26 Şubat 2014 Çarşamba

MHP Pehlivanköy İl Genel Meclis üyesi adayı Erkol; “Türkiye’de MHP’nin alternatifi kalmadı.”




Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pehlivanköy İl Genel Meclis üyeliği 1. Sıra adayı M.Gülay Erkol Pehlivanköy ve bağlı Köylerde halkın partisine ve şahsına büyük bir teveccüh gösterdiğini, belirterek, İl Genel Meclisine seçileceğini iddia etti.
MHP İl Genel Meclis adayı Erkol konu ile ilgili olarak şunları kaydetti; “ Pehlivanköy ve bağlı Köylerimize yaptığımız ziyaretlerde büyük bir teveccüh ile karşılanıyoruz. Halkımız CHP’nin ilkelerinden uzaklaştığını,   Bakanlardan sonra, Başbakana kadar dayanan  yolsuzluk iddialarına her gün bir yenisinin eklenmesiyle AKP’ye olan güvenlerini de kaybettiklerini söylüyorlar. İnsanımız Pehlivanköy’de olduğu gibi, Ülke genelinde de Milliyetçi Hareket Parti çatısı altında toplanıyorlar. Türkiye’de Partimizin alternatifi  kalmadı. Ülkesini, Vatanını ve Bayrağını karşılıksız seven, hatta canından daha çok seven tek siyasal kuruluş Milliyetçi Hareket Partisidir.(MHP) Çare MHP’dedir.
Pehlivanköy Halkı beni Meclise gönderir, bu yetkiyi bana verirse, bana olan güvenlerini asla boşa çıkarmayacağıma, Pehlivanköy halkının ve üreticisinin İl Genel Meclisinde haklarını savunarak kazanımlarını arttırmak için çalışacağıma, gazeteniz aracılığı ile söz veriyorum. 

Pehlivanköylü hemşehrilerim beni bu göreve layık gördükleri taktirde  bu gazeteyi de sözümün senedi  olarak saklasınlar. “ dedi.

Ak Parti Belediye Başkan adayı Minsolmaz’dan Yeşilyurt Gazetesine ziyaret


Ak Parti Kırklareli Belediye Başkan adayı Selahattin Minsolmaz, Belediye ve İl Genel Meclis üyelerinden oluşan bir ekiple gazetemize ziyarette bulundu.
Minsolmaz ve ekibini Gazetemiz Genel Koordinatörü Hacer  Gökkaya ve Gazetemiz Yazarı Faruk Ceylan karşıladı.
Ak Parti Belediye Başkan adayı Selahattin Minsolmaz, Mahalli İdareler seçimlerine bir ay gibi kısa bir zaman kaldığı şu günlerde yoğun bir şekilde ziyaretlerde bulunduğunu, Kırk Şehitler diyarı Kırklareli için hazırladığı 40 Mega projesini halkla ve Basınla paylaştığını belirtti.

Minsolmaz,  Yeşilyurt Gazetesinin tarafsız ve   ilkeli bir yayıncılık yaptığına dikkat çekerek, Gazetemiz Genel Koordinatörü Hacer Gökkaya’nın şahsında tüm Yeşilyurt çalışanlarına da teşekkür etti.

Tahir Işık; “ Seçim kaygısı taşımıyorum. Benim tek kaygım İğneada’ya hizmettir.”


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-İğneada CHP Belediye Başkanı Tahir Işık 2 dönemdir İğneada’ya hizmet ettiğini, halkın hizmetlerinden memnun olduğunu belirterek; “ 2 dönemdir İğneada Belediye Başkanlığı yapıyorum. Beldeme ve halkıma imkanlar ölçüsünde verilebilecek en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum.  Yaptıklarım ortada. Taktir her zaman olduğu gibi halkımızındır.
Seçim kaygısı taşımıyorum. Benim tek kaygım İğneada’ya hizmettir. Son güne kadar da Halkıma hizmet için çalışmaya devam edeceğim. 

Birilerinin söylemleri ya da yönlendirmeleri hiç bir önem taşımıyor. Halkın ne dediği, onların ne istediği benim için önemli. Kimse halkımızın iradesine ipotek koyamaz. Seçim dönemlerinde söz daima halkındır. Onlar kendilerine hizmet eden, devamında hizmet edeceğine inandığı adayı seçer.” Dedi.

25 Şubat 2014 Salı

TRT Belgesel ekibi Sakin Şehir Vize’yi çekti.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Vize, TRT Yapımcı ve Yönetmenlerinden Murat Aksoy ve ekibine Sakin Şehir (Citta Slow) belgesel çekimleri için 2. defa ev sahipliği yaptı.
Sakin Şehir (Cittaslow) unvanına sahip ve bu unvanı ile adını Ülke sınırları dışına taşıyan Vize, TRT tarafından 28 dakikalık belgesel çekiminin 2. Ayağı için ilçeye gelerek çekimlere başladı.
Çekimler için ilk olarak Vize  ilçesi Kızılağaç köyü sınırları içerisinde bulunan ve doğa harikası olan Cehennem Şelalelerine gidilerek başlanıldı. Buradaki çekimlere Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz da refakat ederek bölge hakkında bilgiler verdi ve TRT ekibine destek oldu. Daha sonra panayır iskelesine geçen çekim ekibi burada iç içe bulunan ormanı, dereleri, kumsalı ve doğal güzellikleri çekti. Sonraki çekimlerde ise Vize  köylerinde yetiştirilen kuzu etli anız fasulyesinin pişirilmesi ve yine Vize’de çokça yapılan ve güzel bir damak tadına sahip kaymaçina tatlısı yapıldı.
 Kuzu etli anız fasulyesini Seçil Andıç, Kaymaçina tatlısını ise Gamze Adıyaman pişirdi. Vize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Didem Üçgül tarafından verilen ebru sanatı kursu ile çekimler sona erdi.
Vize’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan Belgesel için Başkan Selçuk Yılmaz şunları söyledi; “TRT’nin çektiği bu belgesel film Vize İlçemizin tanıtımını yapmaya büyük katkı sağlayacak. TRT Ülkemizdeki 10 tane Sakin Şehir olan Seferihisar-İzmir, Gökçeada-Çanakkale, Akkyaka-Muğla, Perşembe-Ordu, Taraklı-Sakarya, Yenipazar-Aydın,
Vize-Kırklareli, Yalvaç-Isparta, Halfeti-Şanlıurfa ve Yeniboğaziçi-Kıbrıs ile Sakin Şehirlerin Merkezi olan Orvieto-İtalya’yı da çektikten sonra bu belgesel filmi yılsonuna doğru yayınlanacak. Filmin sadece Ülkemizde değil, TRT’nin yayın yaptığı diğer Ülkelerde de yayınlanacak olması tanıtımı Uluslararasına taşıyacaktır.
 Bu belgesel film sayesinde yerli ve yabancı turistlerin daha çok dikkatini çekeceğiz. Ben şahsım ve Vize halkı adına yemekleri yapan kızlarımıza, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, usta öğreticimiz ile kursiyerlere ve TRT çekim ekibine teşekkür ederim” dedi.
Belgesel filmi çekimine TRT Ankara Koordinatörlüğünden Yapımcı-Yönetmen Murat Aksoy, Yönetmen Yardımcısı Berkant Bucak, Dış Çekim Servisinden Baş Kameraman Sinan Aydoğan ve Kameraman Ahmet Aytekin Kabadere katıldılar


