20 Aralık 2012 Perşembe

Eğitim-İş Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu 23 Aralık Pazar günü Paşa Cafe'de Yapılacak




 Eğitim-İş Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu 23 Aralık Pazar Günü Paşa Cafe'de yapılacaktı. Saat 10.00'da başlayacak Genel Kurula, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir'in yanı sıra çevre illerin şube ve temsilcilik başkanları da katılacak.

Kısa bir değerlendirme yapan Şube Başkanı Girgin; "Sendikamıza yeni katılan üyelerimizden aldığımız güçle, daha önce olduğu gibi, bundan sonra da hem Cumhuriyet Devriminin kazanımlarını sahiplenmeye ve yüceltmeye; hem de sınıfsal haklarımızı geliştirerek, kazanımlarımızı her türlü sömürüye ve saldırıya karşı savunmaya devam edeceğiz. Şube olmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, eğitim çalışanlarının yegane temsilcisi Eğitim-iş'in, Kırklareli'de en kısa sürede yetkiyi alacağını düşünüyoruz" dedi.

82 yıl önce Kırklareli'nden Atatürk geçti. Mekanın Cennet olsun Atam


Kırklareli Merkezde de kar yüzünü gösterdi.

İki gündür Dereköy ve Demirköy'de devam eden kar yağışının ayazını çeken  Kırklareli'ne de kar düştü. Dün akşam saat 22.30'da başlayan kar yağışı saat 02.00'ye kadar devam etti. Gün boyu aralıklı olarak hafif şekilde devam eden kar yağışı, saat 16.00'dan sonra hızlı şekilde aralıksız olarak devam etti. Haberin yayını sırasında yoğun bir şekilde yağmaya başlayan kar çevreyi de kısa sürede beyazlattı. Karın yağmasına en çok çocuklar sevinirken yağışın sabaha kadar aralıksız devam etmesi için dua ettiler.
Kar yağışı iki gündür devam eden soğuk havanın biraz yumuşamasına da sebep oldu.

14 Aralık 2012 Cuma

Sanayispor Başkanı Can “ Kulübümüzün geleceğine yatırım yapıyoruz. Hedefimiz profesyonel lig.”



Faruk Ceylan
 Sanayisporun başına altı ay önce gelen  Kulüp Başkanı Şenol Can Sanayispor hakkında yaptıklarını ve gelecek için projelerini açıklayarak, Sanayispor’u profesyonel lige taşıyacaklarını söyledi.
Sanayi sitesine bir ATM koydurduklarını ve buradan kulübe aylık gelir temin ettiklerini, ayrıca birde Büfe açtıklarını ve bu büfenin  Sanayispor’a çalıştığını, gelirinin tamamının da takım için harcandığını söyleyen Başkan Can, “ Kulüp binamıza komple bakım yaptırdık, pırıl pırıl bir binaya sahibiz. ATM cihazı ve Büfe gelirleri ile kulübümüze devamlı kaynak yarattık. Ancak yatırımlarımız bunlarla sınırlı değil, şimdi sırada LPG istasyonu var, kısa bir süre sonra hizmete girecek olan LPG istasyonu Kulübün tüm giderelerini karşılayacak ve transferler için finans sağlanmasında da çok önemli bir kaynak olacak. Yapacağımız futbol sahası için Yeni sanayideki arsanın devrini de aldık. Burada stadın yanısıra Avrupa Birliği projesi kapsamında devasa bir spor kompleksi,Butik oteller,fitnes salonları ve kafeteryalar yapmayı planlıyoruz. Günlük başarı elde etmek kolay ancak devamlı kaynak yaratarak kalıcı olmak zor. Biz öncelikli olarak işin zor kısmını gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Yani kulübümüzün geleceğine yatırım yapıyoruz.  Bu yatrımlardan sonra hedefimiz mutlak profesyonel lig. Profesyonel lige çıktığımızda da burada kalıcı olup, sürekli zirve mücadelesi yapmak istiyoruz.” Dedi.

Başkan Can Profesyonel lige gelebilmek için Halkın desteğinede ihtiyaç duyduklarını belirterek, bir çok İl takımının profeyonel ligde birden fazla takımı olduğunu, Kırklareli’nin de Profesyonel ligde birden fazla takımının olmasının hem Kırklareli’ne hemde Türk futboluna katkı sağlayacağını söyledi.
Bvaşkan Can “ Bu yolda kendilerine her kesimden destek geldiğini ancak, en büyük desteğin Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’dan geldğini belirterek, Gazetemiz aracılığı ile Belediye Başkanı Çağlayan’a teşekkür etti. 

