31 Mart 2014 Pazartesi

Sürprizler şok yaptı.






Faruk Ceylan

Kırklareli Belediye Başkalığı seçimlerinde; Kırklareli Merkez, İlçe ve Beldelerinde seçmen sandık başına giderek  son sözünü söyledi  ve önümüzdeki 5 yıl için Belediye Başkanlarını seçti.
Kırklareli Merkezde sandık seçmen listesine yazılı  48.494 seçmenden 43.690 seçmen oy kullandı. Sandıklardan 42.125 geçerli oya karşılık 1565 geçersiz oy çıktı.
Kırklareli Merkezde kullanılan oyların 16025’ini alan CHP adayı M.Siyam Kesimoğlu Kırklareli Belediye Başkanlığına seçildi.
Ak Parti adayı Selahattin Minsolmaz 14.737 oyla ikinci, MHP adayı Derya Bulut’da 10.262 oyla seçimi üçüncü sırada tamamladı.
CHP seçimi kazanmasına rağmen, bir önceki seçimde Cavit Çağlayan’la elde ettiği %49.9’luk oy oranını M.Siyam Kesimoğlu ile koruyamadı  ve % 38.04’e geriledi.  Ak Parti %35.3 olan oyunu , Selahattin  Minsolmaz’la %34.99 oy alarak korudu.  MHP önceki seçimde 9.9 olan oy oranını Derya Bulut’la %24.37’ye yükselterek,  %246 ‘lık oranla rekor bir yükseliş sağladı.
30 Mart Belediye Başkanlık seçiminin en büyük sürprizi Vize’de gerçekleşti.  Vize’de seçimi kazanması en garanti görünen Selçuk Yılmaz’a, MHP’den rakip çıkan Sedat Balkı, MHP’sinin bir önceki seçimde %4.3 olan oy oranını %31.7’ye yükselterek, partisinin oylarında %737.2 artış sağladı ve bu inanılması güç rekor artışla Belediye Başkanlığını kazandı. Sonuç  tüm Kırklareli İlçe ve Beldelerinde şok etkisi yaparak hayretle karşılandı.
Kavaklı’da İki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan ve  herkesin “Seçimi garanti kazanır.” Gözüyle baktığı İnci Tunç’un, Ak Parti adayı  Gürel Koşdemir’e 345 oy farkla kaybetmesi  Seçimin ikinci şoku oldu. Gürel Koşdemir 1382 oy alarak Kavaklı’nın yeni  Belediye Başkanı olurken, İnci Tunç 1037 oyda kaldı .
Alpullu’da  MHP adayı Saim Kırcı’nın iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Ahmet Durgun’u  geçerek  Belediye Başkanlığını kazanması,  Ahmetbey’de Ak Parti Belediye Başkanı Ünal Kaymaz’ın CHP adayı Mustafa Altıntaş’a kaybetmesi ve Evrensekiz’de MHP’li Belediye Başkanı Halil Abanoz’un CHP adayı  Mustafa Nalbant’a kaybetmesi sürpriz sonuçlar olarak değerlendirildi.
Pehlivanköy’de 3.2 olan MHP oylarını %39.12’ye yükselterek partisinin Pehlivanköy’de ikinci parti olmasını sağlayan Ramazan Gök ile  Lüleburgaz’da %5.7 oya sahip olan MHP’sinin Mahir Altan’la oylarını %27.9’a yükseltmesi ve  MHP’nin Lüleburgaz’da ikinci  parti olması seçimin önemli sürprizlerindendi.
İnece’de  1973 yılında seçim kazandıktan sonra 41 yıldır kazanamayan CHP, Şahabettin Vardar’la Belediye Başkanlığını kazanarak, CHP tarihine 41 yıl sonra seçim kazanan Belediye Başkanı olarak CHP tarihine geçti.
Babaeski’de Abdullah Hacı  11.452 oy ve %63 oy oranı ile Kırklareli’de yeni bir rekora imza attı ve ikinci defa Belediye Başkanlığını kazandı. Abdullah Hacı  Babaeski’de şimdiden efsane Başkan oldu.






Seçim bitti. sürprizler patladı gitti.


*Vize, Kavaklı,Alpullu,Ahmetbey ve Evrensekiz sonuçları şok yaptı.  