CHP Kaynarca Belediye Başkan adayı Serdar Türker’e Hollanda’dan Bülent Türker desteği.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Düzenlediği organizasyonlar, Hollanda’da açtığı Çanakkale müzeleri, Cumhuriyet Baloları ile Hollanda, Belçika, Almanya’da  Türk’ün gönüllü elçiliğini yapan  Bülent Türker, CHP Kaynarca Belediye Başkan adayı Serdar Türker’e destek için Kırklareli’ne geldi.
CHP Kaynarca Belediye Başkan adayı Serdar Türker’le Kırklareli’de buluşan Bülent Türker, kendisine her konuda desteğe hazır olduğunu söyledi.
İki Türker bir süre sohbet ettikten sonra birlikte Kaynarca’ya hareket ettiler. Kaynarca’da incelemelerde bulunan gönüllü Türk elçisi Bülent Türker, M.Ö. ki yıllara dayanan Kaynarca tarihini öğrenince hayretler içinde kaldığını belirterek; “ Serdar Türker’in Kaynarca tarihi ile ilgili projelerine gönüllü destek olacağım. Serdar Türker’in projeleri hayata geçtikten sonra umuyorum Kaynarca bir Turizm Cenneti olacaktır.” Dedi.

CHP Kaynarca Belediye Başkan adayı Serdar Türker, Bülent Türker’in desteklerinin Kaynarca için çok önemli olduğunu, Bülent Türker gibi önemli değerlerin desteğinin Kaynarca için çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi. 







Kırklareli Ülkü Ocakları, Üniversite okul Başkanları atamaları yapıldı.


Faruk Ceylan-Kırklareli Ülkü Ocakları, Üniversite okul başkanları atamaları yapıldı. Kırklareli Ülkü Ocakları, Üniversitesi ;  Fakülte,  Meslek Yüksek Okul  ve Kampüs Ülkücü Öğrenciler Başkanlığına yapılan atamalar şöyle belirlendi: Kayalı Kampüsü 1'inci öğretim Başkanlığına;Furkan Külçür İktisadi ve idaribilimler fakültesine;Yücel Durmaz Sağlık Yüksek Okuluna;Enescan Altıparmak Atanmıştır.Kavaklı Kampüsü 2'inci öğretim Başkanlığına;Oğuzhan Güven Sağlık Hizmetleri M.Y.O;Mücahit Büyüköztürk
Sağlık Hizmetleri M.Y.O 1'inci öğretime Süleyman Solak atanmıştır.Karahıdır Teknik Bilimler M.Y.O başkanlığına;Eyüp Yıldız Karahıdır Teknik Bilimler M.Y.O 2'inci öğretim Başkanlığına;Mesut Koç ve
Teknik Bilimler Fakültesine;Mert Tekfidan Atandı.



24 Şubat 2014 Pazartesi

Derya Bulut Belediye Başkanlığına yürüyor.




* Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Teşkilatı Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısını eski İçişleri Bakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşenerin katılımı ile Kırklareli Kapalı Spor Salonunda yaptı. Tanıtım Toplantısında izdiham yaşandı. Salon hınca hınç doldu. Yer bulamayan binlerce kişi salon dışında kaldı. Meral Akşener ve Derya Bulut halkın ilgi odağı oldu. Halk bu ikili ile fotoğraf çektirebilmek için yarıştı.


* Akşener; Şimdi Sayın Başbakan etrafını azarlayarak, bağırarak geziyor. Sebebi nedir diye düşünelim. 17 Aralıkta hırsız yakalandı ve hırsızlık soruşturması başladı. Hırsızlar suçüstü yakalandı. Bu suçüstü yakalanmanın üstü örtülmeye çalışılıyor ama mızrak çuvala sığmıyor dedi.


* Derya Bulut; Düşünün Kırklareli Türkiyede eğitim düzeyi en yüksek, en nitelikli insanların yaşadığı bir kent. Bu Kentte aday bulamıyorlar, gidiyorlar devşirme olarak bir vekili, Mahallelerimizi sayamayacak, kaç mahallemiz olduğunu bilmeyecek birini getirip Belediye Başkan Adayı yapıyorlar. Size soruyorum, bu şaşkınlık değil de nedir?  Bu telaş değil de nedir? Bu korku değil de nedir? dedi.
Faruk Ceylan-Savaş Eskici-Kadir Sinici-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Teşkilatı
tarafından düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısına katılmak üzere 22 Şubat 2014 Cumartesi günü Kırklareliye gelen Eski İçişleri Bakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşeneri MHP Kırklareli İl ve İlçe teşkilatları, Merkez İlçeye bağlı İlçe Teşkilatları, MHP Belediye Başkan Adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş Lüleburgaz gişelerinde saat 11.00de karşıladı.
Binlerce kişi tarafından karşılanan Meral Akşener, Lüleburgaz, Babaeski, Pehlivanköy ve Kırklareli Seçim Bürolarının açılışını yaptı. Akşener, Kırklareli Seçim Bürosunun açılışından sonra, MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, MHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner, MHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut ve partililerle birlikte esnaf ziyaretinde bulundular. Akşener ve Bulut vatandaşın dertlerini dinlediler. MHP Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulutun vatandaşın dertleri ile ilgili asistanına sürekli notlar aldırdığı gözlerden kaçmadı. Vatandaşın dertlerini can kulağı ile dinleyerek notlar aldırması, Derya Bulutun vatandaşa verdiği önemi ortaya koyduğu şeklinde yorumlandı. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkanları tanıtım toplantısı saat: 19.00da Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Toplantı Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşundan sonra kapalı Spor Salonunu hınca hınç dolduran partililer ve Kırklareli vatandaşlar hep birlikte İstiklal Marşımızı okudular. 
* Savaşan; Belediye Başkanlarımız ile Kırklareli halkına en güzel hizmetleri vereceğiz
Aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan yaptı. Başkan Savaşan konuşmasında şunları kaydetti;
Sayın Bakanım, değerli Belediye Başkan adaylarım, Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım, Basınımızın mümtaz temsilcileri, değerli dava arkadaşlarım. Aday tanıtım toplantımıza hoş geldiniz, Safalar getirdiniz. Şeref verdiniz. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP teşkilatı olarak bu seçimlerin ne kadar büyük bir öneme haiz olduğunun, MHP olarak iktidara yürüyüşümüzün bir adımı olduğunun bilinci içerisindeyiz. Halkımızın ve dava arkadaşlarımızın da bu bilinç içinde olması gerekmektedir. Bu iktidardan hep birlikte kurtulmak için mutlaka sandık başına gitmeli, sandıklarımıza sahip çıkmalıyız.  Ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlara dur demek için bu seçimler tarihi bir fırsattır.  MHP olarak Kırklarelide seçimleri mutlaka kazanacağız. Merkezle birlikte İlçe ve Beldelerde kazanacağımız Belediye Başkanlıkları ile halkımıza en

