27 Eylül 2013 Cuma

Vize Belediyesi’nin Dev Projesi için imzalar atıldı

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kırklareli'nin Vize Belediyesinin en büyük ve en önemli projelerinden birisi olan, Otel ve Kültür Merkezi Binası Yapım İşi için Belediye İhale Komisyonu Üyeleri ve Firma Yetkilisi tarafından imzalar atıldı. 
Sözleşmenin imzalanmasının ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz;
Bu projenin yapılması, tarih mirasımızla, yöresel yemeklerimizle, (Cittaslow) Sakin Şehir unvanımızla, ilçemizin son yıllarda artan turizm kapasitesinin daha fazla artmasını ve ayrıca düşük olan ilçemiz yatak kapasitesinin de yükselmesini sağlayacak ve daha fazla yerli ve yabancı turist gelmesinin önünü açacaktır. Çünkü Vize artık sadece yerli değil, yabancı turistlerin de dikkatlerini çeken ve uğrak yeri haline gelen bir kent olmuştur. 
Her geçen gün gelişerek kendi kimliğini bulma yolunda ilerleyen ilçemizin farklılığını ortaya koyacak, her türlü spor aktivitesinin yapılabileceği aynı zamanda Konaklama, Yemek, Davet, Konferans, Sinema ve Tiyatro gibi faaliyetlerin de yapılabileceği yaklaşık 14.000 metre karelik bir alanda dev Bir Otel ve Kültür Merkezini, İlçemiz Mehmet Akif Mahallesi Acı Çeşme Caddesi üzerinde bulunan 259 ada 36 parselde yapıyoruz. Bu amaçla hazırladığımız ve ihale ettiğimiz projemizde Yarı Olimpik Kapalı Yetişkin ve Çocuk Yüzme Havuzu, Düğün ve Davet Organizasyonları, Konaklama, Restaurant, Cafe, Sinema ve Tiyatro Salonu, Fitness Center, Sauna, Welness Spa, Restoran, Lobi ve 4ü suit olmak üzere toplam 35 oda ile 75 kişilik konaklama kapasitesi olan otel bulunmaktadır. Ayrıca, bina çevresinde bulunan yaklaşık 9 bin metrekare yeşil alanda ise Tenis, Basketbol, Voleybol, Futbol Antrenman Sahaları, Koşu Parkurları, Çay Bahçeleri, Temalı Bahçeler, Çocuk Oyun Alanları, Pasif Rekreatif Dinlenme Alanları ve 60 araçlık Otopark bulunacak.
İhaleyi kazanan Mufa İnşaat ve Sanayi Anonim şirketiyle sözleşme imzaladık ve 27.09.2013 tarihinde işyeri teslimi yapacağız. Firma Ekim ayı içerisinde (Kurban Bayramı ertesi) işe başlayacak ve sözleşmeye göre iş yeri tesliminden itibaren 550 gün içerisinde inşaatı tamamlayarak bize teslim edecek. İhaleye 5 firma katılmış olup, 4.290.000 TL teklifiyle Mufa İnş.ve San.Tic.A.Ş. ne kalmıştır dedi. 

KIRKLARELİ'DE BİR İLK Vize Belediyesi Çöp Konteynerleri’ni yer altına alıyor

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Avrupa projeleri ve Kalkınma Ajansından en fazla hibe alan Belediyelerden Vize Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı 2012/2013 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programı kapsamında Çöp Konteynerlerinin yer altına alınması için hibe almaya hak kazandı.
Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz konuyla ilgili olarak şu açıklamalara yer verdi;
İlçemizde belirlenen noktalara yerleştirilecek 30 adet yeraltı çöp konteyneri sistemi, çöp, atıkları yer altında saklayarak, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken, görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldıracak. Yeraltı Çöp Konteynerleri sayesinde hem toplanan çöpler görüntü kirliliği oluşturmamış olacak, hem de etrafa uçuşmayacak, kedi-köpek gibi hayvanların çöpleri karıştırmasının ve pis kokuların yayılmasının önüne geçilecek. Mevcut çöp konteynerlerinden 6 kat fazla kapasiteye sahip yeraltı çöp konteynerlerinin, 3te 2si yerin altına, 3te 1i ise yerin üstüne monte ediliyor. Yeraltı çöp konteyner sisteminin uygulanması ile vatandaşın memnuniyeti, ilerleyen süreçte sistemin yaygınlaşması için de belirleyici olacak. Ayrıca proje kapsamında çevre ve temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet 13+1,5 m3 lük çöp toplama aracı, 2 adet vakumlu süpürge makinesi ve 2 adet motorlu atık toplama aracı alınacaktır. Proje faaliyetleri içerisinde yer alan eğitim ve bilgilendirme kampanyaları ile okullara, kurumlara, esnafa ve tüm vatandaşlara geri dönüşebilir ambalaj atıkları, atık piller ve bitkisel atık yağların doğaya verdikleri zararlar, bu atıkların nasıl toplanmaları gerektiği ve toplandıkları takdirde çevreye ve ülke ekonomisine faydaları konusunda bilgi verilecek.
 Ambalaj atıklarının toplanması için 40 adet geri dönüşüm konteyneri, atık pillerin toplanması için 50 adet atık pil kutusu ilçede belirlenen noktalara yerleştirilecek. Lavaboya döküldüğünde çevre kirliliğine önemli ölçüde yol açan, yemeklerden arta kalan bitkisel atık yağlar konusunda işletme ve mahallelerde yapılan bilgilendirme çalışmalarının ardından bitkisel atık yağları toplamak amacıyla başta okullar ve muhtarlıklar olmak üzere yağ toplama noktaları oluşturulacak. Böylelikle evlerinde ya da işyerlerinde bitkisel atık yağlarını pet şişelerde ya da bidonlarda biriktiren vatandaşlar toplama noktalarına bitkisel atık yağlarını teslim etmeye başlayacak. Belediye görevlileri tarafından motorlu atık toplama araçları ile toplanacak ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağlar geri dönüşüme kazandırılacak. Toplama noktalarını kullanma imkânı bulamayan vatandaşların atık bitkisel yağlarını ve ambalaj atıkları ise görevliler tarafından alınacaktır. (Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir)

Babaeski CHP’de Abdullah Hacı rakiplerinden çok önde


Vatandaşın az zamanda çok iş yaptığını söylediği  Başkan Abdullah Hacı
kamuoyu yoklamasında rakiplerinin çok önünde.