*İl Genel Meclisine 2 CHP, 2 Ak parti ve 1 MHP üyesi girecek. Belediye Meclisine ise  12 CHP, 8 Ak Parti, 5 MHP üyesi giriyor.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kırklareli Belediye Başkalığı seçimlerinde; Kırklareli Merkez, İlçe ve Beldelerinde seçmen sandık başına giderek  son sözünü söyledi  ve önümüzdeki 5 yıl için Belediye Başkanlarını seçti.
Kırklareli Merkezde sandık seçmen listesine yazılı  48.494 seçmenden 43.690 seçmen oy kullandı. Sandıklardan 42.125 geçerli oya karşılık 1565 geçersiz oy çıktı.
CHP’nin adayını  belirleme sürecinde  yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen M.Siyam Kesimoğlu Belediye Başkanlığına seçildi. Kırklareli’de Belediye Başkanlığında parti değişmedi,  değişen sadece isim oldu. 
Cavit Çağlayan’ın  2009 yılında %49.9’la kazandığı seçimden sonra CHP oyları Kesimoğlu ile % 38’e geriledi.  Kesimoğlu seçimi 16.025 oyla kazandı.
Ak Parti adayı Selahattin Minsolmaz  gece gündüz  durmadan çalıştı. Hareketli ve renkli bir seçim  kampanyası  sürecinden  geçerek seçimi forse etti ama kazanmaya çok yaklaşmasına rağmen Kırklareli’nde Belediye Başkanlığını ikinci defa  kaybetti.  Minsolmaz  14.737 oyda kaldı.
MHP adayı Derya Bulut’da  teşkilatı ile bütünleşerek seçimi kazanmak için büyük uğraş verdi. Çok çalıştı.  Bir önceki seçimde 3619 olan MHP oylarını 10.262’ye yükselterek MHP oylarında patlama gerçekleştirdi ama  aldığı oy Belediye Başkanlığını kazanmaya yetmedi.
CHP 12, Ak Parti 8, MHP 5 Belediye Meclis üyeliği kazandı. İl Genel Meclisinde ise CHP 2, Ak Parti ve MHP 1 üyelik kazandı.
Babaeski’de Abdullah Hacı seçimi rekor oyla kazanmak için çok çalıştı. Abdullah Hacı’nın Babaeski’de ki seçim kampanyası Amerikan Başkanlık seçiminde ki seçim kampanyalarını aratmadı. Babaeski’de ki bütün büyük binalar Abdullah Hacı’nın onlarca metre posterleri ile kaplandı. Babaeski gelin gibi süslendi. Seçim gezileri, kapalı ve açık alan toplantıları ile kelimenin tam anlamı ile Babaeski’de görsel bir şov yaşandı ve  CHP adayı Hacı 11.452 oy ve % 63 oy yüzdesi ile bir rekora daha  imza atarak Belediye Başkanlığı seçimini kazandı.
Babaeski’de Ak Parti 4494 oy ve %23 oy oranı ile ikinci, MHP’de 2545 oy ve %13.7 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldı.
Vize’de  DP adayı Selçuk Yılmaz ile Kavaklı’da  CHP adayı İnci Tunç’un seçimi  kaybetmeleri tüm Kırklareli’de soğuk duş etkisi yaptı. Duyanlar seçim sonuçlarına inanamadı.
Vize’de  kazanması akıllardan bile  geçmeyen, % 4.3 oya sahip MHP’sinin Sedat Balkı ile %31.7 oy alarak seçimi kazanması seçimin en sürpriz sonucu oldu. Sedat Balkı Belediye Başkanlığını 2610 oy alarak  110 oy fakla kazandı.  Selçuk Yılmaz 2500 oyda kaldı.
Kavaklı’da seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılan CHP adayı İnci Tunç’un da Ak Parti adayı Gürel Koşdemir’e kaybetmesi  şaşkınlık yarattı.  Ak Parti adayı Gürel Koşdemir 1382 oyla Kavaklı’nın yeni Belediye Başkanı oldu. İnci Tunç 1037 oyda kalarak seçimi kaybetti.
İnece’de CHP 1973 yılından bu güne ilk defa seçim kazandı. İnece’de  41 yıldır kazanamayan CHP Şahabettin Vardar’la şeytanın bacağını kırdı.
Lüleburgaz’da CHP adayı Emin Halebak 35.302 oy’la Belediye Başkanlığını yeniden kazandı. MHP 20.515 oy alarak ikinci, Ak Parti 16.092 oy alarak üçüncü oldu.
Demirköy’de MHP’li Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, önceki seçimde 999 olan oyunu  1302’ye yükselterek  yeniden Belediye Başkanı seçildi. Ak Parti’de oylarını 353’ten 877’ye yükseltti ama aldığı oy seçimi kazanmasına yetmedi.  242 oyla seçime giren CHP’nin oyları 151’e düştü ve CHP Demirköy’de üçüncü parti oldu.
Pehlivanköy’de Ak Parti adayı Hüseyin Açıkel  seçimi 653 oyla yeniden kazandı.  Önceki seçimde 3.2 oya sahip olan MHP  oylarını %39.12’ye yükselterek 568 oy aldı ve 85 oy farkı ile  seçimi kaybetti. 255 oy alan CHP Pehlivanköy’de üçüncü parti oldu.
Kofçaz İlçesinde de Belediye Başkanlığı el değiştirdi. CHP 259 oyla  seçimi  kazanarak Ak Partiden Belediyeyi devraldı. Ak Parti 196 oyla ikinci parti oldu.
Pınarhisar’da Mustafa Cingöz 2698 oy alarak Belediye Başkanlığını ikinci defa kazandı. Ak Partinin Pınarhisar’da oyu 2166, MHP’nin 1511.







CHP, İnece’de Şahabettin Vardar’la 41 Yıl sonra iktidar.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-İnece’de en son 1973 yılında seçim kazanan Cumhuriyet Halk Partisi, 41 yıl sonra Şahabettin Vardar’la Belediye Başkanlığını kazandı.
Kendisiyle seçim kampanyası sürecinde görüştüğümüz Şahabettin Vardar,  Cumhuriyet Halk Partisinin 41 yıl sonra İnece’de yeniden kazanacağını iddia etmişti.
30 Mart Pazar günü oy verme işleminin başladığı saatlerde İnece’nin üç Belediye Başkan adayını  bir araya getirdik.  CHP Adayı Şahabettin Vardar, Ak Parti adayı Murat Alınterim ve DSP adayı Ferit Yürük’e kazanma şanslarını sorduk. Üç adayda Belediye Başkanlığını kazanacağını iddia ederek bir birlerine başarı dilediler.

İddia sahiplerinden Şahabettin Vardar  41 yıl sonra seçimi kazanarak,  CHP’ye seçim kazandıran Başkan olarak CHP tarihine geçti. 