güzel hizmeti vereceğiz. Çünkü biz Ülkemizi ve İlimizi, Milletimizi canımızdan daha çok seviyoruz. Karşılıksız seviyoruz. Kırklarelinde seçimleri kazanabilmek için sekiz ay önce adayımızı açıklayarak yola çıktık. Adayımız Kırklarelide ilk açıklanan aday oldu. MHP olarak aday belirleme kriterlerimizin başında adayımızın temiz, ahlaklı, milli ve manevi değerlere bağlı, vatanına, bayrağına, milletine, dinine ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürke bağlı olması vardı.  Aday belirlemede ikinci kriterimiz, adaylarımızın nitelikli, vizyonlu, dinamik ve hizmet aşkı ile yanıp tutuşan bireyler olmasıydı. Allaha şükürler olsun ki aradığımız kriterlerin tamamına sahip olan adayı, Derya Bulutu aday göstermenin mutluluğunu, heyecanını yaşıyoruz. Bu seçimde sloganımız; Artık yeter Ülke üzerinde oynanan oyunlara, ben yaptım oldu anlayışına artık yeter diyoruz. Yoksulluğa, hırsızlığa artık yeter diyoruz. İmralı canisi ile yapılan pazarlıklara artık yeter diyoruz. Ne Mutlu Türküm diyemeyenlere artık yeter, şimdi söz sizin diyoruz. Mustafa Kemal Atatürkün; Bir tek şeye ihtiyacınız var, çalışkan olmak. Sözünden hareketle çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız ve başaracağız. Kırklareli halkına  hizmet etmekten  başka hiçbir şey düşünmeyen, bu uğurda canını ortaya koyabilecek olan bir ruh ile halka hizmet hakka hizmet düsturu ile Kırklareliyi MHPli Belediye  ile buluşturacağız. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Allaha emanet olun. Ne Mutlu Türküm diyene.

MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan konuşması sonrasında,  Kapalı Spor Salonunda basmaya yer bırakmayan, salonu hınca hınç dolduran izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.
* Akşener; Halkımız hesabını 30 Martta sandıkta soracak 
MHP İl Başkanı Şaban Savaşanın konuşmasından ardından mikrofona gelen eski İçişleri Bakanı, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener AK Parti iktidarına ve Başbakan Tayyip Erdoğana ağır eleştirilerde bulundu. Akşener konuşmasında şunları kaydetti; Türk Milliyetçilerinden hiç kimse, BOPun Eş Başkanı olma utancını Türk Milliyetçilerine yaşatmaz. Bu iktidar kafasına taş düşse Cumhuriyetten biliyor.  Erdoğan Cumhuriyete duyduğu kini, iki ayyaş cümlesini söyleme talihsizliğinde bulunarak açıkça gösterdi. Kim bu iki ayyaş? Birisi Gazi Mustafa Kemal, diğeri İsmet İnönü.  Erdoğanın ayyaş dediği Atatürk bu ülkeyi sadece 14 yıl yönetmiş. Bu günkü arkadaş kaç yıl yönetti? 11 yıl bitti. Atatürk 14 yılda ne yapmış, birkaç örnek verelim, Alpullu Şeker Fabrikasını kurmuş, SEKA Kağıt Fabrikasını kurmuş, Kayseri Uçak Fabrikasını kurmuş. Bu ne yapmış? Atatürkün o imkansızlıklarda yaptıklarını satmış. Kime satmış? Yandaşlarına satmış. Ne yapmış? Milletimize söven iş adamlarına peşkeş çekmiş. Ben Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum. Bursa Öğretmen Okulu vakti zamanında misyonerlere ait bir Amerikan Kız Okuluydu. O yıllar Cumhuriyetin ilk yıllarıdır. O okulda 3 Müslüman kız öğrenci Hıristiyan olur. Vali olayı öğrendiği gibi konuyu Gazi Paşaya bildirir. Gazi Paşa ne yapar?  Ne yapar biliyor musunuz? 1 gün içinde Türkiyedeki tüm yabancı okulların kapatılması ve oradaki yöneticilerin Türkiyeyi terk etmeleri emrini verir. Üstelik savaştan yeni çıkmış, zayıf düşmüş bir Milletin Lideri olarak bunu yapar. Bu ayyaş Gazi Mustafa Kemal. Peki  İmam Hatip Lisesi mezunu Erdoğan ne yaptı? Akdamar Kilisesini ayine açtı. Akdamar Kilisesi tarihte ermeni komitacılarının Müslüman Türk Kadınlarını toplayıp akıl almaz işkenceler yaptığı yerdir. İşkencelere dayanamayan kadınlarımızın kendilerini Van Gölüne attığı yerdir. 
Erdoğan rahmetli Menderesin izinden gittiğini iddia ediyor ya, onun tırnağı olamaz. Batı Dünyası Akdamarın ayine açılması için rahmetli Menderese sürekli baskı yapar. Menderes bu baskılardan sonra ne yapar biliyor musunuz? Akdamar Kilisesinin yıkılması için emir verir ve kilise yıktırılarak yerle bir edilir, etrafı da sürdürülür.  Yani tarla haline getirilir. Kendisine kilisenin açılması için baskı yapanlara böyle cevap verir. İmam Hatip Lisesi mezunu Sayın Erdoğanda, 2010da eski parayla trilyonlarca lira harcayarak, Akdamar Kilisesini yeni baştan inşa ettirerek ayin yaptırır. Üç kız için tüm okulları kapatan ayyaş Gazi Paşa, Akdamar Kilisesini açan ayin yaptıran İmam Hatipli Erdoğan. Doğru ikisini karşılaştırmak mümkün değil. Demek ki İslami açıdan da bu karşılaştırma çok zor. Şimdide Heybeli Ada Ruhban Okulunun açılması için her türlü gayret de söz konusudur. Eee yakışır. Yakışıyor..!
Şimdi Sayın Başbakan etrafını azarlayarak, bağırarak geziyor. Sebebi nedir diye düşünelim. 17 Aralıkta hırsız yakalandı ve hırsızlık soruşturması başladı. Hırsızlar suçüstü yakalandı. Bu suçüstü yakalanmanın üstü örtülmeye çalışılıyor ama mızrak çuvala sığmıyor. Sayın Başbakan MHPlilerle uğraşmak yerine, edep dışı davranmak yerine hırsızlığın hesabını vermelidir. Bir Banka Müdürü düşünün ki, evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar çıkıyor.  O Genel Müdürü kurtarmak için bir milletvekili çıkıyor ve o paranın bağış olduğunu söylüyor. Çok manidar değimli? Şimdi asıl burada kafa karıştıran konu şu; Halk Bankasının, adı üstünde Banka. Genel Müdürü parayı Bankaya yatırmıyor. Evde ayakkabı kutusunda saklıyor. Acaba böyle daha mı güvenli oluyor? Bağış, bağış. Nereye? İmam Hatiplere. Allah bunları çarpacak! 
Mahkeme kararı ile dinlenmiş telefon tapeleri açıldı. Genel Müdür eşini arıyor; Hanım geldi mi? Geldi mi? diyor. Hanım hiç sormuyor; Ne geldi diye. Geldi geldi kocacığım yeşiller geldi diyor. Şimdi bu bağışın yeşillerini nasıl oluyor da Bankaya değil de eve getiriyorlar. Şimdi siz kendinizi akıllı, bu Milleti sersem mi sanıyorsunuz? Millet bunların hesabını 30 Martta sandıkta soracak.
İl Başkanımızın belirttiği gibi; Adaylarımız temiz olacak, ahlaklı olacak, dürüst olacak, vizyon sahibi olacak, Ufuk sahibi olacak, geçmişinde çalmış olmayacak, çaldırmış olmayacak, hırsız olmayacak, hırsızlık yaptırmış olmayacak. Ben bir şey daha eklemek istiyorum, genç olacak, enerjik olacak, Kırklareliyi kendi canından çok sevecek. Evet böyle bir aday bulmuşlar. Ben İl Başkanımıza ve Kırklareli teşkilatımıza Derya Başkanımızı aday gösterdikleri için teşekkür ediyorum dedi.
MHPnin İlçe ve Beldelerde ki Belediye Başkan adayları, Belediye ve İl Genel Meclis adayları tek tek, Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner tarafından sahneye davet edilerek, halka ve basına tanıtıldı. Gecenin son konuşmasını 
* Bulut; Bizim çalışmalarımız rakiplerimizin uykularını kaçırıyor
MHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut yaptı. Derya Bulut konuşmasında şunları kaydetti; 8 ay önce Belediye Başkanlığını kazanmak için gördüğünüz bu vizyon sahibi ekibimizle çalışmalarımıza başladık. Ekibimizi gördünüz. Sizlerden ricam diğer partilerinde meclis üyelerini dikkatlice izleyin ve değerlendirin. Çalışmalarımızda halkımızın büyük teveccühü rakiplerimizi o kadar korkutmuş ki, şaşkınlıktan ne yapacaklarını bilemiyorlar İnanın Uykuları kaçıyor. Düşünün Kırklareli Türkiyede eğitim düzeyi en yüksek, en nitelikli insanların yaşadığı bir kent. Bu kentte aday bulamıyorlar, gidiyorlar devşirme olarak bir vekili Babaeskiden getiriyorlar, Mahallelerimiz sayamayacak, kaç mahallemiz olduğunu bilmeyecek birini getirip Belediye Başkan Adayı yapıyorlar. Size soruyorum, bu şaşkınlık değil de nedir? Bu telaş değil de nedir? Bu korku değil de nedir?  
Birileri de çıkıyor, biz iktidar gücüyle Kırklareliyi kaldırırız diyor. Hepinize sormak istiyorum, bizim bilmediğimiz bir kanun mu var?  İktidar sadece AKPli Belediyelerin iktidarı mıdır? Bu Vatanın, bu Milletin tüm Belediyelerinin iktidarı değil midir? Böyle bir şey yok. Bu onların halktan bir şeyler kopartmak uğruna söyledikleri asılsız şeylerdir. Eğer iktidar gücü dedikleri bir güçleri olsaydı, Üsküp onlarda, Kofçaz onlarda, Karahalil onlarda, İnece onlarda, Ahmetbey onlarda, Yenice onlarda. Ne yaptılar? Biri de çıksın desin ki, kardeşim iktidarın gücü ile şunu yaptılar. Bırakın Beldeyi köy, köy hepsi köy hala. Buraları kalkındırmışlar, şimdi gelmişler Kırklareliyi kalkındıracaklar. 
Değerli Kırklarelili hemşerilerim, şu CHPnin şapkamızı koysak kazanırız kibrine hayır demeye var mısınız? Şu AKPnin 11 yılda bu İle yaptıklarına bir bakın. Ne yaptılar. 11 yılda hiçbir şey yapmadılar ama 8 ayda Türkiyenin en büyük Ceza Evini yaptılar. Buna hayır demeye var mısınız? Buna isyan etmeye var mısınız? O zaman diyorum ki hey AKP, Hey CHP, gözlerimizden kan süzülür yaş değil, bu onursuz savaş, ey umarsız saltanat, hey başımdaki kırbaç, yalvarmak eğilmek değildir asla. İsyandır bu isyandır. Düşmanım öldürür beni, beyaz bayrak astıramaz. Allahtan gayrı hiç kimse şiirimi susturamaz. Hey nemrut bu ateş İbrahimin Cenneti, yangın yeri memleketim, Kırklarelim yangın yeri. Başım dumanlı başım, benimle uğraşmayın. Öfkem durulmuş değil, isyandır bu isyandır. Düşman gelmiş kapımıza süngüyle kovmamış mıyız? Yedi cihanla dövüşüp başını eğmemiş miyiz? Nedir bu başımda ki belalar, nedir bu onursuz parya kaderi, hey kelepçenin sahibi, hey zindanımın gardiyanı, bir köle çığlığı değildir, isyandır bu isyandır.
Bu Kentin, bu sokakların evladı olarak bizler Haziran ayından bu yana Kırklarelimizi nasıl kalkındırabiliriz, en gelişmiş seviyeye nasıl getirebiliriz bunun mücadelesini verdik. Ekip, ekip dedik. İşte ekip. Sizlerden ricam diğer partilerin ekiplerini mutlaka inceleyin. Hangi amaçlarla ve hangi amaçlara hizmet için ekip kurdular bunu anlayın. Her şey açık ve net ortada.  Biz siyaset yapmıyoruz. Biz yerel hizmet için yola çıktık. Allah nasip ederse 30 Martta seçimi kazandıktan sonra, parti rozetimi İl Başkanıma, ilçe Başkanıma teslim edeceğim, herkesin Belediye Başkanı olacağım. Bizlerin tek derdi var, o da Kırklareli. Kırklarelisiz için hazırlandık gümbür gümbür karşınıza geldik. Bundan sonra diyoruz ki, artık yeter, söz sizin Kırklareli. 

