13 Nisan 2012 Cuma

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan”dan kutlu doğum haftası mesajı



Faruk CEYLAN-Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, "Doğruluk timsali olan Peygamber efendimizi anlamak, insanlığın huzur ve mutluluğu için oldukça önemlidir" dedi.
Milletvekili Gürşan, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle  yayımladığı mesajda, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun yeni bir yıl dönümüne girmenin mutluluğunu yaşadığımızı söyledi.
"Bu hafta, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam'ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran bir haftadır" diyen Gürşan, mesajında
"Doğruluk timsali olan Peygamber efendimizi anlamak insanlığın huzur ve mutluluğu için oldukça önemlidir" ifadelerine yer verdi.

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan”dan Turizm mesajı

Faruk CEYLAN-Kırklareli Anayurt-Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamasında Turizm’in şehirlerin ekonomik gelişiminin ana arterlerinden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:
            “Medeniyetlerin geçiş noktası olan, binlerce yıllık tarihsel ve kültürel zenginlik ile doğal güzelliklere sahip şehrimiz konuksever insanları ile önemli bir turizm potansiyeline sahip       olmalıdır.
            Geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle bir açık hava müzesi olan ve fotoğraf turizmi, doğa turizmi, mağara turizm vb.. potansiyellerimizi en iyi şekilde değerlendirmeli, dünya turizm gelirlerinden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için her türlü gayreti       halkımız ile birlikte     göstermeliyiz.
            Şehrimizde kurulan doğa sporları ve fotoğrafçılık derneklerine katılım artmalı ve fotoğraf makinesinin kadrajına sığan o büyülü fotoğraflarla Kırklareli’mizi önce ülkemize daha sonra   dünyaya          göstermeliyiz.
            İnsana ve çevreye duyarlı turizm politikalarının sürekli kılınması, kalkınma çabalarının, doğal, kültürel ve tarihsel zenginliklerimiz korunarak sürdürülmesi, eksiklerimizin giderilmesi için hep beraber adımlar atmalı şehrimizin ihtiyacı olan yerli ve yabancı turist ziyaretlerine daha kısa sürede ulaşılmamıza yardımcı olacaktır.
            Turizm Haftasında vatandaşlarımızı imkânları ölçüsünde turizm etkinliklerine, derneklere, aktivitelere katılmaya, şehrimizin her köşesini, tarihi dokusunu, Aşağıpınar ve Kanlıgeçit Kazı Alanlarımızı görmeye ve tanımaya çağırıyor, başta turizm alanında hizmet verenler olmak üzere tüm vatandaşlarımın Turizm Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Kırklareli Zihinsel engelli öğrencilerden Polise ziyaret

Vedat DURMAZ-Kırklareli Öğretilebilir Zihinsel Engelliler Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezini ziyaret etti.
Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirdikleri ziyarette, Polis Merkezi Amiri Ragıp Tunç'a geçtiğimiz hafta kutlanan Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167.Yıldönümü nedeniyle kendi hazırlamış oldukları hediyeyi takdim ettiler.
Polis Merkezi Amiri Tunç; öğrencilere polis merkezinin iş ve işlemleri hakkında bilgi vererek, kendilerinden gelen soruları cevaplandırdı. Daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.








11 Nisan 2012 Çarşamba

Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali kongresi

Gündem
Faruk Ceylan
1026 üyeli Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi 52. Mali Kongresi yapıldı. Yarım asırlık Çınar Başkan Hasan Kiraz Mali kongrede bir kez daha güven tazeledi.
Başkanlık görevini neredeyse yarım asırdır kimseye bırakmayan, zaman zaman karşısına çıkan rakiplerini ezip geçerek yeniden Başkan seçilen Hacı Hasan Kiraz Yarım asıra yaklaşan bu görevde kalmasının en büyük sebebi bence üyeleri ile ilişkilerinin aile ilişkisi şeklinde olmasından kaynaklanıyor.
Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi üyelerine geçen yıl kullandırdığı 7 milyon 536 lira kredi ile Trakya”da 27 kooperatif arasında birinci sırada bulunuyor. Bu birinciliği de hiçbir zaman elinden bırakmıyor. Kredilerin geri ödemelerinde sıkıntı yaşayan esnafı üzmeden insiyatif kullanılarak kolaylıklar sağlanıyor. Güzel ve kaliteli hizmetin tezahürü de sevgi oluyor.
Esnaf, Hasan Kiraz”a ve yönetim kurulu üyelerine her fırsatta güvenini ortaya koyuyor ve böyle bir yönetimi kaybetmek istemiyor.
Bu güven ortamında Hasan Kiraz yönetiminin çok kıymetli yönetim kurulu üyelerinden biri olan ve kırk yıla yaklaşan hizmetiyle üyeler tarafından sevilen Rahmi Sağlık”ın ani istifası ise Esnaf arasında şok etkisi yaptı. Herkes Rahmi Sağlık”ın istifa gerekçesini merak ederken, tecrübeli yönetici Mali Kongrede söz isteyerek kürsüye geldi. Herkes Rahmi Sağlık”ın istifa gerekçesini açıklayacağını beklerken, Sağlık görevinden istifa ettiğini belirterek, kırk yıla yaklaşan görev süresinde yapmış olduğu hizmetleri anlattı. “ İstemeden kalp kırdıysam herkesten özür dilerim” dedi ve istifasına gerekçe olarak yönetim kurulu üye sayısının üç kişiye düşürülmesini gösterdi.
Kendileriyle görüştüğümüz çok sayıda esnaf istifanın gerekçesinin bu kadar basit olamayacağını, Rahmi Sağlık”ın istifasını bu şekilde geçiştirmesini tatmin edici bulmadıklarını söyleyerek, “ Sağlık gizemli bir şekilde ayrıldı ve gerekçesini somut olarak söylemedi. Bu gerekçesiz istifa hem esnafta, hem de kamuoyunda merak yarattı.” Şeklinde konuştular.
Bence de Rahmi Sağlık istifası konusuna açıklık getirmeyerek ilgi odağı oldu. Kendisiyle görüşmemde de konu hakkında çok fazla bir şey söylemedi ve gizemini korudu. Görünen o ki Rahmi Sağlık, polimik yaratmak istemedi, Başkan Kiraz”la kırk yıllık dostluklarına da halel getirmedi.



