30 Ağustos 2013 Cuma

Karamesutlu Köyü’nde Abdullah Hacı Sevgisi


Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor.

* Başkan Hacı, “5 Günde 5 Açılış”  Programı kapsamında Festivalin ikinci günü de Yeni Su Deposu ile Su Kuyuları’nın açılışını yaptı.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kırklareli’nin Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, “5 günde 5 açılış” Programı kapsamında, ilk açılışı “43. Babaeski Tarım Festivali”nin birinci günü olan 26 Ağustos 2013 Pazartesi günü,  Babaeski Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını yaparak gerçekleştirdi. 
Başkan Hacı 27 Ağustos 2013 Salı günü de Karamesutlu Köyü Gucuk Burun Mevkii’nde Yeni Su Deposu ile Yeni Su Kuyuları’nın açılışını yaptı.
Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu, İller Bankası Müdürlüğü yetkilileri, Oda ve Borsa Başkanları ile Babaeski ve Karamesutlu Köyü halkı katıldı.
Açılış öncesi Köylüler Belediye Başkanı Abdullah Hacı’ya büyük sevgi gösterilerinde bulundular. Köy Halkı ve Babaeskililer, Abdullah Hacı’ya sarılabilmek, ona dokunabilmek için adeta yarıştılar. Başkan Abdullah Hacı ile fotoğraf çektirebilmek için sıraya giren vatandaşlar, açılışın bir saat geç başlamasına sebep oldular.
Başkan Hacı kendisine gösterilen bu sevgi karşısında, tüm vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, dertlerini dinledi ve hepsiyle tek tek objektiflere poz verdi.  Bu tablo Karşısında bir ara Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu’nun da Başkan Hacı’ya sarıldığı gözlendi. 
Vatandaşın Atatürk Kültür Merkezi açılışında Başkan Hacı’ya gösterdiği sevgi seli Karamesutlu Köyü Gucuk Burun Mevkii’nde de devam etti. 
Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, açılış konuşmasında şunları söyledi;
“Sayın İller Bankası Bölge Müdürüm, Sayın Milletvekillerim, Sayın Oda ve Borsa Başkanlarım ve sevgili Babaeskililer, içme suyu yeni depomuzun ve su kuyularımızın açılış törenine hoş geldiniz. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Babaeski Belediye Başkanlığı olarak ilçemizde çok büyük bir yatırıma daha imza attık. Bugün itibarı ile Gucuk Burun Mevkii’nde 2011-2012 yılında inşaatına başladığımız Yeni Su depomuzu ve yeni su kuyularımızı sizlerin hizmetine açmış bulunmaktayız. Yeni su kuyularımızdan ve su depomuzdan vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile su içebilecektir. Çünkü yapılan analiz sonuçlarına göre yeni su kuyularımızdan çıkan su hazır sulardan bile daha kaliteli ve lezzetlidir. Yeni su depomuzun ayrı bir özelliği de içme suyumuz şebeke hattına kendi cazibesi ile gidecek ve belediyemiz tarafından çok büyük miktarda enerji tasarrufu sağlanacaktır, ayrıca herhangi bir elektrik kesintisinde sularımız asla kesilmeyecektir.Tesiste hizmete girecek yeni su  kuyularımızdan su depomuza saniyede 130 Lt/sn su pompalanacaktır.Babaeskimizin ihtiyacı saniyede 70 Lt iken yeni depomuzdan bunun iki katı hacminde ilçe
merkezine su verilecektir.Bunun anlamı yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlarımız artık tazyikli bir şekilde,hidrofora gerek olmadan su kullanmaya başlayacaklardır.Yeni su kuyuları ve su deposu çalışmaları ile birlikte ilçemizde Eylül ayı ile birlikte  yaklaşık 200 km içme suyu şebeke hattını yenileyeceğiz. İlçemiz mevcut su kuyuları ve su depoları artık ilçemizin ihtiyaçlarını taşımayacak duruma gelmişti. Su demek hayat demektir.  Su tükenirse hayatımız sonlanır demektir. Suya gereken önemi vermemiz ve mevcut su yatırımlarımızı yenilememiz kaçınılmaz bir sonuç haline gelmişti. Babaeski Halkı yaptığımız yatırımlar ile artık su sıkıntısı yaşamayacaktır. Babaeski’de bundan sonra altyapı bir diye bir sorun kalmayacaktır.
Ben bizlere her zaman destek olan Milletvekilimiz Sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu’na, İller Bankası 1.Bölge Müdürüm Ali Seyfi Küçükgöncü’ye, İller Bankası’nın çok değerli yöneticilerine ve belediye çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu sıcakta yoğun Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Yeni Su depomuz ve su kuyularımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun.”


