17 Ağustos 2015 Pazartesi

KIRKLARELİSPOR TEKNİK KADRODA YÜZLER GÜLÜYOR.

*Kırklarelispor'un Afyon kampı  25 Ağustos’ta sona eriyor. Yeşil beyazlı ekip,  30 Ağustas’ta İstanbul’da Sarıyer ile bir hazırlık maçı yaparak lige hazır olacak.

Tha-Sapanca Kartepe’de başlayan birinci etap kamp çalışmalarından sonra ikinci etap kamp çalışmalarını Afyon’da sürdüren Kırklarelispor,   İlk hazırlık sınavını bulunduğu  grup ekiplerinden Kahramanmaraşspor’a karşı verdi.
Kendisi ile telefon irtibatı kurduğumuz Teknik patron Bilgin Erdem, Kahramanmaraşspor maçının faydalı olduğunu, bu maçla  takımda ki eksikleri tespit ettiklerini belirtti.
Afyon kampında, Teknikdirektör Bilgin Erdem yönetiminde;  Ali hoca, Çağatay hoca ve Fatih hoca nezaretinde   çalışma dozunun arttırıldığı  antremanlarla  sezona hazırlanan Yeşil beyazlı ekibin performanslarının her geçen gün yükselmesi Teknik patron Bilgin Erdem ve teknik heyetin yüzlerini güldürüyor.
Sezona büyük bir hırsla hazırlanan Kırklarelispor’da başarı grafiğinin kademeli olarak yükseldiğini belirten Teknikdirektör Bilgin erdem takımından umutlu.
Kırklarelispor Teknikdirektörü Bilgin Erdem, Afyon kampının  25 Ağustos’ta sona ereceğini, 30 Ağustas’ta İstanbul’da Sarıyer ile bir hazırlık maçı yapacaklarını ve bu maçtan sonra lige hazır hale geleceklerini söyleyerek, gazetemiz aracılığı ile Kıorklarelispor taraftarına selam ve sevgilerini gönderdiğini ifade etti.  








3 Ağustos 2015 Pazartesi

Lüleburgazspor’da gönül seferberliği

TRİBÜN

Faruk CEYLAN

farukceylan39@gmail.com 
2015-2016 Futbol Sezonu Bölgesel Amatör Futbol Liginde  (BAL) mücadele edecek olan Lüleburgazspor’un Teknik patronu İsa Gabralı oldu.
İsa Gabralı, kurmayları ile birlikte Lüleburgaz 8 Kasım Stadı’nda bulunan kulüp binası içinde yer alan futbolcuların soyunma odaları ve duş alma yerleri, teknik direktör  odası, malzeme odası ve kupaların yer aldığı bölümleri önce temizledi. Sonra boya badana yaptı. Ardından da buralara yeni dolaplar taktırdı  ve eskilerini de  tamir ettirdi. Sonuçta   İsa Gabralı bu işe gönlünü koyduğunu gösterdi.
Önceki gün yazdığım köşe yazımda, Şenol Turan Başkanlığında Lüleburgazspor  Yönetimine talip olan isimlerin  zora talip olduğunu, hatta ateşten gömlek giydiklerini söylemiştim.  Gömleği giyip bir gönül seferberliği başlatan Yönetimin teknik patronluğuna yine onlar gibi bir gönül adamı olan  İsa Gabralı geldi. Gabralı vakit  geçirmeden yönetimin giydiği gömleği giydi. Yönetimden sonra Gabralı’da Lüleburgazlı futbolcu ve taraftarı hem umutlandırdı, hem de motive etti.
Şimdi sıra Lüleburgazlı iş adamları, kurum ve kuruluşlar ile siyasileri  motive etmeye geldi. Ben bu yürekli insanların başlattığı gönül seferberliğinde Lüleburgaz’ın tamamını peşlerine takacaklarına  ve Lüleburgazspor’u profesyonel lige taşıyacaklarına inanıyorum.
Lüleburgaz’da yaşamıyorum ama Kırklareli’nin tüm İlçe, Belde ve köyleri benim toprağım. Küçük resme değil büyük resme bakıyorum. Lüleburgaz’da yaşayanlarında  en az benim kadar inanmalarını diliyorum.
Hayırlı olsun Şenol Başkan ve değerli yönetimi. Hayırlı olsun İsa hocam. Allah utandırmasın.




Lüleburgazspr için ateşten gömlek giydiler.

