; “ Burası küçücük bir yer. Biz kırk kişiyiz, kırkımızda birbirimizi  bililiz. Selahattin yine yalnız başına kalacak. ” diyerek, mevzuyu bizim bilmediğimiz ama kendilerinin çok  iyi bildiğini hissettirdikleri  bir mecraya doğru çekiyorlar”   Aslında daha fazlasını söylüyorlar ama her söyleneni yazmayı da etik bulmuyorum.
Selahattin kardeşim iyi  bir insan. Siyaseti de aynı Ulubatlı Hasan gibi yapıyor. Kendisi benimde insan olarak değer verip,   taktir ettiklerimdendir. Kendisine başarılar diliyorum.
MHP adayı Selçuk Yılmaz’da MHP’de sürpriz bir aday. 20 yıldan fazla  siyasi tecrübesi var. 10 yıllık Belediye Başkanlığı deneyimi var ve Belediye Başkanlığı sürecinde   her partiden biriktirdiği çok insan var.
 Biriktirdiklerinden tanıdıklarımı yazsam ortalık karışır. Hepsi de kitleleri arkasına takma kabiliyetine haiz insanlar.  Selçuk Yılmaz bence  rakipleri için tehlike...Öyle olmasaydı  MHP’ye ömrünü vakfeden  adaylar içinden sıyrılıp rahatlıkla birinci sıaraya oturamazdı.
Üstelik  arkasında başında Kürşad Yamaer’in olduğu teşkilat ve ülkücü gençlik var. Hemde contaları çok sağlam ve   su sızdırmaz bir teşkilat.
Üniversiteli ülkücüler de oylarını Kırklareli’de kullanacaklarmış. 13  Fakülte ve Meslek Yüksek Okulundan   binlerce öğrencinin  oy kullandığı Üniversite konseyi seçimlerinde, Ülkücülerin adayının  11 Fakülte ve Meslek Yüksek okulu öğrencisinin  oyunu alarak seçim kazanmış olmasıda  bence göz ardı edilmemelidir.





18 Eylül 2015 Cuma

KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ OLDU.


CHP, Ak Parti ve MHP  Kırklareli Milletvekilli adayları, YSK’na verilen listeler ile  belirlendi. 
 CHP’den 1. Sıra adayı Turabi Kayan, Ak Parti’den 1. Sıra adayı Selahattin Minsolmaz, MHP’ den birinci sıra adayı Selçuk Yılmaz oldu.


CHP’nin YSK’na teslim edilen  Milletvekili aday listesinde sıralama  şöyle;


1-TURABİ KAYAN
2-VECDİ GÜNDOĞDU
3-M.TUNA SOYKAN

Ak Parti’de sıralama;

1- SELAHATTİN MİNSOLMAZ
 2-TURHAN ALTINTEL
3-AYTAÇ AKSOY


MHP’de sıralama;

1 SELÇUK YILMAZ
2-HÜSNÜ CUMALI
3-OKTAY KAHVE


Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçime, 7 Haziran’da ki adayları ile girecek.

Ak Parti ve MHP’de adaylar değişti

Ak Parti’de  13 aday adayı,  aday olabilmek için başvuruda bulundu. Önceki dönem Milletvekili olan Hamdi Irmak’ın yeniden aday olması beklenirken, sürpriz bir isim olan Selahattin Minsolmaz birinci sıra adayı olarak açıklandı.
7 Haziran’da MHP’den aday olan Derya Bulut, 1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimler için aday adaylığı müracaatında bulunmadı.

 MHP’de adaylık için baş vuruda bulunan 11 isimden Vize eski Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz 1. Sıradan  aday gösterildi. 

3 Eylül 2015 Perşembe

Aşağısı sakal, yukarısı bıyık!

Faruk CEYLAN
Sınır Kent Gazetesi
Yazı işleri Müdürü
farukceylan39@gmail.com

Koalisyon cürcünası, seçime girecek  hükümet, Tuğrul  Türkeş’in MHP’de yarattığı  deprem derken, son çıkışa gelindi. Çıkışın sonunda sandık gözüktü.

