30 Kasım 2013 Cumartesi

Bulgaristan Sredets ve Vize Belediyesinin ortaklaşa hazırladıkları 2 proje daha onaylandı.

 Vize Belediyesinin onaylanmayan projesi yok!

   *2 AB projesi  daha onaylandı.

*Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve ekibinin başarılı çalışmaları sonucu hibe alınan  proje sayısı 7’ye yükseldi.

FarukCeylan
ErdoğanŞendir-VizeBelediyesi’nin Bulgaristan Sredets belediyesi ile ortaklaşa hazırladıkları ve Avrupa Birliği’ne sundukları, Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında 2 yeni proje daha hibe almaya hak kazandı.
     Vize Belediyesi, Avrupa Birliğinden en çok hibe almaya hak kazanan belediyeler arasından ilk sıralara yükseldi. Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve ekibinin başarılı çalışmaları sonucu hibe aldığı proje sayısını 7’ye yükselten Vize Belediyesi, son iki projenin de tamamlanması ile birlikte Avrupa Birliğinden toplam 1 milyon Avro karşılıksız para almış olacak.
YENİ PROJELER GÖZ KAMAŞTIRACAK.
     Geçtiğimiz günlerde onaylanan son iki projenin amacı ise; çocukların ve gençlerin sosyokültürel gelişimlerinin desteklenmesine yönelik sanatsal, kültürel çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştirilebileceği açık ve kapalı alanlar yaratmak olarak belirlenmişti. Bu amaçla, 2013 yılının Nisan ayında Vize Belediyesi meclisinin almış olduğu kararlar doğrultusunda yapılan başvuruların ardından Belediye, her iki proje için toplam 412.000,00 Euro hibe almaya hak kazanmıştır. İşte onaylanan 2 yeni proje;
     “Sınırsız eşitlik için” adlı proje, Mehmet Akif Mahallesi 263 ada 5 parsel üzerine yapılacaktır. 7838 m2 alan üzerine yapılacak proje ile bir gençlik kampı yapılması planlanıyor. Proje kapsamında alanda 10 adet 35 m2’lik ve 53 m2’lik tek kişilik ve çift kişilik dinlenme birimi, gençlerin el sanatları çalışmaları için 5 adet toplam 131 m2 sanat atölyesi, seramik fırını, atölyelerde yaptıkları ürünleri sergilemeleri için 3 adet toplam 103 m2 sergi birimi, girişte güvenlik ve danışma birimi, ortak kullanım alanı olarak yemekhane ve bay-bayan WC yer alacak.
     Sınır ötesi gençlik bölgesi” ile ‘tören alanı’ düzenlenecek. Devlet Mahallesi Mahmut Erbil Caddesi üzerinde bulunan toplam 2891,5 m2’lik mevcut tören alanında, gri ve kırmızı granit plak taşlar kullanılarak döşeme yenilenecek. Alanın 2 tarafına ahşap amfi tiyatro biçiminde oturma birimleri yapılacak. Ayrıca alanda yer satrancı, açık hava kütüphanesi ve etkinliklerde kullanılmak üzere sergi panoları yer alacak.




Gazetemizin Büyükmandıra CHP Belediye Başkan adayını belirleme Anketi başladı.


*Anketimizin 1. Gününde Sertaç Balyemez önde.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Sonuçlanan Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski’de ki anketlerimizden sonra, 6 aday adayının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adaylığı için yarıştığı  Büyükmandıra  anketimiz başladı.
CHP Belediye Başkan Aday adaylarından Şükrü Çölgeçen, Hasan Menekşe, Ali Yücel Atakan, Sertaç Balyemez, Alaaddin Burak Doğan ve  A.Osman Bayraktaroğlu yarışının birinci gününde  Sertaç Balyemez öne çıkan isim oldu. İkinci sırada Şükrü Çölgeçen ve üçüncü sırada Hasan Menekşe yer aldı.
Babaeski’de yaptığımız ankette %98.5 oranında başarı elde ederek, neredeyse aday adaylarının aldıkları oyları birebir tespit ettik. Tarafsız olarak yaptığımız değerlendirmelerimizi   elde ettiğimiz oy oranları ile ortaya koyduk.  
Hedefimiz  Büyükmandıra’da devam eden anketimizin  4 mahallede ulaşabildiğimiz en fazla sayıda seçmene ulaşarak aday adaylarının   aldıkları oy oranları ile  en doğru tahmini yapıp siz değerli vatandaşlarımızla paylaşmaktır. Vatandaştan alacağımız cevaplarla sonuca gideceğimizden, anketimizde küçük sapmalar olsa da, fazla sayıda denekle görüşerek hata payını minimuma indirgeyeceğimizi,  dolayısıyla  meydana gelecek hata payı yüzdesinin sonucu da etkilemeyeceğini umuyoruz.