15 Şubat 2014 Cumartesi

Kırklareli Ülkü Ocakları Sevgililer gününde Şehitlerimizi ziyaret etti.


Faruk Ceylan-Kırklareli Ülkü Ocakları 14 Şubat Sevgililer gününde şehitlerimizi ziyaret etti. ÜOD: İl Başkanı Olcay Çakal ve bir grup genç Ülkücü Kırklareli Şehitliğine gitti. Şehitlikte dualar okuyarak şehitlerimizin ruhlarına hediye eden Ülkücüler  sevgililer gününde vatan için, bayrak için, canını veren vatan sevgililerini  yaad ettiler.
Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Çakal Şehitlik ziyareti ile ilgili gazetemize şu açıklamada bulundu;
“ Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanlığı olarak Ülkücü kardeşlerimizle 14 Şubat Sevgililer gününde Allah, Vatan, Bayrak sevdalısı, gerçek sevdiklerimiz Şehitlerimizle beraber olduk. Onları ziyaret ederek dualar okuduk, ruhlarına hediye ettik. 
  Onlar Vatan için Bayrak için canlarını vermekte tereddüt etmediler. İnşaallah Cenab-ı Allah’ın rızasını aldılar. Bizde onlardan razıyız. Kendilerine borçluyuz. Borcumuzu ödemek için onları unutmayacağız. Unutmak ihanettir. Bizlerde unutmadık ve unutturmayacağız. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. “ dedi.





Pınarhisar MHP İlçe Başkanı Çalık; “ Ekibimizle Pınarhisar’a hizmete hazırız.”


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Pınarhisar Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Ümit Çalık Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üye listelerini seçim kuruluna teslim ettiklerini belirtti ve “ Ekibimizle Pınarhisar’a hizmete hazırız.” dedi.
MHP İlçe Başkanı Çalık, Belediye Başkan adayları Hüseyin Çalık’la esnaf ve ev ziyaretlerini sürdürdüklerini Pınarhisarlıların büyük teveccühünü aldıklarını belirterek; “ Esnaf, kahve ve ev gezilerinde büyük bir teveccüh görüyoruz. Özellikle yaptığımız ev ziyaretlerinde Pınarhisarlı aileler bizleri bağırlarına basıyor, bizlere duydukları güveni dile getiriyorlar. Adayımız Hüseyin Çalık’a inançlarının tam olduğunu ifade eden seçmenimiz, Adayımız Çalık’ı Belediye Başkanı olarak görmeyi çok istediklerini, seçimi kazanarak Başkanlık koltuğuna oturması için çevreleri, akrabaları, eş ve dostları ile birlikte destek vereceklerini söylüyorlar.
İnşaallah bizde bu destek ve teveccüh ile seçimleri kazanırsak, adayımız Hüseyin Çalık ve ekibimizle bu güvene layık olmak için elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışacağız.” dedi.
Seçim Kuruluna verilen ve Başkan Ümit Çalık tarafından açıklanan  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri şu isimlerden oluşuyor;  Belediye Başkan adayı Hüseyin Çalık, İl Genel Meclisi 1. Sıra adayı Salih Köse, 2. Sıra adayı Ahmet Çavlan.
Belediye Meclis üyeleri:  1-Mesut Günözen, 2-İpek Çeken, 3-Rumi Paça, 4-Sevinç Olgaçlı, 5-Vedat Özgenç, 6-Özkan Baran, 7-Mümin Kaviz, 8-Aycan Kınay, 9-Mustafa Kızılarslan, 10-Zekeriya Pekcan
Kontenjan üye Fatih Erişen


Şükrü Çölgeçen; “Seçimi kazanarak hizmete kaldığım yerden devam edeceğim.”


“Ben 10 yıl önce koltuğa oturduğumda  Belde insanının  Belediye Başkanı değil, Şükrü ağabeyleri, Şükrü agaları oldum. Sadece Mandıra halkına hizmet etmeyi düşündüm. Dikkat ederseniz Belediye Başkanlık makam kapım ne zaman gelseniz ardına kadar açık. Bu kapı 10 yıldır hiç kapanmadı. Bundan sonra da kapanmayacak. Belediyeye gelen vatandaşım bu kapıyı çalmadan kendi evine girer gibi makamıma girer. “

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-CHP’den istifa ederek, DSP’den Belediye Başkan adayı olan Büyükmandıra Belediye Başkanı Şükrü Çölgeçen, iki dönemdir Büyükmandıra’ya hizmet verdiğini, 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerden de galip çıkarak Büyükmandıra’ya hizmete kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Büyükmandıra halkı  hizmetlerimi biliyor ve bana güveniyor.

Büyükmandıra Belediye Başkan adayı olarak Sertaç Balyemez’in açıklanmasından sonra CHP’den istifa ederek DSP’den Belediye Başkan adayı olan Çölgeçen, Kırklareli Milletvekillerinin ve CHP yetkililerinin kendisini aldattıklarını iddia etti. Çölgeçen konu hakkında şunları söyledi; “ Ben Milletvekillerine de, parti yöneticilerine de beni aday gösterip göstermeyeceklerini sordum. Aday yapmayacaksanız  söyleyin bende yolumu çizeyim dedim. Başta Milletvekilleri olmak üzere parti yöneticileri kesinlikle beni aday göstereceklerini belirterek  yalan söylediler. Oysa beni aday göstermeyeceklerini baştan söyleselerdi bunu saygıyla karşılayabilir, partimden istifa etmezdim.  Bana yalan söylenmesi kabul edilebilir bir durum değil. Yüzüme gülüp arkamdan iş çevrilmiştir.  Bu olaylar beni ziyadesi ile incitmiştir. Yapılanlar onur kırıcıdır. Ben Halkımıza hizmet ettim. Bazıları hakkımda konuşsalar da, Büyükmandıra halkı  hizmetlerimi biliyor ve bana güveniyor.” Dedi.