30 Mart 2014 Pazar

Kırklareli'nde yapılan Belediye Başkanlığı resmi olmayan seçim sonuçları





Kırklareli'nde 30 Mart Belediye Başkanlığı seçimleri barış ve huzur içinde sona erdi. Kırklareli'nde, İlçe ve Beldelerde yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçları şöyledir;
KIRKLARELİ BELEDİYESİ CHP, LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ CHP, BABAESKİ BELEDİYESİ CHP, PEHLİVANKOY BELEDİYESİ AKP, KOFÇAZ BELEDİYESİ CHP, VİZE BELEDİYESİ MHP, DEMİRKOY BELEDİYESİ MHP,  PINARHİSAR BELEDİYESİ CHP, İNECE BELEDİYESİ CHP,  ALPULLU BELEDİYESİ MHP, İĞNEADA BELEDİYESİ AKP, KAVAKLI BELDİYESİ AKP,  ÜSKÜP BELEDİYESİ AKP,  ÇAKILLI BELEDİYESİ MHP, KARAHALİL BELEDİYESİ AKP,  BÜYÜKMANDIRA BELEDİYESİ CHP, EVRENSEKİZ BELEDİYESİ CHP, AHMETBEY BELEDİYESİ  CHP,  KAYNARCA BELEDİYESİ CHP,  BÜYÜKKARIŞTIRAN BELEDİYESİ DP.
Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili yorumlarımızı yakında sizlerle paylaşacağımızı duyurur, Belediye Başkanlığını kazanan Başkanlarımıza en güzel hizmetleri vermeleri dileklerimizle başarılar dileriz.

24 Mart 2014 Pazartesi

SON DAKİKA 10 Yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ı hunharca öldürmekten tutuklanan zanlı Yaşar Türk Cezaevinde şişlenerek öldürüldü.


Edinilen bilgilere göre; 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ı hunharca öldürmekten tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlı Yaşar Türk tutuklu bulunduğu cezaevibnde 23 Mart Pazar günü mahkumlar tarafından uğradığı saldırı sonucu şişlenerek ağır şekilde yaralandı.  Hastahanede yapılan müğdahalelrin ardından beyin ölümü gerçekleşen Katil zanlısı Yaşar Türk'ün 24 Mart Pazartesi günü hayatını kaybettiği öğrenildi. 
Ceza evinde mahkumlar tarafından şişlenerek öldürüldü.



22 Mart 2014 Cumartesi

Çobanoğlu'ndan Genel Müdür ziyareti


Demirköy'de MHP'li aday ile CHP'li aday birbirine başarı diledi.




Gülcan Kutlu-Seçim çalışmaları çerçevesinde Demirköy'ü ziyaret eden Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Turgut Dibek, CHP Demirköy Belediye Başkan Adayı Vahittin Uslu ve Demirköy İlçesi Belediye Başkanı Muhlis Yavuz Demokratik bir seçimin nasıl olması gerektiğini gösterdiler.
Seçim çalışmaları sırasında karşılaşan Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Turgut Dibek'e Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı Muhlis Yavuz dostça, kardeşçe iyi dileklerini ileterek başarılar diledi.
Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz daha sonra Turgut Dibek'in Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmaya da katılarak gerçek demokrasinin nasıl olması gerektiğini gösterdiler. Bu jesti karşılıksız bırakmayan Turgut Dibek konuşmasında
“Belediye Başkan adaylarının yerel seçimlerin barış ve huzur içinde geçmesi için el birliğiyle çalışmaları gerekir. Bizler aynı Memleketin insanlarıyız, partilerimiz ayrı olsa da Türk'üz ve kardeşiz. Kalpler kırılmadan, dostça ve kardeşçe talip olduğumuz görevler kadar İlçe’mizi kalkındıracak güzel projelerin yarışacağı bir seçim geçirmek arzusundayız. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adayı Muhlis Yavuz’ a katılımı için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Miliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Muhlis Yavuz da 30 Mart yerel seçimlerinin Demokratik bir şekilde geçerek Demirköy için hayırlı olması temennisinde bulundu ve  CHP Adayı Vahittin Uslu'ya başarı diledi.

21 Mart 2014 Cuma

Geri sayım başladı. Seçime 9 gün kaldı.