11 Aralık 2012 Salı

AK Partide kim İl Başkanı olacak?


Kırklareli Günlüğü
Faruk Ceylan

Ak Parti İl Başkanı Hüsmen Terkin’in  istifasından sonra Kamuoyunda kimin İl Başkanı olacağı tartışılmaya ve tahminler yapılmaya başlandı. Vatandaş bir çok ismi dile getirip tahminde bulunurken,  en çok konuşulan isimlerin, Emin Tunç, A.Gökhan Sarıçam, Cengiz Bağdan ve Hikmet Yıldırım olduğu görülüyor. Vatandaşın gönlünde ön plana çıkan bu isimlerden başka bir isim İl Başkanı olursa Ak Parti camiası için biraz sürpriz olacağa benziyor.
İl Başkanlığı için isimleri geçen Tunç, Bağdan ve Yıldırımla görüştüm. Hepsi de böyle bir taleplerinin bulunmadığını belirterek partililerinin  biraz sabırlı olmasını isteyerek, kimin başkan olacağı önemli değil, esas olan halka hizmet etmektir. yakında yeni İl Başkanı da belirlenir, bizde hep birlikte çalışmalarımıza devam ederiz şeklinde açıklamalarda bulundular.
İki  oyuna bir bilet.
Kırklarelispor yöneticisi Burak Süzülmüş gazetemize verdiği röpörtajda, “Tribünde 400-500 kişi var, biletli seyirci sayısı ise 168” diyerek sitemde bulunmuş. Burak kardeşim ziyadesiyle haklı, bir bilet almayacaksın, maça bedava geleceksin sonra oturup konuşacaksın. Böyle bir şey yok. Renklerini seven alır biletini girer maçını izler, takımını destekler. Bence bu  stada bilet alarak 168 kişi girdiyse bırakın 168 kişi maç seyretsin. Sizde takımı desteklerler diye stada biletsiz girilmesine göz yummayın Lütfen .
Destekleyecek olan biletini alıp öyle desteklesin. O biletini alan taraftar yarın sizi eleştirdiğinde de sizde umarım haklı karşılarsınız.
Eskiden panayırlara çadırlar kurulur, burada oyunlar sahnelenirdi. Çadırın kapısındaki çığırtkanda “İki oyuna bir bilet” diye bağırır ve çadırı doldurmaya çalışırdı.  Ancak bizim Kırklarelispr maçına gelenler iki oyuna değil üç oyuna bir bilet almışlar valla…
Hava buz kesti
Önceki güne kadar yazdan kalma günlerin yaşandığı ve hala parklarda oturmanın mümkün olduğu Kırklareli’nde yağmurların ardından çevreye yağan karla birlikte ani sıcaklık düşüşü vatandaşı  şok etti. Geçtiğimiz yıl daha Ekim ayı ortalarında havaların soğuyup kar yağdığını  hatırlarsak bu yıl soğuk ve kış oldukça geriye kaldı. Güzel havalara alışan vatandaşta ani bastıran soğuktan memnun kalmasa da, “kışta kışlığını yapmalı dedi”

Başımızın tacı Türk Kadını, Seçme ve Seçilme Hakkın kutlu olsun


Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonra Atatürk'ün girişimiyle kadınların iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünde bir dizi değişiklik yapılarak kadınlara 1930 yılında Belediye seçimlerinde seçme, 1933 de muhtar ve köy heyetini seçme hakkı tanınmıştır. 5 aralık 1934 de ise Anayasada yapılan değişikliklerle Türk kadını millietvekili seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur.
Kadına seçme ve seçilme hakkı Fransa'da 1944, Hindistan'da 1950, İsviçre'de 1971 evet yanlış okumadınız 1971 yıllarında verilmiştir.
Kadına seçme ve seçilme hakkı bir çok uygar Avrupa Ülkelerinde bile  Türkiye'den çok  uzun yıllar sonra kabul edilmiştir.

Atatürk 5 Aralık 1934 günü Türk kadınına yaptığı seslenişinde kadınların bu haklarını selahiyet ve liyakatla kullanması gerektiğini söylemiştir.

Türk kadını kendisine verilen bu hakkı selahiyet ve liyakatle kullanabilmiş midir. Ne yazık ki 78 yıl önce verilen bu hak çoğu kere kağıt üzerinde kalmış ve kadınımız ailesinin seçtiğini seçmiş,  kendisi ise seçilememiştir. Son seçimlerde bile Meclisin bütünün teşkil eden 550 milletvekilinden ancak 78 tanesini alabilen kadın, meclisin
% 9 unu oluşturmaktadır. Bu sayı da dünya ülkelerine göre çok düşük bir sayıdır.