CHP oylarını 690’dan 1236’ya yükselttim.

Çölgeçen  arkasında Büyükmandıra halkının desteği olduğunu, insanların kendisine duyduğu güvenle 1999 seçimlerinde 690 olan CHP oylarını 2004 yılında CHP’den aday olması ile 1176’ya yükselttiğini, 2009 seçimlerinde de 1236 oy aldığını söyleyerek, 30 Mart’ta  Büyükmandıra halkının desteği ile seçimi üçüncü defa kazanacağını  ifade etti.
Başkan Çölgeçen, Belediye Başkanı olduğunda Büyükmandıra’nın bir köyden farkı olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti;  “ Beledşiye Başkanı olduğumda Büyükmandıra  harabe bir köy görünümdaydi. %80i çamur içindeydi.  Yollar bozuktu, tabanı kötüydü. Geçmiş  belediye Başkanlarını kötülemiyorum, her gelen bir şey yapmış ama güçleri bu kadar yapmaya yetmiş.  Biz  Ekip arkadaşlarımızla birlikte çok çalıştık ve Büyükmandıranın  tüm yollarını yaptık. Çıkmaz sokaklara kadar kilit taş döşedik ve halkımızı çamur deryasından kurtardık.


Büyükmandıra’ya Başkan olduğumda, Kendi firmamızın araçları ile hizmet verdik. Şimdi Trakya’nın en büyük iş makineleri, araç ve gereç  parkına sahibiz

2004 yılında  Belediye Başkanı olduğumda Belediyemizin araçlarının hiçbirisi çalışmıyordu. Belediyenin kasasında paramız da azdı. İlk 2 ayımızda kendi firmamdan kamyon aldım şoförüyle beraber bakımını yaptırdıktan sonra işe saldık kamyonları. Kendi firmama ait araç ve şoförleri Belediyeye külfet getirmeden kullandırdım. 2 ay böyle oldu, az bir zaman sonra Belediyeye hemen yeni bir kamyon aldım. Birkaç yıl sonra 2 metreküplük yükleyici kepçe aldık. Şu anda Büyükmandıra Belediyesi Trakya’nın en büyük iş makineleri, araç ve gereç  parkına sahip.  Son olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Belediyemize bir kamyon daha kazandırdım.

Yağlı güreşlerimizi 2 yıl kendi firmamızın sponsorluğunda yaptık.

Birinci dönem Seçim öncesi Büyükmandıranın geleneksel güreşlerini yapmak için söz verdik. Gün geldi çattı, kasada onu yapacak paramız da yoktu. Sonra Çölgeçen firması sponsor oldu biz bu güreşlerimizi firmamızın sponsorluğunda 2 yıl yaptık. O dönemde güreş etkinlikleri bedelli yapılıyordu. Gördük ki çıkar yol yok hepsini biz karşıladık. Güreşlerimize 7-8 bin kişi geldi.  Kendi firmamızın sponsorluğunda ki bu 2 yıldan sonra başka sponsorlar da bulduk. 
Şu anda tüm mahallelerin hepsinde çocuklara oyun parkları var. Tüm parklarda da halkın spor yapabileceği fitnes grubu var, halkımız  bu konuda çok mutlu. Seçim öncesi Büyükmandıranın geleneksel düğünleri var, meydan köy düğünü. Ancak kışın bu düğünler yapılamıyordu. Düşündüm araştırdım, seçimler öncesi de aklımda böyle bir fikir vardı. Üstü kapalı bir yer yaptırmak istedim. Müteahhitler  300 bin TL fiyat verdiler, ancak ben bu işlerden anladığım için pahalı olduğunu düşünerek başka bir müteahhitlerle  görüştüm. En sonunda 700 metrekare olan bu yeri 100 bin TL’ye fiyat verdiler. Pazarlık yaptık ve 35 bin TL’ye burasını mâl ettik, her şeyi içinde sadece tabanının kilit taşı döşeme ve sömerleri belediyeye aitti. 



Büyükmandıra’ya Kırklareli’nin en modern kapalı spor ve fitnes salonunu yaptık.


Büyükmandıra’ya Kırklareli’nin en modern kapalı spor ve fitnes salonunu yaptık. Profesyonel takımlar idman yapmak için salonumuza geliyorlar. Spor salonumuz halka açık ve ücretsiz. İki hocamız var. Herkes hocalarımız nezaretinde spor yapıyor. İçinde ki spor aletleri teknolojik olarak en modern spor aletleri.
Kısa bir süre önce modern bir halı sahanın yapımını tamamlayarak hizmete sunduk.  Halı sahanın yanına soyunma odaları ve kafetaryasını da yaptık. Birkaç gün içinde çevre düzenlemesi de bitecek ve açılışını yapacağız.  Gençlerimizin faydalanacağı modern bir Basketbol ve Voleybol sahasını da bitirerek hizmete sunduk.
Geçen hafta hazırladığımız AB projesini imzalamak üzere Sofya’daydım. Proje imzalarını attık. Büyükmandıra’ya 1400 kişilik çok amaçlı Kültür salonu inşaatını kısa bir süre sonra başlatacağız. Kanalizasyon ihalesi bitti. Yarısı Belediyemizden, yarısı da İller Bankasından karşılanacak. Kanal inşaatımızı da kısa bir süre sonra başlatıyoruz.
Ben 10 yıl önce koltuğa oturduğumda  Belde insanının Belediye Başkanı değil, Şükrü ağabeyleri, Şükrü agaları oldum. Sadece Mandıra halkına hizmet etmeyi düşündüm. Dikkat ederseniz Belediye Başkanlık makam kapım ne zaman gelseniz ardına kadar açık. Bu kapı 10 yıldır hiç kapanmadı. Bundan sonra da kapanmayacak. Belediyeye gelen vatandaşım bu kapıyı çalmadan kendi evine girer gibi makamıma girer.

Büyükmandıra halkı bana inanıyor, bana güveniyor. Ben Büyükmandıra halkına güveniyorum. Bana yapılan haksızlık ve en önemlisi  söylenen yalanların hesabını Büyükmandıra halkı sandıkta soracaktır.” Dedi.  

13 Şubat 2014 Perşembe

CHP Pınarhisar İlçe Başkanı Ertan; “ Seçim çalışmaları startını verdik. CHP Halkımızın taktiri ile yeniden kazanacaktır.”