Kırklarelinin Babaeski Babaeskide Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayının belirlenmesine ramak kala Yeşilyurt Gazetesi olarak yaptığımız Kamuoyu Araştırması sona erdi.  
Belediye Başkanı Abdullah Hacı, CHP eski İlçe Başkanı Ozan Yetkin Hazar ve eski Belediye Başkanı Haluk Tezsezerin Belediye Başkan Adaylığı için yarıştığı Babaeskide CHP Üyelerinin ve vatandaşın büyük bölümü Abdullah Hacının aday olmasından yana.
CHP Aday Adayları,İlçe Başkanı ve Milletvekilleri


Gazetemizin yapmış olduğu araştırma çerçevesinde bir kısmı telefonla, bir kısmı da yüz yüze olmak üzere 550 CHP Üyesi ile görüştük. 
Haluk Tezsezer

CHP  Babaeskide adayını üyelerinin oylarıyla belirleyeceği için tüm üyelerle görüşmeyi hedefledik ama üye listelerinin tamamını bulma imkanımız olmadığı için vatandaşla görüşmelerimiz sırasında CHP Üyesi olduğunu öğrendiklerimizin, üye arkadaşlarına ulaşmamıza yardımcı olmalarıyla CHP üye sayısının %40ı geçen bir kısmına ulaşabildik.
Ozan Yetkin Hazar
Görüştüğümüz 550 üyeden 308 kişi Abdullah Hacıyı aday olarak görmek istediklerini söylerken, 121 kişi Ozan Yetkin Hazarı, 77 kişi de Haluk Tezsezeri aday görmek istediklerini söylediler.  44 kişi ise henüz karar vermediğini belirtti. 
Gazetemizin Vatandaş odaklı yaptığı araştırmada ise Babaeskinin tüm Mahallelerini gezdik. Kasap, Berber, Terzi ve Kahvelerde toplam 980 kişiyle görüştük ve Babaeskideki Belediye Başkanlığı Seçimlerinde kimi aday görmek istediklerini sorduk.  588 kişi Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacıyı, 196 kişi Haluk Tezsezeri, 147 kişide Ozan Yetkin Hazarı aday olarak görmek istediklerini söylediler. 49 kişi de diğer parti adaylarını aday olarak görmek istediklerini belirttiler.
Araştırmalarımız adaylık yarışında Abdullah Hacının rakiplerine göre daha şanslı olduğunu gösterdi. 

Araştırmalarımızdan Abdullah Hacı çıktı




Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan 

farukceylan39@gmail.com


Mart ayından bu güne arkadaşımız Erdoğan ile birlikte İlçe ve Beldeler kazan, biz kepçe gezdik. Sokaktaki vatandaşla görüştük. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde Belediye Başkanlarının, Partilerin şansının ne olacağını gözlemlemeye çalıştık. Vatandaşın görüşü çerçevesinde Belediye Başkanları ve muhtemel adayların şanslarını yorumladık. Yorumlarımız olumlu tepkiler aldı.
Taktir edersiniz ki bilgi kaynağımız sokaktaki vatandaş olunca yorum ve tahminlerimizi onların dile getirdikleri bilgiler çerçevesinde yaptık. 
Vatandaşın tamamına ulaşmak mümkün olmasa da toplumun her kesiminden belirli sayıda seçmene ulaşmaya ve hata payını aza indirmeye gayret ettik. Profesyonel anketler yapan şirketlerde belirli sayıda denek üzerinde araştırmalar yaparak bir sonuca varmaktadır.
Bu konuda geçmiş dönemlerde titizlikle yaptığım araştırmalarda hata payımız hep asgari düzeyde oldu. Bu hata payı tahminlerimizin bir kaç puan altında ya da üzerinde çıksa da seçim sonuçlarını pek etkilemedi ve seçimi kimin kazanacağını tahmin edebildik.  Çünkü adayın güçlü ya da zayıf olduğu yerde değil, her yerde olmaya, en küçük ayrıntıyı gözlemlemeye çalıştık.
Bildiğiniz gibi yedi aydır devam eden Seçim duraklarımızdan geriye Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski kalmıştı. Babaeski’deki araştırmalarımızı da nihayet sonlandırdık. Bu gün bu araştırmalarımızı siz değerli okuyucularımızla paylaşacak, Lüleburgaz ve Kırklareli’deki araştırmalarımıza devam edeceğiz.
CHP’lilerin Efsane Başkan olarak nitelediği Merhum Gündüz Onat’tan bu yana CHP Babaeski’de seçim kaybetmiyor. Burada önemli olan CHP’den aday olabilmek. Zira Babaeski’de aday olabilmek seçim kazanmaktan daha zor. Babaeski’nin yapısı çok farklı.CHP’den  aday olma yarışı   partiler arası yarışın çok önünde.
2004 seçimlerinde CHP Haluk Tezsezer’le 6434 seçmenden oy almış ve %46 oy oranıyla seçimleri kazanmıştı. 2009 seçimlerinde Abdullah Hacı’nın adaylığında CHP oyları rekor seviyede yükselerek 6434’ten, 10.469’a, oy oranı da %59.9’a ulaşmıştı.
2014 seçimleri için CHP Genel Merkezi, CHP’nin kalesi olarak tabir edilen Babaeski’de bir Demokrasi örneği vererek Aday Seçimi’ni üyelerine bıraktı. Kırklareli ve Lüleburgaz’da ise CHP adayını vatandaş belirleyecek. Yani anket yapılacak ve Vatandaş kimi aday görmek istiyorsa o aday olacak.  Adaylar arasında fark az olursa o zaman adayın belirlenmesinde CHP üyeleri, Milletvekilleri ve Genel Merkez devreye girecek.
CHP adaylığı için Babaeski’de Belediye Başkanı Abdullah Hacı, eski Belediye Başkanı Haluk Tezsezer  ve  yanılmıyorsam  10 ay  CHP İlçe Başkanlığı görevi yapan  Ozan Yetkin Hazar yarışıyor.  
Bu yarışta Yeşilyurt Gazetesi adına görüştüğümüz 550 üyeden 308’i Abdullah Hacı’yı aday olarak görmek istediğini söylerken, 121’i Ozan Yetkin Hazar’ı, 77’si Haluk Tezsezer’i aday görmek istediklerini söylediler.  44 kişi ise henüz karar vermediğini belirtti. 
Görüş belirten 550 üyede Abdullah Hacı’yı aday görmek isteyenlerin oranı %56, Ozan Yetkin Hazar’ı aday görmek isteyenlerin oranı  %22, Haluk Tezsezer’i aday görmek isteyenlerin oranı  %14. Henüz karar vermediğini söyleyenlerin oranı ise %8.
Gazetemizin Vatandaş odaklı yaptığı araştırmada 980 kişiyle görüştük ve Babaeski’deki Belediye Başkanlığı Seçimleri’nde kimi aday görmek istediklerini sorduk.  588 kişi Belediye Başkanı Abdullah Hacı’yı Aday olarak görmek istediğini söylerken, 196 kişi Haluk Tezsezer’i, 147 kişide Ozan Yetkin Hazar’ı aday olarak görmek istediklerini söylediler. 49 kişi de diğer parti adaylarını aday olarak görmek istediklerini belirttiler.
Görüşme sağladığımız 980 vatandaştan Abdullah Hacı’yı aday görmek isteyenlerin oranı % 60, Haluk Tezsezer’i aday görmek isteyenlerin oranı %20, Ozan Yetkin Hazar’ı aday görmek isteyenlerin oranı ise %15. Diğer partilerin adaylarını görmek isteyenlerin oranı  %5.
Araştırmalarımız üye bazında,  Belediye Başkanı Abdullah Hacı’nın açık ara önde olduğunu,  Veteriner Hekim Ozan Yetkin Hazar’ın ikinci, eski Belediye Başkanı Haluk Tezsezer’in ise üçüncü sırada yer aldığını gösterdi.
Vatandaş bazında yaptığımız araştırmada da Belediye Başkanı Abdullah Hacı farklı önde çıkarken, bu defa ikinci sıraya eski Belediye Başkanı Haluk Tezsezer geldi. Veteriner Hekim Ozan Yetkin Hazar vatandaş bazında üçüncü sırada yer aldı.  
Ulaşabildiğimiz üye ve Vatandaşların ortak görüşü Abdullah Hacı’nın Babaeski’de az zamanda çok işi başardığı ve bir dönem daha Belediye Başkanlığı yapmasının gerektiği yönündeydi.
Bir yıldan az bir zaman CHP İlçe Başkanlığı yapan Ozan Yetkin Hazar’ın araştırmamıza denek olan üyelerin tercihine göre ikinci sırada kalması, Abdullah Hacı’nın CHP üyeleri üzerinde etkili olduğunu gösterdi. 
Vatandaş Bazında da Abdullah Hacı çok önde çıkarken, eski Belediye Başkanı Haluk Tezsezer Abdullah Hacı ile yüksek orandaki farka rağmen ikinci sırada yer aldı. Ozan Yetkin Hazar’ın, Haluk Tezsezer’in ardında kalması da Merkez de çok fazla tanınmamasının göstergesi oldu. Özellikle orta yaş ve üzeri Ozan Yetkin Hazar’ı iyi tanımadıklarını ifade etti. 
Bilindiği gibi CHP’de Belediye Başkan Adayı üyelerin tercihleri ile belirlenecek. Bizde bu yüzden Araştırmalarımız da öncelikli olarak üyelere gittik. Üyelerin tamamına ulaşmamız mümkün olmasa da   %40’ından fazlasıyla görüştük. Umarım kimin aday olacağı konusunu merak eden vatandaşlarımıza bir nebze olsun fikir verme imkanı bulmuşuzdur.
Vatandaş odaklı araştırmamız ise, CHP Adayı’nı belirlerken üyeye değil de, vatandaşa sormuş olsaydı sonuç ne olurdu?  İkisi arasında ortaya farklı sonuçlar çıkar mıydı? Sorusuna bir cevap aramaktı.  Ancak iki araştırmamız da Abdullah Hacı’yı önde çıkardı.
Araştırmamızın neticelerini siz değerli Babaeski halkına sunduk. Şimdi CHP üyelerinin oy kullanarak adayını seçmesini bekleyecek ve ardından Babaeski’de partilerin Belediye Başkanlığını kazanma yarışını takibe alacağız. 
Çalışmalarımızda, özellikle üyelere ulaşmamızda bize yardımcı olan, katkı sağlayan herkese teşekkür erdim.
Bu arada yıllardır Bababaeski’de CHP’nin nabzını tutan ve bizlere desteklerini esirgemeyen,  gazetemiz yazarlarından arkadaşımız Özkan Başaran’a da teşekkür ederim.
Adaylık yarışının CHP ve Bababeski için hayırlara vesile olmasını diler, tüm okurlarımıza saygı ve sevgilerimi sunarım.