28 Kasım 2013 Perşembe

Babaeski CHP Belediye Başkan Adayı anketimizin başarı oranı % 98.5


Kırklareli Günlüğü

Babaeski CHP Belediye Başkan Adayı anketimizin başarı oranı % 98.5

Faruk Ceylan

farukceylan39@gmail.com

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Babaeski Belediye Başkan Adaylığı için yarışan Aday Adayları’ndan Av. Abdullah Hacı, Haluk Tezsezer ve Ozan Yetkin Hazar’ın şanslarını, yapılacak seçimden önce ilan edebilmek adına, arkadaşımız Erdoğan Şendir ile birlikte 550 CHP Üyesi’ni kapsayan bir anket yapmış ve 27 Eylül tarihli gazetemizde anket sonuçlarımızı siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık. 
Geçmiş dönemlerde de bu tip araştırma ve anketleri yaptığımı, yaptığım anketlerde küçük sapmalar olsa da bu sapmaların sonuçları etkilemediğini ve seçimi kimin kazanacağını yüksek yüzdelerle tahmin edebildiğimi önceki yazılarımda belirtmiştim. 
Görüştüğümüz 550 CHP Üyesi’nden, 308’inin Av. Abdullah Hacı’yı, 121’inin Ozan Yetkin Hazar’ı, 77’sinin Haluk Tezsezer’i aday görmek istediklerini, 44 kişinin ise kararsız olduğunu ve Abdullah Hacı’nın %56, Ozan Yetkin Hazar’ın %22, Haluk Tezsezer’in %14, kararsızların da  %8 oy oranına sahip olduklarını, 27 Eylül 2013 tarihli gazetemizde yayınladığımızda Babaeski’de ortalık karıştı.
Bazı kesimler, bunlara meslektaşlarımızın da bir kısmı dahil olmak üzere, yaptığımız anketin yanlış olduğu yönünde yoğun söylemlerde bulundular. Önümüze çıkıp, sizin yaptığınız anket doğru değil dediler. Kamuoyunda çeşitli isnat ve iftiralarda bulundular.
Tabi ki bunlar bulunduğu yerin farkında olamayan, kendilerini dev aynasında görenlerle, gençliklerinin ve tecrübesizliklerinin, biraz da seçim heyecanına kapılmış olmanın tezahüründen başka bir şey değildi. 
Biz kimsenin tarafı olmadığımızdan, yaptığımız işten de emin olduğumuzdan ve herkesten önce doğruyu değerli okuyucularımıza bildirmekten başka bir kaygı taşımadığımızdan, şahsımızı ve gazetemizi hedef alan bu mesnetsiz saldırılara kulak asmadık, kızmadık, darılmadık,  tebessümle karşıladık. 
Anketimizden 58 gün sonra, 24 Kasım 2013 Pazar günü 1260 CHP Üyesi’nden 1128’i oy kullanmak üzere Efsane Düğün Salonu’na geldi. Oy verme işlemi devam ederken, Babaeski’nin siyasette ekâbir isimleri ile sohbet ettim. Sonuç hakkında tahminlerini sordum. Hepsi bu seçimin belirsiz olduğunu, eskiden CHP üyelerinin tavrını net olarak ortaya koyduğunu ama bu seçimde tüm adaylara tebessüm ederek, seninleyiz dediklerini belirterek, sonuç hakkında tahminde bulunamadılar. Biz araştırma sonuçlarımıza göre, 58 gün önce kimin kazanacağını oy oranları ile ilan ettiğimiz için sandıkların açılmasını bekledik. 
Sandıklar açıldığında; Av. Abdullah Hacı 671 oy ve %59.5 oy oranı ile ipi açık ara önde göğüsledi. Ozan Yetkin Hazar 234 oy ve %21 oy oranı ile ikinci, Haluk Tezsezer 213 oy ve %19 oy oranı ile seçimden 3. Sırada çıktı. 10 kişi geçersiz oy kullandı.
Anketimizin oy oranlarıyla sandıktan çıkan oranları karşılaştırdığımızda, Av. Abdullah Hacı’nın aldığı oy anketimizde %3.5, Ozan Yetkin Hazar’ın aldığı oy %1, Haluk Tezsezer’in aldığı oy %5’lik bir sapma gösterdi. Anketimizden çıkan %8’lik kararsızları da değerlendirmeye aldığımızda toplamda sapma oranı %1.5’lara düştü. 
Dolayısı ile yapmış olduğumuz anketin başarı oranı %98.5’e denk geldi. Bizleri acımasızca eleştirip, birilerinin yandaşı olduğumuzu isnat ederek zan altında bırakanlar, anket sonuçlarımız hayallerine uygun çıkmadığı için doğru olmadığını söyleyenler, bizim kimsenin tarafı olmadığımızı, yaptığımız işten de emin olduğumuzu ve herkesten önce doğruyu değerli okuyucularımıza bildirmekten başka bir kaygı taşımadığımızı umarım anlamışlardır. 
Bu arada anket sürecinde bizlere yardımcı olan CHP Üyeleri’ne, anketimizde son sıra da çıktığı halde kendisinden olumsuz bir eleştiri almadığımız Haluk Tezsezer’e buradan teşekkürlerimi göndermek istiyorum. 
Seçimin ertesi günü Abdullah Hacı’yı makamında, Ozan Yetkin Hazar’ı da iş yerinde ziyaret ettim. Haluk Tezsezer’e ulaşamadığımdan ziyaret edemedim ama kendisine de en kısa zamanda ziyarette bulunacağım. 
Seçimi kazananda, kaybedende Babaeski için birer değer. Hepsi geçmişte kendi İlçelerine hizmet etmiş insanlar.  Bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceklerine inanıyorum. 
* Ben demiştim
Belediye Başkanı Abdullah Hacı’yı ziyaretim sırasında içeriye giren bir bey cebinden çıkardığı kâğıdı göstererek; “Başkanım ben demiştim. Bunu daha Temmuz Ayı’nda bu kâğıda yazdım” diyerek Başkan Av. Abdullah Hacı’ya seçim tahmini notunu ulaştırdı. Be mübarek adam, madem Temmuz’da yazdın, bu notu göstermek için seçimlerin bitmesini niye bekledin?
Umuyorum ki böyle cebinden kağıt çıkarıp sonucu bildiğini iddia edenlerle, ben zaten biliyordum diyenlerin sayısı bu günlerde süratle artacak.
* Yeşilyurt Gazetesi Anket Sonuç %’si:
Abdullah Hacı: 56
Ozan Yetkin Hazar: 22
M. Haluk Tezsezer: 14
Kararsızlar: 8
* Eğilim Yoklaması Sonuç %’si:
Abdullah Hacı: 59,5
Ozan Yetkin Hazar: 21
M. Haluk Tezsezer: 19
 

Babaeski CHP Belediye Başkan adayı Anketimizin başarısı %98.5


Abdullah Hacı tüm Babaeski'yi kucakladı


26 Kasım 2013 Salı

Eğilim Yoklamasını ezici bir üstünlükle kazanan Abdullah Hacı; “30 Mart 2014’de halayı hep birlikte biz çekeceğiz. Çünkü biz büyük bir ailenin fertleriyiz. Biz birlikte Babaeski’yiz.