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pınarhisar İlçe Başkanı Volkan Ertan Pınarhisar’da seçim çalışmaları stratını verdiklerini, Pınarhisar halkının taktiri ile  CHP’nin Belediye Başkanlığını  yeniden kazanacağını iddia etti.
CHP Pınarhisar İlçe Başkanı Ertan 30 Mart’ta yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında şu açıklamalarda bulundu; “ Pınarhisar belediyesi son  5 yıl CHP Belediyeciliği ile idare edilmektedir.  Kendi öz kaynaklarımızı kullanarak Pınarhisar’a  güzel  hizmetler verdik.  Vatandaşımız Başkanımızın yapmış olduğu hizmetlerden memnun. Biz Mustafa Cingöz’le seçimi kazandığımızda  Belediye Kasasında misafirlere ikram etmek için kuru pasta alacak para yoktu. Belediyenin tüm borçlarını ödedik.  Kendi bütçemizden kapalı Pazar yerini yaptık ki bu Pazar yeri Trakya’nın en büyük ve en modern kapalı Pazar yerlerinden biridir.  Pazar yerinin tüm maliyeti Belediye bütçemizden karşılandı. İlçemizin yollarını yaparak insanlarımızı çamurdan kurtardık.  Mezbahamızı yenileyerek Pınarhisarımıza modern bir mezbaha kazandırdık.
Belediyemizin kimseye tek bir kuruş borcu yoktur. Trakya’da ender borçsuz Belediyelerden biriyiz. Hesapsız kitapsız harcamalarla Belediyemizi borçlandırmadık.  Tasarruflu yatırımlarla hem kasamızı boşaltmadık hem de halkımıza hizmet ettik.

Yeni dönemde Pınarhisarımız için uygulamaya hazır projelerimizi ileriki günlerde halkımızla paylaşacağız.  İnanıyorum ki, Halkımızın taktiri ile CHP Pınarhisar’da  yeniden Belediye Başkanlığı seçimini kazanacaktır.” Dedi. 

12 Şubat 2014 Çarşamba

CHP’den istifa eden üyeler Belediye Başkanlık makamını istila etti.



Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-CHP Genel Merkezi tarafından M.Siyam Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi CHP üyeleri tarafından büyük tepkilerle karşılanmış, binlerce CHP üyesi, 4 CHP üyesi dururken Genel Merkezin Milletvekili M.Siyam Kesimoğlu’nu Kırklareli Belediye Başkan adayı göstermesinin yanlış bir karar olduğunu savunmuştu. Üyelerin istifasını Milletvekili Turgut Dibek’in Partisinden istifası izlemişti. Gündüz saatinde meydana gelen istifaların ardından akşam saat 18.30’da CHP’den istifa eden Milletvekili Turgut DİBEK , CHP İlçe ve Belde belediye Başkanları, CHP İl İlce,ve Belde Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, bir çok STK temsilcisi Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret ederek kendisine destek verdi. Başkanlık makamında devam eden destek toplantısı  saat 20.00’de sona erdi. Toplantı Basına kapalı olarak yapıldı.
Toplantıdan çıkan CHP’li Belediye Başkanları ve CHP İlçe, Belde Başkanları toplantı hakkında bir açıklamada bulunmadı.
Cavit Çağlayan, Başkanların kendisini ziyarete geldiklerini, kendileri ile bir müddet sohbet ettiklerini belirterek, “ Bu aile içi bir sohbet toplantısıdır. Çay içtik, fikir alışverişinde bulunduk.” Dedi.

Toplantı sonrası Kırklareli Belediyesi önünde bekleyen yüzlerce partili yeni istifa dilekçeleri ile Belediye Başkanlık makamına geldiler. Akın akın Başkanlık makamına gelen CHP üyeleri Belediye Başkanlık makamını adeta istila ettiler. 


8 Şubat 2014 Cumartesi

İğneada’ya hamsi yağdı..!



*Ada’da  bir  gecede 700 ton hamsi tutuldu.

Gülcan Kutlu-İğneada limanında bir gecede yaklaşık olarak 700 ton hamsi tutuldu, bu balıkları almak için çeşitli illerden 500 kadar soğuk hava kamyonu geldi. İğneada'lı balıkçıların ağları hamsi ile doldu. Son 25 yılın en bereketli hamsisi balıkçıların ve balık sevenlerin yüzünü güldürdü.
İnsanlar bu hamsi balığı bereketini görmek için İğneada limanına koştu. İğneada limanına gelen balıkçıların getirdikleri balıkları görenler maaşallah, bereketi bol olsun demekten kendilerini alamadılar. Kıyıya yanaşan tekneler hamsi ile dolup taştı. Balıkçılar uzun yıllardır bu kadar hamsi tutulduğu görülmediğini belirttiler.
İğneada'da balığa çıkan balıkçıların ağları hamsi ile dolunca fiyatlar da düştü.
İğneada Limanında hamsinin kasasının 15-20 lira arasında, kilosunun 1 liraya düştüğü   İğneada limanında balıkçılar gelen vatandaşlara bedava hamsi dağıttılar.
 Birkaç gün önce 15-20 TL. ye kadar çıkan hamsi balığının fiyatının 3 kilogramının 5 lira olarak satışa sunulacağı belirtildi.
Hamsi bereketinden çok memnun olduklarını belirten İğneada'lı balıkçılar;
'' İğneada'da sezonun ilk yerli hamsisi ağlara takıldı. Bizim bölgemizde tutulan hamsi çok kıymetli. Limanımızda hamsi bolluğu yaşanıyor. Hamsi bol olunca fiyatlar da düştü. İlerleyen günlerde daha da düşeceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşlar hem ucuz hem de bol  balık yiyebilecekler. İğneada hamsisinin çok sevildiğini söyleyen balıkçılar, hamsi fakirin etidir. Yerli hamsi çıktı ve çok güzel oldu, inşallah bu bereket sürer vatandaş hamsiye doyar. Hamsi bolluğunun önümüzdeki günlerde de devam etmesini diliyoruz.
 Palamuttan umduğumuzu bulamadık ama hamsi yüzümüzü güldürdü.'' dediler.  


Çalışmak için seçilmeyi beklemedi...