26 Eylül 2013 Perşembe

İşçi Partisi İl Başkanı Teoman Üstündağ;”Kaldırım üzerine park eden araç benim aracım değil”


Faruk Ceylan-19 Eylül Perşambe günü Yeşilyurt Gazetemizde yayınlanan “Yer bulamayınca kaldırımın üzerine park etti.” Başlıklı haber üzerine gazetemize gelen İşçi Partisi İl Başkanı Teoman Üstündağ, haberde aracın plakasında buzlama yapıldığı için park eden aracın kendisine ait olduğu algısının oluştuğunu ve bu konuda eleştirilere maruz kaldığını belirtti.
Başkan Üstündağ konu ile ilgili şunları söyledi; “ Kaldırım üzerine aracını park eden bayanın araç plakası ve yüzü buzlandığı için aracın bana ait olduğu zannedilmiştir. Bu araçtan Kırklareli’de bir tek bende var. Araç,  jantlarına kadar benim aracımla birebir aynı. Ancak aracın plakasının 34 olduğunu sizden öğrendim. Bu konuda yanlış anlaşılmaya maruz kaldığım için, duruma açıklık getirerek o aracın bana ait olmadığını, aracı kullanan bayanıda tanımadığımı kamuoyuna duyurursanız sevinirim.
İşçi Partrisi İl Başkanı olarak, yanlışlara karşı mücadele ederken, yanlış yapan durumuna düşmek beni ziyadesi ile üzdü. Mağduriyetimin giderilmesi hususunda aracın bana ait olmadığını kamuoyuna duyurmanızı rica ediyor, tüm gazete çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


MHP’de Başkanlar Pehlivanköy’de toplanıyor.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe Başkanları,  Pehlivanköy MHP  Belediye Başkan Adayı Ramazan Gök’e destek amacıyla Pehlivanköy’de buluşuyorlar.
MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksakal, Pınarhisar MHP İlçe Başkanı Ümit Çalık, Babaeski  MHP İlçe Başkanı Semih Meriç ve İnece MHP Belediye Başkan Adayı Nihat Evirgen önceki gün Pehlivanköy MHP İlçe Başkanlığında, Başkan M.Gülay Erkol ve Pehlivanköy MHP Belediye Başkan Adayı Ramazan Gök’le Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili görüş alış verişinde bulundular.
MHP Pehlivanköy İlçe Başkanlığı binasında yapılan toplantı sonrası bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Şaban Savaşan gazetemize şunları söyledi; “ Yerel seçimlerde MHP’si olarak tüm İlçe ve Belde Belediye Başkanlıklarına talibiz. Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Pehlivanköy’de Adayımız Ramazan Gök’le iddialıyız. Pehlivanköy’ü MHP’li Belediyecilikle buluşturacağımızdan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Mevcut Belediye Başkanı arkadaşımız Pehlivanköy’e hakettiği hizmeti verememektedir. Verilen sözlerini  tutmamış, dolayısıyla Halk  hizmet alamadığı için mutsuz duruma düşmüştür.  Pehlivanköy halkı, bizi seçin İktidarın nimetlerinden faydalanın masallarını iki dönemdir dinliyor. Muhalefet Belediyelerinin hizmetini gören halk artık bu masallara inanmıyor.