*Abdullah Hacı, konuşmasında birleştirici mesajlar verdi, tüm Babaeski’yi kucakladı.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-24 Kasım 2014 tarihinde, Babaeski CHP Belediye Başkan adayını belirlemek için  yapılan eğilim yoklamasında rakiplerine ezici bir üstünlük sağlayarak 1127 üyenin 671’nin oyunu alarak Belediye Başkan adayı olan Abdullah Hacı, üyeler ve Babaeski halkının oluşturduğu topluluğa hitaben çoşkulu bir konuşma yaptı. Hacı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Babaeskililerin sele dönüşen Hacı sevgisi ile Hacı lehinde çılgınca tezahüratlar yapıldı. Sevgi gösterileri  adeta yeri göğü inletti.  Abdullah Hacı’nın konuşması tezahüratlar ve alkışlarla sık sık kesildi.
30 Mart 2014’de Babaeski CHPsi’nin Belediye Başkanlığına 671 oyla seçilen Abdullah Hacı’nın rakiplerinin toplam oyu, Hacı’nın aldığı oylara yaklaşamadı ve Abdullah  Hacı, Ozan Yatkin Hazar’a 437, M.Haluk Tezsezer’e de 458 oy fark attı.
CHP üyelerinin %59.53’ünün oyunu alarak seçim kazanan Abdullah Hacı, yaptığı coşkulu konuşmada şunları söyledi; “  Bu gün yapılan seçimde Babaeski taraf olmuştur ama hizmetten yana, sınırsız hizmetten yana ve sosyal barıştan yana taraf olmuştur. Bende Babaeski halkının yanında tarafım. Babaeski halkının cevabı işte  bu sayısal rakamlarda gizlidir.
Demokrasilerde her şeye itiraz olunur ama sandıktan çıkan iradeye itiraz olunmaz. Bu sonuç gösteriyor ki parti tabanımız bu gün itibari ile Abdullah Hacı’nın ve yol arkadaşlarının alternatifinin olmadığını ortaya koymuştur. 
Kazandığımız seçimler, oturduğumuz koltuklar ve toplumsal görevlerde ahlaki bir boyutun olduğunu asla unutmayacağız. Size söz veriyorum. 
Bu gün alınan bu sonuç Babaeski’de iç barışa ve sosyal barışa büyük katkı sağlamıştır. Parti tabanımız slogan siyasetine, parti içi kavgalara, iç çekişmelere asla pirim vermediğini bu gün herkese göstermiştir.
Bu gün içtenliğimle söylüyorum ki, kazanan siz oldunuz, Babaeski halkı oldu. Birlikte çalışıp, birlikte başaracağız.  Cumhuriyet halk Partisi içinde kimseyi kategorize etmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız.
Bu gün buradan İlçe siyaset hayatına emeği geçen herkese, eski Belediye Başkanlarıma, Milletvekillerime,  siyasi ünvanı ne olursa olsun bütün Cumhuriyet Halk Partililere teşekkür ediyorum.
Ben propoganda sürecinde hakkımda kötü söylenen sözleri  heyecanla söylenmiş sözler olarak kabul ediyorum.  Onları normal karşılıyorum ve kimseye  dargın değilim.
Şu an itibari ile iç mücadele bitmiştir.  Artık bu partinin üyeleri üzerindeki stresin, gerginliğin kaldırılması bizlere düşer.  Sandık açıldıktan sonra kimse, kimseye kötü söz söylemesin , dargın davranmasın. Kucaklaşalım, çünkü kazanan biz olduk.

Ben bu gün itibari ile bütün Babaeski halkının Belediye Başkan adayıyım.  Babaeski’de ki tüm sosyal katmanların Belediye Başkan adayıyım.  Hiç endişe etmeyin, 30 Mart 2014’de halayı hep birlikte biz çekeceğiz. Çünkü biz büyük bir ailenin fertleriyiz. Biz birlikte Babaeski’yiz. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Hepinizi kucaklıyorum. “ dedi.

Çağdaş İnşaat Emlak birimi hizmete girdi.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kırklareli’nde yaptığı modern binalarla tüketicinin tercihi haline gelen Çağdaş İnşaat Emlak birimini de hizmete açtı.
Çağdaş İnşaat sahibi Dursun Akbaş, öncelikli olarak kendi inşaat alanlarının temini için faaliyete geçirdikleri Emlak biriminin, Profesyonel yönetim anlayışları  ile Kırklareli  Emlak sektöründe oluşan boşluğu da doldurmayı hedeflediklerini söyledi.

Dursun Akbaş, Emlak biriminin  başına inşaat ve emlak konusunda tecrübesine, birikimine güvendikleri Şenal Şenyurt’u getirdiklerini, Şenyurt’un  Çağdaş İnşaat firmasını en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını ve  İnşaat sektöründe sağladıkları müşteri memnuniyetini, emlak sektöründe de sağlayacaklarını ifade etti.