Har şey tamam Türkiye seçime hazır. Partiler hazır, Seçmen zaten her zaman hazır. İki  yılda dört seçim gördü ya seçmen bu yüzden antremanlı. Yani Kondüsyon sorunu yok...
Yüksek Seçim Kuruluda hazır. Üstelik  sadece yurt içinde değil, "54 ülkede" seçime hazır... 
Ya partilerin "Aday listeleri?" Onlar da hazır mı? İşte onlar hazır değil. Şimdi herkes, partiler 7 Haziran seçimlerinde ki listelerle mi seçime girecek diye düşünüyor.
7 Haziran'da ki aday listelerinde değişiklik olacak mı, olmayacak mı? diye soruyor.
İşte bu soru can alıcı soru. Neden? Çünkü sandıktan kimin çıkacağı   bu soruya verilecek cevaba bağlı.
Tüm partiler bu konuda tedirgin. Mevcut adaylarla seçime gitmek sıkıntı. Yeni adaylar la gitmek daha büyük bir sıkıntı.Aşağısı sakal, yukarısı bıyık. Partiler birde aday konusuna hazır olsalardı işte o zaman hiç bir sorun kalmazdı.
Bakalım süreç ne gösterecek. Süreç dediğimizde öyle böyle sorunu  çözecek bir süreç te değil ki. 14 Eylül son. 
14 Eylül sondu ama partilerin geçici aday listelerini teslim etme tarihinin  18 Eylül'e uzatıldığını da söyleyenler var. Yarın bu tarihin teyidi için sabah kahvemi Seçim Müdürü İbrahim Özkök'ün yanında içeceğim. 
Seçme ve seçilme işi alışkanlık haline gelen ülkemizde,  yeni seçimin (erken seçim)  önce Kırklarelimize sonra ülkemize hayırlı olmasını diliyor.  İnşaalah bu seçimden sonra bir müddet seçim olmaz diyorum...



SELÇUK YILMAZ MHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI.


*Vize’de on yıl  başarı ile Belediye  Başkanlığı yapan  Selçuk Yılmaz, MHP'den Milletvekili aday adaylığını Pazartesi günü resmen açıklıyor. 

Tha-Demokrat Partiden seçime girerek iki dönem Vize Belediye Başkanlığı yapan, Vize’ye verdiği hizmet ve  kazandırdığı eserler ile  tüm Trakya’nın sevgisini kazanan  İş adamı Selçuk Yılmaz, MHP Kırklareli Milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.  
Vize’de on yıl  başarı ile Belediye  Başkanlığı yapan  Selçuk Yılmaz konu ile ilgili SINIR KENT Gazetesine  şu açıklamalarda bulundu; “ 1 Kasım’da yapılacak olan Erken Genel Seçimlerde MHP’den aday adayı olma kararımı verdim. Kararımı verdikten sonra  MHP İl Başkanı Kürşad Yamaner ile görüştüm.  MHP’den Kırklareli Milletvekilliği için aday adayı olmayı  düşündüğümü ilk defa İl Başkanım Kürşad Yamaner ile paylaştım. Kendisi ile istişarede bulunduktan sonra aday adaylığımı açıklama kararımı verdim.
Allah nasip ederse  Pazartesi günü MHP Genel Merkezinde aday adaylığı müracaatında bulunacağım.” dedi.   

Selçuk Yılmaz önümüzde ki günlerde Basına ayrıntılı bir açıklamda bulunacağını da söyledi. 

2 Eylül 2015 Çarşamba

ADAYLIK YARIŞI BAŞLADI.