29 Ağustos 2013 Perşembe

43. Tarım Festivali açılışında Başkan Hacı’ya sevgi seli


Babaeski’liler Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’ya olan sevgilerini alkışlarla, balkonlarından çiçekler ve konfetiler yağdırarak gösterdiler. Abdullah Hacı’ya gösterilen sevgi seli festival açılışının önüne geçti.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir
26 Ağustos 2013 Pazartesi günü 43. Babaeski Tarım Festivali açılış töreni için Kırklarelinin Babaeski İlçesine gelen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgili, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin,  CHP Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca, partililer ve çok sayıda vatandaş Babaeski girişinde karşıladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Taymaylıgil, CHP Babaeski İlçe binasında partililere hitaben yaptığı konuşmasında, bir Trakyalı olarak Babaeskide olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu, Babaeski Tarım Festivalinin en iyi şekilde kutlanacağını fakat AKPnin tarım politikaları ile çiftçinin oldukça mağdur ve zor durumda olduğunu belirtti.
Parti binasındaki konuşma ve sohbetin ardından CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil CHP Kırklareli Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacıyı makamında ziyaret etti.
Ziyaretin ardından, Başkan Abdullah Hacı, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Kırklareli Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu ve beraberindekiler Festival Kortejine katıldılar. 
Babaeski 43. Tarım Festivali Kortejinde Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı sevgisi izdihama neden oldu. Yollar Korteje katılanları almadı. 
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Kırklareli Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin ve CHP Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca, birlikte kurdela keserek Babaeski Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinin açılışını yaptılar ve Belediye Başkanı Abdullah Hacının daha önce duyurduğu, 5 günde 5 açılış programındaki ilk açılış Festivalin birinci gününde gerçekleştirilmiş oldu.
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı ikinci açılışını da Festivalin ikinci günü saat 18.00de yapacak. 5 günde 5 açılış programının ikincisi Yeni İçme Suyu Deposu ve Yeni Su Kuyularının açılışı olacak.
Başkan Hacı, açılışın ardından misafirlerine Atatürk Kültür Merkezini gezdirerek bilgi verdi. 
Atatürk Kültür Merkezinin önünde toplanan mahşeri kalabalığın sevgi gösterileriyle Atatürk Kültür Merkezinden güçlükle ayrılan Belediye Başkanı Abdullah Hac ı ve beraberindekiler, Korteje katıldılar. Yürüyüş sırasında kaldırımlarda toplanan halk, Başkan Av. Abdullah Hacıya sevgi gösterilerini sürdürdü. 
Yürüyüşü evlerinin balkonlarından izleyen Babaeskililer Abdullah Hacıya olan sevgilerini alkışlarla, balkonlarından çiçekler ve konfetiler yağdırarak gösterdiler. Abdullah Hacıya gösterilen sevgi seli festival açılışının önüne geçti.
Halkın sevgi çemberi içinde Festival Alanına gelen Belediye Başkanı Abdullah Hacı Festival Alanında halka hitap etti. Başkan Hacı, Festivalin 43 yıldır devam ettiğini belirterek, Festivali başlatan Merhum Gündüz Onata ve Festivalin gelişerek, büyüyerek bu günlere gelmesinde katkısı olan tüm Belediye Başkanlarına, Belediye çalışanlarına, İlçe Tarım Müdürlüğüne, güvenlik görevlilerine, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Festivalin asıl sahipleri olduklarını söylediği Babaeski Halkına şükranlarını sundu.
Başkan Hacı sözlerine şöyle devam etti; Değerli Babaeskililer, ben bu topraklarda doğdum. Doğup büyüdüğüm bu topraklara sizlerin desteği ile hizmet etme onuruna eriştim. Hizmet aşkımızı, hayallerimizi sizlerle buluşturduk ve 2009 yılından bu güne İlçemizde gerçekleştirilen tüm projeleri, hizmetleri sizlerin desteği ile birlikte inşa ettik, İlçemize kazandırdık.  Babaeski Tarım Festivali Trakyanın markasıdır.  Bu marka ve bu güzel insanlar olduğu sürece Festivalimiz sonsuza kadar yaşayacaktır. 
5 yıl gibi kısa bir sürede İlçemizin çehresini değiştiren hizmetleri ortaya koyduk.  Bir çok kişinin hayalini bile kuramadığı,  gerçekleştirilmesi imkansız olarak nitelenen projeleri hayata geçirdik, bir kısmını da başlattık. Babaeski için gerçekleştirdiğimiz ve devam eden projelerimizin maliyeti 50 milyon liradır.  Bu kaynakların bulunması o kadar kolay olmadı.  Babaeski olarak gerçekleştirdiğimiz vizyon ile  siyasal ve sosyal ittifaklar sayesinde, Babaeskinin alt yapısından üst yapısına, tarihinden kültürüne, sosyal yaşamına ve  eğitimden spora kadar  Babaeski için maddi manevi tüm kaynakları elde ettik. Projelerimizin startını verdik ve gece gündüz demeden de çalışıyoruz. En geç iki yıl içinde tüm projelerimizi tamamlayarak hiçbir sorunu kalmamış, mutlu insanların yaşadığı bir Avrupa kentini hayata geçireceğiz. 
Hizmet süremiz içerisinde toplumumuzun yalnız bir kesimini değil, tamamını kapsayan sıcak ve samimi bir iletişim kurduk.  Keyfi ve kibirli bir yönetim anlayışında olmadık. Göreviz süresince asla ucuzluk yapmadık.  Sosyal ve Kültürel fayda anlamında insanlara dokunmayı başardığımızı düşünüyorum. 
Yaptığımız her şeyde gücü sizin sevginizden alıyoruz. Çünkü biz büyükçe bir ailenin fertleriyiz. BİZ BİRLİKTE BABAESKİYİZ. Önümüzdeki yıl yapılacak Yerel Seçimlerde yeni ve güçlü bir çıkışı birlikte yakalayacağız ve Babaeskiye hizmete devam edeceğiz. 
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun dediği gibi; Bir hayalim var. Herkes, her sabah evinden çıkıp işine gidebilsin. Bir hayalim var herkes, kapısının önüne çıktığında komşusuna günaydın diyerek elini uzatabilsin. 
Bu gün bu Festival döneminde sevgi saygı ve kardeşlik duygularımızı paylaşalım. Barışı gönüllerimizde egemen kılalım. Festivalimiz İlçemize, Bölgemize hayırlı olsun. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.  Başkan Abdullah Hacının konuşmasından sonra mikrofona CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil geldi. Tamaylıgil Hükümetin Tarım politikalarını eleştirdi ve Mustafa Kemal Atatürkün, Milletin Efendisi ilan ettiği köylümüzün efendiliğinin kalmadığını, Hükümetin buğday, ayçiçeği, pirinç gibi daha bir çok tarım ürününü acımasız şekilde dışarıdan ithal ederek köylünün ürününe değer kaybettirdiğini söyledi. Tamaylıgil, köylünün CHP İktidarı ile yeniden Milletin Efendisi olacağını söyledi. 

.





Karahalil Belediyesi Çok Amaçlı Kültür ve Sosyal Hizmet Merkeziinşaatı yıl sonunda bitiyor.