Çevrenize bir bakın, Muhalefet Belediyeleri Avrupa projeleri hazırlayıp aldıkları hibe paralarla  halka nasıl hizmetler veriyor. Belediye hizmeti almak için iktidar partisi adayı seçmek gerekmediğini herkes anladı. Zaten seçilenlerde hizmet noktasında  halkı böyle bir nimetten falan faydalandırmadı. Allah’ın izniyle Adayımız Ramazan Gök’le Pehlivanköy’de seçimleri kazanarak halka verdiği sözleri tutan, tutamayacağı sözleri vermeyen ve Pehlivanköy’ü verilen hizmetler noktasında gülen yüzlü insanların yaşadığı bir kent haline getireceğiz. “ dedi. 

17 Eylül 2013 Salı

Yeşilyurt Gazetesi Iğdır’daydı.


Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen’in Iğdır Vali yardımcılığına atnmasından sonra, göreve başladığı ilk gün Gazetemiz Muhabiri Erdoğan Şendir kendisini makamında ziyaret etti.
Hayırlı olsun ziyaretinde, Muhabirimiz Erdoğan Şendir’le birlikte Babaeski  Alp-Can Pastaneleri sahibi İbrahim Güre’nin oğlu Baturalp Güre’de hazır bulundu.
Erdoğan Şendir, Iğdır ziyaretinde Vali Yardımcısı Şenol Kaya ile de tanıştı.Vali Yardımcısı Kaya, Iğdır ve Iğdır’a sınır,İran, Nahcıvan ve Ermenistan  sınır kapıları hakkında geniş bilgiler verdi ve  Şendir’le tanışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti

Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, göreve başladığı ilk günde Türkiye’nin bir ucundan öbür ucuna gelerek kendisini ziyaret eden Erdoğan Şendir ile Baturalp Güre’ye teşekkür ederek, Yeşilyurt Gazetesi çalışanlarına Iğdır’dan selam yolladı.

Karahalil Kültür Merkezi Salonu İnşaatı yıl sonuna yetişecek.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Karahalil Kültür Merkezi Salonu İnşaatı çalışmaları hızla devam ediyor. Dolgu ve Hatıl bağlantılarının betonlama çalışması yapılıp, inşaatta kullanılacak Prefabrik Direkler ve Makaslar yerlerine yerleştirilmeye başlandı.

Haberin devamını okumak için LÜTFEN TIKLAYINIZ

14 Eylül 2013 Cumartesi

Kavaklıspor'un Messi’si Ferdi Pınarhisarspor’da

Faruk Ceylan-Kavaklıspor’da attığı golleri ve stili ile Messi’ye benzetilen golcü futbolcu Ferdi Pınarhisarspor’a transfer oldu.
Ferdi’nin transferi Pınarhsar’da sevinçle karşılandı.
Haberin devamı için LÜTFEN TIKLAYINIZ...

104. Yıl Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başladı.

Faruk Ceylan-Açılış Törenine Kırklareli Milletvekilleri  Şenol Gürşan, Turgut Dibek ve Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Pehlivanköy Kaymakamı Serhat Doğan,Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser  katıldı...

Haberin devamı için LÜTFEN TIKLAYIN

13 Eylül 2013 Cuma

Messi’si Ferdi Pıanrhisarspor’da


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kavaklıspor’da attığı golleri ve stili ile Messi’ye benzetilen golcü futbolcu Ferdi Pınarhisarspor’a transfer oldu.
Ferdi’nin transferi Pınarhsar’da sevinçle karşılandı. Kulüp Başkanı Mesut Günözen Ferdi’nintransferinin Pınarhisar’da sevinçle karşılandığını ve Pınarhisarspor’a büyük faydası olacağını söyledi.

Günözen, Eski Kırklarelispor’lu golcü Uğur’u da renklerine bağladıklarını ve önümüzdeki günlerde idmanlara başlayacağını belirtti.

Pınarhisarspor ilk Hazırlık maçında İstasyonspor’u 5-4 yendi



Faruk Ceylan-Geçen sezon Şampiyon olarak Süper Amatör lige yükselen Pınarhisarspor, yeni sezon için ilk hazırlık maçını 1.Amatör lig takımlarından  Lüleburgaz İstasyonsporla yaptı.  
Karşılaşmada Pınarhisarsporun  gollerini, 27.dakikada Ferdi,36 ve 44. Dakikada Onur, 52.dakikada Selman ve 58.dakikada Alp kaydetti.
Konuk ekip İstanyonsporun gollerini ise 5. Ve 78.dakikada Fatih, 17.dakikada Yasin, 88.dakikada Hakan kaydetti. 
Rakibi karşısında 2-0 Mağlup duruma düşen Pınarhisarspor 52. Dakikada 4-2 öne geçmesine rağmen defansta yaptığı hatalarla kalesinde 2 gol daha gördü. 58. Dakikada bulduğu golle maçı 5-4 kazanan Pınarhisarsporun  henüz lige hazır olmadığı gözlendi.
Bir alt kümede ki İstasyonspor kalesinde 5 gol görmesine rağmen hırsı ve mücadeleyi elden bırakmayan futbol anlayışı  ile liginde başarılı olacağının sinyallerini verdi.
Pınarhisarspor Kulüp Başkanı Mesut Günözen, takımda Ergüyetenekli futbolcuların bulunduğunu, yeni transferlerin de takıma uyum sağlamasıyla kısa zamanda form tutacaklarını  ve lige hazır hale geleceklerini söyledi.  
Başkan Günözen geçen sezon Şampiyon olarak Süper Şampiyon olarak Bal ligine çıkabileceklerini belirtti.