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan

farukceylan39@gmail.com

Geçtiğimiz Günlerde Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Basına bir  veda yemeği  vererek Basından helallik istedi. Bizlere hakkını helal etti bizlerde ona.
Belediye Başkanı Cavit Çağlayan,  yemekte karşı masadan  benimde yer aldığım, Gazetemiz çalışanlarının bulunduğu masaya seslenerek; “ Faruk bey, yazılarınızı okuyorum.  İsabetli tahminlerinizle yorumlarınıza ve size çok güveniyorum.  Kırklareli’de seçimi kim kazanır? “ diye sorduğu soruya, şahsıma gösterdiği güvenden dolayı  teşekkür ederek sonuçları önümüzde ki günlerde açıklayacağımı söyledim. Ancak seçim kurulunun  20 Mart’tan sonra anket sonuçları ve tahminlerin yayınını yasaklaması üzerine Belediye seçimlerini kimin kazanacağı noktasında tahminimi açıklama imkanım olmadı. Bu yüzden siz değerli okuyucularımızla  genel durumu ve adayların söylemlerini paylaşabileceğim.
Seçimlere bir hafta kaldı. Belediye Başkan adayları kapalı salon toplantıları ile harıl harıl halka yapacaklarını anlatma yarışındalar. Artık herkes son kozlarını oynuyor.
  Geçmiş seçim sonuçlarına baktığımızda  Kırklareli’de seçmenin  yerel seçimlerde ki  tercihleri  ile   genel seçimlerde ki   tercihlerinin değişebildiğini görüyoruz.
  Seçmen, genel seçimde çoğunlukla  parti tercihinde bulunurken, yerel seçimde adaylar ön plana çıkıyor. Örnekleri olduğu üzere yerel seçimde Belediye Başkanlığını kazanan aday Mecliste azınlıkta kalabiliyor.  Bu durum İlçe ve Beldelerde de benzeri şekilde sonuçlanabiliyor.  Bazı İlçelerde Genel seçimden birinci çıkan bir parti, yerel seçimde Belediye Başkanlığı kazanamıyor. Genel seçimde oy yüzdesi düşük bir parti de seçim kazanabiliyor. Buna en net  iki örnek Vize ve Demirköy.
Kırklareli’de seçimin bıçak sırtında olduğu, seçime katılan adayların yarışta birbirine  yakın koştuğu gözleniyor. CHP’de yapılan aday belirlemesinde seçmenin memnuniyetsizliği ve gösterdiği tepkilerin sandığa ne şekilde yansıyacağını sandık söyleyecek.
 İşçi Partisi adayı Teoman Üstündağ bir otelde verdiği yemeğe CHP’li seçmenlerin  ilgi göstermesiyle seçimi  İşçi Partisinin kazanacağını iddia etti ve “CHP Genel Merkezi  seçmen iradesine ipotek koydu.  Bu da seçmeni İşçi partisi çatısı  altında topladı. Kırklareli’de seçimi kazanacağım. CHP Genel Merkezi seçmenini yok saymanın bedelini Kırklareli’de seçimi kaybederek ödeyecek.  ” dedi. 
Seçmen tepkilerine rağmen M.Siyam Kesimoğlu’da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halen Belediye Başkanlığı görevi devam eden Cavit Çağlayan’ın istifa ettikten sonra tekrar geri dönerek Kesimoğlu’na destek vermesi ve CHP’den  İl Genel Meclis üyeliği için 1. Sıradan aday olması Kesimoğlu’nun elini güçlendirdi. Vatandaş kahve konuşmalarını ve  konvoyları zayıf bulsa da Kesimoğlu, her koşulda Belediye Başkanlığı seçimini yeniden CHP’nin kazanacağını iddia ediyor.
Ak Parti adayı Selahattin Minsolmaz Kırklareli’nin geçen 10 yılı kaybettiğini, Belediyenin  bu günde 10 yıl önce ki vaadlerle seçmenin karşısına çıktığını söyleyerek; “10 yıl önce vaadlerde bulundular. Seçimi kazandılar ama geçen 5 yılda vaadlerini yerine getirmediler. Aynı vaadlerle yeniden seçmenin karşısına geldiler,ikinci defa seçim kazandılar. İkinci 5 yılda da vaadlerini yerine getirmediler. Şimdi üçüncü defa seçmenin karşısına aynı vaadlerle çıkıyorlar. Güvenilirliklerini kaybettiler. İki seçim döneminde ki seçim beyannamelerine bakın, ikisinde de verilen vaadler aynı. İnci dere,kapalı oto park ve kapalı Pazar yeri. Seçmen  İki dönemdir yerine getirilmeyen vaadlerin üçüncü dönemde yerine getirileceğine inanmıyor.” dedi. Kırklareli için 40 proje ile seçime hazırlanan Minsolmaz’da kazanacağını iddia ediyor.
MHP adayı Derya Bulut toplumun tüm kesimlerinin oyuna talip. Her kesimden oy alacağını söyleyen Derya Bulut’un rakipleri hakkında olumsuz bir söylemi yok. Derya Bulut; “Ben siyaset için değil, hizmet için aday oldum. Benim için önceki adayların yapmadıkları değil, Kırklareli için benim ne yapacağım önemli. “ diyerek, sözlerine şöyle devam etti;
“Seçim çalışmalarıma Temmuz ayında başladım. Bu benim için ciddi bir avantaj oldu.  Projelerimi büyük bir seçmen kitlesi ile paylaşma imkanı buldum. 
 CHP’nin aday belirlemede ki kavgaya dönüşen inatlaşmaları ile seçmene yaşattığı uzun süreli belirsizlikten sonra  beklenen aday adaylarının yerine son dakikada aday adaylığı bulunmayan bir adayla seçime girmesi seçmenini küstürdü. CHP seçmeni Genel Merkezin kendi iradelerini yok saydığını iddia ediyor. Bu yüzden  öfkeliler. Bunu da her fırsatta dile getirerek tepki gösteriyorlar.
Kırklareli’de Belediyelerin hizmet noktasında beklenenin altında kalmasının yegane sebebi vizyon eksikliğidir. Vizyon sahibi, işin ehli ekibiniz yoksa başarmanız zor olur.
MHP’nin Meclis üyelerini, diğer  meclis üyeleri ile kıyaslarsanız farkı göreceksiniz. Kırklareli’de vizyon sahibi, genç ve hizmet heyecanı ile dolu tek ekip bizim ekibimiz. Rakiplerimizden çok önce yola çıkarak  Halkımıza bunun kıyasını yapma imkanını sağladık. Bu yüzden Ak Parti ve CHP tabanından  büyük destek alıyorum.
 Halkımız bana Belediye Başkanlığı yetkisi verirse eğitimli, vizyon sahibi  ve işinin ehli ekibimle Kırklareli’ni  klasik Belediyecilik anlayışının çok ötesinde bir hizmetle buluşturacağız. Çünkü Belediyecilik sadece çöp toplamak, yol ve kaldırım yapmak değil. “dedi.
İki dershane, bir koleji bulunan MHP adayı Derya Bulut öğrenci velilerinden de büyük destek görüyor.
Adayların iddia ve söylemleri böyle. Şimdi söz Kırklareli’de. Halkın oyları 30 Mart akşamı kimi Belediye Başkanlık koltuğuna oturtacak göreceğiz.
Seçimlerin Ülkemize ve  Kırklareli’mize hayırlı olmasını diliyorum.