* “Halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için çalışıyoruz.”

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Karahalil Belediyesi tarafından Temmuz ayında başlayan Çok Amaçlı Kültür ve Sosyal Hizmet Merkezi Yapım inşaatı yıl sonunda bitiyor.

Belediye Başkanı Dindar Seçen, Nisan ayında ihalesi yapılan ve Temmuz ayında inşaatına başladıkları Çok Amaçlı Kültür ve Sosyal Hizmet Merkezi inşaatını yıl sonuna kadar bitireceklerinin müjdesini verdi.

Başkan Seçen, inşaatla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için çalışıyoruz.  Vermiş olduğumuz sözlerden  en önemlilerinden biri de Çok Amaçlı Kültür ve Sosyal Hizmet Merkezi ydi. Kültür ve Sosyal Hizmet Merkezi mizi yıl sonuna kadar bitirerek hizmet açacağız.
Bu salon sadece Beldemize değil etrafımızda bulunan diğer köylerde yaşayan vatandaşlara da hizmet etme açısından önem arz etmektedir.
444 bin liraya mal olacak salonun, %50lik kısmı Belediyemizce ve diğer %50lik kısmı da Kültür Bakanlığımızdan sağlanılacak Hibe Kredi ile gerçekleştirilecektir.” Dedi.



 

25 Ağustos 2013 Pazar

"Tozaklı Köyü Muhtarlığından çocuk yapana 1 yıl bedava su." Başlıklı Özel haberimiz 5 günde 4735 defa tıklanarak, rekor sayıda okundu.


  21 Ağustos Çarşamba günü "Tozaklı Köyü Muhtarlığından çocuk yapana 1 yıl bedava su." Başlıklı Özel haberimiz  25 Ağustos Pazar günü itibariyle 5 günde 4735 defa tıklanarak, rekor sayıda okundu.  Özel Haberimiz üzerine Ajans muhabirleri Tozaklı köyüne akın etti. Haber Ulusal Basın, Ajans ve Telelevizyonlarda da yer aldı. Tozaklı Muhtarı Ali İnan; " Bir haber yaptınız, Ulusal Basın Köyümüze akın etti. Tozaklı Köyünü ve beni tanımayan kalmadı. Yeşilyurt ve Kırklareli Haberci ekibine candan teşekkkürler ediyorum." dedi.

Yeşilyurt Gazetesi ve Kırklareli  Haberci, ekibi olarak Gazetecilikte yine Ulusal Basına kaynak olduk.

21 AĞUSTOS 2013
ÖZEL HABER

Tozaklı Köyü Muhtarlığından çocuk yapana 1 yıl bedava su.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Tozaklı Köyü Muhtarı Ali İnan köylerinde yeni çocuk sahibi olan Tozaklı’ların su faturalarını 1 yıl Muhtarlık olarak ödeyeceklerini söyledi.
Muhtar Ali İnan, köy nüfusunun artması ve insanların çocuk sahibi olmalarını özendirmek için Muhtarlık olarak böyle bir kampnaya başlattıklarını ifade ederek;  “Hayat pahalılığı sebebiyle Köyümüzde gençler çocuk yapmayı sürekli erteliyor. Bu konuda bir cazibe sağlamak adına Muhtarlık olarak yeni çocuğu olan ailelerin su faturalarını 1 yıl Muhtarlık olarak ödemeye karar verdik. İmkanlarımız daha fazla olsa daha özendirici uygulamalarda yapamak isteriz. Ancak imkanlar şu an itibariyle bu kadar.

Bedava su kullanmayı hak eden birkaç aile var. Şimdi o ailelelerin çocuklarının doğmasını bekliyoruz. Doğum gerçekleştiği gibi nüfus cüzdanlarını getirdikleri gibi bedava su uygulamasını başlatacağız.” dedi.

Duygular yüksek, katılım azdı.

Yorum Haber

Faruk Ceylan
Filistin’de, Gazze’de,Doğu Türkitan’da,Arakan’da,Mısır ve Suriye’de meydana gelen katliamı, insanlık dışı vahşeti protesto için Kırklareli Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun düzenlediği miting için 250-300 kişi civarında vatandaşımız  Dingiloğlu parkı önünde toplandı.
Yani bu vahşeti  Kırklareli’nde bu kadar az sayıda insan protesto etti.
Tatil günü olması, saat olarakta oldukça müsait bir vakit olmasına rağmen bu insanlık ayıbına bu kadar az insan duyarlılık gösterdi.
Karaumurbey  meydanına sloganlar ve tekbirlerle gelen grup, saat kulesinin bulunduğu meydanda da uzun süre  vahşete karşı sloganlar attı.
Öğretmen Erginoğuzlu’nun duygusal konuşması izleyenleri dugulandırdı. Özellikle bayanlar göz yaşlarına engel olamadılar.
Mahmut  ve eşi Seha Hamwy  ile kızları Ruba(19),Denya (18), Sema (21)’da Bir yıl önce Suriye’deki İnsanlık dışı vahşeti  bire bir yaşayan ve  savaştan kaçan bir aile.  Lüleburgaz’da yaşayan   bu aile de  miting meydanındaydı.
Bayanların çoğunluğu konuşmaları ağlayarak dinledi. Ancak Suriye’den kaçan aile ve kızlarının ağlamaları etraflarında bulunan kadın erkek herkesi  hıçkırıklara boğdu.
Duyguların  zirveye çıktığı mitingde Hızırbey Camii eski İmamlarından Abdülhamit Oruç Dua için mikrofona geldi. Eller semaya yükseldi. Abdülhamit Oruç Hoca duayı hıçkırıklar içinde zor tamamladı. Abdülhamit Hocanın göz yaşları içinde ki duasına, izleyenler de katıldı ve duygular sel oldu aktı.
Mitingin  hernekadar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlendiği duyurulduysa bile, Organizede  ön planda olan  Ak Parti yöneticileriydi.  Diğer parti yöneticilerinden kimseyi göremeyenler, “ Bu Miting Ak Partinin şovu niteliğindeydi” dedi.