Vize MYO Yeni Binasına Taşınıyor.


*Vize Meslek Yüksek Okulu, okul arsasının tahsisi, proje çizimi ile birlikte, yeni yüksekokul binasının konferans salonunu, sınıf ve bilgisayar tefrişatı, bahçe düzenlemesinin tamamı Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve ekibi tarafından yapıldı

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir- İnşaatı  1.5 yıldır devam eden Kırklareli Vize Meslek Yüksekokulu yeni binasına taşınıyor.
1.5 yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanan   Vize Meslek Yüksekokulu,    Trakya’da yüksekokullar bazında mimari açıdan en görkemli okul binası konumunda.
Yeni binasına taşınacak olan MYO’lu binasının  tamamlanmasının ardından son olarak Vize Belediyesi ekipleri de çevre düzenleme ile ilgili çalışmalarını tamamladı.
Vize Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihat Kamil Anıl, okulun Vize’de açılmasından bu güne kadar geçen sürede alınan yolu ve okulun son durumunu Vizeli’lerle paylaştı. Yrd. Doç. Dr. Anıl okulun 1996 yılında Trakya Üniversitesine bağlı olarak kurulduğunu belirterek yaptığı açıklamada şunlarıkaydetti;
   
  “1998–1999 akademik yılında Muhasebe ve Pazarlama programlarıyla Vize Halk Eğitim Merkezi binasında eğitim-öğretime başlayan Vize Meslek Yüksekokulumuz 19.02.2001 yılında onarımı tamamlanan eski hükümet konağı binasında 15.06.2006 tarihine kadar eğitim-öğretime devam etmiştir. 15.06.2006 tarihinde eğitim gönüllüsü Vizeli iş adamı İbrahim Uğurlu tarafından yaptırılan ve Yüksekokula tahsis edilen binada yedi yıl boyunca öğretimine devam etmiştir.
2103-2014 Akademik takvimi itibariyle Meslek Yüksekokulumuzda
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Pazarlama, Emlak ve Emlak Yönetimi  (İkili Öğretim), Bankacılık ve Sigortacılık  (İkili Öğretim), İşletme Yönetimi (İkili Öğretim), Dış Ticaret ve Maliye bölümleri olmak üzere 7 program, 25 akademik, 15 idari personel ve 756 öğrencimizle eğitim ve öğretime devam edilmektedir.
     27-09-2010 tarihinde Vize Belediyesinin Kırklareli Üniversitesine bağışladığı arsa üzerinde modern yüksekokul binamızın 15-03-2012 tarihinde inşaata başlanılmıştır. Okulumuz, 25-11-2013 tarihinde de yeni binasına taşınacaktır.
 Bu büyük projenin gerçekleşmesini sağlayan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Aykaç’a, Vize Kaymakamı Sayın Murat Duru’ya, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Ergün Erbay’a, Yapı İşleri Dairesi Başkanlığına, Vize Meslek Yüksekokulu personeline, bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen, başta okul arsasının üniversitemize tahsisi olmak üzere proje çizimi ile birlikte, yeni yüksekokul binamızın konferans salonunu, sınıf ve bilgisayar tefrişatını ve bahçe düzenlemesinin tamamını gerçekleştiren Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve ekibine ve de maddi manevi katkıda bulunan, Yüksekokulumuzu sahiplenen değerli VİZE Halkına teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz” dedi.




24 Kasım 2013 Pazar

ABDULLAH HACI EZDİ GEÇTİ…


*Babaeski CHP Belediye Başkan Adayını belirleyecek olan eğilim yoklamasında Rakipleri Abdullah Hacı’nın aldığı oya yaklaşamadı.
*Sonuçların açıklanmasıyla Abdullah Hacı’ya gösterilen sevgi sele dönüştü.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Babaeski Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayını belirleyecek olan üye bazında seçim (Eğilim yoklamaı) sabah saat 07.30’da Efsane düğün salonunda başladı. CHP üyeleri erken saatlerde seçimin yapılacağı salona adeta akın ettiler.
CHP’nin Belediye Başkan Aday adayları Abdullah Hacı, Haluk Tezsezer ve Ozan Yetkin Hazar, salona gelen üyeleri kapıda karşıladılar. Demokrasi örneğinin en net şekilde ortaya konduğu Babaeski’de, Aday adaylarında heyecan, üyelerde büyük coşku vardı. Aday adaylarının taraftarları  salona gelen üyeleri sandığa kadar götürüp oy vermelerine yardımcı oldular.
Kırklareli Aday adayları Abdullah Hacı ve Ozan Yetkin Hazar,Milletvekili M.Siyam Kesimoğlu ve CHP Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca 3. Sandıkta oy kullanırken, Aday adayı Haluk Tezsezer 5.sandıkta oy kullandı.Oy kullanma işleminde Aday adaylarını eşleri yalnız bırakmadı. .
Abdullah Hacı oyunu saat: 09.00’da, Haluk Tezsezer saat:10.00’da, Ozan yetkin Hazar ise 11.40’da kullandı.
Sandıkların açılmasına 1 saat kala Abdullah Hacı kendine güvenen bir görüntü çizerken, Hakuk Tezsezer çok sakin gözüktü.  Ozan yetkin Hazar’ın ise heyecanlı olduğu her halinden belliydi.
Kırklareli Milletvekilleri, M.Siyam Kesimoğlu ve Turgut Dibek, CHP Genel Merkez Parti Meclis üyesi Sevnur Yıldırım, İstanbul Milletvekilleri, Ercan Cengiz ve Ali Özgündüz, İstanbul CHP İl Başkan yardımcısı Hatice Almaca, CHP il Başkanı Recep Zengin, Kırklareli CHP Belediye Başkan Aday adayı Kadir Gökçe, çevre CHP İlçe Belediye Başkanları, bazı İlçe Belediye Başkan Aday adayları ile çok sayıda CHP’sine gönül vermiş vatandaşlar  da sabah erken saatlerde seçim salonunda yerlerini aldılar.
Aday adaylarının destekçileri Salon önünde  guruplar halinde kulis çalışmaları yaptılar.
Saat 17.00’ye  kadar devam eden oy verme işleminde 1127 üye oy kullandı. 10 oy geçersiz sayıldı.
Sandık kurulu gözetmenlerinin  nezaretinde sandıklar açılarak oy sayımına başlandı. Sayılan oylar sonucunda, Abdullah  1127 oyun 670’ni,  Ozan Yetkin Hazar 234’ünü, Haluk Tezsezer’de 213’ünü aldı.
 Bu sonuçlarla Üye bazında yapılan eğilim yoklaması sonuçlarının galibi açık ara Abdullah Hacı oldu.
Sonuçlar açıklandıktan sonra, ezici bir üstünlükle seçimi kazanan Abdullah Hacı lehinde tezahüratlar yeri göğü inletti. CHP’lilerin Hacı sevgisi sele dönüştü