Twitter kapatıldı.


*Cumhurbaşkanı Gül; "Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez"
* Eski Ergenekon savcısı Öz’den tepki; “Kazı kazı belki kazanırsın.”
* Sarıgül, Twitter’ın kapatılmasının insanlık suçu ve demokrasi ayıbı olduğunu savundu. 

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden olan Türkiye’de de milyonlarca kişinin kullandığı twitter’a erişim, dün gece yarısından itibaren Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından bir dizi mahkeme kararı ve İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün yaptığı başvuru doğrultusunda bütünüyle engellendi.
Başbakan Erdoğan’ın “Twitter mwitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız” açıklamasından saatler sonra Başbakanlık’tan “mahkeme kararları uygulanmıyor, twitter kapatılabilir” açıklaması geldi.
TİB de gece yarısı Twitter’ı erişime kapattı. 

Ulaştırma ve Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan,Twitter 'ın kapanmasındaki mahkeme kararlarından birinin, bir kadın vatandaşa ait sahte Twitter hesabından pornografik fotoğraf konulduğu ve fotoğraflarında o kadına ait olduğu izlenimi verildiğini belirtti.

“Mahkeme kararına uyulursa..."

Twitter'ın mahkeme kararına uyduğu takdirde tedbir amaçlı engellemenin kaldırılacağını belirten Elvan, 'Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı erişim engellenmesine son verileceği Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ifade edilmiştir. 'dedi.

Cumhurbaşkanı Gül; "Umarım bu uygulama uzun sürmez."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twitter'ın kapatılması ile ilgili, "Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez" dedi.
Kapatma kararını, kapatılan Twitter üzerinden eleştiren Gül, şunları yazdı:
"Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez. Ayrıca, daha önce defalarca belirttiğim gibi iletişim teknolojilerinin bugün ulaştığı noktada Twitter  gibi bütün dünyada kullanılan platformlara erişimin top yekun engellenmesi teknik olarak zaten mümkün değil. Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal gibi suç oluşturan hususlar varsa, ancak mahkeme kararıyla sadece ilgili sayfalar kapatılabilir. Umarım bu uygulama uzun sürmez."

17 Aralık operasyonundan sonra Bolu'ya düz savcı olarak atanan eski Ergenekon savcısı Öz’deTwitter  yasağını eleştirdi.

Zekeriya Öz Twitter'da şunları yazdı:

Moda haberleri, Yeni moda, DNS dansı, VPN şansı
, Kazı kazı belki kazanırsın.

CHP Istanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül,Çağlayan'daki Istanbul Adalet Sarayı’na gelerek Twitter’a erişimin engellenmesi kararına itiraz etti. Sarıgül, bu yasağın insanlık suçu ve demokrasi ayıbı olduğunu savundu. 

20 Mart 2014 Perşembe

Ülkü Ocaklarından sınava girecek öğrencilere kahvaltı



Faruk Ceylan-Kırklareli Ülkü Ocakları İl Başkanı Olcay Çakal Orta Öğretimdeki Ülkücü öğrencilere kahvaltı verdi. Ülkü Ocakları İl Başkano Olcay Çakal’ın verdiği kahvaltıya Teşkilat birim Başkanı Hakan Bozfırat, Ortaöğretim birim Başkanı Halil İbrahim Yaşar ve Orta Öğretimde okuyan Ülkücü öğrenciler katıldı. katıldığı kahvaltı neşeli bir havada geçti.
Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Çakal Kahvaltıya katılan gençlerle Milli ve manevi değerler hakkında bilgiler paylaştı. Neşeli bir ortamda geçen kahvaltıdan sonra Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Çakal ve Ülkücü öğrenciler Orta öğretim birim Başkanı  Halil İbrahim Yaşar, sınava girecek olan Ülkücü gençlere; “Ülkü Ocaklarının gelecekteki aydınlık ve eğitimli yüzleri sizler olacaksınız. Bu günün öğrencisi, yarının siyasetçisi, bürokratı, iş adamı da sizler olacaksınız. Bulunduğunuz makam ve mevkii ne olursa olsun, çalmayan, çaldırmayan, Ülkemize kast edenlere, hırsızlara, hainlere karşı dimdik duran, ekmeğini yediğiniz vatanımızın gerektiğinde kurşununu da yemeye hazır olarak, vatan için, bayrak için, millet için din için  dimdik ayakta duracaksınız.” Dediler.  

18 Mart 2014 Salı

Kayıp Halil İbrahim Aktaş ölü bulundu




Kırklareli'de okula gitmek üzere evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki çocuğun boğularak öldürüldüğü belirlendi.
AA
Alınan bilgiye göre, Halil İbrahim Aktaş'ın bulunması için çalışma başlatan asayiş ekipleri, çocuğun birlikte görüldüğü, aynı mahallede oturan Y.T'yi gözaltına aldı.

Özel Harekat Daire Başkanlığına ait "Boncuk", "Bazlak" ve "Coe" adlı iz takip köpeklerince şüphelinin evinde yapılan aramada bir bulguya rastlanmadı ancak zanlının ifadesinde, alkollü olduğunu ve çocuğu öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Y.T'nin ifadesi doğrultusunda Halil İbrahim Aktaş'ın cesedi, İstasyon Mahallesi şehir mezarlığı yakınındaki çalı kenarında bulundu.


Boğularak öldürüldüğü öğrenilen Aktaş'ın cesedi, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Akdeniz'in incelemesinin ardından devlet hastanesi morguna kaldırıldı.