TRİBÜN

Faruk CEYLAN
 farukceylan39@gmail.com
1979-1980  sezonu  Türkiye kupasında gösterdiği  başarılarla Lüleburgaz adını Türkiye’ye duyuran Lüleburgazspor, geçtiğimiz sezon tüm maddi imkansızlıklara rağmen namağlup şampiyon olarak Bal ligine yükselmişti.
Geçtiğimiz günlerde yapılan Olağanüstü  Genel Kurulda   Kulüp Başkanlığı’na Şenol Turan seçildi.
 Başkanlığa seçilen  Şenol Turan, marka değerini kaybeden,  maddi ve manevi yönden çok zor günler geçiren Lüleburgazspor’u eski günlerine  geri getirmek için çok çalışacaklarını basın aracılığı ile kamuoyuna duyurdu.
Başkan  Turan Lüleburgazspor’u ortada bırakmamak adına ateşten bir gömlek giydiklerini belirterek;  “Lüleburgazspor’umuzu sahipsiz bırakmamak adına göreve talip olduk.  Yönetim olarak çok ağır bir sorumluluk aldık. Tabiri caizise ateşten bir gömlek giydik. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen bu kulübe sahip çıkılmasının gerekliliği ile göreve talip olduk.
 Kaybedilmiş marka değerimizi yeniden kazanmak  için çalışmalar yapacak önce takımı işadamlarımız, esnafımız ve halkımızla kucaklaştıracağız. Lüleburgazspor’umuzu  tarihe damga vuran  günlerine döndürmek için ben ve arkadaşlarım ne gerekiyorsa yapmak için kararlıyız. Herkesin Lüleburgazlı olma bilinci ile takımımıza sahip çıkacağına inanıyorum. Hepimiz gücümüz oranında destek olursak zoru başaracağımıza inanıyoruz. Biz inandık siz de inanın ve Lüleburgaz mucizesini, Lüleburgazlılar ile birlikte gerçekleştirelim.” dedi.
Lüleburgazspor’un yeni yönetimi   şu isimlerden oluştu;
Yönetim Kurulu Asil Üyeler : Şenol Turan Başkan (Esnaf), Kenan Var (Lüleburgaz Ticaret Borsası Başkanı), Güray Sağlam (İşadamı), Ali Yılmaz (Eski MHP İlçe Başkanı işadamı), Çağlayan Topçu (İşadamı), Özgür Kaya (Müteahhid), Hakan Oruç (Avukat), İbrahim Bölükbaşı (Mühendis işadamı), Turgut Düşova (Sendikacı), Güven Çeçe (Müteahhid), Mesut Günözen (Pınarhisarspor Kulübü  eski Başkanı), Mesut Korkut (İşadamı), Muhsin Aydın (İşadamı İstanbul), Metin Uysal (İşadamı İstanbul), Adem Önder (Danışman İstanbul), Gürsel Bilgen (firma sahibi İstanbul), Mustafa Onur Bozkurt (Danışman İstanbul), Bahattin Güçlü (Özerspor eski başkanı esnaf), Güven Önder (işadamı İstanbul), Ender Yalnız (işadamı),
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Olcay Kaya, Mesut Akbulut, Murat Sekmenli, Görkem Gündoğ, Aşkın Akyazı, Onur Bilgin, Yener Şahin, Sadık Gülsoy, Habil Turan, Erkan Demir, Şahin Kenar, Doğukan Önal, Fatih Üstün, Mehmet Paçacı, Alihan Çınar, Erdal Akman ve Metin Demir.
Başkan Şenol Turan ve Yönetimi büyük bir inançla zor bir yola çıktı. Şartlar iyi olduğu zaman  göreve talip olmak kolay, önemli olan  olan zor günlerde taşın altını eline koymaktır. Bu göreve talip olmak için yürek ister. Ben bu yüreğin görevi devralan yönetimde olduğuna inanıyorum. Kulüp Yönetiminde futbolun içinden gelen, geçmişte kulüp başkanlığı yaparak kulübünü şampiyonluğa taşıyan isimlerinde olması büyük avantaj.

Zora talip olan bu yürekli insanları gönülden kutluyor, başarılı olmalarını gönülden diliyorum. 

Yaprak kıpırdamıyor!