8 Nisan 2012 Pazar

Lüleburgzspor İnegöl”ü elinden kaçırdı.

Faruk CEYLAN-Adem ÖNDER- Spor Toto 3.lig 1. gurupta kümede kalma mücadelesi veren Trakya”nın yeşil kırmızılı ekibi Lüleburgazspor  Babaeski 100. yıl stadyumunda karşılaştığı İnegölspor”u elinden kaçırdı.
Geçen hafta Lüleburgazspor”un başına getirilen Antrenör İsa Turan ilk maçında deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Keçiören”i 1-0 yenmişti.  Takımın başına geldiği gibi futbolcular arasında birliği sağlayan ve takımı gerek taktik,  gerese motivasyon  olarak iyi bir şekilde hazırlayan İsa Turan”lı Lüleburgazspor  baştan sona üstün oynadığı İnegölspor maçında şansına yenik düşerek  0-0 berabere kalarak 1 puanla yetindi.

Arkadaşımız A.Önder Lüleburgazspor"un
yeni antrenörü İsa Turan"la
 Şiddetli rüzgarın iki takımı da olumsuz etkilemesi skorada yansıdı.
Kümede kalma mücadelesi veren Lüleburgazspor ligde 32 puanla 16. sırada bulunuyor. 17. sıradaki Gebze 28, 18. sıradaki Keçiören 18 ve 19. sırıdaki A.Sebat ise 7 puanda.  

6 Nisan 2012 Cuma

Gazeteci Bülent Can vefat etti



Faruk CEYLAN-Kırklareli Anayurt-Deneyimli gazeteci Bülent Can İstanbul'daki evinde vefat etti.
Bir süredir kanser tedavisi gören Kırklareli”li gazeteci Bülent Can Can 58 yaşındaydı.  Can, uzun yıllar Güneş, Sabah ve Milliyet gazetelerinde haber müdürlüğü ve yazı işleri müdürlüğü yapmıştı.
Can, son olarak kapanmadan önce Halka ve Olaylara Tercüman gazetesinde çalışmış, daha sonra da emekliye ayrılmıştı..
Bülent Can'ın cenazesi Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı Beldesi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Bab-ı Ali’nin usta gazetecilerinden olan Bülent Can, 1954 yılında Kırklarelin’de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Kırklareli”nde  tamamladıktan sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Baba mesleği olan gazeteciliği kendine meslek olarak seçen  Can, Gazeteciliğe Kırklareli”nde dönemin en önemli gazetelerinden biri olan Atatyolu gazetesinde başladı. Bu gazetenin  Haber müdürlüğünü yaptı.
 Daha sonra gazeteciliğe İstanbul”da devam eden Bülent Can, Güneş, Sabah ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Bu gazetelerde Haber ve Yazı işleri Müdürlüğü yaptı. Merhum Bülent Can”ın gazetecilikte son görevi Halka ve Olaylara Tercüman gazetesinde oldu. Bu gazeteden emekli olan Can 58 yaşında hayata veda

ANAYURT GAZETESİNDEN, Belediye "Giymiyorsan giydir" kampanyası

4 Nisan 2012 Çarşamba

Lüleburgaz Bayan futbol takımı Trabzon İdmanocağı'nı 2-1 yendi.

Faruk CEYLAN-Türkiye Kadınlar Birinci Futbol Ligi B Grubu'nda mücadele eden ve ligin başarılı takımı Lüleburgaz39, Trabzon İdmanocağı'nıMevlüde ve Filiz”in golleriyle 2-1 mağlup etti.

Kırklareli Atatürk Stadı'nda Hüseyin Kaya, Ahmet Emre Babat ve Melikşah Ünal Canol, hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmaya üstün başlayan Trabzon İdmanocağı,golü erken buldu. 17. saniyede Khatia'nın golü galibiyeti yakaladı.

Golden sonra baskılı oyunuyla maçın hakimiyetini ele geçiren Lüleburgaz39 , 28. dakikada Mevlüde, ve 45. dakikada Filiz”in kaydettiği gollerle . Karşılaşmayı, 2-1' kazandı. Lüleburgaz39 bayanları maç boyunca attığı golden fazlasını da kaçırdı.

Karşılaşmayı Kırklarelispor”un hiçbir maçınıkaçırmayan ve sürekli sporu ve sporcuyu destekleyen Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu da izledi