Anne Münevver Aktaş'a acı haberi, Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak ve eşi İmren Bayrak verdi.
 

Öte yandan çocuğunun ölüm haberini İstanbul'da aldığı öğrenilen baba Yılmaz Aktaş, gözyaşları içerisinde evine geldi. Aktaş'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

OLAY
 

Ortaokul 4. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş, 3 gün önce okula gitmek için evden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ekipler, iz köpeklerinin katılımıyla arama çalışması başlatmıştı.

POLİS MERKEZİNE YÜRÜDÜLER

Bu arada Kırklareli'de, olaya tepki gösteren çok sayıda kişi, Vilayet Meydanı'nda toplanarak Aktaş ailesinin Karacaibrahim Mahallesi'ndeki evlerine kadar yürüdü.

Evin önünde toplanan kişiler, emekli imam Ahmet Doğan ile Halil İbrahim Aktaş için dua etti. Doğan, gruba yönelik konuşmasında, acıların paylaştıkça azaldığını, sevinçlerin paylaştıkça arttığını söyledi.

Acıların en büyüğünü yaşayan Aktaş çiftine Allah'tan sabır dileyen Doğan, "Hiçbir anaya, babaya Rabbim böyle bir acı göstermesin temennisinde bulunuyorum. Bu insanlığın bütün yaralarına merhem olmak için İslam lazım. Güzel Müslüman olamayışın neticesinde analar ağlıyor, babalar ağlıyor" diye konuştu.

Kalabalık grup daha sonra evin önünden ayrılarak Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezi Amirliği önüne yürüdü. Amirlik önünde, "Halil'e uzanan eller kırılsın", Katili bize verin" şeklinde slogan atan grup, yeniden Vilayet Meydanı'na yürüdü, buradan olaysız şekilde dağıldı.


15 Mart 2014 Cumartesi

MHP İl Genel Meclis üyesi Köse; “Pınarhisarlıları, üreticiyi ve köylüyü temsil edecek Mecliste onların sesi olacağım.”


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-1100 üyesi bulunan S.S. 296 Sayılı Pınarhisar Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Salih Köse, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Kırklareli İl Genel Meclis Üyeliğini kazanacağını iddia etti.  
Pınarhisar S.S. 296 Sayılı Yağlı Tohumlar Kooperatifinde 6 yıl 2 dönemdir Kooperatifi Başkanlığı yapan, bu süreçte üreticiye sağladığı imkan ve verdiği hizmetlerle köylünün sevgisini kazanan Başkan Salih Köse daha geniş bir yetkiye sahip olup, köylünün haklarını daha iyi savunmak için Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Kırklareli İl Genel Meclis Üyeliğine aday olduğunu ve seçimi kazanacağını belirtti.
MHP İl Genel Meclis üyesi Köse, Pınarhisar’da ve köylerde çok büyük bir teveccüh ile karşılandığını, halkın kendisine büyük bir güven duyduğunu belirterek;
 “ Hayatta halkın güvenine layık olmak kadar güzel bir şey yok diye düşünüyorum. Önemli olan bu güvene layık olmaktır. Benim davam koltuk davası değil, hizmet için bu yoldayım. Pınarhisarlılara ve üretici dostlarıma güveniyorum. Milliyetçi Hareket Partisinden İl Genel Meclis üyeliğine aday olmamın en önemli sebebi, üreticilerimizin destek ve tavsiyeleri oldu. Benim aday olmamı en çok onlar istediler. Ben zaten 6 yıldır Yağlı Tohumlar
Kooperatif Başkanı olarak Pınarhisarlılara ve köylümüze hizmet etmekteyim ve buna gönüllü bir insanım. İl Genel Meclis üyesi seçildiğimde daha geniş yetkilerle yine onlara hizmet edeceğim.
 Pınarhisarlıları, üreticiyi ve köylüyü temsil edecek Mecliste onların sesi olacağım.

Karar sizin, söz sizin diyorum. Halkımızın  desteği ve Cenab-ı Allahın izniyle İl Genel Meclis Üyesi seçileceğime inanıyor, Pınarhisarlılara, köylü hemşerilerimize hayırlı ve bereketli işler diliyorum” dedi.


12 Mart 2014 Çarşamba

Üniversiteli Ülkücüler, İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul edilişinin 93. Yılında Basın açıklaması yaptı.


Faruk Ceylan-Kırklareli Ülkü Ocakları Üniversite Birim Başkanı Ercan Afacan, İstiklal Marşı'mızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıldönümünü nedeniyle bir Basın açıklaması yaptı.

Kırklareli Ülkü Ocakları Üniversite Birim Başkanı Ercan Afacan  Kırklareli Üniversitesi Kavaklı Kampüsünde yapmış olduğu Basın Açıklamasında şunları kaydetti;

“İstiklal Marşı'mızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıldönümünü anıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı'mız olarak kabul edilmiştir. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu'yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda
bulunmuştur. İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Meclisi'nde kabulünün 93. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, destan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bayrak, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum.Allah bir daha bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın.”








10 Mart 2014 Pazartesi

İnci Başkan Sevgisi sele dönüştü.