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN

farukceylan39@gmail.com

Kırklareli uzun yıllardır yaşamadığı çöl sıcaklarını yaşıyor. Tabiri caiz ise hiç bir yerde yaprak kıpırdamıyor. Esnaf dükkanlarına kimsenin girmediğinden şikayetçi. Yaşlılar kapıdan dışarı adım atmıyor. Vatandaşın büyük bölümü yaz tatilinde, Üniversite öğrencileri  memleketlerinde.
Eskiden yer bulamadığımız toplu taşıma araçları seferlerini neredeyse müşterisiz yapıyor ve sırf bu yüzden toplu taşıma araçlarına binecek olanlar duraklarda  uzun süre beklemek zorunda kalıyor.  5 dakikada bir gelen araçlar müşteri olmadığı için uzun aralıklarla geliyor.
Esnaf havaların  serinlemesini ve okulların açılmasını dört gözle bekliyor. Üniversite öğrencilerinin olmaması ve ani bastıran sıcaklar sayesinde Kırklareli’de ne hareket ne de bereket var. Parkçılar hariç.  Gündüz sıcaktan dışarı çıkamayanlar akşamları mecburen soluğu istasyonda alıyor. Parklar doluyor ve parkçıların yüzü gülüyor. Kışın yatan parkçılar bu sayede  biraz ekonomik canlılık yaşıyor. Velhasıl Kırklareli’de  yazlık tablo böyle. 
Biz Kırklareli’de ki durgunluğu bu sebeplere bağlarken;  bazı vatandaşlar; ülke çapında ki durgunluğa dikkat çekiyor ve  siyasi belirsizlik ile  terör olaylarının  Kırklareli’yi de etkilediğini  belirtiyorlar.
Ak Parti Kırklareli milletvekillerinden Hamdi Irmak sık sık Kırklareli’ye gelerek halkla buluşuyor, teşekkür ziyaretlerinde bulunarak  dikkatle halkın sorunlarını dinliyor ve Kırklareli için yapabileceklerine ışık tutacak olan bilgileri  not alıyor.
 Hamdi Irmak’ın partili partisiz herkesi ziyaret ederek kucaklaması halk nezdinde puanını yükseltiyor.  İlçe ve Belde ziyaretlerinde Hamdi Irmak’ı karşılayanların sayısı bir çok yerde seçimde aldığı oyları geçiyor. Buda Irmak’ın gördüğü ilgi ile   puanını yükselttiğini doğruluyor.
CHP Kırklareli Milletvekili  Vecdi Gündoğdu’da Kırklareli’de;  düğün, dernek ve cemiyetlere  katılıyor. İşyeri ve kahvelere ziyaretler gerçekleştiriyor. İlçe, Belde ve köy  halkının  sorunlarını yerinde tespit etme çalışmalarını sürdürüyor ve kendisini halktan tecrit etmiyor.
Bir diğer CHP Milletvekili Turabi Kayan’ı  ise ortalarda gören yok. Varsada haberci olarak  bizim haberimiz yok.  Bu yüzden haberimiz olan, ya da haberdar edildiğimiz Milletvekilleri ile görüşüyoruz, görüşmelerimizi  kaleme alarak zaman zaman okuyucularımızla  paylaşıyoruz.
  Milletvekili adaylığı sırasında Basının pek  fazla göremediği Turabi bey milletvekilliği garanti olduğu için olsa gerek seçim sürecinde de ortalıklarda gözükmemiş, Basınada çok fazla yaklaşmamıştı.
Kadroda yeri garanti olan futbolcu ile forma yarışı içinde olan futbolcu arasında ki formu sanırım hepiniz  bilirsiniz. ..
Bazı  CHP’li vatandaşlar;  “ Vecdi Gündoğdu;  Kırklareli merkez,  İlçe, Belde ve köylerini ziyaret edip halkla beraber  oluyor ama Turabi bey herhalde sadece  Lüleburgaz’da geziyor. Lüleburgaz nüfus olarak büyük bir İlçe olduğundan olsa gerek Kırklareli Merkeze gelmeye zaman bulamıyor. Bu arada zaman sonsuz bir kavram değil,  deyim yerindeyse göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor,   bir bakıyorsunuz ömür bitiyor. 5 yıl daha çabuk geçiyor... “  şeklinde görüş bildiriyorlar.


Türk seçmeni gaze gelmez.

Kırklareli Günlüğü 
Faruk CEYLAN

farukceylan39@gmail.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti ve CHP’ye twitter hesabından koalisyon çağrısı yaparak, Hükümeti kurma çağrısında bulundu. Başından beri muhalefete talip olduğunu söyleyen Bahçeli’ye karşı, Ak Parti ve CHP koalisyon için uzlaşma görüşmeleri yapıyor ama bir türlü  uzlaşma sağlanamıyor.
Daha öncede yazmıştım, bence bu işin gidişi tekrar seçim. Bazıları erken seçim diyor ama erken seçim olması için hükümetin kurulması gerekli. Kurulmuş bir hükümet varken seçime gidilirse bununda adı erken seçim olur. Ortada kurulmuş bir hükümet olmadığı için seçim tekrar seçim olacak.
Tekrar seçim olursa ne olacak? Bazılarına göre Ak Parti tek başına iktidar olacak, CHP oylarını  bir kaç puan  arttıracak ve MHP oy kaybedek.
Bence tekrar seçim olursa 7 Haziran’da seçmen hangi partiye hangi gerekçe ile oy verdiyse yine oyunu, oy verdiği partiye verecek.
HDP seçmeni Ak Parti terörist dediği için; “ Vay anasını bunlar teröristmiş yahu.”  deyip oyunu Ak Partiye ya da CHP’ye mi verecek.
MHP seçmeni de; “Bahçeli’de hiç uzlaşmacı değil. Hükümet kurmaya yanaşmıyor, hep mızıkçılık ediyor.” diyerek oyunu Akpartiye, CHP’ye mi verecek. Yoksa; “Ülke savaşa gidiyor, hadi hep birlikte Ak Partiye oy verelim, tek başına iktidar yapalımda ülke savaşa  gitmesin, terör olayları son bulsun.”  diyeceği mi sanılıyor seçmenin.
Bence  partiler için şapa oturulacak, oy kaybedilecek  tek durum, halk iradesine kurgu yapmak olacak. Bu kurguyu yapan tekrar seçimde şapa oturacak. Seçimde önümüzdeki tabloyu ortaya koyan  seçmenin bu tür durumda ne yapacağı bence şimdiden belli...  Aman dikkat, Türk seçmeni cin gibi  vallahi. Bu seçmenin gaza gazama  geleceğini sanmıyorm.