23 Kasım 2013 Cumartesi

Öğretmenler günü kutlu olsun.


Faruk Ceylan
Milletimizin geleceğine ipotek koymaya çalışan ve vatanımızın bağımsızlığına göz diken mihrakların saldırılarının yoğunlaştığı bu süreçte, geleceğimizi inşa edecek öğretmenlerimize, büyük görevler düştüğü tartışılmaz bir gerçektir.
İnancım odur ki; Türk milletinin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını en iyi şekilde gösterecek olan da milli düşüncenin yılmaz savunucuları öğretmenlerimiz olacaktır. Umudumuz Türk gençliğinde ve  fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizdedir.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk.
Türk milletinin mutluluğu ve Türk devletinin yükselmesi ülküsü ile çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde, heyecanla halen bu kutsal görevi yapan ve mesleğini tamamlayarak, emeklilik günlerini yaşayan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve afiyet  dolu yıllar temenni ediyor; bölücü teröre maruz kalarak hunharca şehit edilen kahraman öğretmenlerimizi de; rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum…

                                                                    
                                                                                                
                                                                       i


                                                                           

karahalil kış gelmeden karardı




7 Kasım 2013 Perşembe

Böyle bir Kaymakam görmediniz mi? Pınarhisarlılar gördüler.

Kırklareli Günlüğü


Faruk Ceylan

farukceylan39@gmail.com

Siz Devletin şefkatli elini bu denli sıcak hissettiren bir Kaymakam gördünüz mü? Yoksul Vatandaşının ihtiyacını gidermek için bu kadar çaba sarf eden bir Kaymakam gördünüz mü? Hastaya şifa, gence ağabey, yaşlıya evlat olanını?  İlçesinin adını dünyaya duyuranı mı? Adını İlçesine bağlı bulunan bir Köyün Kültür salonuna yazdıracak kadar sevilenini? Görmediniz mi? Pınarhisarlılar gördüler…
Iğdır Vali Yardımcılığına atanarak 3 ay önce Pınarhisar’dan ayrılan Mevlüt Özmen’i, özellikle yoksul Vatandaş, hasretle arıyor ve Mevlüt Özmen’in yeri dolmaz diyorlar.
İlginç olan varlığında eleştirenlerde Mevlüt Özmen’i arar olmuşlar!  İnsanlar hala çözümsüz bir işinde onu arıyorsa; “O olsaydı derdimize çare olurdu.” diyorlarsa, Mevlüt Özmen’in gönüllerde nasıl yer aldığını durup biraz düşünmek lazım.
Bir İlçe’den Pınarhisar’a ikametgâhını aldıran kanser hastası 19 yaşında ki çocuğun babası ile tesadüfen tanışmıştım. Acılı babanın yüzü gülüyordu.  “Yaşadığım İlçe’nin kaymakamı oğlumun tedavisi için gerekli yardımı yapamayacaklarını söyledi. Çaresizdim. Daha önce Pınarhisar’da yaşadığım için ikametimi Pınarhisar’a aldırdım. Mevlüt Kaymakama gittim. Mevlüt Kaymakam bir sürü yere telefon etti, bize hastane buldu.  Hastane masraflarının bir kısmını da Kaymakamlık fonundan karşılanmasını sağladı. “ demişti. 
Oğlu Kanser hastası acılı baba Devletin şefkatli elinin sıcaklığını hissetmenin büyük mutluluğu içindeydi. Bu ve benzeri örnekleri çoğaltmak mümkün.  İşte bu sadece bir tanesi…
Pınarhisar’da birçok vatandaşın Mevlüt Özmen’i araması, bunu da benimle paylaşmasıyla bu yazımı kaleme alarak, ben de onu anmayı ve bir selam göndermeyi istedim.
Pınarhisar sizi arıyor, Pınarhisar sizi özlüyor Sayın Valim.
Buradan 2013 yılı sonunda, yılın en’lerini seçen Basın kuruluşlarına, meslektaşlarıma Mevlüt Özmen’i Kırklareli’de yılın Bürokratı adayı olarak göstermek istiyor, Devletin gücünü ve şefkatini ortaya koyabilen Özmen gibi Bürokratların önünde saygıyla eğiliyorum. 