* Başkan İnci Tunç;” Kavaklı benim hayatımın bir parçası değil, tamamıdır. Çünkü biz büyükçe bir aileyiz. Bende bu ailenin bir ferdiyim. İnsanlar  ailesine daha iyi imkanlar sunmaktan her zaman  mutluluk duyar. Bende Kavaklı aileme hizmetten mutluluk duyuyorum. Kavaklı ailemi çok seviyorum”


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Dünya Kadınlar günü sebebiyle 09 Mart Pazar günü Kavaklı Belediye Düğün salonunda,Belediye  Başkanı İnci Tunç tarafından düzenlenen eğlencede izdiham yaşandı.
Başkan İnci Tunç yaptığı konuşmada, Kavaklılı bayanların desteği ile Kavaklı’da büyük işler yaptığını belirterek; “ Kavaklılı kadınların şahsıma gösterdikleri sevgi ve destek bana daima güç verdi. Onların destekleri ile Kavaklımız için büyük işler ve ciddi yatırımlar yaptık. Kavaklı  şu anda İl ve İlçelerde gıpta ile bakılan, taktirle karşılanan ve örnek gösterilen bir hale geldi.
 Kavaklı halkı her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Biz onlara hak ettikleri hizmeti  vermek için gece gündüz demeden çalıştık. Çalışmaya da  devam edeceğiz.
Halkına hizmet etmek gönül işidir. Sevdadır. Ben bir Kavaklı sevdalısı olarak  güzel Kavaklıma ve onun güzel insanlarına hizmet etmekten başka bir şey düşünmüyorum. Kavaklı benim hayatımın bir parçası değil, tamamıdır. Çünkü biz büyükçe bir aileyiz. Bende bu ailenin bir ferdiyim. İnsanlar  ailesine daha iyi imkanlar sunmaktan her zaman  mutluluk duyar. Bende Kavaklı aileme hizmetten mutluluk duyuyorum. Kavaklı ailemi çok seviyorum.” Dedi.
 Kadınlar  İğne at yere düşmez tabirinden hınca hınç doldurduğu salonda,  proğramın başından sonuna kadar hiç oturmadan oynayıp kurtlarını döktüler.
 Jador Tekstilin sahibi Nezahat Kayışkan’ın, tüm masraflarını üstlenerek Belediye Başkanı İnci Tunç’a destek amaçlı getirdiği sanatçı Jale Parıltı mükemmel sahne performansı ve geniş repertuarı ile izleyenleri kendine hayran bıraktı.
Bin kişilik düğün salonu ağzına kadar doldu. İlave sandelyeler ve ayakta ki misafirlerle salonda bin beş yüz kişi civarında Kavaklılı bayan  bir araya geldi.
Bayanların  festival alanına çevirdiği Belediye Düğün salonunda Başkan İnci Tunç’a büyük sevgi gösterileri vardı. Sık sık İnci Başkan lehinde tempo tutuldu,sloganlar atıldı. İnci Başkan sevgisi sel oldu aktı. Başkan İnci Tunç’ta bir dakika oturmadan Kavaklılı bayanlarla birlikte oynadı.
Gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlenen Kavaklılı bayanlar gece sonunda ki ortak açıklamalarında; “ Başkanımızı çok seviyoruz. O bizim iyi günümüzde de, kötü günümüzde de hep yanımızda. O bizden, içimizden biri. Kavaklı’ya yaptığı hizmet ve yatırımlarda ortada. 30 Mart sabahı oylarımızla Belediye Başkanlığı görevine kaldığı yerden devam edecek.” Dediler.
Bir Kavaklılı bayanda, kadınların tamamının İnci Başkana oy verdiğini, eşlerinin de genelde kendilerini hep desteklediklerini ve oylarını İnci Başkana  verdiklerini ifade etti.
Gecede, Trakya’nın tek bayan Başkanı İnci Tunç’un geçmişte olduğu gibi bu günde sayıları artarak kadınları yanına aldığı açıkça görüldü.



Abdullah hacı'ya sevgi seli.


Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’dan Vizeli kadınlara muhteşem bir eğlence


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Vize Belediyesi  tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Eğlence Programında Vize’li bayanlar eğlenceye doydu. Eğlenceye katılan kadınlar salonda boş yer bırakmadı ve Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’a büyük bir sevgi gösterisinde bulundular.
 Eğlence programının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz tüm kadınların 08 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak;  “ Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed efendimiz, “Cennet anaların ayakları altındadır.” Diyerek kadının önemine dikkat çekmiştir.
Türk Töresinde de kadının önemi çok büyüktür. Türk Kaanları  Devlet yönetiminde kadınlarına da yer vermişler,  onlarla mutlaka istişareler yapmışlar ve savaşta da kadınlarını yanlarından ayırmamışlardır.

Bizde Çağdaş uygarlık yolunda beraber yürüyeceğimiz kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, aile ve iş yaşamında sağlık, başarı ve mutluluk dilerim.” dedi.
Sahneye ilk olarak  Sibel Karabay ve Gökhan Yılmaz çıktılar. İkilinin söylediği birbirinden hareketli şarkılarla çoşan Vizeli kadınlar eğlencenin tadını çıkardılar. Ardından ise Aşk-ı Sofram şarkısıyla ünlenen Babaeskili sanatçı Mustafa Sevim sahne alarak bayanları bazen hüzünlendirdi bazen de  coşturdu. Gecede iki ayrı çekiliş yapılarak konuklara birbirinden değerli hediyeler verildi.


6 Mart 2014 Perşembe

Kırklareli İlçe ve Beldelerinde Devlet Bahçeli fırtınası esti.





MHP'nin İl,İlçe ve Beldelerde ki mitinglerin de  çoşku ve  sevgi sel oldu.  MHP rakiplerinden çok daha büyük kitleleri bir araya getirdi. 