MHP Tekirdağ Milletvekili Belen, Hükümetin Ayçiçeği üreticisine üvey evlat muamelesi yaptığını söyledi.


* MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen; “AKP Hükümetine ve Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Eğer ayçiçeği üreticisinin ayçiçeğini ekmeye devam etmesini ve ithalata milyarlarca dolar para verilmesini önlemek istiyorsanız ayçiçeği politikanızı gözden geçirip hemen gerekli tedbirleri almalısınız.”
Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, yaptığı Basın toplantısında,AKP Hükümetinin  yemeklik yağlık bitkilere verdiği desteklemelerde Ayçiçek üreticisine üvey evlat muamelesi yaptığını belirterek şunları söyledi;
“Değerli Basın Mensupları;
                AKP Hükümeti 11.yılında yine rutin bir alışkanlığını yapmaktadır.
                Ülkemizde ayçiçeği hasadı başladı ama hala ayçiçeği fiyatı ile ilgili çiftçiyi memnun edecek bir gelişme yok ve ayçiçeği üreticisi endişe içindedir.
                Ayçiçeği piyasasında üretimin yaklaşık yüzde 25’ini satın alan ve piyasada fiyat belirleyici konumunda olan Trakya Birlik (Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Birliği)te bir hareket yoktur, bu da ithalata bağlı olarak piyasada, fiyatın geçen yılki fiyatın çok altında gerçekleşmesine sebep olmaktadır.
                Ayçiçeği hasatının başladığı günden bugüne kadar gerçekleşen fiyat 90 kuruş ile 1 TL arasındadır. Bu da geçen yılın fiyatı olan 1.50 TL’nin çok altındadır.
                Ülkemizin yemeklik bitkisel yağ ihtiyacı için yıllık 2 milyon ton civarında üretime ihtiyaç vardır. Geçmiş yıllarda 57. DSP-MHP-ANAP Hükümeti zamanında tarıma verilen desteklemeler neticesinde ayçiçeği üretimi 900 bin tondan 1,5 milyon tona ulaşmıştır, fakat AKP Hükümetinin rantiyeciliği sebebi ile bu gidişle ekilen alanlar çiftçimizin geçimini sağlayabilecek parayı kazanamaması ve hatta zarar etmesi sebebiyle hızla azalacak, ithalata verilecek paralar ekonomiyi daha da çıkmaza sokacaktır.
                AKP Hükümeti çiftçilerin kullandığı kredilerin 2002 yılında 529 milyon TL’den 2012 yılında 23 milyar TL’ye çıkmasıyla övünmektedir.
                Çiftçimizin geliri ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiş olsa neden kredi kullansın? Bu düşünce sakattır. Bakın 2002 yılı ile bu günü bir karşılaştıralım.
                Bu tabloya bakarak Türk tarım sektörü ve Türk çiftçisinin iyi durumda olduğunu söylemek mümkün değildir.
                Ayçiçeği üreticimiz, bilhassa Trakya Bölgesi’nde, önümüzde haftada hızla ürününü hasat edecek, fakat başı iki elinin arasında kara kara düşünmektedir.
                Ayçiçeği maliyetleriyle ilgili hesaplara bakarsak bugün itibari ile oluşan fiyatın çiftçimize para kazandırmadığını ve hatta zararına yol açtığını görürsünüz.
               
                Bu yılın maliyeti kendi tarlasını işleyenlerde 150 TL/ dekar, kira ile tarla işleyenlerde 200 TL/ dekar olarak en ekonomik işleme şartlarında gerçekleşmiştir. Bu yılın ortalama ürün verimi 175-200 kg. arasındadır. Brüt 90 kuruş-1 TL arasında ürününü satacak olursa ayçiçeği üreticisi nasıl kar etsin? Geçimini nasıl sağlasın?
                Buradan AKP Hükümetine ve Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Eğer ayçiçeği üreticisinin ayçiçeğini ekmeye devam etmesini ve ithalata milyarlarca dolar para verilmesini önlemek istiyorsanız ayçiçeği politikanızı gözden geçirip hemen gerekli tedbirleri almalısınız. Türk tarım sektörünü ithalatçılara ( Candaş ve yandaşlara) teslim ederek ülkemizi bataklığa sürüklemekten derhal vazgeçin ve ithal maliyetini arttırarak, iç piyasada fiyatın geçen yılki fiyat olan 1,50 TL’ye en azından enflasyon farkı da ekleyerek 1,60 TL/ kg olacak şekilde tedbirleri almalısınız. Bunun için geçmiş yıllarda uygulaması yapılan REFERANS fiyat uygulamasını ve ayrıca ithalat için tespit edilecek gümrük kapılarının Irak-Suriye gibi ülkelere olan kapılar olarak belirlemeli ve ancak bu ülkelerden Türkiye’ye giriş yapılan gümrük kapılarından ithalat izni verilmelidir.
                Bu tedbirlerin yanında AKP Hükümeti yemeklik yağlık bitkilere verdiği desteklemelerde Ayçiçek üreticisine üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Son yılda yağlık zeytine 60 kr/kg, pamukta 50 kr/kg, aspire 45 kr/ kg, kanolaya 40 kr/kg destekleme verilirken, ayçiçeğine 24 kr/kg destek verilmektedir. Bu destek 50 kr/kg’maçıkarılmalı ve Ayçiçek üreticisinin zararı önlenmelidir.
                Son olarak ülkemizin ayçiçeği üretiminin ¼’ünü ortaklarından satın alan ve piyasada fiyat belirleyici konumunda olan Trakya Birlik üst yeöneticilerine seslenmek istiyorum.
               