Kaldı ki Ulusal  Basında çıkan bir haberde bir milletvekili hanımımızın kocasından dayak yediği için     “Beni koruyun.” diye adli mercilere müracaatı kadın haklarımızın ne denli başarılı olduğunu göstermektedir.
Yorum sizin değerli okurlarımız.

4 Aralık 2012 Salı

Dereköy Sınır Kapısında kar kalınlığı 15 santimetre oldu.


Kırklareli Merkezde gece boyunca yağan yağmurun ardından saat 15-30’da şiddetli bir kar yağışı başladı. Ancak yağış kısa sürerken zeminin ıslak olması karın tutunmasına izin vermedi.
Dereköy’deki yoğun kar yağışının ardından  Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı  Sınır Kapısında kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.
Demirköy ilçesinde de  yüksek kesimlerde kar yağışının  etkili olarak devam ettiği öğrenildi

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Dereköy Sınır Kapısı yolunun kapanma olasılığına karşı kar küreme çalışmalarının sürdüğünü,  kar yağışının devam ettiği bölgelerde kapalı yol bulunmadığını belirtti. Meteoroloji yetkilileri de, kar yağışının devam edeceğini bildirdi.

3 Aralık 2012 Pazartesi

İçinden temizlik işçisi geçmeyen sokak



Kırklareli Günlüğü


Faruk Ceylan
Sobacılar caddesinden, Adliyeye çıkan Oğuz Turan sokağına temizlik işçisi uğramıyor.
 Sokaktaki esnaf;
  "Bu sokağa temizlik işçisi uğramaz. Biz bu güne kadar hiç görmedik. Bu sokak içinden
 temizlik işçisi  geçmeyen bir sokak. Esnaf sabah akşam sokağı el birliği ile süpürür,
 çöpünü de atmak için Adliyenin köşesinde bulunan   konteynıra kadar taşır. " diyor.
 Kırklareli Belediyesinin köşe bucak harıl harıl çalışan işçileri neden bu sokağa girmez
 bilemiyorum da,esnaf siteme rağmen  sokağını temiz tutma çabasından da vazgeçmiyor...


Belediye'yi kazanma hedefiyle gelen Terkin'in istifasına şaşırmadım.

Ak Parti İl Başkanlığından istifa eden Hüsmen Terkin'in istifası benim için sürpriz olmadı, doğrusu hiç
şaşırmadım.Kırklareli Haberci'deki bir yazımda Sayın Terkin'in hatalar yaptığını ifade ederek,
 "Hüsmen Terkin’in tecrübeli bir siyasetçi olarak böyle ters köşeye yatması hiç hoş olmadı.  Ancak bu sayın
 Terkin’in suçu değil. Çünkü Hüsmen Terkin uzun yıllar Kırklareli’nden ayrı kalmış. İstanbul’da siyaset yapmış
 bu arada küçükler büyümüş, gençler yaşlanmış kısacası  bu dereden çok sular akmış.
Etrafındaki danışmanları, bilgilendirenleri, bazı konuları araştırıp kendilerine doğru bilgiler aktarmalıydı."
 demiştim.
Bir yazımda da ayaklarının yere basmadığına vurgu yapmıştım. Özetle sayın Terkin'in İl Başkanlığını uzun
 soluklu götüremeyeceğine dikkat çekmiştim.
Sayın Terkin'in istfa etmesi de beni haksız çıkarmadı. Asıl sorun Kırklareli seçmeninin, İstanbul'daki
seçmenden farklı bir karekteristiğinin olduğudur. Bunu iyi tahlil edemeyince de başarılı olmak mümkün değildir.
 Ak Partide İl Başkanlığını  en iyi şekilde gerçekleştiren Emin Tunç olmuştur. Tunç yapıyı iyi bildiği için partili
 partisiz bir çok insanın sempatisini ve sevgisini kazanmış, genel seçimlerde Ak Partinin oyunu yükselterek
 Milletvekilliği kazanılmasında büyük pay sahibi olmuştu.
Şimdi Yeni İl Başkanının kim olacağı konusu merak edilir oldu. Hüsmen Terkin'in istifasından sonra epey bir
 zaman geçmesine rağmen yeni İl Başkanı henüz belli olmadı. Fısıltı gazetesi İl Başkanlığı için iki adayın
 olduğunu fısıldıyor
 Bunlardan biri Emin Tunç, diğerinin ise A.Gökhan Sarıçam olduğu söylentileri yoğun bir şekilde
ortalıkta dolaşıyor.