Stad: Pınarhisar Şehir Stadı.
Hakemler: Utku Akdeniz (5)  Utkucan Düvencioğlu (5)  M uhammed Aydın  (5)
Pınarhisarspor: Emre (3), Onur (5) , Ahmet (4),  (Dk. 50 Enes (5)),  Okan (4), K.Uğur (4), Kaan (4), Tolga (5), Mert (4),  Onur Kocadağ  (5), Ferdi (5),  (Dk.46 Salman (5)),  Alp (5)
Lüleburgaz İstasyonspor:  Özgür (3)  Hüseyin (4) Tansel (4) Hakan(5) Serkan (4) Ergün (4) Fatih (5) Yasin (5) Serdar (4) K.Fatih(4) Oğuz (4)
Antrenör :  Mehmet Çekiç  (4)

Pınarhisarspor yeni  sezon açılışını 15 Eylül Pazar günü saat 16.30da Pınarhisar stadında yapacak. Saat 17.00de Bal ligi takımlarından Çerkezköysporla ikinci hazırlık maçını yapacak olan  Pınarhisarspor, yeni sezona merhaba diyecek.

104. Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başladı.

104. Yıl Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başladı.
*Açılış Törenine Kırklareli Milltvekilleri  ŞenolGürşan, Turgut Dibek ve Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Pehlivanköy Kaymakamı Serhat Doğan,Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser  katıldı.
Yeşilyurt Gazetesi Yazarları Faruk Ceylan ve Özkan Başaran
Festival öncesi Başkan Hüseyin Açıkel'i makamında ziyaret etti.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-12-15 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 104. Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başladı.
Festivalin ilk gün açılış törenine Kırklareli Ak Parti Milletvekili Şenol Gürşan, CHP Milletvekili Turgut Dibek ve Çanakkale Ak Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, Pehlivanköy Kaymakamı Serhat Doğan,Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Büyükmandıra Belediye Başkanı Şükrü Çölgeçen, Lalapaşa Belediye Başkanı A.Osman Uzaman, Süloğlu Belediye Başkanı Erol Atik, Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser ve  kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Açılışa Kırklareli Milletvekilleriyle birlikte, Türkiye'nin en genç Milletvekillerinden,
33 Yaşındaki ÇanakkaleMilletvekili İsmail Kaşdemir'de katıldı. 
Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel yaptı. Başkan Açıkel davetlilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi;  “ 104. Yılını kutladığımız Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivalimizilk defa  22 Ocak 1908 yılında Padişah 2. Abdülhamit Han’dan alınan izin ve Serkatib-i hazret-şehriyarinin kaleme aldığı ve imzaladığı padişah fermanı ile   başlamıştır.
Sonbahar panayırı ve festivalimiz Bölgenin hem en eski, hemde en büyük Festivalidir. Bu tarihi Festival bizden önceki yöneticiler tarafından bu güne kadar yaşatılmıştır. Bizlerde son 10 yıldır, tarihi festivalimizi aslına bağlı kalarak ama geliştirerek kutluyoruz. Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanlarımıza Basınımızın güzide temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel’den sonra mikrofona gelen Kaymakam Serhat Doğan’da Festivalin tarihinden bahsederek, bu tarihi festivali yaşamanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek, hayırlı olmasını diledi ve katılan herkese teşekkür etti.
Festival Bulgaristan’dan gelen ekibin  Folklor gösterileri ile başladı.  Ardından Mehter takımının kahramanlık marşlarından oluşan konseri  hayranlıkla izlendi.
Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Festivale katılan Milletvekilleri, Kaymakam ve Belediye Başkanları ile halkın oluşturduğu kortej festival alnına hareket etti.
Festival alanında açılış kurdelası kesildi ve Panayır gezisi gerçekleştirildi. Hayvancılık Teşvik Yarışmasında  dereceye giren köylülere Belediye Başkanlığı ile sponsor firmaların ödülleri verildi.
Festivalin büyük yükünü sırtlayan Çiğdem Aslı İlhan
günün yorgunluğunu merdivende dinlenerek çıkardı.
Festivale katılanlar Saat 20. 30’da başlayan Rumeli Gecesi Konseriyle çoştu. Konser  RumeliTv’den canlı olarak yayınlandı. 

Kibariye Pınarhisar’ı salladı.

*Kibariye fanatikleri  ona  dokunabilmek için sahneye hücum etti.

*Festival Sanatçı Sinan Özen ve Belediye Başkanı Mustafa Cingözün birlikte söylediği onuncu yıl marşı ile son buldu.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-5.Pınarhisar Kültür Sanat ve Gençlik festivalinin birinci gününde Kolpa ile coşan Pınarhisarlılar, ikinci güne Serap Acar ve İsmail Madev konseriyle başladılar.
Kibariyenin sahne almasını sabırsızlıkla bekleyen binlerce insan, Kibariye sahneye çıktığında tezahürat ve ıslıklarla yeri göğü inlettiler. Kibariye fanatikleri ona dokunabilmek için sahneye hücum ettiler. Güvenlik duvarını aşan bazı fanatik hayranlar sahneye ulaştı. Polis ve Güvenlik Kibariye sevgisinden çılgına dönen bu insanları güçlükle sahneden indirdiler. 
Kibariye konserine başladığında kulakları sağır eden ıslık ve tezahüratlar uzun süre devam etti.
 Kibariye damar şarkılar olarak tabir ettiği şarkılarını söylerken izleyenler adeta kendilerinden geçtiler.
Büyük bir izdihamın yaşandığı konserde sahne önünde bulunan, ezilme tehlikesi yaşayan yaşlı ve çocuk izleyiciler  Belediye Başkanı Mustafa Cingözün talimatıyla güvenlik çemberine alındılar. 
Gece saat 01.00e kadar devam eden konserde, Kibariye kelimenin tam anlamıyla Pınarhisarı salladı ve Pınarhisarlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Festivalin son gününde, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş ve Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmazda Belediye Başkanı Mustafa Cingözün konuğu olarak konseri Başkan Cingözle birlikte izlediler. 
Gece Yetenek Sizsiniz de, 64 yarışmacı içinde yarı finale kalan Huduni Hüseyinin sihirbazlık gösterileriyle başladı.  Huduni Hüseyin gösterileriyle izleyenleri hayret içinde bıraktı. Huduni Hüseyinin ardından sahneye gelen Nadide Sultan, hareketli şarkılarıyla büyük beğeni kazandı.
Gecenin finalinde Sinan Özen sahne aldı. Sinan Özenin duygusal şarkılarıyla başladığı konserinde Belediye Başkanı Mustafa Cingöz ve eşi dans etti. 
Özen duygusal şarkılardan hareketli şarkılara geçtiğinde bütün Pınarhisar ayaktaydı sanatçı Özen protokol dahil izleyen herkesi oynattı. 
Belediye Başkanı Mustafa Cingöz sanatçılar için yapılan plaket törenin de Pınarhisar halkına hitaben yaptığı konuşma da, Pınarhisar için 10 yılda yapılması zor olan hizmetleri 5 yıla sığdırdıklarını, bu hizmetleri iktidarın gücüyle değil, Pınarhisarlıların gücü ve desteği ile gerçekleştirdiklerini söyledi.
Gece finalinde, Sinan Özen ve Belediye Başkanı Mustafa Cingöz birlikte sahnede onuncu yıl marşını okurken,  genç yaşlı binlerce Pınarhisarlı da onlara eşlik etti ve  muhteşem bir havai fişek gösterisi ile yer gök inledi. 