                Sizler 48 kooperatifte yaklaşık 60 bin faal ortağı temsil ediyorsunuz ve göreviniz olan ortaklarınızın çıkarlarını koruma noktasında derhal 48 üye kooperatifin yöneticileriyle bir toplantı yaparak ve Sayın Başbakandan randevu alarak durumu anlatmalı, ortaklarınızın sesini, çektikleri sıkıntıları ve siz yöneticilerin şu anda çektiğiniz sıkıntıları kamuoyu ile paylaşmalı, bunun sonucunda da gereğini yapmalısınız.”

 (Faruk Ceylan)

Karahalil Belediye Mezarlıkları temizlendi.


Faruk Ceylan-Karahalil Belediyesi, Karahalil ve Hazinedar Mahallesindeki mezarlıklarda bulunan otları biçtirip yaptırdığı temizlikle mezarlıkları pırıl pırıl yaptı.
Karahalil Belediye Başkanlığı Önceki günde  Demirkapı Mahallesinde bulunan mezarlığın otlarını biçtirip, temizliğini yaptırdı.
Mezarlıkları pırıl pırıl olan Karahalil halkı mezarlıklarının temizliğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Belediye Başkanı Dindar Seçen’e teşekkür ettiler.



Karahalil Belediyesi Mahalle kanal çalışmalarını başlattı.


Erdoğan Şendir-Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, Karahalil girişinde, Demirkapı Mahallesinde ve Hazinedar Mahallesi girişinde Kanal çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

Başkan Seçen yağış olmamasının kendileri için avantaj olduğunu bu yüzden kanal inşaatlarını süratle bitirmek için çalıştıklarını söyledi.

24 Ağustos 2013 Cumartesi

İnece Belediye Binası Yeni yüzüyle hizmete girdi.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir
İnece’nin öncelikli ihtiyaçları yüzünden sürekli ertelenen   Belediye binasının bakım onarımı yapılarak bina  modern bir hale getirildi.
Başkan Yılmam, binanın bakım onarımı  hakkında şunları söyledi; “ Binamız oldukça eskiydi. Beldemizin öncelikli ihtiyaçları yüzünden bakım onarım işini epey erteledik. Binanın içinde yaptığımız büyük bir  tadilatla tüm birimleri tamamen yeniledik ve modern hale getirdik ve faaliyete geçirdik. İç mekandaki bu tadilat Yeşilyurt Gazetesinde haber olarak yayınlanmıştı. Tadilat en fazla çalışanlarımızı sevindirdi. Çalışanlarımız artık daha ferah bir ortamda çalışacaklar. Sanıyorum bu onların iş verimini de arttıracak.
 İç bakım onarımı biten binamızın dış cephesinde de biraz değişiklikler yaptık ve  İnece Belediye Binasına yeni bir çehre kazandırmaya çalıştık.” dedi.

İl Özel İdaresi İnece-Kavaklı yolunu yapıyor.



Faruk Ceylan-İl Özel idaresi tarafından yapımına başlanan İnece-Kavaklı yolu çalışmaları devam ediyor.

İl özel İdaresi tarafından yapılan ve  kötü durumda olan İnece-Kavaklı yolunda  8 Kilometrelik bölümün  4 Kilometrelik kısmı  bitirildi.  Kalan kısmında bitirilmesi için çalışmalar süratle devam ediyor.

23 Ağustos 2013 Cuma

Bugünkü seçim durağımız Büyükkarıştıran.