6 Kasım 2013 Çarşamba

Yakup Kadri Ceylan'ı rahmetle anıyoruz


Kırklareli aşığı, Türkiye sevdalısı Yakup Kadri Ceylan’ı 6 Kasım 1994 tarihinde kaybettik... Mekanı Cennet olsun.
HABER MERKEZİ-Kırklareli aşığı, Memleket sevdalısı Yakup Kadri Ceylan’ı 6 Kasım 1994 tarihinde kaybettik. Acı habere Kimse inanamamıştı, inanmak istemiyordu. Ölüm hepimiz için ürkütücü ama bir o kadar kaçınılmazdı. Ancak Yakup Kadri Ceylan’a çok genç yaşta geldi, sanki yakışmadı ölüm…
Kırklareli aşığı  Memleket sevdalısı, örnek bürokrat, yeri dolmayan insan Yakup Kadri Ceylan, inancı ve  siyasi görüşü ne olursa olsun Kırklareli insanını, Kırklarelili olma mantığı ile sevmiş, kucaklamıştı…

 Kırklareli’ye ve Kırklareli insanına çok şey vermiş, ama onlardan hiçbir şey almamıştı. Birçoğumuzdan alacaklı olarak aramızdan ayrılmıştı. Genç yaşta ayrılışı ise                (40 Yaşında.) Kırklareli’nin şanssızlığı olmuştu.
Kırklareli aşığı Yakup Kadri Ceylan, gençlik yıllarında  Milli sporcu olarak (Boks branşında) Kırklareli’nin adını tüm Türkiye’ye duyurmuş, 1973 yılında Hürriyet Gazetesinin düzenlediği Yılın Sporcusu anketinde Yılın Sporcusu seçilmişti.

Şimdiki adıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, o günkü adıyla Beden Terbiyesi Bölge  Müdürlüğünde   daha 24 yaşındayken Türkiye’nin en genç Bölge Müdürü olarak görev yapmış, görev süresince amatör sporda yüzlerce  gence Ülke çapında başarı getiren imkanları sunmuştu. Ticaret lisesinde öğretmenlik yaptığı dönemlerde derse girdiği sınıflarda yüzde yüz başarı seviyesine  ulaşarak örnek bir eğitimci olmuş, Vatanına, Milletine ve ailesine faydalı bir kuşak yetişmesi için özveriyle çalışmıştı.  Öğrencileri bu gün hala;    “Ben Yakup hocanın öğrencisiyim” diyerek bu ayrıcalığın gururunu yaşamaktadırlar.
 Yakup Kadri Ceylan Bir dönem Tercüman, Sonhavadis ve Gerçek gazetelerinde haber ve köşe yazıları yazmıştı.
Son olarak Tarım Bakanlığı Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Genel Müdür Yardımcılığı yaptığı  süre içinde Ankara’da bir Bürokrat gibi değil, Milletvekili gibi çalıştı.  Hemşehrilerinin resmi ve özel tüm işlerini anında sonuçlandırdı. Kapısına giden hiçbir Kırklarelili çözümsüz olarak geri dönmedi. Hemşehrilerinin   tüm sorunlarında gece gündüz demeden yardıma koştu.

Aradan geçen 19 yıla rağmen hala evimizde, kahvede, pazarda onu konuşuyorsak, çözümsüz bir işimizde hala onu  hatırlayabiliyorsak, onun insan sevgisini, onun Kırklareli aşkını, Türkiye sevdasını, Tarih boyunca birçok siyasi tarafından sadece seçimden seçime hatırlanan ve bir tarafa itilmiş Kırklareli insanına kimliğini bahane ederek ilgisizliğe maruz bırakmamasını, dürüstlüğünü,  istisnasız tüm Kırklareli’nin sevgi ve takdirini kazanmış olduğunu anlatabiliyorsak Yakup Kadri Ceylanların kolay yetişmediğini doğruluyoruz.
Kırklareli aşığı, Örnek sporcu, örnek eğitimci, örnek Bürokrat ve örnek insan Yakup Kadri Ceylan’ı Kırklareli insanı da ömrü oldukça unutmayacak hayır dualarıyla yâd edecektir.