12 Eylül 2013 Perşembe

Kayseri’den Karahalil’e 12 milyonluk yatırtım

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir
3 yıl önce Kayseri’den gelerek  Karahalil’e  12 milyon liralık tesis kurup Süt Besiciliği işine  başlayan Hasan ve Ahmet  Karakaya kardeşlerden Ahmet Karakaya, Karahalil’de iş yapan bir arkadaşını ziyareti sırasında Karahalil’e geldiğini ve  çok beğendiğini,  buraya yatırım yapmaya karar verdiğini söyledi.  Karakaya, Bu Bölgenin hayvancılık için avantajlı bir Bölge olduğunu ve İstanbul’a yakın olmasının tercih sebebi olduğunu da belirtti.
Makine Mühendisi Karakaya’nın en son teknolojiyi kullanarak kurduğu Ak Süt Besicilik tesisi 200 dönüm açık alan ve 75 dönüm kapalı alana sahip. 
 220 adet süt ineğinin bulunduğu tesislerde 17 işçi çalışıyor. 
Ak Süt firması ürettiği sütleri Türkiye’nin en büyük firmalarının aldığını söylerken, reklam olmasın diye isim vermediğini belirtti ve “ Sütümüzü tercih etmelerinin sebebi bakteri sayımızın çok az olması. Böyle olunca pirim miktarımızda yüksek oluyor. ” Dedi.
Karakaya,  “ Daha moderni yok. Olsa onu da kullanırım” dediği Ak Süt tesisinin hayvan sayısının 2 yıl içinde 1500’e çıkacağını ve bu doğrultu da işçi sayısının da artacağını belirtti. 
İlave tesis inşaatlarını sürdüren Ak Süt firmasında ineklerin yemi önlerine el değmeden geliyor. Hayvanlar sularını özel olarak yapılmış olan otomatik kaplardan içiyor, su içme işlemi bitince su kendiliğinden kapanıyor. Dışkıları otomatik olarak kanalizasyona gidiyor, sıcak havalarda üstü kapalı etrafı açık ahırlar da hayvanları serinletici sistemden ahırlara soğuk buhar veriliyor, otomatik kaşıma makineleri ineklerin bu ihtiyacını da karşılıyor. 
Yeni doğan buzağılar, her buzağı için ayrı olmak üzere tek kişilik buzağı evlerine alınıyor ve buzağıların burada otomatik olarak biberondan süt içmeleri sağlanıyor. 

Tozaklı Köyü Muhtarının “Çocuk yapana 1 yıl su bedava” kampanyasından sonra göç eden 5 aile geri döndü

*Sponsor firmalar Tozaklı Köyüne kolilerle çocuk bezi gönderiyorlar.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Pınarhisar’a bağlı Tozaklı Köyü Muhtarı Ali İnan, köyden göç edenleri geri döndürmeyi ve köyde hızla azalan nüfusu arttırmayı hedefleyerek, Tozaklı köyünde ikamet edip çocuk sahibi olanların 1 yıl su faturalarını ödeyecekleri haberi ilk kez Gazetemiz de yayınlanmıştı. 
 Ulusal Basın ve Ajanslar Gazetemizden aldıkları Haber üzerine Tozaklı köyüne gelerek haberi Ülke gündemine taşımışlardı. 
Ülke geneline yayılan haberi duyan İstanbul ve İzmir’den çeşitli firmalar Tozaklı Köyü Muhtarlığına koli, koli çocuk bezi göndermeye başladılar. 
Köy Muhtarı Ali İnan;  “ Haberi duyan İstanbul ve İzmir’den birçok firma köyümüze koliler dolusu çocuk bezi gönderdiler. Çocuk bezinin yanı sıra bebek eşyaları gönderenlerde var. “ dedi.
Tozaklı Köyü Muhtarı İnan,  Muhtar olduğunda köy nüfusunun 804 olduğunu, bu gün itibariyle nüfusun 768’e düştüğünü söyleyerek; “Göç sebebi ile  köyümüzde hızla azalan ve yaşlanan nüfusun gençleşmesini ve nüfus artışı sağlayarak, insanlarımızın köylerinde çalışıp kazanmalarını, köylerinin gelişmesine katkı sağlamalarını hedefledik. Kampanyamızı yanlış anlayanlar da oldu. Ancak yapmış olduğumuz bu Kampanyanın asla siyasi bir yönü yoktur ” dedi.
 Kampanyanın Köy okulunun kapanmaması için de çok önemli olduğunu belirten Muhtar İnan,  Köy Okulunun geçmişte öğrenci olmadığı için 3 yıl kapalı kaldığını ifade etti ve  “Köyümüze hizmetlerinden dolayı Köy Muhtarlığımız kararıyla adını yeni yapılan Kültür Salonuna verdiğimiz eski Pınarhisar Kaymakamı, Iğdır Vali yardımcısı  Mevlüt Özmen ile eski  İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün gayret ve destekleriyle okulumuz  geçen yıl yeniden açılarak öğretime başlamıştı.  Nüfus artışını sağlayarak okulumuzun yeniden  kapanmasını da ortadan kaldırmış olacağız.
Kampanyadan sonra daha önce göç eden 5 aile yeniden köyümüze döndü. Kayalı Petrol de çalışan ve Pınarhisar’da ikamet eden 1 çocuk sahibi Aydın Karıştıran’lı  kardeşimiz de ikametgahını Tozaklı köyüne aldıracak ve 2. Çocuğunu da Tozaklı’da yapacak. 
Biz muhtarlık olarak, Halk için Devleti, Devleti için Milleti çalıştıran bir kurumuz. Atalarımızdan bize miras İmece birliği ile dimdik ayaktayız.  Vatanımızın her karış toprağı için çalışır, gerekirse uğrunda ölürüz. “ dedi. 

Kırklareli-Edirne oto yol yapım firması Günfalt Şirketi İnecespor’a sponsor oldu

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kırklareli-Edirne oto yolunu yapan  Günfalt Şirketi İnecespora sponsor oldu. Günfalt  Şirketi Teknik Sorumlusu Hacı Demir, İnecespora yaptırdığı forma ve eşofmanlarla birlikte  futbol topu ve krampon ayakkabıları Kulüp Başkanı Arif Yonk İle Belediye Başkanı İlyas Yılmama teslim etti.
Günfalt Şirketi Teknik Sorumlusu Hacı Demir, Ş irket yetkilileri ile İnecespora yardım konusunu görüştüğünü, ilk etapta forma, eşofman,krampon ayakkabı ve top tan oluşan malzeme yardımında bulunduklarını, Belediye Başkanı İlyas Yılmam nezaretinde malzemeleri Kulübe teslim ettiklerini söyledi.
Hacı Demir, İnecespora desteklerinin devam edeceğini de belirterek, Şirket olarak  her zaman sporun  ve sporcunun yanında olduklarını belirtti. 