*Kaynarca’da yola yatan  MHP’liler Bahçeli’nin yolunu kesti.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Gülcan Kutlu-MHP lideri Devlet Bahçeli seçim çalışmaları kapsamında, Kırklareli’nin  Demirköy Pınarhisar  İlçeleri ve İğneada Beldesinde halka hitap etti.
Bir önce ki gün Çakıllı ve Vize’ mitinglerinde halkla kucaklaşan MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Vize’de yağmur altında binlere hitap etti. Vize’den İğneada’ya gelen Bahçeli geceyi İğneada Resort hotelde geçirdi.
Sabah saat 10.00’da İğneada  MHP Belediye Başkanı Mahmut Zinpak’la birlikte İğneada Belde seçim bürosunun açılışını yapan Bahçeli seçim bürosu önünde toplanan çoşkulu kalabalığa Hükümetin  karıştığı yolsuzluklardan bahsederek, Başbakan Erdoğan’ın kendisini aklaması gerektiğini, ancak bunu başaramadığını ve halkın gözünde aklanamadığını belirtti.
Bahçeli konuşmasına şöyle dervam etti; “Hangi partiye gönül verdiyseniz onu destekleyin ama desteklediğiniz partinin de önünü arkasını yoklayın. Yolsuzlukla rüşvetin içerisinde ne kadar var deyin, ondan sonra da karar verin. Biz MHP olarak yolsuzluk ve rüşveti tasvip etmiyoruz. Bunun onaylanacak, saklanacak, üstü örtülecek bir yanı yok. Gittikçe yaygınlaşıyor. Bir havuzda 630 milyon dolar söz konusu olmuş, gönderme paralarla. Başbakanın talimatlarına 'emrin olur' diyorlarsa, bunlar biraz da milletin emrinde olsun." Dedi.
Bahçeli İğneadalıların desteği ile Mahmut Zinpak’ın seçimi kazanacağına inandığını belirterek, İğneadalılardan destek istedi.
Çoşkulu kalabalık Mahmud Zinpak lehinde sevgi gösterilerde bulundu.
Bahçeli’nin İğneada’dan sonra ki durağı Demirköy İlçesi oldu. Demirköy’de Devlet Bahçeli’yi Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, MHP Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner ve Demirköy MHP İlçe Başkanı Erol Akıncı karşıladı.
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Demirköy  Belediye Başkanlık makamına geldi. Başkan Muhlis Yavuz, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, MHP Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner ve  Demirköy MHP
İlçe Başkanı Erol Akıncı i,le Beledşye Başkanlık makamında bir süre sohbet eden Bahçeli Demirköy Cumhuriyet meydanında Demirköylülerle buluştu.
Bahçeli konuşmasında şunları kaydetti; “ Değerli Demirköylüler. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Seçimlerde hangi partiye gönül verdiyseniz o partiyi destekleyin. Ancak, desteklediğiniz  partinin önünü arkasını yoklayın. Araştırın. Yolsuzluk, rüşvet ve ihanetin ne kadar içinde olduğunu tespit edip öyle oy verin.
Demirköy’de Belediye Başkanımız Muhlis Yavuz’un sizlere sunduğu hizmetler ortada. Muhlis Başkanımız size ne söz verdiyse hepsini yerine getirdi. Hatta vermediği sözleri de hizmet olarak sizlere sundu. Cumhuriyet  meydanını  doldurmanız. Burada verdiğiniz destekten de almış olduğunuz hizmetlerden memnun olduğunuzu anlıyorum. Muhlis Başkanımızı desteklemeye devam etmenizi istiyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” Dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Demirköy’den sonra  Pınarhisar’lılarla buluştu. Bahçeli’yi MHP Pınarhisar Belediye Başkan adayı Hüseyin Çalık, İlçe Başkanı Ümit Çalık, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri karşıladı.
 Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz ve Pınarhisar CHP İlçe Başkanı Volkan Ertan’da MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi karşılayanlar arasındaydılar. Başkan Cingöz ve Ertan, Bahçeli ile bir süre sohbet ettiler.
Seçim otobüsü üzerinden halka hitap eden MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli Pınarhisar’da binlere hitap etti. Bahçeli konuşmasında şunlara yer verdi; “Erdoğan, siyasi hayatının başlangıcında  Pınarhisar’ı  örnek veriyor, kaynağını buradan aldığını söylüyor. 4,5 aylık bir cezaevi hayatı kendisine Başbakanlık yolunu açmış. Bu onun için önemli gözüküyor ama bunu Pınarhisarlıların çok iyi anladığı kanaatindeyim. İstismar edilmekten artık herkes utanır oldu." Dedi,
Bahçelinin İlçe ve Belde gezilerinde en ilginç anlar Kaynarca’da yaşandı. Pınarhisar’dan sonra Kırklareli mitingine gitmek için yola çıkan  Bahçeli’nin yolu Kaynarca girişinde kesildi. Kaynarca’nın miting
proğramında olmadığı için buraya uğramadan geçmeyi düşünen Bahçeli ve beraberlerindekiler yolun kesildiğini görünce şaşırdılar. Gurup Başkan vekili Meral Akşener ve Bahçeli’nin  Korumaları, Kaynarca  girişinde yolu kesen partilileri Kırklareli’ne yetişmek zorunda oldukları için Kaynarca’!ya uğrayamayacaklarını söylemeleri, Kaynarcalıları ikna etmeye yetmedi. Partililer yola yatarak; “ Cesedimizi çiğnemeden geçemezsiniz. Halkımız meydanda Genel Başkanımızı bekliyor. Ya gelirsiniz ya da üzerimizden geçersinişz.” Diye diretince Bahçeli Kaynarca’ya girdi. Meydanda kendisi bekleyen kalabalığı selamlayan Bahçeli halkla kucaklaştı ve Halkın sevgi gösterileri altında Kırklareli mitingine katılmak üzere  yola çıktı.