YAKUP KADRİ CEYLAN KİMDİR      :
Kentin tanınmış eşrafından Kasap Yakup Ceylan ve Sadriye Ceylan’ın oğlu Kasap Hüseyin Ceylan, Kırkpınar da yedi yıl aralıksız başaltında birinci olmuş, Minder güreşinde de beş yıl ard arda Türkiye Şampiyonu olmuş.  Üsküplü polis Mehmet Duran ve Fatma Duranın  kızı Emine hanımla evlendiklerinde yıl 1953tü. Kasap Hüseyin Ceylan ve Emine hanımın iki oğlundan biri olan Yakup Kadri Ceylan 25 Kasım 1954 yılında Kırklareli’nde dünyaya geldi. İlköğrenimini Tevfik Fikret İlk Okulunda, orta ve lise öğrenimini de Kırklareli Ticaret Lisesinde tamamladıktan sonra, önceki adı Turizm Ticaret Yüksek Öğretmen Okulu, şimdiki adı Ankara Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi, İşletme-Muhasebe bölümünü bitirdi. Kooperatifçilik ve Zirai Krediler konulu bir tezi de bulunan Yakup Kadri Ceylan’ın memuriyetteki ilk görev yeri Ankara Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü Muhasebe servisidir. Daha sonra Futbol Federasyonu Planlama Dairesinde Beden Terbiyesi Genel Müdürünün Özel Kalem Müdürlüğü görevine atandı. Bu görevinde artan bilgi ve deneyiminden sonra Kırklareli Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğüne atandı. Bölge Müdürü olarak görevine başladığında 24 yaşında olup o yıllar itibariyle Türkiye’nin en genç Müdürü idi. Bölge Müdürlüğü döneminde onlara sağladığı geniş imkânlar ve spora olan hizmetlerinden dolayı Amatör sporcuların büyük sevgisini kazandı. Bir çok spor branşında Milli takım seviyesine kadar sporcuların yetişmesine imkân sağladı. Çok genç yaşına rağmen örnek alınacak bir yöneticilik ortaya koyarak Beden Terbiyesinin çehresini değiştirdi ve tüm Kırklarelililerin de sevgi ve takdirini kazandı. Bu dönemden sonra Yakup Kadri Ceylan Kırklarelililerin karşısına eğitimci olarak çıktı. Her zaman kutsiyetine inandığı öğretmenlik mesleğine Kırklareli Ticaret Lisesinde (Mezun olduğu okulda) başladı. Görevi süresince öğrencilerine baba şefkati ile yaklaşıp, Milli ve Manevi değerlerine bağlı, bilgili, çalışkan ve örnek alınacak öğrenciler yetiştirerek öğrencilerinin, Velilerin ve Milli Eğitim camiasının da gözdesi oldu. Mezun ettiği öğrencileri her fırsatta; “ Ben Yakup Kadri Ceylanın öğrencisiyim.”  demekten büyük gurur duyarak, Yakup Kadri Ceylan’ın öğrencisi olduklarından kendilerini ayrıcalıklı hissettiler. 
Son görevi olan Tarım Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandıktan sonra iyi ilişkileri sayesinde genişlettiği   bürokratik çevresi sebebiyle elde ettiği imkânları Kırklareli ve Kırklarelililer için kullanmakta tereddüt etmedi. Yetkilerini ve nüfuzunu sürekli Kırklareli insanının sorunlarını çözmede kullandı. Ankara’da işi olan hemşerilerine inanç ve siyasi görüşlerine bakmaksızın yardımcı oldu. İşlerini sonuçlandırmada önemli rol oynadı. Ankara’da bir Milletvekili gibi çalıştı. Hatta o dönemde Milletvekillerinin sonuçlandıramadığı işleri de takip edip sonuçlandırdı.
Bu gün Tarım Kredi Kooperatiflerinin malı olan Kırklareli Yem Fabrikasının Jet-pa tarafından alınmasından sonra büyük bir mücadele örneği vererek bu ihaleyi iptal ettirip fabrikanın Tarım Kredi Kooperatiflerince alınmasını sağladı. Fabrikanın alınmasındaki büyük çabası burada Kırklareli insanına iş istihdamı sağlamak, doğduğu büyüdüğü bu kentin insanlarının işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüm getirmekti.


SPORCU VE GAZETECİ  KİŞİLİĞİ      : Yakup Kadri Ceylan okul yıllarında çeşitli spor dallarıyla uğraşmış, (Futbol, Basketbol,Voleybol ve Boks) ancak Boks sporunda Türkiye çapında başarılar elde etmişti. 1970 yılında 16 yaşında liselerarası Batı Anadolu grup birincisi oldu. Aynı yıl Marmara Bölgesi grup birincisi oldu. 1971 yılında Liselerarası Türkiye birincisi oldu. Ardından Gençler Batı Anadolu ve Marmara grup birincisi oldu. 1972 yılında Gençler Türkiye birincisi oldu. 1973 yılında 19 yaşında Türkiye ferdi boks şampiyonasında Türkiye birincisi oldu. Yine 1973 yılında Hürriyet Gazetesinin düzenlediği yılın sporcusu anketinde yılın sporcusu seçilerek ödülünü aldı. Başarı grafiğinin yükselmesiyle o dönemde Milli Takımlar Antrenörü Satılmış Varlık’ın dikkatini çekti. Satılmış Varlık tarafından Milli Takıma çağırıldı.  Daha 20 yaşında Milli sporcu olarak Kırklareli’nin sporda da gururu oldu. Boks sporunu zirvedeyken bıraktı.
Gerçek gazetesinde 1987 - 1988 yıllarında TRİBÜN ve ŞAKACI köşelerinden yazdığı nükteli spor makaleleri Kırklarelililer tarafından büyük beğeni ile okunurken, makaleleriyle savunduğu konulara çözüm getirdi. Sporda da karanlıkta kalan olayları su yüzüne çıkardı. Bazı çevreler tarafından tepki alırken,  her zaman kamuoyunun desteğini ve takdirini yanında buldu.
Tercüman ve Sonhavadis Gazetesinde haber, yorum ve röportaj konulu yazılar yazdı. Özellikle 1989 yılında Türklerin Bulgaristan’dan göçe zorlanmalarıyla Dereköy Gümrük kapısından Türkiye’ye giriş yapan soydaşlarımızla yaptığı ilginç röportajlarla, seçim döneminde siyasilerin mizah yönü ağırlıklı enteresan fotoğraflarını çekerek Tercüman ve Sonhavadis Gazetelerinde yayınlanmasıyla adını tüm yurda duyurdu.


1994 yılında aramızdan vakitsiz ayrıldığında inançları ve siyasi fikirleri sebebiyle asla bir araya gelmez denen, genç yaşlı binlerce insanı bir araya toplayarak ardından yürüttü ve ebediyete giderken bile liderliğini yaptı.

Ömründe sürekli insan biriktirdi. O kısacık ömrüne çok insan, çok hizmet sığdırarak hemşehrilerinin kalbinde yerine aldı. Bu güne kadar Kırklareli’nde kimseye nasip olmayan bir sevgi seliyle ebediyete intikal etti.
Kırklareli sevdalısı Yakup Kadri Ceylan’ın 19. Ölüm yıldönümünde yaptığı hizmetler ve insan sevgisi ile örnek alınmasını  dileyerek kendisini anıyor,  mekanı cennet olsun diyoruz.