İşçi Partisi İl Başkanı Üstündağ Yerel Seçimlere sürpriz bir adayla gireceğiz.

 
Faruk Ceylan- İşçi Partisi Kırklareli İl Başkanı Teoman Üstündağ, Yerel Seçimlere her kesimden oy alabilecek sürpriz bir adayla gireceklerini söyledi.

Partisi Kırklareli İl Başkanı Teoman Üstündağ, Yerel Seçimlere her kesimden oy alabilecek sürpriz bir adayla gireceklerini söyledi.
İşçi Partisi İl Başkanı Üstündağ, tüm partilerden oy alabileceğine inandıkları adayları ile diğer partilerle eşit şansa sahip olduklarını belirtti. Başkan Üstündağ; Adayımızı açıkladığımızda CHPden büyük bir seçmenin İPne oy vereceğine inanıyoruz. Sağ partilerden de oy alacağız. Kırklareli seçmeni Yerel seçimlerde   partiden çok adaya oy veriyor. Adayımız tüm kesimleri bir araya toplayacak. dedi.
Başkan Üstündağ, Belediye hizmeti için iktidarın gücüne   gerek olmadığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı; AKP, iktidarın nimetlerinden faydalanmak için Belediye Başkanını iktidar partisinden seçmek gerektiğini söyleyerek halkı yanıltıyor.  Çevre İlçe ve Beldelerde muhalefet partisi Belediye Başkanlarının yaptığı hizmetleri görünce AKPnin Halkı yanılttığı açıkça ortaya çıkıyor. Muhalefet Parti Belediyeleri Avrupa Birliği projeleriyle milyonlarca lira hibe ve kredi ile halkına iktidar partisinden daha güzel hizmetler veriyor. Güç iktidarın değil, Halkın gücü olmalıdır

7 Eylül 2013 Cumartesi

Hilmi Kahraman’dan Pınarhisar 296 Sayılı Yağlı Tohumlar Kooperatifine ziyaret.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman Pınarhisar 296 Sayılı Yağlı Tohumlar Kooperatifini ziyaret etti.
Ayçiçek fiyatları hakkında sorularımızı, “ Ayçiçek fiyatlarını  önümüzdeki hafta açıklayacağız. Şu anda Kooperatif Başkanımız Salih Köse’yi ziyaret amaçlı burada bulunuyorum. Zannediyorum Çarşamba günü fiyatlar belli olacak ve bunu Basınla paylaşacağız” dedi.
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kahraman, Trakya Birliğin bu güne kadar ortaklarını mağdur etmediğini belirtrek,sözlerine şöyle devam etti; “Trakya Birlik bu güne kadar ortaklarını mağdur etmemiştir. Bu günden sonra da mağdur etmemek için canla başla çalışmaktayız.
Ortaklarımız Sabırla beklesinler. Birkaç gün sonra fiyatlar açıklanacak. Ortaklarımızın alın terini alması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Ortaklarımız  Fiyat belli olmadığı halde şu ana kadar 168 bin ton ayçiçeğini Trakya Birliğe teslim etmiştir. Bu da onların Kurumumuza olan güvenini göstermektedir.” dedi.



Kırklareli’de Renkli Eylem

Faruk Ceylan-Sanatçı  Erdem Gündüz, Gezi Parkı olaylarının en hararetli günlerinden birinde yaptığı duran adam eylemi ile hem Türkie’nin hem de dünyanın gündemine oturmuş, fenomen olmuştu.
İstanbul'da gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından griye boyanmasına başlayan tepkiler  duran adamdan sonra, boyayan adam eylemini başlattı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cihangir’de gökkuşağı rengine boyanan merdivenlerin tekrar griye boyanmasına ilişkin, “Hangi insan renklerden korkar… Ancak diktatörler.
Gökkuşağından korkulur mu? 7 rengi görüyorsunuz, düşman görüp tamamını griye boyuyorsunuz. Allah akıl fikir versin”  demiş ve bu ifadeler Basında yer almıştı.
Beyoğlu'nda Sosyal Paylaşım Siteleri üzerinden yapılan 'Fırçanı da al gel' çağrısına uyan vatandaşlar merdivenleri gökkuşağı renklerine boyamıştı. Tepki için birçok İlde başlayan merdiven boyama eylemlerine Kırklareli’de katıldı.
Kırklareli’de Yayla Mahallesi Portakal Sokak ve  Namazgah Caddesi Aşıklar geçidinde ki merdivenler gökkuşağı renklerine boyandı. 
Renkli eyleme Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş, STK’ları temsilcileri,  Kırklarelili  gençler,  Mahalle sakinleri ve çocuklar  katıldı. Kırklareli’de merdivenlerin gök kuşağı rengine boyanması eyleminde 2 yaşında ki Neyir Horozcu herkesin  ilgi odağı oldu.
Kırklareli’de Manifaturacı Hikmet Arı’nın torunu olan Nehir, minik elleriyle merdivenleri boyamaya çalışrken, annesi Canan hanım da bol bol fotoğraf çekti.

Merdivenlerin Gökkuşağı renginde boyanması 
Mahalleli tarafından memnuniyetle karşılandı.








İğneada yolunda meydana gelen kazada 13 kişi yaralandı, 2 kişi hayatını kaybetti.