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan
faruk ceylan39@gmail.com

Yerel Seçimler öncesi başlatmış olduğumuz seçim turunda Büyükkarıştıran Belediye  Başkanı Lütfü Karaman’ı Makamında ziyaret ettik.Uzun uzun sohbet ettik. Başkan’ın yaptıkları ve yapacakları o kadar çok ki bunlar kanaatimizce her Başkanının kolay yapacağı şeyler değil. 1999 yılından beri, 4 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Başkan Lütfü Karaman, şimdi 5. dönem Belediye Başkanlığına hazırlanıyor.
Başkan Karaman,  Büyükkarıştıran’ı uçuracağını iddia ettiği  Kuzey Kent Prosesini açıklamadan önce Belde nüfusunun 15 bini geçeceğini ifade etti ve proje hakkında şunları söyledi;
“Büyükkarıştıran’daki sanayi alanları ıslah sanayi alanlarına (ISA) dönüştürülmesi ve lojistik alanlarında imara açılması ile Beldemiz önemli bir konum kazanmıştır. Bu nedenle yeni yerleşim ve konut alanlarına ihtiyaç duyulduğundan Büyükkarıştıran Kuzey Kent Projesini başlattık. 
Kuzey Kent Projesinin alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Bu planlama ile daha modern ve çağdaş bir yerleşim alanını Beldemize kazandırmış olacağız. 
  Kuzey Kent Projesi Plan notları açıklamalarına göre; planlanan alan 477610,82 m2 ve planlama alanına öngörülen nüfus 9000 kişidir. Planlama alanı D-100 karayoluna ve O-3 TEM otoyoluna 15 metre yol genişliği ile ulaşım bağlantısı sağlanmaktadır. Proje alanında yer alabilecek yapılara ilişkin olarak yapılaşma emsali konut alanlarında belirtilmiş olup, bu alanlarda iki farklı yapılaşma düzeni bulunmaktadır. Blok düzen konut alanları E:1,50, H:Serbest, Müstakil Konut Alanları ise ayrık nizam TASK:0,25 H:9,50 metre yapılanma koşulları getirilmiştir. Planlama Alanında nüfusun ihtiyacını karşılamasına yönelik Sosyal Donatı Alanları ve Yeşil Alanlar düzenlenmiştir. Proje alanında, gerek öngörülen nüfusa gerekse güneyinde bulunan yerleşik dokuya hizmet edecek bir ticari alan düzenlenmiştir.
  Planlama alanına konu olan Kuzey Kent Projemizin bulunduğu alanda şu an yerleşim bulunmamaktadır. Beldemizin kuzeyindeki bu alan İl merkezine 65 km, İlçe merkezine 20 km, D-100 Karayoluna 1,5 km ve O-3 TEM otoyoluna da 8 km uzaklıktadır.”
Başkan Lütfü Karaman için Bu projenin önemi çok büyük. Projenin hayallerinin Projesi olduğunu söyleyen Başkan Lütfü Karaman, Proje tamamlandıktan sonra nüfusun 15 bini geçebileceğini belirtti. 
Başkan, Büyükkarıştıran’ın girişinde de 70 dönümlük bir park yaptırıyor. Park Trakya’nın en büyük parkı olacak. Parkta dinlenme,eğlenme ve spor alanları olacak.
Başkan Lütfü Karaman dört dönemdir Belediye Başkanı. Bekli de Trakya’da beşinci dönem Belediye Başkanlığına hazırlanan tek Başkan.
Lütfü Karaman’ın Belediye Başkanlığı serüveni 1994 yılında başlamış, dört dönem aralıksız Belediye Başkanlığını kazanan Karaman Trakya’da bir rekora da imzasını koymuş.
Karaman ilk seçimini 1994 yılında  ANAP adayı olarak 865 oyla  kazanmış. Bu seçimde SHP 836, CHP 327,DYP 159,MHP 42 oy almış.
1999 seçimlerinde oylarını 1303’e yükselterek ikinci defa Belediye Başkanlığını kazanmış. En yakın rakibi CHP 965, DSP 558, MHP’de 67 oy almış.
2004 seçimleri de Hilmi Karaman’ın zaferiyle sonuçlanmış. Karaman bu defa oylarını 1791’e yükselterek Başkanlığı üçüncü defa kazanma başarısını göstermiş. Bu seçimde CHP 969, Ak Parti 411, MHP’de 31 oy alabilmiş.
Büyükkarıştıran seçmeni, 2009 Yerel Seçimlerinde de yetkiyi Lütfü Karaman’a vermiş ve  Karaman 2065 oyla Başkanlık koltuğuna dördüncü defa oturmuş. CHP 1614,Ak Parti 82, MHP’de 27 oyla  seçimi tamamlamışlar. 
Lütfü Karaman’ın, 1994 seçimlerinde 865 oy ve en yakın rakibine 29 oy gibi az bir fark yaparak başlayan Belediye Başkanlığı serüveni, 2009 seçimlerinde 2065 oya yükselerek devam etmiş.
 Dört defa ard arda seçim kazanarak Trakya’da bir rekor elde eden Başkan Lütfü Karaman, 14 Mart 2013 seçimlerinde Belediye Başkanlığını  beşinci defa kazanmaya hazırlanıyor.
Sokaktaki Vatandaş Başkan’dan memnun.” Memnun olmasak, kendisini  20 sene Başkan seçmezdik” diyorlar.
Siyasal olarak DP’li  olan Başkan Lütfü Karaman, Mart 2014 seçimlerine DP adayı olarak gireceğini söyledi.
Büyükkarıştıran’da yaptığı hizmetlerle dört dönem Başkanlığı kimseye bırakmayan Lütfü Karman, bir sürpriz olmazsa beşinci dönemde de Başkanlığı kazanacak gibi görünüyor.
Halkı memnun edecek hizmeti verip, onların gönüllerinde yer almak ve tabiri caiz ise, Belediye Başkanlığına abone olmak hiçte kolay bir iş değil. Halk adamı durup dururken dört defa Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtmaz.
Gezdiğimiz 20 Belediye de böyle bir örneğe rastlamadık. Uzun yıllar rastlamakta biraz  zor görünüyor.
Büyükkarıştıranda durum bu. Başkanın karşısına kim aday çıkar, Başkanlığı kendisinden devralabilirmi? Bunu zaman göstrecek.  İkinci seçim turumuzda Büyükkarıştıran’ı yeniden ziyaret edecek, sizlerle yeni gelişmeleri paylaşacağız.

Hepinize Büyükkarıştıran’dan selamlar gönderiyor, mutlu ve umutlu günler diliyorum. Yeşilyurt Gazetesinin tiryakileri, değerli okuyucularım. Hoşçakalınız.

Tozaklı Köyü Ayçiçeği üreticileri emeğinin karşılığını almayı umuyor.


Haber:Faruk Ceylan
Fotoğraf: Erdoğan Şendir
 Yeni ürün ayçiçeğini  çıkaran üreticiler, devletin ayçiçeği ithalinin fiyatlara olumsuz  yansıdığını belirterek Devletten emeklerinin karşılığını almayı umduklarını söylediler.
Tozaklı köyünde görüştüğümüz  ayçiçeği üreticileri, fiyatların geçen yıl  1.61 TL olduğunu, bu yıl Hükümetin fazla ayçiçeği ithalatı yaparak fiyatları düşüreceği söylentilerinin ortada dolaştığını belirttiler. Ayçiçeği üreticileri bu söylentilere rağmen  emeklerinin karşılığını almayı umduklarını ve Devlete güvendiklerini ifade ettiler.


Kofçaz Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi yapım çalışmaları başladı.




Faruk Ceylan-Kofçaz Belediye Meclis üyelerinden Müjdat Ceylan ve İl Özel İdaresi İnşaat Teknikeri Mürsel Engin Kofçaz'a yapılması planlanan Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi nin hangi model olacağı konusunda görüşmede bulundular.  
Genel Müdür Yardımcısı Avni Özkaya, Birim Sorumlusu Fatih Akdeniz, Mimar Peral Arslan Tiryaki ile yapılan toplantıda Kofçaz Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi için  üç  bloktan oluşacak site modeli uygulanmasına karar verildi.
Kofçaz Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Proje çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından takip edilecek.