Demirköy MHP İlçe Başkanı Erol Akıncı; “ Gazetenizin yayını sonuç getirdi. Demirköy Hastanesinin zemin etüdü yapılıyor.”



Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Demirköy Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Erol Akıncı 14 Mayıs 2013 tarihinde Demirköy İlçe Devlet Hastanesi inşaatı hakkında bir açıklama yapmış ve açıklamaları  15 Mayıs’da gazetemizde “Demirköy İlçe Devlet Hastanesi inşaatına 15 yıldır çivi çakılmadı”  başlığı ile yayınlanmıştı.
Başkan Akıncı, 1999 yılında dönemin Bakanı olan Osman Durmuş tarafından temeli atılan 40 yataklı hastane inşaatına 15 yıldır bir çivi çakılmadığını,AK Parti iktidara geldikten sonra devam etme çabaları süren inşaatın yapımının tamamen  durduğunu iddia etmişti.
Demirköy İlçe Başkanı Akıncı, Gazetemizin yayının sonuç getirdiğini ve Demirköy’de 15 yıldır çivi çakılmayan hastane inşaatında zemin etüdü yapıldığını ifade etti.
MHP İlçe Başkanı  Akıncı konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu; “ İlçemiz hastane inşaatına 15 yıldır çivi çakılmamıştı. Gazetenize Mayıs ayında  bu konu ile ilgili bir açıklama yapmıştım. Açıklamamın üzerinden 5.5 aylık bir zaman geçti ama yayınınız sonuç verdi. Nihayet hastane inşaatının devamı için bir başlangıç yapıldı. Hastane inşaatının zemin etüdünün yapıldığını, bu etüdden sonra da hastane inşaatının devam edeceğini öğrendim. Geçte olsa bu konuda harekete geçilmesini sağlayabildiysek ne mutlu bize. Tabi bu konuda Yeşilyurt Gazetesi olarak sizin de katkınız büyük.  İnşaallah bu inşaat başlayıp bitirilir de İlçemizin çok büyük bir sorunu çözüme kavuşur.” dedi.





Karahalil feryat etti; “Baz istasyonları öldürüyor! Kaymakamımızdan ve Valimizden yardım bekliyoruz. “



*Karahalil’in Demirkapı Mahallesinde 2 yıl içinde 8 kişi kanserden öldü, 3 kişi yaşam mücadelesi veriyor.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Önceki gün Babaeski İlçesine bağlı, Karahalil Beldesi, Demirkapı Mahallesi  sakinlerinin daveti üzerine Karahalil’e gittik.  Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen’in refagatıyla Demirkapı Mahallesi sakinleri ile buluştuk.  Demirkapı’da 2011 ve 2012 yılları içinde kanserden 8 kişi ölmüş, 3 kişi kanserle mücadele ediyor.
Mahalle sakinleri ani kanser vakası ve ölümlerin Turkcell,Avea ve Vadafone’e ait olan baz istasyonlarından kaynaklandığını iddia ederek feryat ediyorlar.  Kansere yakalanan ve ölenlerin hepsi baz istasyonlarına 50 ila 100 metre mesafede bulanan konutlarda yaşayan insanlar.
UMUT BABAESKİ KAYMAKAMI VE VALİ’DE
Yakınlarını kaybeden ve kansere yakalanan Demirkapı’lılar bunun bir tesadüf olmasının mümkün olmadığını, sebebinin su deposu üzerinde bulunan baz istasyonlarının olduğunu söyleyerek, umutlarının Babaeski Kaymakamı M.Asım Alkan ve Kırklareli Valisi Mustafa Yaman olduğunu ifade edip,  kendilerini bu baz istasyonlarından kurtarmalarını istediklerini söylediler. Demirkapı’da  halk baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası da başlatmış.

Demirkapı mahallesinde 2011 yılında 6 kişi, 2012 yılında 2 kişi kanserden ölmüş. 3 kişi kanserle mücadele ediyor. Ölenler arasında 12 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere yaşları 50 ile 60 arasında olan 6 erkek ve 2 bayan bulunuyor. Kanserle mücadele edenler in 3’ü de bayan ve 2’sinin  yaşı 35, birinin de 40.
BAŞKAN SEÇEN; ” SİZVE BÖYLE BİR TESADÜF OLABİLİRMİ?
Bir aileden 2 kişi ölmüş, 2 kişi de halen kanser hastası. Bir aileden de biri ölmüş, biri de kanser hastası. Konu hakkında görüştüğümüz Belediye Başkanı Didar Seçen, kanser vakalarının mahalle sakinleri tarafından su depoları üzerine kurulan baz istasyonlarından kaynaklandığının iddia edildiğini belirterek; “ Ben Belediye Başkanı olarak her zaman vatandaşımın yanında oldum. Yine yanlarındayım ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazırım.  Kanser vakalarının baz istasyonundan kaynaklandığını iddia ediyorlar. Baz istasyonlarının kanser vakalarında etkisinin ne kadar olduğunu çok iyi bilmiyorum ama ölenlerin ve kansere yakalananların hepside su deposuna yakın yerlerde ikamet eden vatandaşlarımız. Bunun bir tesadüf olması mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Sizce böyle bir tesadüf olabilir mi? Konunun araştırılması ve vakanın baz istasyonundan kaynaklanıyor ise buradan kaldırılması için elimden geleni yapmaya hazırım. 
Baz istasyonları Mahalleye 80-100 metre mesafede, en azından bu istasyonlar  tespit edilecek etki alanı dışında bir yerlere kurulabilir.  Konunun teknik olarak incelenip karar verilmesi gerekiyor” dedi.