Erdoğan Şendir-Kırklarelinin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi yakınlarında Asker Köprüsü Mevkiinde 06 Eylül 2013 Cuma günü saat 12.30 sıralarında İstanbul’dan Demirköy ve İğneada’ya giden Levent B. yönetimindeki bir yolcu firmasına ait otobüs Asker Köprüsü mevkiinde şarampole yuvarlandı.
Yağan yağmur sonucu oluşan kaygan zeminden dolayı meydana geldiği tahmin edilen kaza haberinin alınmasının ardından çok sayıda Ambulans bölgeye sevk edildi. Kazada yaralananlar başta Kırklareli Devlet Hastanesi olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevkedildiler.
Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım meydana gelen kaza ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında;
“Kazanın duyulmasın ardından Hastanemiz Acil Servisi tüm birimleri ile harekete geçmiştir. Ameliyathaneler çok acil olmayan hastalar haricinde işlem yapılmamakta. Şuan itibari ile toplam olarak kaza mahallinden 14 kişi hastanelerimize sevk edilmiş durumda. Şoför Levent B. Pınarhisar’da gözlem altında. Pınarhisar’da olan bir diğer kişi Aytekin Doğan her iki hastamızın durumu da iyi. Kırklareli’ye sevk edilen hasta sayısı 12 Maalesef ki bu hastalarımızdan Birol Turasoy (59) hayatını kaybetti. Diğer hastalarımızdan Sevil Erkin İstanbul’a sevk ettik durumu biraz ağır. Diğer hastaların isimleri ise şu şekilde: Metin Oktay(29 yaşında Edirne’ye sevk edildi-Diz altında parçalı kırıkmevcut), Ali Kemal Avar, Emine Avar ve çocukları 6 aylık Rüştü Avar, 14 aylık Rümeysa Avar, Gökhan Akın(Muavin), Serhat Erkin, Şaban Gür, Hüsamettin Akar ve Ramazan Özer”  dedi.
Kazanın duyulmasının ardından, Kırklareli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Lütfi Mor, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan Kırklareli Devlet Hastahanesine geldiler.
İlk gelenler arasında olan CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek yaptığı açıklamasında şunlarısöyledi;
“Maalesef ki üzücü bir durum. Keşke olmasaydı ancak yerinde yapılan müdahaleler sonucunda büyük bir facia atlatılmış durumda. Bir kişinin vefat ettiğini öğrendik merhuma Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. “
AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan da; “Kırklarelimiz için üzücü bir gün neyse ki korktuğumuzdan daha kötü olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Şimdi yaralıları ve ailelerini ziyaret ettim. Yaralıların durumu gayet iyi çok ağır durumu olan kişi var onlarda gereken yerlere sevk edildi. Hepsine geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum. Bir kişi maalesef ki geçirdiği ağır travma sonucunu hayatını kaybetmiş Allah Rahmet eylesin diyorum “ dedi.

Birol Turasoy’un hayatını kaybetmesinden sonra Hüsamettin Akar’ında yapılan tüm müdfahalelere rağmen  hayatını kaybettiği öğrenildi. (Serkan Koçtürk-Yeşilyurt Gazetesi)

5 Eylül 2013 Perşembe

Kavaklı’da İnci Başkan Sevgisi


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Önceki gün Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç’u makamında ziyaret ettik. Belediye Başkanı   İnci Tunç, 30 Mart 2014 yılında yapılacak olan Yerel seçimlerde CHP’den aday adayı olduğunu ve baş vurusunu yaptığını söyledi.
Başkan Tunç Kavaklı halkını ailesi gibi kabul ettiğini söyleyerek; “ Biz bir aileyiz. Ben doğduğum ve büyüdüğüm bu topraklarda çocukkende her eve girerdim, bu günde giriyorum. Ben insanımızı siyasi fikirlerine ve inançlarına bakmadan bir aile sıcaklığı ile seviyorum. Bizlerin diyaloğu çok farklıdır. Belki de bu durum  küçük bir kasaba olmamızdan kaynaklaıyor. Ancak ben Belediye Başkanı olduğum için kendimi halktan  tecrit etmedim. Belediye Başkanlığı bir hizmet kurumudur. Bende Beldemi seven bir insan olarak, en iyi hizmeti onlara getirebilmek için Başkanım. Bunun dışında Başkanlığın bana kazandırdığı bir paye falan yoktur.” Dedi. Tam da bu sırada kapı çaldı ve içeriye Kavaklı’lı bir genç kız girdi. Elinde tabakla; “ Başkanım annem yeni pişirdi. Sizede gönderdi. Soğutmadan yiyin” dedi. Genç kızımız Başkana tabağı uzatırken hemen müsaade istedim ve o anı görüntüledim. Başkan tabağın üzerinde ki peçeteyi açtığında sıcacık ve nar gibi kızarmış lokmaları gördük. İnci Başkana gelen lokmaları, İnci Başkan, ben ve arkadaşımız Erdoğan Şendir birlikte yedik.

İnci Başkan’ın tamda Kavaklı insanı ile aile gibi bir bağının olduğunu anlattığı sırada sıcak lokmaların gelmesi. O lokmayı yapan insanın Başkanı da düşünmesi, İnci Tunç’un anlatmak istediklerinin bir nevi  teyidi oldu.

43.Babaeski Tarım Festivalinde Lüleburgazspor Minikleri Şampiyon



FarukCeylan-Babaeski Tarım Festivali’nde geleneksel olarak organize edilen ve Kırklareli,Edirne,Tekirdağ İllerimizden birçok futbol takımının katıldığı  Minikler Halı Saha Futbol Turnuvasının bu sene ki şampiyonu da Lüleburgazspor minikleri oldu.
Lüleburgazspor Babaeski Tarım Festivalinde en çok şampiyon olan takım olma ünvanını korudu.Turnuvanın ikincisi Kayaspor,3.sü ise Yıldırımspor oldu.
Turnuvada en iyi kaleci Yıldırımspor’dan Adnan Emir TASASIZ, Gol Kralı Kayaspor’dan Onur YAVUZ oldu.Turnuvanın en centilmen takımı ise misafirperliği ve en az faul yapan takım olarak Babaeskispor oldu.
Belediye Başkanı Av.Abdullah HACI şampiyon olan Lüleburgazspor’u tebrik ederek turnuva hakkında şunları söyledi; “Festivalimiz süresince gerçekleştirilen Halı Saha Futbol turnuvamız bu sene de festivalimize renk kattı.Geleceğin yıldız adayları turnuva boyunca yeteneklerini festivalimize gelen misafirlere,Babaeskililere  gösterme imkanı buldular.Onlar için belki de hayatlarındaki ilk büyük turnuva olan Halı Saha Futbol turnuvamız çocuklarımızın özgüvenlerinin gelişmesini de katkı sağlamaktadır.Her sene gerek ilimizden gerekse il dışımızdan futbol takımlarımız turnuvamıza iştirak etmektedir.Ben turnuvamıza katılan tüm spor kulüplerine,futbolcularımızın yetişmesinde emekleri büyük olan çok değerli teknik direktörlerimize ve her sene bizleri kırmayarak turnuvalarda hakemlik yapan Babaeski Ticaret Borsası çalışanlarından İsmail DİMETOKO’ya,bu seneki turnuvamızda ilk defa görev alan Özmen AKIN’a,turnuva organizasyonuna büyük emek veren Destek Hizmetleri Müdürümüz Ufuk BÖKER’e,turnuva komitemize,Halı saha yetkililerine şükranlarımı sunarım.Halı saha futbol turnuvamız seneye de çok keyifli maçlar ile devam edecek.”