Bu günkü Seçim Durağımız Evrensekiz

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan

Bu günkü  Seçim Durağımız Evrensekiz. Belediye Başkanı Halil Abanoz bizi çok samimi ve gülen bir yüz ile karşıladı.
 Bol espirili, kahkaha dolu sohbetimiz süresi içinde Abanoz’un sürekli gülen yüzü ve samimi hali çok rastlamadığımız bir Belediye Başkanı profilini ortaya koydu.
Başkan Abanoz; ” Hayatı çok fazla zorlamayacaksın. İşini doğru yapacaksın. En önemlisi  vicdanın rahat olacak. Doğru işler yapan karşılığını mutlaka alır. Hayatta olmasını istediğin şey değil, Allah’ın istediği olur. Ben böyle inanıyorum.”  diyor.
Başkan Abanoz, sorumuz üzerine Belediye Başkanı olmadan önce Evrensekiz halkına verdiği sözlerin tamamını yerine getirdiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu; “ 4 Kilometre Telekom hattını yer altına aldık. Ana caddede ki 3,5 Kilometre havai elektrik hattını yer altına aldık. Yeni elektrik trafosu yaptırdık. 22 Kilometrelik doğal gaz hattHhını tamamladık.  32 Kilometrelik kanalizasyon şebekesi inşaatını başlattık ve inşaat devam ediyor. Arıtma tesisini hayata geçireceğimiz proje için 310 milyon liraya arazi satın aldık. Yapım işi için çalışmaları başlattık. Ön yazışmaları yaptık. Kurum görüşlerini bekliyoruz Kısa süre içinde arıtma tesisi projemizi başlatacağız.
 Evrensekiz Sulama Kooperatifi  ile ortaklaşa Kavak Deresi mevkiinde 18 kilometre dere açımını gerçekleştirdik. Evrensekiz Soğucak deresinde 2010 yılında meydana gelen taşkından sonra ıslah çalışmalarına başladık.
Evrensekiz’den Ahmetbey istikametine doğru her iki yandan 3 metre yüksekliğinde 1500 metre uzunluğunda betonarme  perde duvarlar yapıldı. Kalan kısım için de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.
Başkanlık görevine geldiğim ilk günden itibaren sayısız sosyal ve kültürel faaliyetlerde de  bulunduk. Bayraktepe mevkiinden gölete kadar yapılan sağlıklı yaşam yürüyüş yolunu tamamlayarak hizmete sunduk.  İşlev görmeyen eski Belediye kantarının yerine 60 tonluk elektronik kantarı ihale ederek yaptırıp hizmete sunduk.  Mahalle ve sokaklarımızda yol çalışmaları yaptık. Evrensekiz göletinden  Lüleburgaz’a giden yolun bakım ve onarımını Lüleburgaz Belediyesi ile ortaklaşa yaptık. Yetimler mevkiinde bulunan hasarlı köprünün onarımını yaparak hizmete sunduk. Yağmur suyu ve drenaj kanalı çalışmalarını tamamladık.
Sosyal etkinlikler olarak Ramazan ayları ve özel günlerde geziler düzenledik. Düzenlemeye de devam edeceğiz. Kültür Müzik ve Bahar Şenliklerine Ülkemizin en ünlü sanatçılarını Evrensekiz’e getirerek halkımızla buluşturduk.
Belediye Başkanı seçildiğim günden itibaren Kuran Kurslarını bitirip Hatim eden talebelerimize sürekli altın ve çeşitli hediyeler verildi. Verilmeye de devam etmektedir.  Her tertipte askere giden gençlerimize asker yemeği verilerek eğlenceler düzenledik. Bunu geleneksel hale getirdik ve her tertipte de düzenlemeye devam edeceğiz. Arıcılık ve fidancılık kursları düzenledik. Düzenlediğimiz  Yağmur dualarını da geleneksel hale getirdik.
Başkan olmadan önce  “Bir gün gelecek Evrensekiz’e Belediye Başkanı olacağım. Nasıl hizmet edilirmiş herkese göstereceğim.” Diyerek yola çıktım ve Belediye Başkanı oldum. Başkanlığım süresince Evr ensekiz’in modern bir kent olması için çok çalıştım. Son güne kadar da çalışacağım. Yeni dönemde yeniden adayım.  Bir dönem daha Belediye Başkanlığı yaparak, başlattığım projeleri bitirmek, yeni projelerle mutlu insanların yaşadığı modern bir kent meydana getirmek istiyorum. “  dedi.
Sohbetimizin ardından Evrensekiz’de esnafı ziyaret ettik. Sokaktaki vatandaşla görüştük. 
Evrensekiz’li vatandaşların yarısından  fazlası  Başkan Abanozu  çok çalışkan ve cana yakın bulduklarını söylüyorlar.  Sokaktaki vatandaş Halil Abanoz’a parti ayırmaksızın oy verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini belirtiyor ve Yerel seçimlerde adaya oy verilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.
Halil Abanoz’un  Belediye Başkanlığını  kazandığı 2009 yılı Yerel Seçimlerinde  en önemli avantajı  halktan kopmadan halkın içinde olması ve sürekli gülen yüzü olmuş.  2014 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimlerde de yaptığı hizmetlerin yanı sıra bu avantajı Başkan Halil Abanoz’u rakiplerinin yanında fazlasıyla öne çıkaracak gibi görünüyor.  
2004 yılı Yerel Seçimlerini 848 oy alan DYP adayı Halim Birgül kazanmış. CHP 438, Ak Parti 421 oy almış. Bir dönem sonra seçimi kazanacak olan MHP adayı Halil Abanoz ise   427 oy alarak seçimin üçüncüsü olmuş.
Halil Abanoz 2009 Yerel Seçimlerinde MHP’nin 427 olan oyunu 869’a yükselterek ipi göğüslemiş ve Başkanlık koltuğuna oturmuş. Bu seçimde CHP 756, DP 406 ve Ak parti 167 oy alabilmiş.
Sokaktaki vatandaşın çoğunluğunun, partili partisiz başarılı bulduğu Halil Abanoz 2. Dönem Belediye Başkanlığına hazırlanıyor ve şu an itibariyle yeniden seçilmek için sansı yüksek görünüyor. Tüm partilerin adayları belli olduktan sonra vatandaşın görüşünde Halil Abanoz lehine, ya da aleyhine bir değişiklik olurmu?  Bu sorunun cevabını da 2. Seçim turumuzda vatandaşın nabzını tutmaya çalışarak siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

Yeşilyurt Gazetesinin tiryakisi tüm okurlarımıza, Evrensekiz’den selamlarımızı gönderiyor,mutlu ve umutlu günler diliyorum. 