  • Ak Parti Belediye Başkan adayı Ali Alkan, seçilmeden  Alpullu’nun sorunlarını çözme çalışmalarına başladı.
Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Sinanlı Belediye Başkanı, Ak Parti  Alpulu Belediye Başkan adayı Ali Alkan, Alpulu sorunlarının çözümü için çalışmalarını başlattı.
Sinanlı Belediye Başkanı olarak  5 yıllık dönemde,  10 yılda yapılamayacak kadar yatırım ve hizmeti hayata geçiren, Mecliste  Milletvekilleri ve Bakanların yarısından fazlasıyla kurduğu iyi ilişkilerini Sinalı Beldesine hizmet etmek için tereddütsüz kullanarak Sinanlı’yı köyden kente çeviren, Bir çok İl’de yapılamayan hizmetleri Beldesine sunarak ilklerin Başkanı olan Trakya’nın en başarılı Belediye Başkanlarından biri  Ali Alkan, Sinanlı’da aday olduğunda CHP’nin  799, Ak Partinin 23 oyu vardı. Ali Alkan 2009’da aday olduğunda Ak Parti oylarını 23’ten, 646’yı yükseltti. CHP oyları ise 493’e geriledi.
Alkan şimdi de Sinanlı’da yaptığı hizmetlerden daha fazlasını Alpullu’da yapabilmek için Ak Partiden Alpulu Belediye Başkan adayı oldu.
Ali Alkan, Alpullu’da seçim çalışmalarından önce Alpullu’nun sorunlarını tespit ederek, daha seçilmeden sorunların çözümü için çalışmalarını başladı.
Ak Parti adayı Alkan önce ki gün Alpulu Şeker Fabrikasının sorunları hakkında Fabrika Müdürü Fikri Cömert’le görüştü.
Alpulu Şeker fabrikasının kapanmaması için  en az 75 ton pancar ekimi yapılması gerektiğini belirten Fabrika Müdürü Cömert, üreticiye pancar ekimi için teşvikler sağlandığını belirterek, fabrikanın kapanmaması için üretimin şart olduğunu söyledi.  Cömert, Panko Birlik Başkanı Ramis Ülgen’in de çiftçiyi destekleme noktasında kendilerine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Alpulu Belediye Başkan adayı Ali Alkan konu ile ilgili ayrıntılı notlar alarak,  Alpulu Şeker fabrikasının kapatılmaması için büyük çaba sarf edip çalışmalar yapan Kırklareli Milletvekili Şernol Gürşan’a iletilmek üzere bir rapor hazırlayacağını, Mustafa Kemal Atatürk’ün Alpullu’ya armağanı ve Türkiye’nin ilk Şeker fabrikası olan Alpulu Şeker fabrikasının Gürşan’ın gayretleriyle, Panko Birlik Başkanı Ramis Ülgen’in destekleriyle faaliyetine devam edeceğini söyledi. 

Unvan için değil, hizmet için varım.



*Biz birlikte İnece’yiz, İnece’yi İncelilerle beraber yöneteceğiz.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-CHP İnece Belediye Başkan adayı Şahabettin Vardar Unvan, makam ve koltuk derdinde olmadığını belirterek gazetemize samimi açıklamalarda bulundu. İnece sevdalısı olduğunu söyleyen Vardar sözlerine şöyle devam etti; “ Benim derdim, benim sevdam, doğduğum ve büyüdüğüm, tozlu sokaklarında ayağımda kara lastikle top koşturduğum, harmanında, sapında samanında yuvarlandığım, çocukluğumun masumiyeti ile her evine girdiğim ve onların çocukları gibi sofralarına oturup aynı tastan çorba içtiğim İnecemdir.
Ben kösele ayakkabıyı liseye başlarken giydim. Yoksul ama onurlu, kimseye minnet etmeyen, emeği ile ekmeğini kazanan, alın teri olmayan bir lokmanın soframıza gelmediği bir ailenin evladıyım. Ben aslında İnece ailesinin evladıyım.
İnece insanının nasıl zor şartlarda hayatlarını idame ettirdiklerini birilerinin bana anlatmasıyla değil, yaşayarak öğrenenlerdenim. Çocukluğumdan bu yana İnecemin siyasiler tarafından unutulmuşluğunu, ötekileştirilmesini, ben de siyasetçi olsam da son versem diye düşler kurmuş bir İneceliyim. Çocukluğumdan gelen bu düş  bende sevdaya dönüştü.
Hedefimi koydum ve ben bir gün beldeme Belediye başkanı olacağım. İnsanımın hak ettiği hizmeti onlara vereceğim. Kırklareli’ne 10 Kilometre mesafede ki İnecemi çağın gerisinde kalmış köy yaşamının yoksulluğundan kurtararak kent yaşamının refahını tesis edeceğim. Beldem Refah içinde mutlu insanların yaşadığı bir Belde olacak. Dedim ve bu ideallerim doğrultusunda genç yaşımda siyasete girdim.  CHP’de üyelerimizin oyları ile CHP İlçe Başkanlığına seçildim. Başkanlığım sürecinde kimsenin siyasi görüşüne bakmadan imkanlarım dahalinde faydalı olma uğraşı verdim. Beldemi unutmadım. Kırklareli Belediyesinden aldığım desteklerle katkı sağlamaya çalıştım.
Çocuk parkı yapılması ve kanalizasyon büzü gibi ihtiyaçları karşılarken, Belediye Başkanımız İlyas Yılmam’ın da rızasını aldım. İlyas  abi bana tabi ki yapacaksın kardeşim, İnece’ye kim bir çivi çakarsa Allah ondan razı olsun. Dedi.
Evet bende aynı zihniyetle, siyasi görüşü ne olursa olsun İnece’me bir çivi çakanı gönülden destekler, taktir ederim. Zaten Belediye Başkanı seçilirsem hizmetimin temeli de bu olacak. Belediye Başkanlığı makamı hizmet makamıdır. Partizanlık makamı değil. Maharet İnece’nin tamamını kucaklamaktır. Bunu da gerçekleştirmek için Beldene sevdalı olman gerekir. Ben Beldeme ve Beldemin insanlarına sevdalıyım. İnsanıma hizmete sevdalıyım. Bunun için hizmet etmeye sevdalı olduğum insanların talep ve önerilerini alarak hizmet vereceğim. Çünkü biz birlikte İnece’yiz. İnece’yi İnecelilerle birlikte yöneteceğiz.” Dedi.
CHP Belediye Başkan adayı Şahabettin Vardar, yapamayacağı hiçbir sözü vermeyeceğini, verdiği sözleri de yerine getireceğini belirterek,  İnece’nin kalkınması için sayısız projeler ürettiğini, bu projelerin büyük kısmını AB hibe proğramı ile hayata geçireceğini söyledi. Vardar, başlangıç için üç projesini bizlerle paylaştı.
CHP İnece Belediye Başkan adayı Şahabettin Vardar’ın birinci projesi, İnece hayvan pazarı  projesi, ikincisi Gençlik ve spor merkezi projesi ki bu projede her türlü spor aktivitesi bulunan bir kompleks olarak  hayata geçirilecek.
 Vardar  Üçüncü proje olarak da İnece Koru Park projesini hayata geçirerek işe başlayacağını, ardından iş istihdamı sağlayacak projelerini hayata geçireceğini söyledi.