1 Kasım'da yapılacak olan Milletvekilliği   Erken Genel Seçimleri için Milletvekili aday adayları siyasi podyuma çıkmaya başladı.
Kırklareli'nde ilk aday adaylığı Cem Duran’dan geldi.
Cem Duran Ak Parti İl Başkanlığına aday adaylık müracaatında bulunarak evraklarını teslim etti.
Bir gün sonra,  24. Dönem Milletvekili Şenol Gürşan, Teşkilat mensupları ve halkın büyük  katılımı ile Ak parti İl Başkanlığında   aday adayı olduğunu açıkladı ve müracaatını İl Başkanı Alper Çiler’e yaptı.
Adaylık açıklaması sırasında parti binasınında izdiham yaşandı.  Katılımcılar  alkış ve tezahüratlarla 24. Dönem Milletvekili  Şenol Gürşan’a destek verdiler.
Şenol Gürşan’ın aday adaylığını açıkladığı sırada Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler’in mutluluğu da gözlerden kaçmadı.  Başkan Çiler; “ Biz böyle birlik ve beraberlik  içinde olursak Ak Partiyi  yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Bu tablo bu gün net bir şekilde ortaya çıktı.” diyerek katılımın yüksek olduğundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
İl Başkanlığı döneminde partili partisiz herkesin sevgisini kazanan,  Ak parti eski İl Başkanı Emin Tunç’da bu gün  saat: 11.30’da aday adaylığını açıklayan  üçüncü  isim oldu.
Ak parti Kırklareli Milletvekili Hamdi Irmak,   aday adaylığını açıklamak üzere Ankara'dan Kırklareli'ne geldi ve Ak Parti İl binasında, Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Başkanları ile kalabalık bir partili grubu huzurunda Ak partinin dördünce aday adayı olarak müracaatını yaptı, müracaat evraklarını  Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler’e teslim etti.
Önce ki gün 24. Dönem Milletvekili Şenol Gürşan’ın aday adaylığı açıklama toplantısına katılan, coşkuyla  destek vererek,  Şenol Gürşan’a sevgi gösterisinde bulunan bazı ileri gelen Ak Partililerin,  Hamdi Irmak’ın toplantısına da  katıldıkları ve  aynı coşku ile Hamdi Irmak’a da  sevgi ile destek verdikleri, bu esnada  etrafa riya kokularının yayıldığı  gözlerden kaçmadı.
CHP'de  devam eden belirsizlik üzerine  İl Başkanı Recep Zengin'le de bir görüşmede bulundum.  Başkan Zengin,  CHP’de,   aday adayı olmak isteyenlerin  7 Eylül’e kadar CHP Genel Merkezine müracaatta  bulunmaları gerektiğini, 8  Eylül’de kimlerin Milletvekili adayı olacağının açıklanacağını söyledi.
Başkan Zengin, müracaatların CHP Genel Merkezine yapıldığı için kimlerin aday adaylık baş vurusunda bulunduklarını bilmediğini belirtti.
Milletvekili adaylarının CHP Genel Merkezi tarafından belirlenmesi, CHP’lilerin  çok alışık oldukları bir yöntem olmasa da, zamanın kısıtlı olması sebebiyle bu görev CHP Genel Merkezine kaldı.
Bu şekilde belirlenecek olan Milletvekili adaylarının, Kırklareli’de ve Ülke genelinde  CHP’ye ne kazandıraıp, ne kaybettireceğini   sandıktan çıkan oylar söyleyecek.  

MHP İl Başkanı Kürşad  Yamaner'de, 7 Haziran seçimlerinde MHP'den aday olan isimlerin tekrar aday olup olmayacağının,  kendilerine  henüz  bir açıklama gelmediği için belli olmadığını ama  şifahi görüşmeler ile aday adayı olmak isteyen çok sayıda yeni  isimlerin  bulunduğunu  belirterek,  resmi müracaat olana kadar bu isimleri açıklamak istemediğini söyledi. 

AK PARTİDE ADAY ADAYI SAYISI ALTI OLDU.

Cem Duran, Şenol Gürşan, EminTunç ve  Hamdi ırmak’ın Ak partiden aday adayı olduklarını açıklamalarından sonra Servet Bedir ve Av. Tülay Tuncay Peker’inde  Milletvekili aday adaylığı için Ak Parti Kırklareli İl Başkanlığına müracaatta bulundukları Ak parti İl Başkanlığı tarafından  bildirildi.