Karahıdır Mahallesinde Elektrik havai hatları yer altına alınıyor.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kırklareli Tredaş İl Müdürlüğü, Karahıdır Mahallesinde ki havai elktrik hatlarını yer altına alma çalışmaları başlattı.
Karahıdır Mahallesi Edirne Caddesinde başlayan çalışmalarda, direklerle gelen havai hatların yer altına alınmasının elktrik arızalarını büyük ölçüde azaltacağı öğrenildi.

Tredaş  İl Müdürü Mesut Çamdere, özellikle kış aylarında rüzgar ve buzlanmanın elketrik tellerinde meydana getirdiği  kopma ve hasarlarla sık sık elektrik arızası meydana geldiğini, kabloların yer altına alınmasıyla bu sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

İnece Belediye Binası Yeni yüzüyle hizmete girdi.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir
İnece’nin öncelikli ihtiyaçları yüzünden sürekli ertelenen   Belediye binasının bakım onarımı yapılarak bina  modern bir hale getirildi.
Başkan Yılmam, binanın bakım onarımı  hakkında şunları söyledi; “ Binamız oldukça eskiydi. Beldemizin öncelikli ihtiyaçları yüzünden bakım onarım işini epey erteledik. Binanın içinde yaptığımız büyük bir  tadilatla tüm birimleri tamamen yeniledik ve modern hale getirdik ve faaliyete geçirdik. İç mekandaki bu tadilat Yeşilyurt Gazetesinde haber olarak yayınlanmıştı. Tadilat en fazla çalışanlarımızı sevindirdi. Çalışanlarımız artık daha ferah bir ortamda çalışacaklar. Sanıyorum bu onların iş verimini de arttıracak.
 İç bakım onarımı biten binamızın dış cephesinde de biraz değişiklikler yaptık ve  İnece Belediye Binasına yeni bir çehre kazandırmaya çalıştık.” dedi.


Karahalil Belediyesi Hazinedar Mahallesinde 5 bin metre kare kilit taş ve bordür çalışması başlatıyor.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Karahalil Belediyesinin Hazinedar Mahallesinde başlatacağı 5 bin metre kare kilit taş ve bordür çalışmaları için Karahalil Belediyesi tarafından satın alınan kilit taş ve bordürler tırlarla Karahalil’e gelmeye başladı.

Belediye Başkanı Dindar Seçen, Hazinadar Mahallesine yapılacak olan yol ve kaldırım çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi;  “ Hazinedar Mahallemizde 5 bin metre karelik bir alana kilit ve bordür taş döşeyeceğiz. Bu çalışmalarımızla ilgili satın aldığımız bordür taşları gelmeye başladı. Çalışmalarımızı 10-15 gün gibi bir zaman içinde bitirip hizmete vermeyi planlıyoruz. Karahalil Beldemizi  tüm Mahalle ve sokaklarıyla modern bir Belde haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. “ dedi. 



Eski Bakan, Siyasetin İsmet Abisi İsmet Sezgin bu gün Demirköy’de otel açılışı yapacak.




Gülcan Kutlu Demirköy- TBMM'de uzun yıllar Milletvekilliği yapan, TBMM eski Başkanı ve eski Bakanlardan İsmet Sezgin Demirköy'e yeni açılacak olan Çetinler Otelin açılışı için 22 Ağustos 2013 Perşembe günü saat 18.30’da Demirköay’e geldi.
Cumhuriyet Meydanındaki parkta vatandaşlarla buluştu. Daha önce 1986-2011 yıllarında Demirköy'ü ziyaret etmiş olan eski Bakan Sezgin, Demirköy hakkında bilgi aldıktan sonra vatandaşlarla sohpet etti. İsmet Sezgin Vatandaşa sıcak davranışlarıyla dikkat çekti.
       ORMAN KÖYLÜSÜ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK,
Demirköy'e gelirken kesilen ağaçlara üzüldüğünü belirten Sezgin, orman ve orman köylüsünün Türkiyenin geleceğini belirleyeceğini ve Türkiye'yi kurtaracak olan orman köylüsüdür dedi                                            
HÜKÜMETİN SÖYLEM VE EYLEMİ BİRBİRİNİ TUTMUYOR,
 Sorumuz üzerine, hükümet yetkililerinin basında yaptıkları açıklamalar ile icraatlarının birbirini tutmadığını belirten Sezgin bunun halk ve ülkemiz için doğru bir politika olmadığını ve ülkeye zarar getireceğini belirtti.                                                                                                                                        
                                                           DEMOKRASİ CİNAYETİ,
 Silivride mahkemece verilen mühebbet hapis cezalarını değerlendiren Sezgin hukukun ayaklar altına alındığını, ülkede demokrasinin çok zor durumda olduğunu, din ile siyasetin birbirine karıştırılmasının bir demokrasi cinayeti olduğunu, bunları birbirinden ayırmak gerektiğine inandığı söyledi.                                                                                                                                                        Daha sonra Çetinler otele geçen Sezgin kısa bir dinlenme süresinden sonra otelde yöresel yemeklerle akşam yemeğini yedi. Sezgin bu gün yapılacak olan otel açılışndan sonra Demirköy'den ayrılacağını ve Demirköy'ü gerek doğasıyla gerek insanlarıyla çok beğendiğini ve yeniden ziyaret etmek istediğini belirtti.